Moreirense – FC Ferreira 1:1 (kon.) | Sporting – Marítimo 2:0 (kon.) | Tondela – Benfica 0:2 (kon.)
konec
Moreirense FC
1:1 (0:1)
FC Paços Ferreira
Sobota 13.08.2016, 17:00 • Parque Desportivo Comendador Joaquim de Almeida Freitas, Moreira de Cónegos (kapacita:13.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji Vám pěkný zbytek dne! (18:56:41)
     
    Je dobojováno! Moreirense v prvním kole letošní portugalské ligy remizuje s Ferreirou 1:1! Hosté se ujali vedení na konci prvního poločasu, kdy se prosadil Welthon! Do druhé půle vletěli domácí jako utržení ze řetězu a dvacet minut před koncem se dočkali vyrovnání z kopačky Fatiho! Oba týmy ještě mohly v samotném závěru rozhodnout o vítězství, ale brankáři už zůstali nepokořeni!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Slavit se mohlo i na druhé straně, ale ani tam to není gól! Leandro poslal před branku prudkou přihrávku, který prošla po brankové čáře a odrazila se ven z branky!
     
    90+1
    Střídající Ramirez mohl být hrdinou domácího celku! Právě k němu se totiž odrazil míč na malé vápno, ale Ramirez byl situací natolik překvapen, že jej jen lízl vedle tyče!
     
    90
    Moreira se v poslední minutě základní hrací doby dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště. Hostující záložník zastavil rozvíjející se akci soupeře.
     
    89
    Střídající Cicero se v honbě za míčem dopustil nedovoleného zákroku. Cicero stáhl obránce Sagnu za dres přímo před očima asistenta rozhodčího.
     
    88
    Ferreira ale zanedlouho zahrávala další standardní situaci. Centr se snesl na zadní tyč, kam spěchal stoper Ricardo, kterému chyběl krok k zakončení do prázdné branky!
     
    87
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Roberto, přichází Ramirez.
     
    86
    Tak tedy ne! Hosté obdrželi možnost exekuce rohového kopu. Z něj ale Ferreira nebezpečí pro domácí branku nepřinesla. Obrana odhlavičkovala balón ven ze šestnáctky.
     
    85
    Santos naservíroval prudký centr na hranici malého vápna. Před Makaridzem se ale nikdo ve žlutém neprodral k zakončení. Domácí brankář bude odkopávat.
     
    83
    Moreirense se nemohlo vymanit z tlaku Ferreiry u rohového praporku. Hosté ale sami přenesli hru až na polovinu hrací plochy, kde se jeden z fotbalistů nechal faulovat.
     
    82
    Na druhé straně zakončoval autor úvodní branky dnešního zápasu Welthon. Ani jeho střela se nevešla mezi tři tyče. Fotbalisté v posledních minutách zakončují dosti unáhleně.
     
    81
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Minhoca, přichází Cicero.
     
    80
    Střeleckou štěstěnu pokoušel domácí Caue. Jeho projektil z ostrého úhlu a velké vzdálenosti neudělal Defendimu žádné starosti. Hostující brankář pouze kontroloval vysoký míč.
     
    79
    Do konce utkání chybí i s nastavením poslední čtvrthodinka. Domácí stále drží míč na svých kopačkách a snaží se najít skulinku v obraně hostů.
     
    78
    Brankář domácího celku se při fantastickém zákroku zranil a nyní musí být ošetřován v pokutovém území. Pro domácího kouče by to byla určitě velká ztráta!
     
    77
    Ferreira si mohla vzít nazpátek ztracené vedení! Welthon se z ničeho nic objevil před Makaridzem, ale domácí brankář zachoval klid, zmenšil soupeři střelecký úhel a reflexivním zákrokem vyrazil míč na roh!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 71. Fati – 42. Welthon


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:20.
    Moreirense FC: Makaridze – Sagna, Marcelo, Galo, Jander – Caue, Neto, Geraldes – Drame (56. Fati), Petrolina (70. Ohemeng), Roberto (87. Ramirez)
    Náhradníci: Micael, Rebocho, Ohemeng, Fati, Ramirez, Ubierna, Stefanović

    FC Paços Ferreira: Defendi- Santos, Ricardo, Baixinho, Gois – Silva, Moreira, Minhoca (81. Cicero), Andrézinho (61. Leandro) – Welthon, Gleison (65. Osei)
    Náhradníci: Christian, Cicero, Osei, Vieira, Afonso, Felgueiras, Leandro

    Rozhodčí: Oliveira – Ribeiro, Costa
    thejrc.org