Excelsior – Groningen 2:0 (kon.) | Ajax – Kerkrade 2:2 (kon.) | Arnhem – Den Haag 1:2 (kon.)
Zwolle – Sparta Rotterdam 0:3 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:2 (2:1)
Roda JC Kerkrade
Sobota 13.08.2016, 19:45 • Amsterdam ArenA • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:45:47)
     
    Efektivita byla rozhodujícím faktorem v Amsterdam ArenĚ! Zatímco Ajax pálil jednu šanci za druhou, tak Roda dvě příležitosti ze tří dokázala proměnit. Domácí tým byl více u balonu a vypadalo to, že má zápas pod kontrolou. Jenže v samotném závěru přišel z čistajasna gól, který pro má pro hostující celek lesk zlata. Kerkrade šlo do zápasu jako velký outsider, a tak bod po průběhu je výborný.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Amsterdam ArenA si žádá pokutový kop, po ruce jednoho z hostujících hráčů, Ovšem hlavní sudí ukazuje, že penalta se v žádném případě pískat nebude. Dle opakovaných záběrů Nijhuis rozhodl správně, protože ruka byla u těla a v přirozeném pohybu.
     
    90+4
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Frederic Ananou (Roda JC Kerkrade), který předvedl pořádnou "klukovinu", když zahodil míč a snažil se zdržovat hru.
     
    90+2
    Ajax se snaží ještě dát vítěznou branku, ale zatím se do pokutového území nemůže dočkat. Domácímu celku už moc času na vítězný gól nezbývá.
    90+1. Tom van Hyfte - 2:2
     
    90+1
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    V nastavení je tu neočekávaná branka a Amsterdam ArenA utichla! Na centr z přímého kopu si na zadní tyči naběhl nikým nehlídaný TOM VAN HYFTE, jehož hlavička zamířila přesně k tyči. Pro Rodu je bod z Ajaxu zlatý!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Jaïro Riedewald (Ajax Amsterdam), jenž skluzem trefil soupeři a dává mu šanci k vyrovnání!
     
    89
    Možná poslední velká šance hráčů ve žlutých dresech. Ti vybojovali faul v dobré pozici pro ohrožení branky. Ovšem přímý kop ze šestadvaceti metrů končí jen na zdi.
     
    88
    Hostující tým kombinoval až před pokutovým územím Ajaxu, ale domácí soupeře vyhnali až na vlastní polovinu. Tam van Peppen přihrávkou prohnal brankáře van Leera.
     
    87
    Tam Ajax o míč přišel, jenž ani Roda toho moc nevymyslela. Hostující hráči vymysleli jen dlouhý nakop, který skončil až v rukavicích Cillessena.
     
    86
    Utkání se blíží ke svému konci a u balonu jsou opět hráči v červenobílých dresech, kteří se rychlou kombinací dostali až na polovinu soupeře.
     
    85
    Roda je v posledních minutách hodně nepříjemná, ale za to si také může Ajax sám. Domácí hráči spálili hned několik obrovských šancí a tím naděje soupeře stále žije.
     
    83
    To je neuvěřitelné, co nyní hráči Ajaxu spálili! Domácí se s balonem dostali do vápna, kde přihrávkou našli Traorého. Ten stál osamocený na penaltovým puntíku, ale míč poslal jen vysoko nad bránu.
     
    82
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Anwar El Ghazi, přichází Mateo Casierra.
     
    81
    Snad poprvé v zápase vidíme hráče ve žlutých dresech kombinovat na polovině soupeře. Pro Rodu by byl bod z Amsterdam ArenY zlatý.
     
    80
    Domácí hráč pokazil lehkou přihrávku, kterou pustil Rodu do rychlého protiútoku. Ten byl zastavený až v pokutovém území, kam mířil míč na jednoho z ofenzivních hráčů hostujícího celku.
     
    78
    Ajax Amsterdam se snaží uklidnit hru, protože hosté se stále více dostávají do hry. Ovšem tentokrát domácí hráči kombinují na vlastní polovině.

    Michal Luxa

    Branky: 8. Dolberg, 44. Dolberg – 17. Auassar, 90+1. van Hyfte

    Karty:   90. Riedewald (AJA) – 26. Gullón (KER), 49. Ananou (KER)   90+4. Ananou (KER)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:12.
    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Sánchez, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi (82. Casierra), Dolberg (63. Traoré), Sinkgraven (46. Younes).
    Náhradníci: Boer – Černý, Schøne, Casierra, Westermann, Viergever, Younes, van de Beek, Traoré.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec (57. Brouwers), Ananou, Kum, van Peppen – Gullón (66. Noor), van Hyfte, Auassar – Ajagun, M. Rosheuvel, Boysen (77. Paulissen).
    Náhradníci: Yves – Blätter, Rutjes, Mytidis, Paulissen, De Silva, Werker, Noor, Brouwers.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap
    ocianews.com