Hull City – Leicester 2:1 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Brom 0:1 (kon.)
Everton – Tottenham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Stoke 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:1 (kon.)
Manchester City – Sunderland 2:1 (kon.)
konec
Everton FC
1:1 (1:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 13.08.2016, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (17:54:53)
     
    Tak máme dobojováno, v Goodison Parku se nakonec konala remíza. Na první gól Rosse Barkleyho našli hosté odpověď až v 59. minutě, kdy se prosadil Erik Lamela. Od tohoto gólu byl Tottenham mírně lepším celkem a v závěru zápasu Tottenham už dominoval. Nicméně za celý průběh utkání je remíza spravedlivá.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěru zápasu ještě sledujeme snažení domácího Evertonu o vsítění branky. Tottenham je po delší době v defenzivní situaci.
     
    90+2
    Erik Lamela si nabíhal na daleký odkop Vertonghena. Nicméně na ten si nabíhal i Maarten Stekelenburg, který využil své výhody používat ruce a letící míč lapil do rukavic.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 3 minuty nad rámec řádné hrací doby!
     
    90
    Rose vyslal krásný centr na Walkera, který předvedl skvostné sólo. Své sólo zakončil centrem na Lamelu, který hlavičkoval podobně jako 15 minut po začátku druhé půle. Jenže tentokrát nedokázal svou hlavičku usměrnit za záda připraveného Stekelenburga.
     
    89
    A rohový kop se hráčům Spurs nepovedl. Míč se ze vzduchu vznesl pouze na hlavu Ramira Funese Moriho, který kulatý nesmysl okamžitě odhlavičkoval pryč. Následně se míč dostal až na polovinu Tottenhamu.
     
    88
    Erik Lamela se dostal do dobré šance, nicméně raději centroval na Janssena. Ten si ještě na poslední chvíli všiml Kanea. Hrotový útočník Tottenhamu sice nevsítil branku, dokázal však alespoň vybojovat rohový kop.
     
    87
    Jeho výkop se nesl ve znamení přihrávky na své vlastní zadáky. Ti posléze přesouvají hru před klec Stekelenburga, který má poslední minuty spousty práce.
     
    86
    Vincent Janssen to po střele Alliho taktéž zkoušel. Taktéž napodobil svého kolegu a úspěch neslavil. Po chvilce se míč přesunul ke kleci Michela Vorma, který bude vykopávat.
     
    85
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gareth Barry, přichází Tom Cleverley.
     
    84
    Maarten Stekelenburg proti střele Lamely předvedl naprosto učebnicový zákrok, když míč vyrazil na rohový kop pro Tottenham. Z onoho rohového kopu se zkoušel prosadit Dele Alli, jenže neúspěšně.
     
    83
    Christian Eriksen se ujal střely a jeho prudká rána lízla horní síť za břevnem! Velmi těsný projektil.
     
    81
    Nicméně příběh nekončí a my jsme byli svědky dalšího rohového kopu. Tentokrát už to nebylo ve vápně Evertonu tak horké. K míči se za hranicí vápna dostal Rose, jenže byl Garethem Barrym faulován. Barry kartu nedostává, jenže Tottenham má volný přímý kop tak čtvrt metru od vápna Evertonu.
     
    80
    Tak to bylo těsné! Po rohovém kopu jsme byli svědky střely z blízka a následně hlavičky. Maarten Stekelenburg nejen, že vychytal Janssena, následně si poradil i s dorážkou a nakonec míč nůžkami odkopl Funes Mori. Teď si fanoušci Evertonu dost oddychli.
     
    79
    Walker zachytil rozehrávku Evertonu a po menším zaváháním Leightona Bainese mohl pálit Erik Lamela. Jeho projektil byl Stekelenburgem vyražen na rohový kop Tottenhamu.
     
    78
    Harry Kane si míč na kopačkách moc dlouho neudržel a do akce tak šel domácí Everton. Konkrétně Barry se s pomocí McCarthyho zkoušel dostat blíže k šestnáctce Tottenhamu, jenže neúspěšně.

    Karel Janeba

    Branky: 6. Barkley – 59. Lamela (Walker)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:14.
    Everton FC: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, Ra. Funes Mori, Baines – James McCarthy, Gueye, Barry (85. Cleverley) – Deulofeu (68. Koné), Mirallas (77. Lennon), Barkley.
    Náhradníci: Robles – Koné, Cleverley, Oviedo, Galloway, Davies, Lennon.

    Tottenham Hotspur: Lloris (36. Vorm) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier (56. V. Janssen), Wanyama – Lamela, Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Onomah, R. Mason, Davies, Winks, V. Janssen, Carter-Vickers.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Stephen Child, Lee Betts, Jeremy Simpson
    thejrc.org