Gent – Lokeren 3:0 (kon.) | Anderlecht – Charleroi 3:2 (kon.) | Standard – Genk 2:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:0 (1:0)
KRC Genk
Neděle 11.09.2016, 20:00 • Stade Maurice Dufrasne (Liège (Luik) • Belgická liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (21:57:03)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 4:4.
     
    Je dobojováno. Domácí fotbalisté si po výhře 2:0 připíší do tabulky plný počet bodů, hosté naopak odjedou s prázdnou. Ti se snažili dlouhou dobu o vyrovnání, ale jejich šance k němu nevedly. Naopak v samotném závěru udeřili znovu domácí Orlandem Sá a pojistili si tak tříbodový zisk.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Orlando SÁ - 2:0
     
    90+3
    Standard právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu se do krásné kombinace dostali domácí fotbalisté. Edmilson Junior oklamal hostujícího brankáře, který byl hodně vyběhnutý ze své branky, přistrčil míč blíže svatyni hostů, kde byl připravený ORLANDO SÁ, pro kterého nebyl problém doklepnout míč do Bizotovy svatyně. Je rozhodnuto. Domácí v tomto utkání zvítězí, to už je nad slunce jasné.
     
    90+2
    Na polovině hřiště přišli hosté o míč a jejich akce tak velmi rychle skončila. Nyní mají míč na svých kopačkách domácí a míří na opačnou stranu.
     
    90+1
    Orlando Sá se dostal do zakončení před brankou hostů, ale jeho střelu srazila obrana Genku do bezpečí a je tu jedna z posledních šancí hostů jít do útoku a ohrozit Gilleta.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Před Gilletem střílel Mbenza, jeho přízemní rána ale skončila na kopačce obránce Soarese, jenž tak znovu pomohl svému brankáři, aby nemusel nakonec zasahovat.
     
    88
    Hosté mají na srovnání už opravdu málo času. Zápas se chýlí ke svému konci a domácí fotbalisté kontrolují hru. Mají míč na svých kopačkách a míří do postupného útoku.
     
    87
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Raman, přichází Orlando Sá.
     
    86
    Na druhé straně se do slibné šance dostali také domácí, ale střela Ramana skončila pouze vysoko nad hostující brankou. Domácím to až tak vadit nemusí, zatím mají stále těsný náskok nad svým dnešním soupeřem.
     
    85
    Fotbalisté Genku několikrát stříleli před domácí brankou, ale vždy jim v cestě stál někdo z obránců Lutychu. Kýženého vyrovnání se tedy Genk zatím nedočkal.
     
    83
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Buffel, přichází Trossard.
     
    81
    Hosté zahrávali rohový kop, v pokutovém území si nejlépe na míč vyskočil Buffel, ale vše jistil znovu pozorný brankář Gillet.
     
    79
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Belfodil, přichází Mbenza.
     
    78
    Po chybě hostující obrany se k míči dostal Edmilson Junior, ale jeho následný dlouhý nákop před hostující branku se mu nepovedl. Míč tak skončil v moci brankáře Bizota, který ho bude odkopávat od své branky.
     
    76
    Belfodil si vyskočil před hostujícím obráncem a hlavou se snažil zakončit. Ale v cestě mu stála hlavička dalšího beka, který tak podržel svůj tým skvělým obranným zákrokem.
     
    74
    Nyní je hra na obou stranách velmi rychlá. Zejména domácí byli nyní hodně aktivní, a vypracovali si slibné šance ke skórování. Hosté ale neinkasovali a i oni byli nebezpeční před Gilletem, ten své čisté konto uhájil.
    72. Akce Edmilsona Juniora s Belfodilem málem skončila vlastním gólem hostů.
     
    72
    Edmilson Junior založil pohlednou akci domácích, poté v pokutovém území centroval míč Belfodil a hostující obránce si ho málem srazil do vlastní branky. Nakonec se tak nestalo, míč naštěstí pro Genk skončil těsně vedle brány.
     
    71
    Genk cítí vyrovnání a podle toho vypadá jeho hra na hřišti. Znovu byl nebezpečný v blízkosti domácí svatyně, ale Gillet vše jistil dalším pozorným zákrokem.
     
    69
    Hosté zvýšili svou aktivitu před brankou domácích, ale znovu se zaskvěl Gillet, jenž musel do lehu. Poté ukryl znovu balón ve svých rukavicích a bude následovat odkop od jeho brány.
    67. Šance domácích ztroskotala na rukavicích Bizota.
     
    67
    Přesný zákrok musel vytasit Bizot, když na něho nebezpečně vystřelil domácí hráč. Ten tak z výskoku ukryl míč ve svých rukavicích a zachránil tak hosty od pohromy v podobě druhé domácí branky.
     
    65
    Edmilson Junior se hned po vběhnutí na hrací plochu dostal k míči a svou střelou nechal vyniknout pozorné ruce hostujícího brankáře Bizota.
     
    64
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Dompé, přichází Edmilson Junior.
     
    62
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Heynen, přichází Sušič.
     
    61
    Nyní se chvíli nehrálo, domácí brankář se nešťastně zranil a musel být na hrací ploše ošetřen.
     
    58
    Rušno bylo před domácí brankou, kde nadvakrát střílel Pozuelo, ale ani jednou Gilleta nakonec neohrozil. Znovu mu pomohla pozorná obrana, která zastavila slibně se vyvíjející akce hostů.
     
    57
    Ale ani hráči v červených dresech, čili domácí, v předbrankovém prostoru hostů nic nevymysleli a bleskově tak ztrácí míč.
     
    56
    Bailey pálil sice z úhlu, ale míč letěl před domácí branku a Gillet musel zasahovat. Poté ho okamžitě rozehrál mezi své spoluhráče, kteří míří do rychlého protiútoku.
     
    54
    Ndidi si naběhl před velké vápno, odkud vyslal na domácího brankáře prudkou střelu. Gillet však zasahovat vůbec nemusel, neboť prvně jmenovaný střílel hodně vedle jeho brány.
     
    53
    Belfodil přenechal v pokutovém území míč Ramanovi, ten ale nakonec na něho nedosáhl. Má ho tedy v moci znovu hostující celek, který jde do protiútoku.
     
    52
    Po další domácí šanci hosté zakopli míč za zadní čáru. Následovat tak bude rohový kop pro domácí Standard Lutych.
     
    50
    Dompé se znovu prezentoval další střelou, ale ani tentokráte se mezi tři tyče netrefil. V posledních chvílích je ovšem tento domácí fotbalista hodně aktivní.
    48. Střela Dompého mezi tři tyče nezamířila.
     
    48
    Dompé pálil v blízkosti branky hostů, ale jeho úmysl dostat míč k pravé tyči Bizotovy branky mu nevyšel. Ten tak skončil pouze těsně vedle ní. Nicméně to ale byla velká šance pro domácí.
     
    46
    Po změně stran pálil jako první domácí Trebel, ale jeho střelu zblokovala pozorná obrana Genku. Ten tak nyní půjde do svého prvního útoku ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Zatím jediným střelcem tohoto utkání je domácí Belfodil.

     
    První poločas je za námi. Nabídl ne příliš atraktivní podívanou. Domácí zahráli pěknou akci v jedenácté minutě, kdy se poté hlavou trefil Belfodil, ale od té doby se k větším šancím nedostal ani jeden tým. Sledovali jsme spíše pozornou obranu na obou stranách. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle, která začne přibližně ve 21:05.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dewaest poslal na Gilleta nebezpečnou skákavou střelu, ale domácí brankář si s ní dokázal poradit. Nyní tak bude znovu míč odkopávat od vlastní svatyně.
     
    45
    Hlavní rozhodčí přidá nad rámec hrací doby v prvním poločase dvě minuty navíc.
     
    45
    Po nepřesné střele v pokutovém území zachytila balón domácí obrana a akci hostů tak zastavila. Následovat bude odkop od Gilletovy branky.
     
    44
    Na vlastní polovině zahrál malou domů Bailey. K míči se tak dostal brankář hostů, který ho okamžitě odkopl směrem k domácí brance.
     
    43
    S přibývajícím časem v závěru prvního poločasu se oba celky zaměřují spíše na obrannou činnost, aby neinkasovaly zbytečný gól.
     
    41
    Pozuelo pálil z hranice velkého vápna, ale jeho střelu zlikvidovala už obrana Lutychu, která tak výrazně pomohla svému brankáři. Gillet tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Raman (Standard Lutych).
     
    37
    Z hranice velkého vápna střílel Enoh, ale jeho pěknou střelu, která letěla vzduchem na branku hostů, odhlavičkoval do bezpečí Dewaest. Další šanci domácích tak hosté zmařili.
     
    35
    Znovu to zkoušeli domácí fotbalisté, kteří unikali podél pravé postranní čáry směr hostující branka, ale opět se z této akce nic nestalo.
     
    33
    Buffel dostal pěknou přihrávku přímo do náběhu před domácí území, ale balón poté moc dobře nezpracoval. O ten nakonec také přichází.
     
    32
    Jenže hned po odehrání míče si ho převzali opět hráči Genku a míří do rychlého kontru.
     
    31
    Pozuelo zakopl míč příliš daleko a ten tak končí v zámezí. Pro domácí je tu autové vhazování v dobré blízkosti před hostující bránou.
     
    30
    Dossevi pálil z hranice velkého vápna, míč po jeho odkopu ale hlavou vyrazil do bezpečí Walsh a nyní to budou znovu hosté, kteří půjdou do útoku.
     
    28
    Trebel obral o balón hosty a ze středu hřiště se vydal do blízkosti branky Genku, jenže to samé předvedli také hosté a už mají míč ve své moci.
     
    26
    Buffel poslal před velké vápno přihrávku pro Pozuela, ten ale svou střelu poslal jen do připraveného brankáře domácích Gilleta.
     
    24
    Znovu nepřesnost. Lutych se vydal na polovinu svého soupeře, kde přenechal míč Andrade Ehohovi, ten místo střely z dvaceti metrů volil přihrávku na Belfodila, ale autor prvního gólu tentokráte nemířil přesně.
     
    22
    Od vstřelené domácí branky sledujeme ne příliš pohledný fotbal. Oba týmy dost chybují a v této pasáži hry před brankáři svých soupeřů nic nevymysleli.
     
    20
    Domácí byli znovu aktivní před hostující brankou, kde střílel Enoh. Jeho ránu ještě tečoval Dompé, ale ani ten nemířil přesně mezi tři tyče.
     
    18
    Na druhé straně to zkoušeli znovu fotbalisté Genku, kde Pozuelo přihrál do pokutového území míč pro Samattu. Ten ale svou následnou akci spálil. Míč poslal vedle domácí branky.
     
    17
    Raman přenechal míč Belfodilovi, jenž s ním naběhl až před velké vápno, odkud vystřelil. Jeho vzdušná střela ale skončila na pozorném Bizotovi, jenž má balón ve své moci.
     
    15
    Dompé dostal přihrávku od Belfodila, ale tu zužitkovat nedokázal. Míč mu dobře nesedl a nakonec svou akci končí střelou vysoko nad hostující bránu.
     
    13
    Hosté na inkasovanou branku chtěli odpovědět hned z akce po rozehrání míče ve středovém kruhu, ale nakonec se dopustili ofsajdu.
    11. Ishak BELFODIL - 1:0
     
    11
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak to byla překrásná akce, po které jdou do vedení fotbalisté Lutychu. ISHAK BELFODIL dostal namazáno přímo před hostující branku a poté hlavou poslal míč ke vzdálenější tyči. Jako první se tedy trefili domácí, kteří mají jednobrankový náskok.
     
    9
    Série nepřesností byla nyní k vidění na obou stranách. Nyní už ale mají míč znovu domácí fotbalisté, kteří míří do dalšího útoku.
     
    7
    Domácí byli v zajímavé akci, když podél zadní čáry naservíroval přihrávku před branku jeden z domácích, ale nakonec rána Faie zamířila pouze vysoko nad.
     
    5
    Pozuelo střílel z pravé strany na domácího brankáře Gilleta, ale ten jeho ránu chytá do svých rukavic. Nicméně hosté v pokutovém území zůstanou, neboť budou zahrávat alespoň rohový kop.
     
    4
    Hosté se svou střelou vymysleli zajímavou akci, která nakonec končí na pozorném domácím brankáři. Následovat bude odkop od jeho brány.
     
    3
    Bailey si tak dlouho hrál s míčem před velkým vápnem, až o něj nakonec přišel. Do rychlého protiútoku pak zamířili znovu domácí, ale nic z toho nebylo.
     
    2
    Raman málem potrestal chybu hostující obrany, když se dostal k balónu po tom, co ho jeden z obránců ztratil. Jeho únik před branku a následnou střelu zlikvidoval Bizot.
     
    1
    Jako první se do útok dostali hosté, konkrétně Pozuelo, ale jeho střela z dvaceti metrů zamířila pouze vedle domácí brány.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Gillet – Fai, Soares, Laifis, Andrade – Dossevi, Enoh, Trebel, Dompé – Belfodil, Raman
    Náhradníci: Goreux, Mbenza, Edmilson Junior, Fiore, Hubert, Birama Touré, Orlando Sá

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Colley, Uronen – Ndidi, Heynen, Pozuelo – Buffel, Bailey – Samatta
    Náhradníci: Nastič, Karelis, Kumordzi, Sušič, Trossard, Jackers, Brabec

    Rozhodčí: Boucaut – Godelaine, Conotte.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Česká stopa v utkání

    Jakub Brabec (GNK)
     
    Vzájemná utkání

    V březnu se oba celky utkaly na hřišti Standardu Lutych a všechny body tehdy zůstaly Lutychu, jenž zvítězil 2:1. Hosté tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    KRC Genk

    Hosté z KRC Genk jsou na tom v tabulce belgické ligy o poznání lépe. Jsou pátí a dosud si připsali deset bodů za tři výhry, jednu remízu a jednu prohru. Naposledy se před kvalifikační přestávkou utkal doma s týmem Waregem a po těsné výhře 1:0 se radoval ze zisku tří bodů. Dnes na hřišti svého soupeře se pokusí o další bodový zisk, aby ještě navýšil své bodové konto. Uvidíme, jak si dnes hosté v teritoriu Lutychu povedou. Nenechte si tento zápas ujít prostřednictvím našeho online přenosu.
     
    Standard Lutych

    Domácí fotbalisté jsou před šestým kolem belgické ligy na dvanáctém místě tabulky se ziskem šesti bodů. Jedenkrát vyhráli, třikrát zápas skončil nerozhodně a jednou odešli jako poražený tým. Poslední nerozhodný výsledek 2:2 se zrodil v Bruggy a na bodový zisk ze hřiště soupeře tak budou chtít fotbalisté Lutychu navázat i dnes přes svými diváky. Po reprezentační pauze jsou tak rozhodně fanoušci Lutychu natěšení a svými hlasivkami budou tlačit své oblíbence k úspěchu.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům kopané. Dnes jsou na programu tři utkání nejvyšší belgické soutěže a my prostřednictvím našeho online přenosu tuto nabídku uzavřeme večerním duelem mezi týmy Standard Lutych a KRC Genk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 11. Belfodil, 90+3. Sá

    Karty:   39. Raman (STA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 4:4.
    Standard Lutych: Gillet – Fai, Soares, Laifis, Andrade – Dossevi, Enoh, Trebel, Dompé (64. Edmilson Junior) – Belfodil (79. Mbenza), Raman (87. Orlando Sá)
    Náhradníci: Goreux, Mbenza, Edmilson Junior, Fiore, Hubert, Birama Touré, Orlando Sá

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Colley, Uronen – Ndidi, Heynen (Sušič), Pozuelo – Buffel (83. Trossard), Bailey – Samatta
    Náhradníci: Nastič, Karelis, Kumordzi, Sušič, Trossard, Jackers, Brabec

    Rozhodčí: Boucaut – Godelaine, Conotte
    bahis siteleri