Braga – Setúbal 2:1 (kon.) | Marítimo – Tondela 2:0 (kon.) | FC Ferreira – Rio Ave 2:1 (kon.)
Moreirense – Guimarães 0:1 (kon.)
konec
CS Marítimo
2:0 (2:0)
CD Tondela
Neděle 25.09.2016, 17:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (kapacita: 8.992 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Marítimo s přehledem zvítězilo před domácím publikem nad poslední Tondelou a ukončilo sérii dvou ligových proher v řadě. Souboj dvou týmů ze dna tabulky rozhodla chyba brankáře Cláudia po malé domů, kterou potrestal po necelé půlhodině hry Éber Bessa. Pár minut na to byl po dvou žlutých kartách za držení zbytečně vyloučen Claude Gonçalves a naděje Tondely na bodový zisk pohřbil po skončení jednominutového nastavení prvního poločasu Dyego Sousa. Konečný výsledek. Marítimo 2 Tondela 0. (18:54:57)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bruno Monteiro se pokusil vrátit Tondelu zpět do hry tvrdou střelou z levé strany šestnáctky, jeho následný pokus ale zády zablokoval dobře postavený Éber.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Rafael Amorim podával rozhodčímu míč, a když si ho nechtěl vzít, tak mu z blízkosti prostře hodil. Rui Oliveira to nedokázal vzít s nadhledem a místo úsměvu mu ukázal žlutou kartu.
     
    89
    Marítimo se mohlo po dalším krásném protiútoku po pravém křídle dostat na hranici šestnáctky k zakončení, jenže jeden z domácích fotbalistů míč po dlouhém rozeběhu míč minul.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Rafael Amorim (CD Tondela).
     
    88
    Fransérgio byl faulován u postranní čáry poté, co si dobře pokryl míč.
     
    87
    Za velkých ovací fanoušků odchází ze hřiště Dyego Sousa, střelec druhého gólu, kterého nahradil Babá Diawara.
     
    86
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Babá Diawara.
     
    85
    Fransérgio v blízkosti šestnáctky předvedl pěknou zasekávačku a poté na značce pokutového kopu našel svého spoluhráče, který už napřahoval ke střele, jakmile ale ucítil, že mu někdo dýchá na záda, tak se svalil k zemi! Pěkné divadlo.
     
    84
    Necelých šest minut do konce a hráči Tondely už začínají tahat nohy za sebou, ještě aby ne, když celý druhý poločas dohrávají bez vyloučeného Claudeho Gonçalvese, který během dvou minut viděl dvě žluté karty za držení.
     
    83
    Marítimo se po krásném přízemním centru z pravého křídla mohlo uprostřed šestnáctky pokusit o zakončení, jenže jeho fotbalisté to přehnali s kombinací a o míč přišli.
     
    82
    Následovala vtipná dohra, když Jhon Murillo po zvednutí z trávníku v kleče rozhodčímu ukázal, že mu protihráč rozvázal tkaničku.
     
    81
    Jhon Murillo skončil na trávníku poté, co si v blízkosti šestnáctky zpracovával zády k bráně kolmou přihrávku svého spoluhráče a Maurício ho zezadu zasáhl kolenem.
     
    80
    Tondela se i přes nepříznivý vývoj snaží vstřelit kontaktní gól, jenže centry ze stran zatím nepřináší užitek.
     
    79
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Edgar Costa, přichází Brito.
     
    79
    Je to ovšem samozřejmě jen spekulace a až konečná tabulka po posledním kole ukáže, jak tomu skutečně bylo.
     
    78
    Jeden tým prohra může poslat do obrovské krize, zatímco vítězství ten druhý do herní pohody.

    Tomáš Reiner

    Branky: 27. Bessa, 45+2. Sousa

    Karty:   37. Gonçalves (TND), 40. Kaká (TND), 45. Jaílson (TND), 63. Murillo (TND), 88. Amorim (TND)   39. Gonçalves (TND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:19.
    CS Marítimo: Gottardi – Patrick, Maurício, Raúl Silva, China – Éber Bessa, Erdem Sen, Fransérgio – Edgar Costa (79. Brito), Dyego Sousa (86. Diawara), Xavier (67. Eskerdinha). (4-3-3)
    Náhradníci: Charles – Coronas, Deyison, Amido.

    CD Tondela: Cláudio – Jaílson, Kaká, Rafael Amorim, Mamadu – Hélder Tavares, Fernando Ferreira (71. Monteiro), Claude Gonçalves – John Murillo, Crislan (58. Moreno), Wagner (56. Murilo). (4-3-3)
    Náhradníci: Janota – Pica, Correia, Fábio Nunes.

    Rozhodčí: Rui Oliveira. Asistenti: João Silva, Rui Fernandes. Čtvrtý rozhodčí: Fábio Pereira
    thejrc.org