Jihlava – Slavia 6:1 (kon.) | Olomouc – HC Litvínov 2:8 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 10:3 (kon.)
Zlín – Chomutov 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Třinec – Sparta 4:2 (kon.)
Liberec – Pardubice 6:1 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 2:5 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 8:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
HC Slavia Praha
Sobota 08.10.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 12. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů. V rámci 12. kola nejvyšší české juniorské soutěže se proti sobě postaví domácí HC Dukla Jihlava a hostující HC Slavia Praha. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě přesně ve 12 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Domácí mají za sebou páteční utkání, které pro ně bylo trošku smolné. Proti dnes již lídrovi tabulky z Kladna hráli dobře, což uznal i trenér Rytířů, jenže nevyužívali své šance a gólově, hned třikrát, se prosadili pouze Kladenští. V tabulce je tak Jihlava po deseti odehraných zápasech na patnáctém místě se ziskem 11 bodů při bilanci čtyř výher (jedna na nájezdy) a šesti porážek (skóre 26:33).
     
    HC Slavia Praha:
    Sešívaní v posledních dnech nezažívají příliš šťastné období. A to jak na postu A-týmu (který v návaznosti na nepříliš dobrou finančí situaci přehodnotil sportovní cíle pro tuto sezonu), tak na postu juniorů. Ti jsou totiž na posledním místě tabulky, když během jedenácti zápasů mají na kontě pouhé čtyři body za jedinou výhru za tři body a deset porážek (jedna za bod) při skóre 30:50. Navíc těžko říct, v jaké sestavě Slavia v Jihlavě nastoupí a kolik juniorů bude hrát za A-tým dnes v Prostějově.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Hejna, Heinrich, Čermák – Maštera, Mejzlík, Peschout – Kristian, Rezek, Kraučuk – Hendrych. Trenér: Patrik Augusta

    HC Slavia Praha: Vecka (Vacula) – Mareček, Novák, Chvála, Duda, Krásný, Chládek – Heldák, Šteiner, Netolický – Šmerha, Furch, Kern – Matějka, Kohút, Šergl – Kolouch, Fiala, Hradil. Trenér: Petr Novák

    Rozhodčí: Mertl – Zíka, Kotlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Již po devíti vteřinách hry je vyloučen nejlepší střelec jihlavské juniorky David Čermák, jenž jde ven na dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    02:09
    Domácí v plném počtu.
     
    02:57
    V rovnovážném počtu hráčů se nehrálo ani minutu. Ven jde David Kohút ze Slavie, jenž je vyloučen za držení hole.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    04:57
    Hosté v plném počtu.
     
    07:14
    Je zde další vyloučení domácích. Novic v jihlavském dresu Vojtěch Maštera je vyloučen na dvě minuty za faul kolenem.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    07:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle se Slávistům hodně nepovedlo, inkasují totiž ve vlastní přesilové hře. Vůbec první gól v jihlavském dresu zaznamenává MARTIN HEJNA. Dukla tak dává druhý gól v oslabení sezoně. Asistence: Václav Rezek.
     
    08:35
    Krušné chvíle pro Duklu. V oslabení sice inkasovala, ale Slavia nyní bude mít 39 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Vyloučen je Vojtěch Pražák za podražení.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    09:14
    Jihlava hraje ve čtyřech, Sešívaní přesilovku pět na tři nevyužili.
     
    10:35
    Nejenže nevyužili přesilovku pět na tři, ale ani zbytek klasické početní výhody. Tohle by mohlo Slavii hodně mrzet, tím spíše, že v oslabení inkasovala.
     
    15:03
    Již čtvrtý hráč Dukly putuje během první třetiny na trestnou lavici. Ladislav Pospíchal – mistr kolmic, jak říkal komentátor z minulého týdne Richard Wagner – jde ven za hákování.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    17:03
    Domácí v plném počtu.
     
    17:41
    Daniel Krásný, obránce Slavie, jde ven na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu. Jihlava tak bude hrát druhou přesilovku zápasu.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    19:41
    Hosté se i podruhé ubránili a jsou v plném počtu.
     
    19:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Což o to, Jihlava přesilovku nevyužila, ale čtyři vteřiny po jejím konci přidává druhý gól TOMÁŠ MEJZLÍK a domácí tak jdou do dvougólového trháku. Asistence: Richard Peschout, Vladimír Srnský.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se domácí ujali dvougólového vedení. V osmé minutě vstřelil svůj první gól za Duklu Martin Hejna, když se prosadil dokonce v oslabení. Na konci dvacetiminutovky sice Jihlava nevyužila přesilovku, ale čtyři vteřiny po jejím konci zvýšil náskok domácích Tomáš Mejzlík – 2:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Hosté dávají Dukle další šanci, a to v podobě přesilové hry. Ven jde David Šteiner za nedovolené bráněné.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    21:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava třetí přesilovkou nepohrdá a poprvé se dnes v početní výhodě raduje. TOMÁŠ MEJZLÍK střílí svůj druhý gól dnešního utkání, celkově pak třetí v sezoně, když se prosadil ve skrumáži před brankou a dorazil puk do sítě. Asistence: Vojtěch Maštera, Vladimír Srnský.
     
    22:07
    Pátou přesilovku si zahraje Slavia Praha. Pavel Hendrych jde ven za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    22:59
    Jestliže první přesilovka Slavie pět na tři trvala 39 vteřin, nyní to bude dokonce 68 sekund. Aleš Heinrich posílá svůj tým do tří za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 6-3.
     
    24:07
    Jihlava je ve čtyřech, Slavii dnes přesilovky pět na tři nejdou.
     
    24:59
    A nejdou jí ani klasické přesilovky, slávisté se neprosadili ani v dohrávané početní výhodě a domácí jsou proto v plném počtu.
     
    24:59
    Nejsou. Ve stejném okamžiku, kdy se Aleš Heinrich vracel z tretsné lavice, na ní usedá obránce David Váňa – podražení.

    Na vyloučení: 7-3.
     
    26:59
    Jihlava hraje opětovně v plném počtu.
     
    29:13
    Jihlava dnes dala gól v oslabení a také v přesilovce. A právě v početní výhodě má další možnost, Michal Chládek dostává dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 7-4.
     
    31:13
    Hosté druhý gól při oslabení nedostali a hrají v plném počtu.
     
    34:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté mažou nulu z konta svých vstřelených branek. Netolický střelu ještě stačil gólman Dukly Brož vyrazit, ovšem dorážku DAVIDA MATĚJKY do prázdné klece již neměl šanci zneškodnit. Asistence: Lukáš Netolický.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Jihlava po 74 vteřinách hry využila přesilovku, když se trefil Tomáš Mejzlík. Čtyři minuty po polovině zápasu ale Slavia průběžný stav lehce zdramatizovala, na rozdíl dvou gólů snížil David Matějka.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava si bere třígólové vedení zpět. ALEŠ HEINRICH zakončil po přímočaré akci přečíslení domácích tři na jednoho. Asistence: David Čermák, Ladislav Pospíchal.
     
    46:40
    Osmým vyloučeným plejerem Dukly je Vojtěch Maštěra, jenž jde ven za vysokou hůl. Zdramatizuje ještě Slavia zápas?

    Na vyloučení: 8-4.
     
    47:03
    Přesilovka Slavie ale rychle končí po podražení Denise Heldáka. Početní výhoda Pražanů trvala přesně 23 vteřin. Pokračuje se ve čtyřech.

    Na vyloučení: 8-5.
     
    47:45
    Na dvě minuty za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Jan Kern.
     
    47:45
    Také domácí Pražák dostává dvouminutový trest za držení hole a uvidíme tedy hru ve třech hráčích na obou stranách.
     
    48:40
    Dukla je ve čtyřech. Vojtěch Maštěra opustil trestnou lavici.
     
    49:03
    Denis Heldák se vrací na hrací plochu, když si odpykal svůj dvouminutový trest. Oba celky jsou tak ve čtyřech hráčích na každé straně.
     
    49:45
    Jan Kern a také Vojtěch Pražák skáčí na led a oba celky jsou už v plném počtu.
     
    51:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    A po tom, co už se hrálo v pěti hráčích na obou stranách, udeřila znovu domácí Dukla. DAVID ČERMÁK se po skvělé přihrávce Heinricha nemýlil a bez problémů poslal puk za záda Vecky. Asistence: Aleš Heinrich, Martin Hejna.
     
    53:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je už pro hosty hodně špatné. Nyní se přesnou trefou prezentoval DAVID ČERMÁK a potvrdil tak post nejlepšího střelce týmu. Po výborné kolmici od obránce Pražáka zakončil samostatný nájezd bekhendovým bafákem. Asistence: Vojtěch Pražák.
     
    59:41
    Hostující Aleš Furch v závěru třetí třetiny inkasuje dvouminutový trest za vražení na hrazení a je tu další početní výhoda pro domácí Jihlavu.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Jihlava ve třetí třetině nepovolila svému soupeři dramatizaci zápasu a třemi přesnými zásahy jasně rozhodla o své výhře. Postupně se trefil Aleš Heinrich a v závěru přidal dva góly David Čermák, nejlepší to střelec Dukly.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava si poradila se Slavií Praha 6:1, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (14:16:49)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Hejna (Rezek), 20. Mejzlík (Peschout, Srnský), 22. Mejzlík (Maštera, Srnský), 44. Heinrich (Čermák, Pospíchal), 52. Čermák (Heinrich, Hejna), 54. Čermák (Pražák) – 35. Matějka (Netolický)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Hejna, Heinrich, Čermák – Maštera, Mejzlík, Peschout – Kristian, Rezek, Kraučuk – Hendrych. Trenér: Patrik Augusta
    HC Slavia Praha: Vecka (Vacula) – Mareček, Novák, Chvála, Duda, Krásný, Chládek – Heldák, Šteiner, Netolický – Šmerha, Furch, Kern – Matějka, Kohút, Šergl – Kolouch, Fiala, Hradil. Trenér: Petr Novák

    Rozhodčí: Mertl – Zíka, Kotlík
    bahis siteleri