LB Châteauroux – Bordeaux 0:2 (kon.) | Nancy – Caen 4:2 (kon.) | Dijon – Sochaux 1:2 (4:5 po pen.)
Bastia – Guingamp 1:2 (3:4 po pen.) | Paris FC – Méty 1:1 (6:7 po pen.) | Rennes – Lorient 3:2 (kon.)
Toulouse – Auxerre 1:0 (kon.) | Clermont Foot – Marseille 1:2 (kon.)
po penal. (4:5)
Dijon FCO
1:2 (1:1)
FC Sochaux
Středa 26.10.2016, 21:05 • Parc des Sports Gaston-Gérard, Dijon (kapacita 13.778 míst) • Coupe de la Ligue
    90+4. MARCUS THURAM - 1:2

     
    90+4
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým FC Sochaux.
    Domácí smutní, v páté sérii totiž nedal Loïs Diony a naopak MARCUS THURAM rozhodl o tom, že Sochaux bylo v rozstřelu stoprocentní a postoupilo do osmifinále francouzského ligového poháru. Leroy sice vystihl směr střely, ale Thuram poslal míč nekompromisně do horního rohu, což je pro gólmany smrtící, a je jedno, jestli je to napravo (jako nyní) nebo nalevo.
     
    5. série
    4:5
    Je to jasné, je to jasné! Všech pět exekutorů Sochaux je úspěšných, jako poslední Marcus Thuram a posílá svůj tým o kolo dále!
    LOÏS DIONY

     
    5. série
    4:4
    Střídající Loïs Diony neproměňuje a Christopher Dilo hodně přibližuje svůj tým do osmifinále! Gólman Sochaux vystihl směr střely, která měla jít asi k jeho levé tyči, ale Diony jí neumístil vůbec dobře a nekopl jí ani nikterak razantně.
     
    86
    No tak tohle byl neskutečný zákrok, kterým Christopher Dilo uchránil svůj tým od postupu, když doslova sebral gól z hlavy střídajícího Pierre Lees-Meloua.
     
    83
    Kapitán domácích Julio Tavares přepouští pozici na placu Loïsi Dionymu. Poslední to střídání dnešního utkání.
     
    82
    Dijonští skutečně přidávají na tempu, důkazem toho byla nebezpečná střela střídajícího Lees-Meloua. Ani on ale kýžený postupový gól nezaznamenal a mířil nad branku.
     
    78
    Quentin Bernard si pustil míč a vzápětí nacetroval do vápna, kde hledal Jérémie Belu, jenž v dobré pozici byl příliš krátký, aby trefi míč a usměrnil jej tam, kam by chtěl.
     
    70
    Dvojité střídání. Poslední na hostující straně, kdy jde Goran Karanović jde z placu, dnes si své odbyl, když vstřelil zatím jediný gól svého týmu, a nahrazuje ho Marcus Thuram. Za domácí odchází Dylan Bahamboula, který naopak dal doposud jediný gól domácích, a místo něj jde na hřiště Pierre Lees-Melou.
     
    67
    Přichází druhé střídání v týmu hostí. Florin Berenguer přepustí místo na hřišti Sofiane Dahamovi.
     
    62
    Kartička také na domácí straně. Quentin Bernard si počínal nedovoleně v souboji s Franckem Honoratem a vidí také žlutou.
     
    62
    Marco Ilaimaharitra dostává žlutou kartu za faul na domácího obránce Yunise Abdelhamida.
     
    62
    Z placu míří Yohann Rivière, útočníka Dijonu nahrazuje Jérémie Bela.
     
    58
    Obrovská šance kapitána hostí Pierre Gibauda, jehož křižnou střelu dokázal Leroy vytěsnit na roh a připisuje si tak za stavu 1:1 již druhý výborný zákrok, čímž odmítl vedení Sochaux.
     
    46
    Jérôme Onguéné, který na konci druhého poločasu zůstal na chvilku ležet na trávníku, jde z placu dolů (možná i kvůli zranění) a nahrazuje jej Jean Ruiz.
     
    33
    Fantastický zákrok vytáhl Benjamin Leroy v domácí brance. Franck Honorat se na něj řítil prakticky sám a nikým neatakován, ale gólman Dijonu vyběhl prakticky až na hranici vápna a ofenzívní záložník Sochaux jej nepropálil.
     
    28
    Fouad Chafik si z pozice krajního halva naběhl až na hranici vápna, jenže střelou z šestnácti metrů nedokázal překonat soupeřova brankáře a poslat tak svůj tým znovu do vedení.
     
    17
    Hosté mohli jít rázem do vedení, když se ve slibné střelecké pozici ocitl Franck Honorat, jenže jeho střelu na přední tyč výborně zneškodnil Leroy.
    14. Goran KARANOVIĆ - 1:1

     
    14
    Sochaux vstřelilo branku!
    Je srovnáno. GORAN KARANOVIĆ ve čtrnácté minutě srovnává stav a konečně tak láme svojí střeleckou mizérii. V letošní sezoně se totiž tento švýcarský forvard ještě neprosadil. Tentokrát si naběhl na dlouhý míč za obranu a tváří v tvář gólmanovi srovnává.
     
    12
    Dijon právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení a doufejme, že tento gól pomůže zatím nezáživnému utkání. Jednadvacetiletý útočník DYLAN BAHAMBOULA se zatím v Ligue 1 trefil jedenkrát během 484 minut, ale ve francouzském ligovém poháru posílá domácí do vedení již po dvanácti minutách. Po pravé straně zatáhl míč Amalfitano, poslal jej centrem do vápna na druhou stranu právě pro snědého útočníka a ten měl jednoduchou úlohu. Asistence: Romain Amalfitano.

    Tomáš Lysý

    Branky: 12. Bahamboula – 14. Karanović, rozh. pen. Thuram

    Karty:   62. Bernard (DIJ) – 62. Ilaimaharitra (SOC)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Lees-Melou (DIJ)
    1:1   Tardieu (SOC)
    2. série:
    2:1   Amalfitano (DIJ)
    2:2   Ruiz (SOC)
    3. série:
    3:2   Bernard (DIJ)
    3:3   Ilaimaharitra (SOC)
    4. série:
    4:3   Gastien (DIJ)
    4:4   Sao (SOC)
    5. série:
    4:4   Diony (DIJ)
    4:5   Thuram (SOC)


    Dijon FCO: Leroy – Bernard, Abdelhamid, Lotiès, Chafik – Belmonte, Gastien, Bahamboula (70. Lees-Melou), Amalfitano – Rivière, Tavares (C)
    Náhradníci: Allain, Lang, Abeid, Lees-Melou, Sammaritano, Diony, Bela

    FC Sochaux: Dilo – Fuchs, Gibaud, Onguéné (46. Ruiz), Alphonse – Tardieu (C), Ilaimaharitra, Sao, Berenguer (67. Daham), Honorat – Karanović (70. Thuram)
    Náhradníci: Prévôt, Senhadji, Ruiz, Daham, Thuram, Leo

    Rozhodčí: M. Amaury Delerue – Fredji Harchay, Bertrand Jouannaud
    bahis siteleri