Ural – Groznyj 1:4 (kon.) | Arsenal Tula – Ufa 0:2 (kon.) | Zenit – Tomsk 1:0 (kon.)
Machačkala – FK Krasnodar 0:0 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
1:0 (1:0)
FK Tom Tomsk
Neděle 30.10.2016, 15:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zenit si během prvního poločasu vytvořil několik obrovských šancí, nakonec ale o jeho vítězství proti Tomsku rozhodl jediný gól, který vstřelil v polovině úvodní pětačtyřicetiminutovky Alexandr Korokin. Fantastické utkání odehrál Arťom Dzjuba, který byl v dresu domácího celku nejnebezpečnějším hráčem. Konečný výsledek. Zenit Petrohrad 1 Tom Tomsk 0. (16:53:37)
    Jeden gól nakonec Zenitu Petrohrad na vítězství stačil.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Artur Jusupov zezadu skopl svého protihráče a viděl zcela po zásluze žlutou kartu.
    90+1. Giuliano mohl v závěru nadvakrát pojistit výhru Zenitu.
     
    90+1
    Giuliano se dostal v pokutovém území k odraženému míči a pohotovou střelou se snažil propálit brankáře Antona Kočenkova, ten ovšem vytáhl fantastický reflexivní zákrok a vzápětí si poradil i s jeho dorážkou z úhlu!
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Běží poslední minuta utkání, nad které není potřeba příliš mnoho nastavovat. Byla tam ovšem střídání, takže to tipuji na tradiční tři minuty.
     
    89
    Pavel Kudrjašov byl na levé straně útočné poloviny Tomsku v souboji příliš pozdě a ostrým skluzem poslal zemi z boku Alexandra Aňukova, který se chystal míč nakopnout dopředu.
     
    88
    Obránce Tomsku je zpět na nohou a lékař u postranní čáry zjišťuje, zda má všechny zuby. Zase taková pecka to ovšem nebyla.
     
    87
    Arťom Dzjuba se snažil v blízkosti šestnáctky prodrat do zakončení, jenže ve snaze dostat se k míči zřejmě udeřil do obličeje Vitalije Djakova.
     
    86
    Vitalij Djakov přeběhl míč, aby zmátl hráče ve zdi, jenže následná rána Erica Bicfalviho zamířila vysoko nad. Trenér Tomsku na lavičce nad jeho střelou pouze bezmocně máchl rukou.
     
    85
    Do konce utkání zbývá pouhých pět minut a Tomsk má k dispozici volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    84
    Alexandr Aňukov na pravé straně šestnáctky dokázal doběhnout prudkou přihrávku svého spoluhráče a vracel míč pod sebe, na přední tyči ovšem našel pouze jednoho z hráčů Tomsku, který míč odkopl z nebezpečného prostoru.
     
    83
    Hra je ve druhém poločase hodně vyrovnaná a žádný z týmů si nevytvořil nějakou dobrou šanci Oba brankáři jsou bez práce.
     
    82
    Tomsk rozehrál rohový kop, po kterém se na hranici šestnáctky dostal k hlavičce Vitalij Djakov, míč se ovšem od jeho hlavy odrazil vysoko do vzduchu a Zenit ho vzápětí odvrátil do bezpečí.
     
    81
    Luka Đorđević se snažil po rozehrání standardní situace tak vehementně dostat v pokutovém území nadvakrát k míči, až mu byl uprostřed šestnáctky odpískán útočný faul.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a nyní výsledek zápasu závisí jen na hráčích na hřišti. Oba dva týmy již využily všechny tři možnosti střídání.
     
    79
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Artem Popov, přichází Pavel Kudrjašov.

    Tomáš Reiner

    Branky: 26. Kokorin (Dzjuba)

    Karty:   49. Witsel (PET), 67. Criscito (PET), 90+2. Jusupov (PET) – 15. Popov (TMS), 49. Djakov (TMS), 60. Droppa (TMS), 89. Kudrjašov (TMS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 20:22.
    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Aňukov, Neto, Criscito, Černov – Giuliano, Maurício (71. Jusupov), Witsel – Kokorin (77. Đorđević), Dzjuba, Šatov (65. Mak).
    Náhradníci: Lodygin, Obuchov – Lombaerts, A. Keržakov, Jusupov, Mogilevec, Mak, Đorđević, Žirkov.

    FK Tom Tomsk: Kočenkov – Tiškin, Dudijev, Djakov, Žirov – K. Kombarov, Droppa (65. Baljajkin), K. Kovalčuk, Popov (79. Kudrjašov), Bicfalvi – Kasjan (61. Kuzněcov).
    Náhradníci: Solosin – Golyšev, Kuzněcov, Baljajkin, Ten, D. Jablonský, Samodin, Kudrjašov, Pogrebňak.

    Rozhodčí: Vitalij Meškov. Asistenti: Igor Demeško, Nikolaj Bogač. Čtvrtý rozhodčí: Kirill Levnikov

    Diváci: 17000
    bahis siteleri