Ottawa – Florida 2:0 (kon.) | Tampa – Washington 2:1 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Vancouver – Toronto 3:2 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Detroit 5:3 (kon.) | Arizona – Columbus 2:3 (0:2 po s.n.)
Colorado – Dallas 0:3 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Montreal 4:5 (2:3 po s.n.)
Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 04.12.2016, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Hokejisté Anaheimu se vezou na vlně pohody, nedávno vyhráli potřetí za sebou, když se jim podařilo zvítězit poměrem 3:2 ve Vancouveru. Ještě předtím slavili i proti Montreal Canadiens a také rivalům San Jose Sharks. Přestože šlo v obou případech o velmi těsné výhry, dva body si Ducks do tabulky započítali. A i díky tomu jsou nyní na druhé příčce Pacifické divize, tři bodíky za prvními Sharks a se stejným ziskem, jaký vlastní dnešní soupeř Anaheimu. Tedy Edmonton. Tenton duel tak může být důležitější, než se na první pohled zdá. Aktuální bilance kalifornského celku je dvanáct výher a osm porážek za sezónu, čtyřikrát Ducks museli do prodloužení. Oproti Olejářům mají o jedno odehrané utkání méně.

    Není příliš překvapivé, že kanadské bodování celku vede Ryan Getzlaf (2 + 17), který v drtivé většině případů nahrává, branky zatím zaznamenal pouze dvě. Doplňují jej Ryan Kesler (8 + 10) a Corey Perry (4 + 14), osm branek vstřelil obránce Jakob Silfverberg. Zvítězí Ducks i počtvrté za sebou a potvrdí aktuální dobrou bilanci?
     
    EDMONTON OILERS

    Oilers na tom nejsou vůbec špatně, pokud budeme porovnávat s předchozím ročníky, kdy vymetali suterén Západní konference. Letos se zatím přetahují o horní pozice Pacifické divize, vlastní stejný počet bodů jako Anaheim Ducks, tedy 28. Poslední dobou však zažívají proměnlivé výsledky. Naposledy si sice vyšlápli poměrně jasně 6:3 na Winnipeg Jets, ale ještě předtím gratulovali před svými fanoušky kanadskému Torontu. Stejně tak se Edmontonským nevedlo proti Arizona Coyotes, se kterými poměřili síly hned dvakrát po sobě. V obou případech bral více bodů nejhůře postavený mančaft Pacifické divize. Poslední domácí vítězství Olejáři zaznamenali 22. listopadu proti Chicago Blackhawks, od té doby bodují pouze venku.

    Produktivitu týmu neohroženě vede mladík a kapitán Connor McDavid (11 + 23), kterého se snaží podporovat Leon Draisaitl (9 + 11), Milan Lucic (7 + 12) nebo Jordan Eberle (7 + 10). Nadále platí, že většinu času v brankovišti pro sebe bere gólmanská jednička Cam Talbot, mezi tři tyče vyrukoval už třiadvacetkrát. Zvítězí Edmonton doma a poskočí na druhou příčku Pacifické divize?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Naposledy se spolu oba celky střetly v průběhu měsíce listopadu, Anaheim Ducks tenkrát přivítali Edmonton Oilers a porazili je docela jednoznačně 4:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (3 + 6)
    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 2)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat duel kádrů ze Západní konference. Konkrétně na sebe narazí výběry z Pacifické divize, utkají se tabulkoví sousedé Edmonton Oilers a Anaheim Ducks. I vzhledem k jejich bodové shodě nás dnes čeká zajímavá hokejová podívaná.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Sekera, Benning, Klefbom, Fayne, Russell, A. Larsson – Lucic, McDavid (C), Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Pitlick, Caggiula, Slepyšev – Maroon, Letestu, Kassian.

    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Theodore, Bieksa – Rakell, Getzlaf (C), Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Garbutt, L. Shaw, Boll..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání ze Západní konference. Jak je u NHL zvykem, začneme o několik minut později, takže rozhodně nikam neodcházejte.
     
    Hráči už jsou na ledě, už jen zazní hymny.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první kotouč na své hokejky v zápase zvládli vyhrát hokejisté Anaheim Ducks, ale na první střelu na branku si ještě musejí počkat.
     
    00:35
    Lindholm podržel nějaký moment kus černé gumy v obranné třetině, dobře totiž viděl, že nemá přesně rozjetá křídla, ani na jedné straně.
     
    01:04
    Už se hraje déle jak minutu, stále jsme ještě nemohli sledovat žádnou šanci, ani střelecký pokus. Nuugent-Hopkins to zkoušel, ale neprotáhl se až do zakončení.
     
    01:45
    Oba týmy mají prostor vystřídat, zatím sledujeme svižnou hru, která by mohla být po celý zápas atraktivní pro diváky.
     
    02:10
    Bieksa na modré čáře nedokázal uhlídat kotouč a Ducks vzápětí přišli o útočné pásmo. Pak se přerušuje u Gibsonovy klece, ale nešlo o nic vážnějšího, v klidu gólman Ducks přerušil hru.
     
    02:25
    Vhazování v útočném pásmu pro Olejáře, hned ale o kotouč zase přišli a museli pro něj uhánět k vlastní brance. Nahazování puku ze strany na stranu je to, co zatím sledujeme nejvíce.
     
    03:00
    Draisaitl si dělal prostor na levé straně u mantinelu, jenže nikdo ze spoluhráčů jej nepodpořil v útočném nápadu.
     
    03:25
    První větší možnost, jeden z hráčů Oilers na pravém kruhu nabízel puk před polovinu prázdného zařízení, ale nikdo se neměl k tomu, aby touš doklepl za Gibsona.
     
    04:06
    Na druhé straně operoval Rickard Rakell, ale toho pro změnu odstavil od puku Sekera, takže Ducks si musejí počkat se střelou na branku.
     
    04:30
    Dobrá obranná práce také od Ryana Getzlafa, který se toho nebojí a postavil se hned dvěma mužům v oranžovém trikotu.
     
    04:58
    Ritchie zkusil založit útočnou akci po levém mantinelu, jenže také on byl velmi rychle zastaven. Protiakce McDavida skončila nepovedeným zakončením.
     
    05:36
    To je tedy pořádná rychlost. Jestli takto budeme pokračovat, za chvíli jsme na konci první třetiny, skoro se nepřerušuje.
     
    06:00
    Cogliano v pohodě uklidnil puk na hokejce na modré čáře a čekal, kdo mu najede. Nenajel nikdo, jelikož většina formace byla v procesu střídání.
     
    06:24
    Cam Talbot vytušil, že už je nejvyšší čas podržet puk a přerušit hru, to také dělal. Vhazovat se bude před zařízením Edmonton Oilers, ale až poté, co skončí komerční přestávka.
     
    06:35
    Už se pokračuje, buly v útočné periodě vyšlo Kačerům. Perry si hledal místo na střelu, nakonec to byl Rakell, kdo nenápadně zakončoval. Ale minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    07:04
    Znovu Rakell, jemuž nabídl touš na hokejku Getzlaf, ale kotouč znovu končí jen na zadním mantinelu.
     
    07:12
    Talbot zachytil puk, přidržel jej a zařídil nové vhazování před svými zraky.
     
    07:34
    Rychlá rozehrávka hostujícího celku zpoza vlastní klece, Lindholm ale nebyl tolik přesný ve středním pásmu, takže o kotouč přišel a málem z toho pro Ducks byly trable.
     
    08:05
    Maroon se rozhodl vystřelit po ledě a málem se mu to povedlo, Gibson s jeho nečekaným pokusem měl docela starosti.
     
    08:33
    Slepyšev měl dobře najeto na modré čáře s pukem, spoluhráči mu ale dojeli do útočného pásma příliš pozdě, takže ještě musel počkat, než se vydal na útočnou štaci.
     
    09:09
    Ondřej Kaše hraj jedny z prvních minut na ledě v zápase, teď se ale nedostal na kotouč, protože dostal nahrávku příliš na dlouhou hůl.
     
    09:44
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, Drasaitl zavezl touš do útočné třetiny a zkusil jej nahodit. Nikdo před brankou ale netečoval.
     
    10:15
    Edmonton má nyní docela problémy s rozehrávkou ze své obranné třetiny, hodně si ji kombinuje a například Rickard Rakell ji před chvílí vystihl.
     
    10:46
    Bekům Oilers musel pomoci i Nugent-Hopkins, i tak ale ještě domácí nezvládli vyvézt puk dopředu a lépe zaútočit.
     
    11:19
    Ritchie mohl překvapit soupeře, ale podobně jako předtím kanadský výběr, také on byl na modré útočné čáře z Kačerů sám a nikdo jej nepodpořil.
     
    11:40
    Kotouč dostal na modrou čáru jeden z beků Anaheimu, jenže jeho nahození skončilo sražené do ochranné sítě.
     
    11:58
    Následuje komerční přestávka, vhazovat se bude před domácím zařízením. Jestli zatím v tomto zápase něco nevidíme, tak jsou to šance a střely na branku, gólmani jsou prakticky bez práce. Uvidíme, jestli se to v nejbližší době změní.
     
    12:06
    Už se znovu hraje, vypadalo to na faul na hráče Edmontonu, ale rozhodčí zůstal v klidu, takže se pravděpodobně nejednalo o přestupek.
     
    12:30
    Bieksa s Ritchiem rozjeli slibnou akci směrem k Talbotovi, ale moc důrazně ji nezakončili, brankář ve službách Olejářů v pohodě po kotouči natáhl lapačku a přerušil hru.
     
    12:40
    Cogliano dostal za branku přihrávku od Getzlafa, jenže jej hlídali hned dva hráči v oranžovém trikotu. Přesto si pak Anaheim dokázal vytvořit solidní možnost v zakončení.
     
    13:08
    Edmonton se osvobozuje vyhození od své klece, pak si dokonce Cam Talbot zahrál s kotoučem. Vypadá to, že největší aktuální problémy dokázali domácí zažehnat.
     
    13:45
    První opravdu veliká možnost Oilers v první třetině, najednou zůstali v nečekaném přečíslení dva na jednoho před brankou. Ale neporadili si v té rychlosti se zakončením, Gibson ani nemusel zasahovat.
     
    14:28
    Edmonton Oilers opět vyhodili puk přes všechny čáry, ale o zakázané uvolnění se nejednalo, kotouč ještě někdo ve středním pásmu tečoval.
     
    15:04
    Pouliot to udělal moc dobře na hranici útočného a středního pásma. Nenechal se obrat o puk, stáhl si jej pod sebe a málem uháněl na branku.
     
    15:41
    Nyní zase možnost pro Pitlicka se Slepyševem, ale ani oni nebyli dostatečně přesní v kombinace. Zakládání útoků už z obou stran o něco lepší, teď ještě ty střely.
     
    16:08
    Cogliano vepředu napadal rozehrávku domácích, byl tam ale sám proti třem mužům Oilers, takže jeho šance na úspěch nebyla moc velká. Pak to zkoušeli Draisaitl se Sekerou.
     
    16:38
    Znovu Connor McDavid a jeho solidní střela z dálky, kterou si ale John Gibson dobře pohlídal. Nikdo před ním nestál na teč a na víc na puk dobře viděl, takže neměl moc problémy. Ještě jedna komerční pauza, potom pokračujeme ve zbytku úvodního dějství.
     
    16:45
    Olejáři zvládli lépe buly v útočném pásmu, dokonce vystřelil jeden z jejich beků z dálky. Ale víc zatím nestihli.
     
    17:16
    Anaheim vyhodil puk přes všechny čáry pouze za cenu zakázaného uvolnění, buly tedy proběhne znovu před Gibsonem.
     
    17:24
    Gibson vyjel z branky, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ti už si ale puk pohlídali sami. Následně ovšem zase porušili pravidlo o zakázaném uvolnění.
     
    17:45
    Tohle byla slibná šance pro Edmonton. Andrej Sekera nahazoval kotouč od modré čáry na branku, kdyby jej někdo tečoval, klidně mohl skončit v síti. Takhle se odrazil jen od zadního mantinelu za Gibsonem.
     
    18:18
    Rickard Rakell zakládal protiakci na druhou stranu, nabízel se mu chvíli Perry. Jenže druhý uvedený nedostal puk na hokejku vůbec přesně.
     
    18:43
    A zase ten stejný technický přestupek hostů, hra se vrací k nim do pásma.
     
    18:49
    Draisaitl neudržel útočné pásmo. A když se do něj později chtěl vrátit, bylo mu odpískáno naprosto přesně postavení mimo hru, rozhodčí byli pozorní.
     
    18:54
    Znovu přerušená hra, někdo srazil kotouč mimo hrací plochu, mělo by se opět vhazovat někde ve středním pásmu.
     
    19:05
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, zatím to vůbec nevypadá, že bychom se v něm ještě měli dočkat nějaké branky. Ale nepředbíhejme.
     
    19:22
    Anaheim nikam nespěchal s rozehrávkou, nějakou chvíli míchal s pukem za svou brankou a čekal, jestli se mu vepředu lépe rozjedou útočníci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Během úvodních dvaceti minut zápasu jsme gól neviděli. A co víc, k vidění nebylo ani moc šancí, brankáři se opravdu nenadřeli. Doufejme, že prostřední perioda už nabídne o něco zajímavější bitvu, co se týče počtu vstřelených branek. Na konci první třetiny byli o něco aktivnější domácí Oilers, k trefě do sítě to však nevedlo. Zatím tedy stav zůstává 0:0.
     
    Střely na branku po první třetině

    Edmonton Oilers: 7

    Anaheim Ducks: 8
     
    Podrobnější statistiky

    Střely: 7:8
    Hity: 10:10
    Trestné minuty: 0:0
    Úspěšnost na vhazování: 50 % – 50 %
    Zblokované střely: 5:6
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Na začátku druhé části jsou na buly lepší hráči Oilers. A hned se hnali do zakončení, McDavid střílel a Gibson proti němu musel vytáhnout zákrok.
     
    20:16
    Leon Draisaitl hned po vhazování zase pálil, ale trefil o kousíček vedle zařízení, takže se nemohl radovat ze vstřeleného gólu.
     
    20:46
    Tentokráte Draisaitl nahodil puk od modré útočné čáry do pásma, ale nikdo v oranžovém dresu kotouč nedojel jako první. Může tedy hrát Anaheim.
     
    21:16
    Také na startu prostřední dvacetiminutovky pokračuje svižný hokej, vypadá to, že ani nyní se nebude moc často přerušovat a uvidíme rychlý spád hry.
     
    21:46
    Getzlaf nabízel slibně puk Fowlerovi do jízdy, jenže hráč Kačerů se nacházel v postavení mimo hru, takže nemohl pokračovat v útočné akci.
     
    22:03
    Pitlick získal pro svůj tým snadno útočné pásmo, jen nahodil a Gibson raději podržel puk, aby nepřišly další dorážky.
     
    22:08
    Nyní přerušení na druhé straně, pravděpodobně se jednalo o hostující zakázané uvolnění, které nyní přerušilo hru a posunulo ji zpátky před Johna Gibsona.
     
    22:19
    Znovu stejný přestupek Ducks proti pravidlům. Edmonton je zatím ve druhé třetině aktivnější, připsal si během necelých tří minut už tři střely na zařízení hostů.
     
    22:35
    Olejáři mají dostatek času rozehrát kotouč zpoza své klece. Učinili tak, Maroon mohl střílet, ale už to měl hodně rychle do jízdy, tak jen nahodil na brankáře Ducks, ten raději znovu přerušil hru.
     
    22:36
    Situace na vhazování se docela protáhla, rozhodčí ještě vedli nějakou debatu s domácí střídačkou, avšak už se znovu hraje.
     
    22:56
    Znovu kotouč na hokejkách Oilers v jejich obranné třetině, pak byl vyslán dopředu McDavid, jehož podporoval Lucic. Ale zatím domácí nevystřelili.
     
    23:16
    První velká možnost Edmontonu v první třetině, McDavid mohl dávat skoro do prázdné branky, ale Gibson jej na poslední chvíli zastavil.
     
    23:22
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, přesilovou hru si zahrají Edmonton Oilers. Josh Manson z Anaheimu bude muset pykat dvě minuty za katrem, provinil se hákováním.
     
    23:45
    Hosté se hned na úvod oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry, a to hne dvakrát po sobě.
     
    24:08
    Draisaitl zkusil zavézt puk do útočného pásma, podporoval jej také McDavid. Jenže tahle přesilovka zatím není moc podle představ kanadského klubu.
     
    24:36
    Už je početní výhoda Edmontonu ve své druhé polovině a John Gibson ještě nemusel pořádně zasahovat. Jakmile to jenom jde, Ducks hned vyhazují.
     
    24:54
    Teď navíc domácí zbytečně vyhodili puk až na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat u jejich klece.
     
    25:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Oilers nakonec prosazují a otevírají skóre zápasu, přestože až několik minut po začátku prostředního dějství. Ještě stále se jednalo o gól v přesilovce, i když vyloučený Josh Manson se pomalu chystal na ledovou plochu. Krásnou nahrávku do prostoru někde mezi kruhy obdržel DRAKE CAGGIULA, který bez problémů překonal Johna Gibsona v brance Anaheim Ducks. Jedná se o jeho první zásah v National Hockey League vůbec, takže radost je pochopitelně veliká. Uvidíme, jak nyní budou hosté reagovat. Asistence: Patrick Maroon, Jordan Eberle.
     
    26:29
    Následuje první komerční přestávka druhé třetiny, hned po jejím konci pokračujeme.
     
    26:36
    Už se znovu pokračuje a Talbot si po delší době připisuje zásah. Nejednalo se pro něj ovšem o nic složitého, jen lehké nahození z dálky.
     
    26:45
    Cogliano zvládl lépe situaci na vhazování a vybídl Keslera k šanci, jenže ten neměl dostatek času na to, aby si zpracoval kotouč a zakončil.
     
    27:16
    Cogliano využil soupeřovy chyby a vrhl se dopředu sám proti třem mužům v oranžovém trikotu. Ale pochopitelně neměl moc veliké šance na úspěch.
     
    27:56
    Caggiula opět na ledě aktivní, teď proti sobě ovšem měl hodně sevřenou obranu Anaheimu, spíše ještě potřeboval někomu nahrávat na pravou stranu.
     
    28:20
    Kašeho nahození od modré čáry dále nikdo netečoval, takže vůbec nedoletělo k Talbotově zařízení. Pak ale ještě měl góman Oilers práci.
     
    28:50
    Také Rakell se zkoušel prosadit, jenže netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    29:06
    Bude se vylučovat z řad Edmontonu, hosté mají ponechanou výhodu.
     
    29:18
    Poprvé si půjde sednout dnes na trestnou lavici některý z domácích hokejistů. Konkrétně se jedná o obránce Adama Larssona, který hákoval soupeře. Uvidíme tedy, co Anaheim předvede v přesilové hře.
     
    29:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To byla tedy opravdu rychlost všech rychlostí. Jedno vhazování, pár nahrávek, nahození před branku, dorážka a je vyrovnáno. O vše se postaral RYAN KESLER, který teď děkuje také za dobrou práci spoluhráčů daleko od Talbotova zařízení. Kesler už neměl moc těžkou úlohu, protože stál na brankovišti proti gólmanovi Oilers sám, Talbot těžko mohl stihnout něco udělat. Máme tedy brzy vyrovnáno a výsledkově začínáme znovu. Asi nás dnes čeká ještě hodně napínavá bitva. Asistence: Ryan Getzlaf, Cam Fowler.
    29:28 Ryan KESLER - 1:1
     
    29:33
    Máme tu také první bitku utkání. Proti sobě se postavili domácí Lucic a hostující Boll, docela dlouhá, ale nikterak drsná rvačka. Oba hráči dostanou tresty a pojedou si sednout na trestnou lavici.
     
    30:26
    Leon Draisaitl nabízel puk McDavidovi, jenže kapitán Edmontonu neměl v ten okamžik připravenou hokejku na správném místě.
     
    31:10
    Oilers potřebovali nutně vystřídat, a tak vyhodili puk přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. A povedlo se jim to.
     
    31:34
    Je tu další trest pro některého z hokejistů. Tentokrát si půjde za katr odpočinout Josh Manson, dnes už podruhé potrestaný. Provinil se hákováním proti Tyleru Pitlickovi.
     
    31:55
    Ducks ale začínají také další oslabení velmi dobře, okamžitě vyhazují puk pryč přes všechny čáry, bez větších rozpaků.
     
    32:32
    A znovu stejná situace, pak už ale Gibson zasahovat musel. Udělal to ale dobře, pohotově přešel do rozkleku a zajistil nové vhazování před svými zraky.
     
    32:48
    Většina početní výhody Olejářů je opět pryč a Ducks jsou dnes opravdu přesní ve vyhazování puků od branku. Ještě jedna šance pro Maroona, jenže ten netrefil branku.
     
    33:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme, zase je z toho branka, přestože tentokrát už Oilers těsně nestihli skórovat v přesilovce. Těsně po návratu Joshe Mansona na ledovou plochu Edmonton posílá druhý kotouč do Gibsonovy sítě, prosadil se RYAN NUGENT-HOPKINS, jenž byl ze všech kolem klece Kačerů nejaktivnější, poslal touš do sítě z pravého kruhu. Anaheimu není nic platné, že celé oslabení velmi dobře bránil, opět prohrává o jeden zásah a bude mít hodně práce s doháněním soupeřova náskoku. Také na tento kotouč mohl Gibson těžko dosáhnout. Asistence: Oscar Klefbom, Jordan Eberle.
    33:35 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:1
     
    34:47
    Ve druhé třetiny pokračujeme po konci komerční přestávky.
     
    34:58
    Milan Lucic už je zpátky na ledě, dostal se hned do šance. Avšak přestřelil branku, takže jeho tým se potřetí ve druhé třetině zatím radovat nemůže.
     
    35:39
    Možnost také pro Andreje Sekeru, jenže slovenský obránce to měl hodně daleko k brance, Gibson si jeho pokus z dálky v klidu pohlídal.
     
    36:06
    Ritchie si dělal zálusk na útočnou šanci. Ale neměl kolem sebe nikoho ze spoluhráčů, s kým by mohl uniknout do šance.
     
    36:28
    Nugent-Hopkins zvládl lépe vhazování v útočném pásmu, přesto se nedostal do zakončení. Pak na druhou stranu výlet Rickarda Rakella, jenže beze střely.
     
    36:58
    Šance pro Ryana Getzlafa, Cam Talbot ji zastavuje lapačkou. Brankář Oilers si je ve druhé třetině zatím poměrně jistý a drží svůj celek nad vodou.
     
    37:14
    Edmonton na chvíli přečíslil soupeře v poměru tři na dva, ale vystřelil nedokázal. Pak se za Ducks na druhou stranu hnal Vermette. Avšak když střílel, svatyně domácích už byla mimo své základní postavení.
     
    37:35
    Connor McDavid krásně získal útočné pásmo pro svůj tým a jeden z obránců v oranžovém dresu následně střílel. Gibson vyráží puk do rohu.
     
    37:55
    Stále ještě aktivní McDavid kolem hostujícího zařízení, ale nedostal kotouč do tak výhodné pozice, aby se mohlo hned pokusit o další střelu.
     
    38:16
    Draisaitl v souboji o kotouč s Mansonem, úspěšnější nakonec hráč kalifornského celku. Stále se hraje hodně rychlý hokej a k vidění je oproti první třetině i dostatek šancí.
     
    38:58
    Lindholm málem chyboval při rozehrávce za brankou, ale nakonec to zvládl a založil akci pro celek ze Západní konference.
     
    39:25
    Běží poslední minuta druhé třetiny, aktivnější jsou znovu Oilers, teď ale nejdříve Letestu musel řešit problémy v obranné třetině.
     
    39:47
    Čas na poslední střelu pro Anaheim v této části, ale už to hosté asi nestihnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je konec druhé třetiny, v prostředním dějství už jsme se dočkali také branek. Padly dohromady tři, dvě z toho dali Edmonton Oilers. Domácí mančaft má i o trošku více ze hry a zatím má blíže k vítězství. Ale nepředbíhejme, před sebou máme minimálně dalších dvacet minut utkání.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Edmonton Oilers: 23

    Anaheim Ducks: 19
     
    Podrobnější statistiky:

    Střely: 23:19
    Hity: 16:20
    Trestné minuty: 7:9
    Úspěšnost na vhazování: 50% – 50 %
    Zblokované střely: 10:11
     
    Za okamžik začne třetí třetina utkání. Hostující Anaheim ztrácí jednu branku. Podaří se mu vyrovnat, nebo už Edmonton uhájí vedení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Začala třetí část, hned je ale přerušená hra, Edmonton Oilers posílají kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    40:16
    Problémy chvíli pro domácí hráče před jejich brankou, ale už se jim podařilo dostat kotouč alespoň do středního pásma.
     
    40:29
    A další zakázané uvolnění, na startu posledního dějství se nám hra hodně kouskuje.
     
    40:45
    Andrej Sekera sevřel puk rukavicí, také v tomto případě se muselo přerušit. Sledujeme hodně vlažný rozjezd třetí třetiny.
     
    41:06
    Jordan Eberle vyslán na útočnou akci za branku soupeře, z tohoto místa už ale nedokázal nikoho vyhledat, takže bylo brzy po domácí šanci.
     
    41:39
    Cam Talbot vyjel hodně daleko ze svého brankoviště, aby pomohl s rozehrávkou. Docela při tom zariskoval, ale nakonec situaci zvládl.
     
    42:03
    Ondřej Kaše se snažil prosadit po pravé straně útočného pásma, jenže proti němu byli hned dva bránící hráči Edmontonu. Českému útočníkovi se navíc nikdo nenabídl k přihrávce.
     
    42:15
    Vermette získal kotouč na vhazování pro hosty, pak jeho tým vyhodil. Avšak takovým způsobem, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    42:40
    Ryan Kesler a jeho velmi dobrá otočka kolem levé tyče. Útočník Kačerů zkoušel Talbota zaskočit a poslat puk do sítě, nakonec se mu to moc nepovedlo.
     
    43:26
    Fowler na chvíli osamocený ve středním pásmu, počkal ale na to, až mu dojede do kombinace Perry. Ten se pak hnal do střeleckého zakončení, netrefil branku přesně.
     
    43:55
    Možnost také pro Oilers, Kassian nabízel před bránu z rohu, jenže nikdo nezasáhl kotouč tak, aby zaplachtil až za záda Johna Gibsona.
     
    44:18
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks, hosté mají s tímto přestupkem proti pravidlům dnes hodně často problém.
     
    44:24
    A zase stejný problém, kalifornskému celku nefunguje rozehrávka, kterou by si Kačeři jistě tak moc přáli.
     
    44:38
    Oscar Klefbom měl dostatek času na to, aby si pohlídal kotouč na hokejce a následně založil útočnou akci. Ale v tomto případě byla hostující obrana pozorná.
     
    45:09
    Jordan Eberle zkusil napadat rozehrávku soupeře, obránci Ducks si ale situaci pojistili a raději se ještě stáhli zpátky před svého gólmana, pak i za branku.
     
    45:48
    Tentokrát situaci s dlouhou nahrávkou nezvládli Oilers, také oni budou muset s pukem před svou branku. Ale je jasné, že takový či podobný styl hry domácím nyní bude vyhovovat.
     
    46:10
    Pitlickova dlouhá nahrávka, jenže přes všechny čáry a je z toho opět zakázané uvolnění. Přestože se to trenérovi Olejářů nelíbí a nesouhlasí s tímto výrokem čárového rozhodčího.
     
    46:28
    Chyba Edmontonu ve středním pásmu, zkusili toho využít Getzlaf a Perry. Ale překombinovali situaci, možná už měli zkusit daleko dříve vypálit.
     
    46:55
    Nahození Fowlera těsně minulo horní tyčku, útočník Anaheimu už byl dlouho na ledě a očividně neměl moc sil na to, aby se pokusil skórovat.
     
    47:24
    Na druhé straně se do možnosti sám protáhl po pravém kruhu Leon Draisaitl. Zakončoval bekhendem, John Gibson měl každopádně připravený beton u tyče a pohlídal si mezírky.
     
    47:59
    Stále stejný problém pro Kaliforňany, zase to zakázané uvolnění, tenkrát naprosto jasné. Vhazování tedy v útočné periodě Edmontonu.
     
    48:12
    Fayne hned po buly napřáhl a vypálil bez větší přípravy. Nebyl to vůbec špatný pokus, jen jej nejspíš někdo tečoval mimo branku, takže Gibson zůstává v klidu.
     
    48:50
    Letestu a jeho výborná práce za klecí soupeře. Několik dlouhých vteřin tam trápil soky, ale neměl komu nahrát. Když už přihrávku poslal, jeho spoluhráči přesně nevypálili.
     
    49:24
    Eberleho střela se odráží od Gibsonova betonu zpátky do hry, k dorážce už nedošlo a Ducks se osvobozují. Nyní bez zakázaného uvolnění.
     
    49:42
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jak paradoxní, Anaheim se ve třetí třetině skoro nedostává do šancí, přesto jsou to hosté, kdo vyrovnává a bere Edmontonu vítr z plachet. Hodně nečekané situace pro domácí hráče i fanoušky. Kačeři založili rychlou protiakci, Ryan Gezlaf poslal nádherný pas na hokejku RICKARDA RAKELLA, ten dával do více jako z poloviny odkrytého zařízení. Jedna chybička a je skóre opět smírné, uvidíme jestli zápas ještě někdo rozhodne v základní hrací době. Do konce třetí části už tolik času nezbývá. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
    49:42 Rickard RAKELL - 2:2
     
    50:04
    Následuje první komerční přestávka třetí třetiny, za okamžik pokračujeme.
     
    50:18
    Hosty vyrovnávací trefa očividně nabudila a najednou jsou v útočném pásmu mnohem aktivnější. Edmonton bude muset zabrat, pokud zápas nechce ztratit.
     
    50:26
    Kotouč sražený mezi diváky, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    50:40
    Connor McDavid vzal zodpovědnost na sebe a zkusil se prosadit, ale už nestihl zakončit, předtím totiž přišel o kotouč.
     
    50:41
    Hra přerušena, Ryan Kesler byl sražený před zařízením Gibsona a hodně těžko se zvedá. Ale bude pokračovat ve hře, nejspíše není tak výrazně otřesený a bude snad v pořádku.
     
    51:06
    Draisaitl si v klidu počkal, až mu najedou spoluhráči vepředu. Měl tam také McDavida, který ale ještě vracel na obránce. Oilers zbytečně čekají se zakončením.
     
    51:28
    Už znovu hrají Ducks, zkusili to dlouhou rozehrávkou přes celé kluziště, tentokráte jim vyšla. O něco horší to bylo se zakončením.
     
    52:03
    Ritchie pálil a po něm zakončoval i Ondřej Kaše, jen těsně se mu nepovedlo trefit prostor u levé tyčky Talbotovy branky. Klidně mohl poslal Anaheim do vedení.
     
    52:40
    Jeden z útočníků Ducks se vypracoval z levého kruhu do výborné střelecké pozice, chybělo jen lepší zakončení a mohla z toho být třetí hostující branka. Edmonton v posledních minutách hodně polevil hrou směrem dozadu.
     
    53:08
    Kalifornský výběr sice přišel o útočné pásmo. To mu ale nemusí vadit, byl totiž jako první na kotouči ve střední třetině hrací plochy.
     
    53:38
    Ducks jsou ve třetí části aktivnější také střelecky, což se projevuje na statistikách. Pokyny od hostujících trenérů tedy vypadají docela jasně.
     
    54:18
    Stále pokračuje aktivita Anaheimu, Fowler se zkusil vytočit zpoza branky až do zakončení. To se mu sice povedlo, už ale nestihl po ledě zasunout puk do brány.
     
    54:48
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, Kačeři stihl vystřídat a mezi tím znovu získat útočnou třetinu. I když nyní jen na malý okamžik.
     
    55:19
    Andrej Sekera nahazoval puk před branku a Benning se jej pokusil tečovat, pak i dorážet. Ale Gibsona nepřekonal. Následuje komerční pauza, za okamžik pokračujeme v utkání.
     
    55:25
    Znovu se pokračuje. Oilers nahodili puk za branku, následně však hráli Ducks, kteří zkusili ohrozit Talbota. Moc se jim to nepovedlo.
     
    56:08
    Pomalu se blížíme ke konci základní hrací doby a zatím to nevypadá, že poznáme vítěze v šedesáti minutách. Hosté jsou ale nadále aktivnějším týmem.
     
    56:38
    Anaheim ve třech mužích před Talbotem, beci Edmontonu si v tomto případě počínali přesně a nedovolili větší komplikace.
     
    57:09
    Ryan Getzlaf s Fowlerem podrželi puk za svou klecí a počkali, až na led vyjedou čerstvé síly. Ani tak ale Anaheim nikam nespěchá a čeká na rozestavení soupeře.
     
    57:34
    Ondřej Kaše poslal střelu kousek nad ledem, Cam Talbot jeho pokus nicméně dobře viděl a přerušil hru. Ještě jedna krátká pauza, pak budeme pokračovat ve zbytku třetího dějství.
     
    57:45
    Anaheim Ducks sice zvládli lépe buly v útočném pásmu, avšak následně ztratili puk na modré čáře a byli rádi, že je soupeř nepřečíslil.
     
    58:05
    Hrají se poslední dvě minuty třetí periody. Letestu se napřahoval na modré čáře, ale jen o kousek minul branku. Jinak ale klidně mohl ještě zápas rozhodnout.
     
    58:35
    McDavid by chtěl poslat puk do sítě ještě před začátkem prodloužení, ale už to měl teď hodně daleko ke kotouči a nestihl vypálit.
     
    58:58
    Manson našel na útočné modré čáře Lindholma. Ten se ale nedokázal prosadit proti dvěma hráčům v oranžovém dresu, Edmonton dobře stažený před brankou.
     
    59:16
    Bude se ještě vylučovat, Oilers hráli v šesti mužích a někdo z jejich řad půjde pykat na dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Edmontonská střídačka posílá za katr Patricka Maroona.
     
    59:16
    Jedná se teprve o druhou anaheimskou přesilovku v tomto zápase, to se sluší dodat.
     
    59:40
    Perry s Keslerem si vyměnili kotouč rychle a Getzlaf pálil z dálky, už to ale Ducks asi nestihnou do konce základní hrací doby. V početní výhodě budou pokračovat během prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    V základní hrací době jsme vítěze nepoznali. Za chvíli tedy pokračujeme prodloužením, Ducks v něm budou hrát přesilovku. Pokud ani tam gól nepadne, uvidíme samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Už se hraje prodloužení a jako první v něm uspěli na buly Ducks, kteří se pokusí co nejdříve dostat do útočného pásma.
     
    60:25
    Fowler měl napřaženo na střelu, ale minul branku. Po něm se pokusil vypálit také Ryan Getzlaf, toho velmi dobře vychytal Cam Talbot.
     
    60:58
    Ještě stále hostující mančaft drží útočné pásmu, Talbot má co dělat, aby se stíhat přesouvat od tyče k tyči.
     
    61:20
    Edmonton vyhazuje puk a následně se Patrick Maroon vrací do hry, Oilers oslabení zvládli a nyní mohou začít myslet na hru dopředu.
     
    61:46
    Maroon už se navíc zapojil do hry, teď kombinoval s MacDavidem. Lindholma se jim ale před klecí Gibsona přejít nepodařilo.
     
    62:16
    Josh Manson zvládl souboj o kotouč u mantinelu proti Nugent-Hopkinsovi. Zatím v tomto prodloužení moc šancí nevidíme, oba týmy jsou směrem dozadu zodpovědné.
     
    62:45
    Leon Draisaitl měl dost místa na střelu, ale měl na zádech pověšené dva soky, už nestihl přesně zakončit.
     
    63:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na samostatné nájezdy dnes nakonec nedojde, Edmonton Oilers rozhodují ještě během nastavených pěti minut prodloužení. Moc atraktivní hru tři na tři jsme nesledovali, ale přeci se domácí stačili prosadit. Stalo se tak poté, co nahrávku zpoza branky na LEONA DRAISAITLA poslal slovenský obránce Andrej Sekera. Gibson měl ve výstroji mezírku a inkasoval. Anaheim Ducks si tedy z Edmontonu odvezou jen bod za účast v prodloužení. Asistence: Andrej Sekera, Jordan Eberle.
    63:16 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu mezi dvěma celky z Pacifické divize. Sledovali jsme hodně vyrovnaný hokej, na úvodní branku diváci v Edmontonu museli čekat až do druhé třetiny. Tam se Oilers prosadili hned dvakrát a drželi na hokejkách těsné vedení. To ale ztratili v průběhu třetího dějství, takže zápas musel do prodloužení. V něm nejdříve domácí ubránili oslabení ve třech proti čtyřem, následně rozhodl Leon Draisaitl. Ducks tedy berou bod, Olejáři dva. Tři asistence si zapsal z domácí strany Jordan Eberle, první gól kariéry zaznamenal Caggiula. A také vyzdvihněme výkon hostujícího Ryana Getzlafa. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 32

    Anaheim Ducks: 33
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 24:57)
    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 5 střel, čas na ledě 13:56)
     
    Tři hvězdy utkání

    Leon Draisaitl (EDM) (1 + 0)
    Ryan Getzlaf (ANA) (0 + 2)
    Drake Caggiula (EDM) (1 + 0) (06:52:04)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Caggiula (Maroon, Eberle), 34. Nugent-Hopkins (Klefbom, Eberle), 64. Draisaitl (Sekera, Eberle) – 30. Kesler (Getzlaf, Fowler), 50. Rakell (Getzlaf, Perry)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Sekera, Benning, Klefbom, Fayne, Russell, A. Larsson – Lucic, McDavid (C), Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Pitlick, Caggiula, Slepyšev – Maroon, Letestu, Kassian.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Theodore, Bieksa – Rakell, Getzlaf (C), Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Garbutt, L. Shaw, Boll.

    Rozhodčí: Walsh, Pochmara – Alphonso, Cameron

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri