Ottawa – Florida 2:0 (kon.) | Tampa – Washington 2:1 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Vancouver – Toronto 3:2 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Detroit 5:3 (kon.) | Arizona – Columbus 2:3 (0:2 po s.n.)
Colorado – Dallas 0:3 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Montreal 4:5 (2:3 po s.n.)
Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 04.12.2016, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:16 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    63:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na samostatné nájezdy dnes nakonec nedojde, Edmonton Oilers rozhodují ještě během nastavených pěti minut prodloužení. Moc atraktivní hru tři na tři jsme nesledovali, ale přeci se domácí stačili prosadit. Stalo se tak poté, co nahrávku zpoza branky na LEONA DRAISAITLA poslal slovenský obránce Andrej Sekera. Gibson měl ve výstroji mezírku a inkasoval. Anaheim Ducks si tedy z Edmontonu odvezou jen bod za účast v prodloužení. Asistence: Andrej Sekera, Jordan Eberle.
     
    59:16
    Bude se ještě vylučovat, Oilers hráli v šesti mužích a někdo z jejich řad půjde pykat na dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Edmontonská střídačka posílá za katr Patricka Maroona.
     
    52:40
    Jeden z útočníků Ducks se vypracoval z levého kruhu do výborné střelecké pozice, chybělo jen lepší zakončení a mohla z toho být třetí hostující branka. Edmonton v posledních minutách hodně polevil hrou směrem dozadu.
    49:42 Rickard RAKELL - 2:2
     
    49:42
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jak paradoxní, Anaheim se ve třetí třetině skoro nedostává do šancí, přesto jsou to hosté, kdo vyrovnává a bere Edmontonu vítr z plachet. Hodně nečekané situace pro domácí hráče i fanoušky. Kačeři založili rychlou protiakci, Ryan Gezlaf poslal nádherný pas na hokejku RICKARDA RAKELLA, ten dával do více jako z poloviny odkrytého zařízení. Jedna chybička a je skóre opět smírné, uvidíme jestli zápas ještě někdo rozhodne v základní hrací době. Do konce třetí části už tolik času nezbývá. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
    33:35 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:1
     
    33:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme, zase je z toho branka, přestože tentokrát už Oilers těsně nestihli skórovat v přesilovce. Těsně po návratu Joshe Mansona na ledovou plochu Edmonton posílá druhý kotouč do Gibsonovy sítě, prosadil se RYAN NUGENT-HOPKINS, jenž byl ze všech kolem klece Kačerů nejaktivnější, poslal touš do sítě z pravého kruhu. Anaheimu není nic platné, že celé oslabení velmi dobře bránil, opět prohrává o jeden zásah a bude mít hodně práce s doháněním soupeřova náskoku. Také na tento kotouč mohl Gibson těžko dosáhnout. Asistence: Oscar Klefbom, Jordan Eberle.
     
    31:34
    Je tu další trest pro některého z hokejistů. Tentokrát si půjde za katr odpočinout Josh Manson, dnes už podruhé potrestaný. Provinil se hákováním proti Tyleru Pitlickovi.
     
    29:33
    Máme tu také první bitku utkání. Proti sobě se postavili domácí Lucic a hostující Boll, docela dlouhá, ale nikterak drsná rvačka. Oba hráči dostanou tresty a pojedou si sednout na trestnou lavici.
    29:28 Ryan KESLER - 1:1
     
    29:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To byla tedy opravdu rychlost všech rychlostí. Jedno vhazování, pár nahrávek, nahození před branku, dorážka a je vyrovnáno. O vše se postaral RYAN KESLER, který teď děkuje také za dobrou práci spoluhráčů daleko od Talbotova zařízení. Kesler už neměl moc těžkou úlohu, protože stál na brankovišti proti gólmanovi Oilers sám, Talbot těžko mohl stihnout něco udělat. Máme tedy brzy vyrovnáno a výsledkově začínáme znovu. Asi nás dnes čeká ještě hodně napínavá bitva. Asistence: Ryan Getzlaf, Cam Fowler.
     
    29:18
    Poprvé si půjde sednout dnes na trestnou lavici některý z domácích hokejistů. Konkrétně se jedná o obránce Adama Larssona, který hákoval soupeře. Uvidíme tedy, co Anaheim předvede v přesilové hře.
     
    25:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Oilers nakonec prosazují a otevírají skóre zápasu, přestože až několik minut po začátku prostředního dějství. Ještě stále se jednalo o gól v přesilovce, i když vyloučený Josh Manson se pomalu chystal na ledovou plochu. Krásnou nahrávku do prostoru někde mezi kruhy obdržel DRAKE CAGGIULA, který bez problémů překonal Johna Gibsona v brance Anaheim Ducks. Jedná se o jeho první zásah v National Hockey League vůbec, takže radost je pochopitelně veliká. Uvidíme, jak nyní budou hosté reagovat. Asistence: Patrick Maroon, Jordan Eberle.
     
    23:22
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, přesilovou hru si zahrají Edmonton Oilers. Josh Manson z Anaheimu bude muset pykat dvě minuty za katrem, provinil se hákováním.
     
    23:16
    První velká možnost Edmontonu v první třetině, McDavid mohl dávat skoro do prázdné branky, ale Gibson jej na poslední chvíli zastavil.
     
    17:45
    Tohle byla slibná šance pro Edmonton. Andrej Sekera nahazoval kotouč od modré čáry na branku, kdyby jej někdo tečoval, klidně mohl skončit v síti. Takhle se odrazil jen od zadního mantinelu za Gibsonem.
     
    13:45
    První opravdu veliká možnost Oilers v první třetině, najednou zůstali v nečekaném přečíslení dva na jednoho před brankou. Ale neporadili si v té rychlosti se zakončením, Gibson ani nemusel zasahovat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Caggiula (Maroon, Eberle), 34. Nugent-Hopkins (Klefbom, Eberle), 64. Draisaitl (Sekera, Eberle) – 30. Kesler (Getzlaf, Fowler), 50. Rakell (Getzlaf, Perry)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Sekera, Benning, Klefbom, Fayne, Russell, A. Larsson – Lucic, McDavid (C), Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Pitlick, Caggiula, Slepyšev – Maroon, Letestu, Kassian.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Theodore, Bieksa – Rakell, Getzlaf (C), Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Garbutt, L. Shaw, Boll.

    Rozhodčí: Walsh, Pochmara – Alphonso, Cameron

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri