Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novokuzněck – Jokerit 3:4 (kon.)
Novosibirsk – Minsk 1:3 (kon.) | Omsk – Riga 9:3 (kon.) | Záhřeb – Magnitogorsk 6:3 (kon.)
HC Slovan – Čeljabinsk 1:0 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Středa 21.12.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na samém konci zápasu byl ještě trefen Brust jedním z protihráčů, sudí ale nechali hrát a domácí gólman tak ještě, zcela rozhozený, předvedl klíčový finální zákrok!

    To ale bylo všechno – domácí celek sice nebyl v poslední třetině lepším týmem, odehrál ji takticky ale velice dobře a když se k tomu přidal skvěle chytající Brust, je z toho výhra 1:0. Slovenský celek měl během zápasu v součtu daleko více šancí, Francouz ale chytal také skvěle a svým výkonem držel Čeljabinsk ve hře do poslední sirény.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek středečního večera. (21:18:31)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Vhazovat se ještě bude před Brustem, Kundrátek totiž tečoval puk do ochranné sítě – trenér Traktoru si ještě bere oddechový čas.
     
    59:17
    Sersen vyhodil do středního pásma a přerušil tak tlak Čeljabinsku, hosté už nemají moc času.
     
    58:36
    Pestunov se probíjel přes střední pásmo, mezitím odjel z brány Francouz a Roy poté pálil do ochranné sítě za brankou – bylo to ale s tečí a tak se bude vhazovat před Brustem. Slovan si bere oddechový čas.
     
    57:45
    Cheechoo se dostal po pasu od Nedorosta až za branku soupeře, kterou objel, ale nedokázal poté trefit nic jiného, než boční síť.
     
    57:02
    Hraje se v obranném pásmu hostí, což Slovanu pochopitelně vyhovuje a slovenský celek tímto výkonem směřuje za třemi body.
     
    56:06
    Do tutové šance se dostal ale na druhé straně Václav Nedorost, Francouz ani nevěděl jak, ale puk částí své výstroje tečoval mimo branku!
     
    54:36
    Tak tohle mohlo být hodně zlé, ovšem na zadní tyči Borodkin nedosáhl na pas od Petrova a následně ten samý hráč z dorážky pálil pouze do lapačky domácího hrdiny.
     
    53:39
    Traktor si ale kazí zápas sám, například teď měl dobrou šanci na přechod do útoku, ale Šolochov se vystavil místo toho do ofsajdu.
     
    52:45
    Tlak Čeljabinsku ale stále trvá, hosté se nastěhovali do útočné třetiny a slovenský celek brání bránu Brusta ve všech lidech.
     
    51:28
    Tak teď Szczechura připravil zadovkou ideální pozici Jakuceňovi, ten ovšem svoji střelu zápěstím nasměroval pouze do náruče připraveného Brusta, jenž ji schoval ve výstroji.
     
    50:46
    Do konce zápasu už zbývá méně než deset minut a domácí stále drží nejtěsnější vedení, Traktor se už delší dobu nemůže dostat k nějaké kloudné střele.
     
    49:39
    Slovan se snaží také hrozit, ví, že nejlepší obrana je útok a byť Francouz už není v permanenci, sledujeme velice dobře takticky zvládnutý zápas od domácích.
     
    48:14
    Teď se navíc domácí ekipa provinila zakázaným uvolněním, když se snažil až moc razantně rozehrát zezadu Sersen, ale na Ziga byl jeho pas moc dlouhý.
     
    47:49
    Hra je teď hodně rozháraná a oba celky se střídají v držení puku, žádná větší šance z těchto akcí ale nekouká.
     
    46:44
    Do velké šance se dostal Borodkin, který si najel na střelu z druhé vlny, ovšem parádní Brust byl na zemi včas a jeho ránu vyrazil do bezpečí!
     
    45:57
    Domácí už hrají v plném počtu a vypadá to, že by mohli sami na chvíli zaútočit, protože dopředu se žene Musatov.
     
    45:08
    No a z ničeho nic se dostal do gólové šance Žiga Jeglič! Ten využil špatného střídání hostů a jel sám na Francouze, ten ale famózním reflexem vyrazil jeho bombu nad bránu!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 24. M. Hlinka (Vopelka)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Ďaloga, Bačík – Taffe (A), Cheechoo, Nedorost – Lušňák, Chipchura, Jeglič – Petráš, Zigo, Musatov – M. Hlinka, Pätoprstý, Šiška – Vopelka.
    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – N. Bělov, Borodkin, Kolcov, Děnisov (A), Klimontov, Šinin (C), A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Šarov, Roy, Pestunov (A) – Novotný, Černikov, J. Petrov – Afonasjevskij, Zinovjev, Peňkovskij – Šolochov.

    Rozhodčí: Gebej, Ravodin – Lazarev, Otmachov
    thejrc.org