Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novokuzněck – Jokerit 3:4 (kon.)
Novosibirsk – Minsk 1:3 (kon.) | Omsk – Riga 9:3 (kon.) | Záhřeb – Magnitogorsk 6:3 (kon.)
HC Slovan – Čeljabinsk 1:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Středa 21.12.2016, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:05:55)
     
    Třetí dějství nám už nic zajímavého nepřineslo. Dinamo odehrálo poslední dějství takticky na výbornou, soupeře nepustilo do nějakého většího tlaku, a v pohodě udrželo dvoubrankový náskok, který si vytvořilo během čtyř minut ve druhé třetině. Sibir vládl první polovinu utkání, tu druhou ovšem hodně zbabral. Účastnil se toho i obránce Adam Polášek, který v tomto souboj bodovat nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Ani tenhle útok Sibiru nevyšel. O vítězi je už rozhodnuto, závěr utkání se bude pouze dohrávat.
     
    58:59
    Sibir špatně rozehrál ve svém obraném pásmu, čehož využil Kitarov, jenž puk opět vrátil za soupeřovu branku, aby šetřil čas.
     
    58:32
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    56:26
    Sibir už nyní zkouší power-play. Opravdu mu asi nic jiného v tuhle chvíli nezbývá.
     
    56:15
    Naumov mohl skórovat z vyložené pozice! Jenže obětavě se do jeho střeleckého pokusu vložil jeden z obránců Dinama. Najít recept na hostující obranu je prostě velký problém pro domácí.
    55:59 srážka Stěpanova s rozhodčím
     
    55:59
    Kuriózní situace! Stěpanov ve snaze dostat se v útočném pásmu k puku vrazil dost ostře do jednoho z hlavních arbitrů. A ten mu přidržel hokejku, aby mu hráč neodjel, a aby si s ním vše vyříkal.
     
    55:27
    Šalunov ve vyložené střelecké pozici. Odcouvával si ze středu pomaloučku na pravou stranu a nakonec ostře vypálil. Trefil však jen Scrivense, který navíc udržel touš ve výstroji, aby nedošlo k nějakým dorážkám.
     
    55:03
    Zahrozil Šumakov! Ten se po individuální akci dostal do blízkosti Scrivense, jenže pod tlakem jednoho ze soupeřů nakonec nezakončil úplně podle svých představ. Scrivens zase zasáhl.
     
    54:35
    Zase Dinamo snadno vyhodilo puk do bezpečí. Zopakujme to ještě jednou – marná je zatím snaha domácího celku alespoň o snížení.
     
    53:44
    Alexejev jen nahodil bezhlavě puk dopředu. nějaké kreativnější založení útoku nepřipadá v úvahu. Jako by Sibir tuhle třetinu dohrával jen z povinnosti. Jen snižující branka by ho mohla vyburcovat.
     
    52:35
    Tak tohle byla moc pěkná akce Šumakova. Z jednoho protihráče si udělal kužel, objel ho a dostal se do volného prostoru. Odtud poslal přihrávku na druhou stranu, nicméně tu jeden z hráčů Dinama tečoval mimo hrací plochu.
     
    52:01
    Osm minut do konce. Ve tvářích hráčů Sibiru jednoduše není vidět odhodlání. Jako by byli pořád hodně frustrovaní z toho, jakým způsobem pokazili krátkou pasáž ve druhé třetině. Vhazovat se jinak nyní bude ve středovém kruhu.
     
    50:50
    Ani třináctý útočník Arťomov se svým pokusem u ostrého úhlu na Scrivense neuspěl. Prostě ani nemohl. Tohle bylo spíše zakončení, které brankáři absolvují už během předzápasového rozcvičení.
     
    50:14
    Chlopotov, který v dresu Sibiri hraje zatím teprve druhý zápas, se snažil vypálit od modré čáry přes několik hráčů. I když Scrivens neměl úplně dobrý výhled, poradit si dokázal. Od 26 sekundy první třetiny zkrátka ještě nekapituloval.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 1. Šalunov (Boychuk) – 31. Pavlovič (Ellison, Gragnani), 32. An. Stěpanov (Gotovec, Graborenko), 34. Korobov (An. Stěpanov)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (34. Taylor) – K. Alexejev, Polášek, Meňšikov, Několenko, Beljakov, Naumov, Mišarin – Boychuk, Šalunov, Šumakov – Arťuchin, Chlopotov, Sokolov – Zyrjanov, Okulov, Pervušin – Sannikov, Kemppainen, Skabelka – Arťomov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Chenkel, Šinkevič, Korobov – Ambožejčik, Ellison, Klinkhammer – Matěruchin, Kovyršin, N. Komarov – Pavlovič, Kulakov, Drozd – An. Stěpanov, Kitarov, Karaban.

    Rozhodčí: Odins, Sergejev – Misjur, Něstěrov
    thejrc.org