Novokuzněck – Jaroslavl 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Omsk – Viťaz 3:2 (kon.)
Toljatti – Čeljabinsk 0:3 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:2 (0:1 po s.n.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 0:1 (kon.)
Minsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Jokerit – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
Záhřeb – Chabarovsk 3:1 (kon.) | HC Slovan – Kunlun 1:2 (po pr.)
konec
Jokerit Helsinky
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 05.01.2017, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:53:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
    Pavel Dacjuk vstřelil úvodní branku Petrohradu, avšak to na výhru SKA nestačilo

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Střely na branku: 21 – 35
     
    Je konec! Jokerit Helsinky zvládl vypjatý souboj s Petrohradem a na domácím ledě vítězí 3:2! Finský celek vlétl do utkání aktivně, tlačil na soupeře, ale Petrohrad se zásluhou Pavla Dacjuka ujal vedení! Domácí ale v závěru úvodní periody znovu zapnuli a Pekka Jormakka minutu před sirénou vyrovnal na 1:1! Jokeritu se navíc povedl vstup do druhé periody a Peter Regin poslal domácí celek do vedení! To však netrvalo dlouho. O tři minuty později totiž v oslabení vyrovnal Patrik Hersley . Od té doby se hrál parádní hokej v obrovském tempu. Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Antti Pihlström se nejlépe zorientoval před brankou soupeře a rozjásal domácí fanoušky. Petrohrad sice v závěru zkoušel hru bez brankáře, ale ohrozit domácí klec se mu už nepovedlo. Lídr soutěže tak z Helsinek odjíždí s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Už už se zdálo, že Topi Jaakola trefí puk přes celé hřiště do prázdné branky, ale kotouč se o hranu odrazil do tyče! Ještě jedno vhazování před brankou Jokeritu.
     
    59:00
    Dnešní utkání sleduje 12 929 diváků.
     
    59:00
    Domácí hokejisté se zmocnili puku a Topi Jaakola jej poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se přestěhuje zpátky před branku Jokeritu.
     
    58:30
    Pavel Dacjuk sice ztratil puk za brankou finského celku, nicméně hosté jej rychle vybojovali nazpátek a pokračují v bleskové kombinaci.
     
    58:01
    Mikko Koskinen už zůstává na střídačce! Lídr soutěže zkouší v závěru utkání vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Hosté si vyžádali oddechový čas! Lodivod Petrohradu udělí svým svěřencům poslední pokyny!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:26
    Další pokus Petrohradu o založení útočné akce zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Uvidíme, jak dlouho Koskinen zůstane v brance.
     
    57:15
    Hosté se ne a ne dostat do útočného pásma. Dacjuk táhl atak Petrohradu středem kluziště, jenže na modré čáře neobešel soupeře a puk ztratil.
     
    56:31
    Joey Hishon se neohroženě vrhl do souboje s Jakovlevem. Domácí hokejista zavezl puk až za branku hostů a poté odjel na střídačku.
     
    56:09
    Peter Regin dostihl prudkou přihrávku do útočného pásma ještě před obráncem a podržel puk v rohu kluziště. Domácí kapitán nasbíral potřebné vteřinky.
     
    55:40
    Domácí v plném počtu.
     
    55:00
    Další vyhození puku přes všechny čáry! Zadáci Jokeritu brání opravdu skvěle a nenechávají soupeři prostor na kombinaci. Petrohrad se trápí.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Jormakka (Niemi, Mäki), 21. Regin (O'Neill), 50. Pihlström (Jensen, Anttila) – 6. Dacjuk (Vojnov, Širokov), 24. Hersley (Rukavišnikov, S. Plotnikov)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, Ch. Genoway, V. Lajunen (A), Jaakola, Lauridsen, Jalvanti, Jensen – O'Neill, Regin (C), Huhtala – Salminen, Hishon, Joensuu (A) – Jormakka, Niemi, Mäki – Anttila, Pihlström, Marjamäki – Mäkinen.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, J. Jakovlev, A. Bělov, Čudinov, Hersley, Rukavišnikov, Judin – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Moses – Ketov, Kablukov, Širokov.

    Rozhodčí: Běljajev, Bondar – Golovljov, Lazarev

    Diváci: 12 929
    ocianews.com