Novokuzněck – Jaroslavl 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Omsk – Viťaz 3:2 (kon.)
Toljatti – Čeljabinsk 0:3 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:2 (0:1 po s.n.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 0:1 (kon.)
Minsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Jokerit – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
Záhřeb – Chabarovsk 3:1 (kon.) | HC Slovan – Kunlun 1:2 (po pr.)
konec
Jokerit Helsinky
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 05.01.2017, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:53:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
    Pavel Dacjuk vstřelil úvodní branku Petrohradu, avšak to na výhru SKA nestačilo

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Střely na branku: 21 – 35
     
    Je konec! Jokerit Helsinky zvládl vypjatý souboj s Petrohradem a na domácím ledě vítězí 3:2! Finský celek vlétl do utkání aktivně, tlačil na soupeře, ale Petrohrad se zásluhou Pavla Dacjuka ujal vedení! Domácí ale v závěru úvodní periody znovu zapnuli a Pekka Jormakka minutu před sirénou vyrovnal na 1:1! Jokeritu se navíc povedl vstup do druhé periody a Peter Regin poslal domácí celek do vedení! To však netrvalo dlouho. O tři minuty později totiž v oslabení vyrovnal Patrik Hersley . Od té doby se hrál parádní hokej v obrovském tempu. Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Antti Pihlström se nejlépe zorientoval před brankou soupeře a rozjásal domácí fanoušky. Petrohrad sice v závěru zkoušel hru bez brankáře, ale ohrozit domácí klec se mu už nepovedlo. Lídr soutěže tak z Helsinek odjíždí s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Už už se zdálo, že Topi Jaakola trefí puk přes celé hřiště do prázdné branky, ale kotouč se o hranu odrazil do tyče! Ještě jedno vhazování před brankou Jokeritu.
     
    59:00
    Dnešní utkání sleduje 12 929 diváků.
     
    59:00
    Domácí hokejisté se zmocnili puku a Topi Jaakola jej poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se přestěhuje zpátky před branku Jokeritu.
     
    58:30
    Pavel Dacjuk sice ztratil puk za brankou finského celku, nicméně hosté jej rychle vybojovali nazpátek a pokračují v bleskové kombinaci.
     
    58:01
    Mikko Koskinen už zůstává na střídačce! Lídr soutěže zkouší v závěru utkání vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Hosté si vyžádali oddechový čas! Lodivod Petrohradu udělí svým svěřencům poslední pokyny!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:26
    Další pokus Petrohradu o založení útočné akce zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Uvidíme, jak dlouho Koskinen zůstane v brance.
     
    57:15
    Hosté se ne a ne dostat do útočného pásma. Dacjuk táhl atak Petrohradu středem kluziště, jenže na modré čáře neobešel soupeře a puk ztratil.
     
    56:31
    Joey Hishon se neohroženě vrhl do souboje s Jakovlevem. Domácí hokejista zavezl puk až za branku hostů a poté odjel na střídačku.
     
    56:09
    Peter Regin dostihl prudkou přihrávku do útočného pásma ještě před obráncem a podržel puk v rohu kluziště. Domácí kapitán nasbíral potřebné vteřinky.
     
    55:40
    Domácí v plném počtu.
     
    55:00
    Další vyhození puku přes všechny čáry! Zadáci Jokeritu brání opravdu skvěle a nenechávají soupeři prostor na kombinaci. Petrohrad se trápí.
     
    54:18
    Puk se od zadního mantinelu odrazil až za modrou čáru a hostující hráči musejí spěchat za vlastní branku. Petrohrad se zatím nemůže usadit před svatyní Jokeritu.
     
    54:00
    Domácí však uspěli na vhazování v obranném pásmu. Zadáci finského celku chvíli podrželi kotouč a poté jej vyhodili přes celé kluziště.
     
    53:40
    Petrohrad si ale zahraje přesilovou hru! Mika Niemi k nelibosti fanoušků dostává dvě minuty za podražení.
     
    53:10
    Domácí fanoušci jsou dnes naprosto neskuteční! Tribuny ženou domácí celek hlasitým skandováním a přejou finskému celku skalp zvučného soupeře.
     
    52:25
    Jokeritu se znovu podařilo vyhodit puk ven z obranného pásma. Finský celek zatím brání na podtrženou jedničku a nenechává soupeře střílet.
     
    52:05
    Peter Regin napadal soupeře ve středním pásmu. Domácí kapitán sice neuspěl, ale okamžitě se vrátil do vlastní třetiny. To je bojovnost!
     
    51:11
    Domácí celek se nyní ubránil jen za cenu zakázaného uvolnění. Jokerit nemůže vystřídat. Petrohrad okamžitě po inkasované brance zařadil vyšší rychlostní stupeň.
     
    51:05
    Až nyní musel Zapolski zasahovat. Domácí brankář se přilepil na levou tyč a betonem vykopl střelu těsně nad ledem. Petrohradu se krátí čas.
     
    50:30
    Jesse Joensuu měl snadnou práci v obranném pásmu. Domácí hokejista vyhodil o mantinel puk do středního pásma. Petrohrad musí vyklidit třetinu.
     
    50:10
    Hosté spěchali vpřed s pokusem o brzkou odpověď. Petrohrad se hnal do útoku po levém křídle, ale na pobídku před branku nedosáhl nikdo v bílém.
    49:07 Antti PIHLSTRÖM - 3:2
     
    49:07
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit se znovu dostává do vedení! Neskutečná radost na tribunách! Jesper B. Jensen vypálil od modré čáry, Koskinen vyrazil puk jen před sebe a ANTTI PIHLSTROM dorazil kotouč do branky! Asistence: Jesper B. Jensen, Marko Anttila.
     
    48:25
    Hosté v plném počtu.
     
    48:10
    Hosté znovu vyhazují puk ven z obranného pásma a hokejisté Petrohradu odjíždějí na střídačku. Tohle se Jokeritu vůbec nepovedlo.
     
    47:33
    Regin vybruslil s pukem kolem mantinelu na levý kruh, odkud chtěl střílet zápěstím, ale jeden z obránců mu na poslední chvíli vypíchl kotouč.
     
    47:10
    Jokeritu se zatím v přesilové hře vůbec nedaří. Domácí celek se nemůže usadit v útočném pásmu a Petrohrad brání s přehledem.
     
    46:27
    Jesse Joensuu se v útočném pásmu nepříjemně srazil s jedním z hostujících obránců a zůstává ležet na ledě. Rozhodčí se ještě radí, zda nebudou vylučovat.
     
    46:25
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Jakovlev – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    46:10
    Steve Moses musel operovat s pukem za vlastní brankou a málem daroval Jokeritu šanci. Moses zvolil riskantní přihrávku, která jen tak tak prošla kolem soupeře.
     
    45:40
    Roman Rukavišnikov dostal nabito na pravý kruh. Hostující hráč neváhal a pohotově se opřel do puku. Jeho rána příklepem však prolétla kolem zadní tyče.
     
    45:15
    Jokerit se nyní snaží uklidnit hru. Hokejisté Petrohradu se totiž v posledních minutkách dostávali do útočného pásma bez větších problémů.
     
    44:37
    Vjačeslav Vojnov na druhé straně vyslal jedovatý projektil zápěstím. Hostující hráč ale trefil jen připraveného brankáře Jokeritu.
     
    44:10
    Jesse Joensuu si sjížděl z levé strany před branku, kam letěla skákavá přihrávka. Domácí hokejista se po puku natahoval, ale kousek mu chyběl.
     
    43:40
    Na druhé straně bojoval o puk Pavel Dacjuk. Kapitán hostujícího celku šermoval se soupeřem mezi kruhy, jenže nakonec nevypálil.
     
    43:10
    Útočníci domácího celku nyní parádně dotírali na rozehrávku Petrohradu. Jakovlev se dostal pod tlak, ale nakonec dokázal vyhodit puk.
     
    42:20
    Sergej Širokov dotíral na domácího brankáře z levého křídla. Útočník Petrohradu však Zapolskimu daroval snadný zákrok lapačkou.
     
    42:06
    Steve Moses si sjel na parádní žabičku mezi obránce. Hostující útočník zkoušel forhendový blafák, ale Zapolski se v brankovišti parádně roztáhl!
     
    41:40
    Patrik Hersley vyčkal za brankou Petrohradu na vystřídání svých spoluhráčů. Hersley poté rozjel akci hostů. Petrohrad zůstává u puku.
     
    41:10
    Koskinen vyjel za branku ruského celku, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu a bleskově rozehrál. Hosté mohou zaútočit.
     
    40:39
    Rasmus Rissanen udržel kotouč před napadajícím Kovalčukem. Domácí obránce bleskově rozehrál, ale nenašel nikoho v modrém.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí hokejisté. Jokerit uspěl na úvodním vhazování a okamžitě se dral do útočného pásma, nicméně obrana Petrohradu byla připravená.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 18 – 27
     
    Skóre zůstává i po druhé dvacetiminutovce nerozhodné! Jokerit vlétl na led ve velkém tempu a brzkým gólem zaskočil soupeře. Už ve 21. minutě totiž Peter Regin poslal finský celek do vedení! Jokerit se z něj však neradoval dlouho. Domácí totiž ve vlastní přesilovce neuhlídali Patrika Hersleyho, jež pohotově vyrovnal. Poté se Jokerit opět dostal ke kormidlu, byl lepším týmem, ale na další branku si musí počkat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Jevgenij Dadonov projel s pukem do útočného pásma a zadovkou se snažil uvolnit spoluhráče. Tomi Mäki jeho úmysl přečetl a vyvezl puk do bezpečí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:20
    Domácí fandové si utkání zkrátka užívají! Celá hala nyní žene Jokerit vpřed hlasitým skandováním a tleskáním. Hraje se opravdu dlouho bez pauzy.
     
    37:50
    Pekka Jormakka napadal rozehrávku Petrohradu v útočném pásmu. Jormakka dojel do rohu kluziště a přitlačil Jakovleva na mantinel.
     
    37:10
    Petrohrad se ne a ne dostat do hry. Na ledové ploše jsou v posledních minutách jen hokejisté v modrých dresech.
     
    36:20
    Tommi Huhtala se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. Domácí hokejista se řítil na branku, ale obránce mu pochybným způsobem zamezil v pohybu.
     
    35:35
    Jokerit hraje opravdu dobré utkání! Domácí hokejisté se nadále tlačí do útoku a zaměstnávají obranu Petohradu. Puk létá ze strany na stranu.
     
    35:10
    Marko Anttila spěchal do útočného pásma, před brankou se rozhodl pro otočku a vypálil zadovkou. Střela bekhendem se mu vůbec nepovedla.
     
    34:40
    Také Zapolski měl práci. Na brankovišti se povaloval odražený kotouč a domácí gólman jej na poslední chvíli odpálil do bezpečí hokejkou.
     
    34:02
    Obrovská šance Jokeritu! Peter Regin se v útočném pásmu dostal k odraženému puku, otočil se a okamžitě vypálil. Jeho rána prolétla těsně vedle branky Petrohradu!
     
    33:30
    Mika Niemi musel hodně přidat, aby dojel nahozený kotouč za domácí branku před napadajícím soupeřem. Obránce Jokeritu však situaci ustál.
     
    33:10
    Domácí fandové nyní hlasitě opěvují každý nezdar hostujících hokejistů. Ve Finsku dnes panuje opravdu úžasná atmosféra. Jokeritu se musí hrát skvěle.
     
    32:35
    Také Koskiken si musel dávat pozor na nahození od modré čáry. Hostující brankář však puk celou dobu dobře viděl a vykopl jej betonem.
     
    32:10
    Kovalčuk si prodloužil pobyt na ledě a napadal rozehrávku Jokeritu za brankou. Hvězdný útočník měl k puku o pořádný kus dál než obránce.
     
    31:44
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    31:12
    Ilja Kovalčuk lehce tečoval nahození od modré čáry a Zapolski se musel pořádně ohánět! Domácí brankář na poslední chvíli vyrazil puk hokejkou!
     
    30:35
    Jokeritu se přeci jen podařilo zachytit rostoucí tempo hostující hry. Domácí celek je nyní častěji na kotouči a snaží se překvapit obranu Petrohradu.
     
    30:10
    Peter Regin zavezl puk do útočného pásma, rychlou brzdou se zbavil obránce a hledal rozjetého spoluhráče. Naneštěstí pro něj nenašel nikoho v modrém.
     
    29:44
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., hrubost).
     
    29:15
    Mikko Koskinen vyrazil na výlet do útočného pásma. Hostující hráč se otočil v rohu kluziště a přihrával před branku, kde se však neuvolnil nikdo v bílém.
     
    29:00
    Koskinen dlouho nevěděl, kde má kotouč po nenápadné střele z ostrého úhlu. Hostující brankář nakonec našel kotouč ve své výstroji!
     
    28:35
    Domácí hokejisté už byli hodně unavení a raději vyhodili puk obloučkem do středního pásma. Petohrad má v posledních minutách více ze hry.
     
    28:05
    Hosté se usadili v útočném pásmu. Pavel Dacjuk sváděl souboj s obráncem v rohu kluziště, nicméně nedokázal vymyslet přesnou přihrávku.
     
    27:27
    V posledních minutách se hraje oboustranně útočný hokej. Po dalším souboji ve středním pásmu se puk odrazil na střídačku Petrohradu.
     
    27:03
    Masi Marjamäki zkusil štěstí zápěstím hned od modré čáry. Domácí hráč pálil ve velké rychlosti a připravený Koskinen přizvedl puk nad branku.
     
    26:33
    Koskinen vyrazil ven z brankové čáry, aby zkrotil prudké nahození po mantinelu. Hostující brankář bleskově rozehrál a našel spoluhráče.
     
    26:10
    Jevgenij Ketov si hledal prostor v útočném pásmu. Hostující střelec se tlačil před branku, ale domácí zadáci jej skvěle pokryli.
     
    25:13
    Peter Regin si po vyhraném vhazování v útočném pásmu sjel na přihrávku na levý kruh, odkud pohotově pálil zápěstím, ale trefil jen Koskinena.
     
    25:06
    Gusev se řítil do útočného pásma, kde si chtěl obhodit puk okolo obránce, jenže puk se odrazil ven ze třetiny a je z toho postavení mimo hru.
     
    24:30
    Hosté se znovu zbytečně dostávají pod tlak. Jakovlev nyní uspěchal rozehrávku z obranného pásma a prudkou přihrávkou poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    24:10
    Gusev se dobře vrátil do obranného pásma a v rohu kluziště vybojoval kotouč. Hostující hráč poté puk výhozem o mantinel poslal do středního pásma.
     
    23:54
    Hosté v plném počtu.
    23:43 Patrik HERSLEY - 2:2
     
    23:43
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A pozor! Petrohrad vyrovnává se vlastním oslabení! Hosté vyvezli puk do útočného pásma, kde si pro puk mezi kruhy sjel PATRIK HERSLEY a prudkou ránou propálil domácího brankáře! Asistence: Roman Rukavišnikov, Sergej Plotnikov.
     
    23:05
    Nyní se však obráncům Petrohradu podařilo vyhodit puk přes celé kluziště. Unavená čtveřice hostů odjíždí na střídačku.
     
    22:26
    Jokerit se usadil v útočném pásmu a domácí hokejisté hledají prostor ke střele. Diváci se skvěle baví a ženou svůj tým za vstřelením dalších branek.
     
    21:54
    Bude se vylučovat! Jokerit si zahraje přesilovou hru! Nikita Gusev si totiž odpyká dvě minuty za sekání.
     
    21:30
    Hosté se natlačili do útočného pásma a posílají si kotouč po mantinelu. Jarno Koskiranta chtěl urychlit akci prudkou pobídkou, ale přihrál nepřesně.
     
    21:00
    Jokerit nadále pokračuje v aktivní hře. Finský celek se hnal do útočného pásma. Sakari Salminen zkoušel štěstí zápěstím, ale Koskiken byl na místě.
    20:41 Peter REGIN - 2:1
     
    20:41
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit otáčí vývoj dnešního utkání! Brian O´Neill projel s pukem do útočného pásma, předal jej mezi kruhy, kam si sjel PETER REGIN a pohotovou střelou rozjásal domácí příznivce! Asistence: Brian O´Neill.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vlétli lépe hokejisté Petrohradu. Hosté uspěli na vhazování a okamžitě se hnali do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 8 – 11
     
    První třetina je minulostí! Diváci v Helsinkách zatím sledují pohledný hokej. Domácí Jokerit vlétl do utkání aktivně a tlačil na branku Petrohradu. Hosté ale udeřili jako blesk z čistého nebe, když se prosadil nepokrytý Pavel Dacjuk ! Petrohrad poté hrál profesorsky a kontroloval hru, což se mu nevyplatilo. V poslední minutě úvodní periody se totiž puku zmocnil Pekka Jormakka a překonal Koskinena! Po dvaceti minutách je proto stav nerozhodný 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Petrohrad se hnal vpřed s rychlou odpovědí. Šipačov prověřil pozornost domácího brankáře z ostrého úhlu, ale Zapolski schoval kotouč ve výstroji.
    19:12 Pekka JORMAKKA - 1:1
     
    19:12
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Jokeritu se přeci jen podařilo srovnat krok. Hala je na nohou! PEKKA JORMAKKA se zmocnil odraženého kotouče za brankou, vybruslil na brankoviště a překonal hostujícího gólmana! Asistence: Mika Niemi, Tomi Mäki.
     
    18:40
    Patrik Hersley nahodil puk po mantinelu do útočného pásma. Za brankou se kotouče zmocnil Jaakola, jež jej okamžitě odpálil za modrou čáru.
     
    18:15
    Hosté jsou v posledních minutách mnohem aktivnějším celkem. Jarno Koskiranta drží kotouč za brankou a čeká na dostřídání spoluhráčů.
     
    17:35
    Petrohrad se do útoku hnal i po skončení početní převahy. Kovalčuk hledal zadovkou z rohu kluziště spoluhráče před brankou, nicméně puku se zmocnil obránce.
     
    17:01
    Domácí v plném počtu.
     
    16:50
    Kotouč znovu letí přes celé kluziště za branku hostujícího celku. Vypadá to, že Jokerit první oslabení odehraje bez větších problémů.
     
    16:15
    Domácí obránci se zmocnili puku a okamžitě jej vyhodili přes celé kluziště za branku Petohradu. Ruský celek musí začít od Koskinena.
     
    15:40
    Hokejisté Petrohradu se usadili v útočném pásmu a kombinují za brankou. Nikdo v bílém se však zatím neodvážil ke střele.
     
    15:01
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., hrubost).
     
    14:40
    Ani jeden z týmů se v posledních minutách zrovna nežene do útoku. Hokejisté Jokeritu kombinují v obranném pásmu a čekají na možnost.
     
    14:10
    Peter Regin číhal na modré čáře na přihrávku do útočného pásma. Domácí útočník se vrhl mezi zadáky Petrohradu, ale kotouč nezískal.
     
    13:45
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    13:20
    Šipačov se musel vrátit za hostující branku. Střelec Petrohradu svedl sprinterský souboj s Reginem, ale svému soupeři to pořádně natřel.
     
    12:45
    Hosté hrají v klidném tempu a kombinují v obranném pásmu. Roman Rukavišnikov počkal na nabídku spoluhráčů a rozjel další akci Petrohradu.
     
    12:05
    Petrohrad mohl navýšit vedení na 2:0! Ilja Kovalčuk se dostal k odraženému puku, natlačil se před branku, ale bekhendem už neprotlačil kotouč kolem betonu!
     
    11:45
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Marko Anttila – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Jakovlev – 2 min., hrubost).
     
    11:30
    Steve Moses se ve střední třetině natahoval po skákavém kotouči. Puk se však odrazil na hokejky domácích obránců a Jokerit může pokračovat.
     
    11:01
    Až nyní se hra přerušuje. Ville Lajunen předvedl parádní důraz v útočném pásmu a protlačil odražený puk až k domácímu brankáři. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    10:30
    Hraje se v dobrém tempu a rozhodčí dlouho nemusel přerušovat hru. Petrohrad se usadil v útočném pásmu, jenže Ilja Kovalčuk v rohu ztratil puk.
     
    10:05
    Sakari Salminen bojoval o puk v rohu útočného pásma. Domácí hráč byl sám proti přesile hokejistů Petrohradu a nakonec přišel o puk.
     
    09:18
    Nyní už ale Koskinen musel zasahovat. Hostující gólman však dával pozor a utěsnil mezírku u pravé tyče hostující branky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    09:10
    Mika Niemi se dral do útočného pásma, ale na modré čáře narazil na výborně postaveného obránce Petohradu, který jej tvrdým hitem poslal k ledu.
     
    08:31
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    08:09
    A domácí gólman vytáhl další dobrý zákrok. Roman Rukavišnikov vlétl do útočného pásma a opřel se do puku příklepem. Helenius udržel kotouč v lapačce.
     
    07:34
    Na druhé straně musel Helenius dávat pozor na odražený puk od zadního mantinelu. Kotouč nebezpečně poskakoval na brankovišti.
     
    07:10
    Na branku Petrohradu se znovu valila modrá lavina. Peter Regin si klepl o přihrávku mezi kruhy, ale vracející se Vojnov odpálil puk do bezpečí.
     
    06:31
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ilja Kovalčuk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., hrubost).
     
    06:13
    Jokerit se v útočném pásmu snaží o brzkou odpověď. S další střelou přispěl do mlýna Joonas Jalvanti, avšak jeho pokus minul branku.
     
    06:00
    Oliver Lauridsen zkusil štěstí ihned po vyhraném vhazování od modré čáry. Domácí hokejista však poslal kotouč do připravené lapačky gólmana Petrohradu.
    05:38 Pavel DACJUK - 0:1
     
    05:38
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté se jako blesk z čistého nebe ujímají vedení! Vjačeslav Vojnov dostal přihrávku v útočném pásmu, rozhlédl se a poslal kotouč na levý kruh, odkud PAVEL DACJUK bez problémů zamířil do odkryté klece! Asistence: Vjačeslav Vojnov, Sergej Širokov.
     
    05:10
    Hráči Petrohradu zatím marně napadají rozehrávku domácího celku. Obránci Jokeritu jsou na puku sebejistí a hrají opravdu rychle.
     
    04:35
    Koskinen se v úvodních minutách rozhodně nenudí. Sakari Salminen dostal dobrou přihrávku do jízdy a okamžitě prověřil pozornost hostujícího brankáře.
     
    04:10
    Patrik Hersley měl velké problémy s ujíždějícím soupeřem. Hostující hokejista zatáhl ve středním pásmu za záchranou brzdu, ale k údivu diváků se nepíská faul.
     
    03:18
    Joey Hishon se těsně po návratu z trestné lavice opřel do volného kotouče. Jeho rána zápěstím od modré čáry nenadělala Koskinenovi problémy.
     
    03:03
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    02:30
    Jesse Joensuu napadal obránce hostujícího celku v útočném pásmu. Domácí hokejista opsal široký oblouk a raději zamířil na střídačku.
     
    02:10
    Domácí hokejisté vlétli do utkání velmi aktivně. Hokejisté Jokeritu napadali rozehrávku Petrohradu za jeho brankou, ale nakonec puk nezískali.
     
    01:10
    Nahozený kotouč za branku Jokeritu dojel pouze domácí obránce, který okamžitě rozehrál. Puk se od jednoho z hráčů Jokeritu odrazil na střídačku.
     
    01:03
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Maxim Čudinov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Joey Hishon – 2 min., hrubost).
     
    00:35
    Jokeritu se podařilo ubránit první atak silného Petrohradu. Naopak domácí celek se sám vydal do útoku a po Hishonově ráně musel zasahovat Koskinen.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování uspěli domácí hokejisté. Jokerit se ihned hnal do útoku, ale Peter Regin nedosáhl na prudkou pobídku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní arénou ruská a finská hymna.
     
    Aktéři dnešního utkání už naskakují na ledovou plochu. Domácí Jokerit bude hrát v modrých dresech, zatímco Petrohrad zvolil bílou sadu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, Ch. Genoway, V. Lajunen (A), Jaakola, Lauridsen, Jalvanti, Jensen – O'Neill, Regin (C), Huhtala – Salminen, Hishon, Joensuu (A) – Jormakka, Niemi, Mäki – Anttila, Pihlström, Marjamäki – Mäkinen.

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, J. Jakovlev, A. Bělov, Čudinov, Hersley, Rukavišnikov, Judin – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Moses – Ketov, Kablukov, Širokov.

    Rozhodčí: Běljajev, Bondar – Golovljov, Lazarev.
    Pavel Dacjuk nasbíral v letošní sezoně již 23 bodů (8+15)

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Československá stopa

    Do dnešního utkání nezasáhne nikdo z českých ani ze slovenských hokejistů.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři na sebe v letošní sezóně narazili už dvakrát. Petrohrad v září zvítězil na svém ledě vysoko 6:0 a v listopadu uspěl v Helsinkách výsledkem 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Jokerit Helsinky

    Jediný finský zástupce v Kontinentální hokejové lize sehrál v letošní sezóně 44 duelů, ve kterých nasbíral sedmdesát bodů a patří mu sedmá příčka Východní konference. Obrana Jokeritu přitom zrovna neexceluje, jelikož finský celek inkasoval už 110 branek! Na domácím ledě se však Jokeritu daří. V minulém duelu však toto pravidlo porušil a prohrál 2:3 s Dinamem Riga.

    Poslední tři zápasy

    Jokerit – Riga 2:3 v prodloužení
    Jokerit – Riga 3:0
    Novosibirsk – Jokerit 3:0
     
    SKA Petrohrad

    Hvězdami nabitý kádr Petrohradu v letošní sezóně válcuje všechny soupeře. Celek z "Benátek severu" vévodí celé KHL se sto čtyřmi body a má k dobru tříbodový náskok na CSKA Moskva. Útok Petrohradu je daleko před svými soupeři. Mašina okolo Kovalčuka nasázela soupeřům už 183 branek! Také obrana patří k chloubám celé soutěže. Petrohrad inkasoval jen 75 branek! V posledních zápasech se stroj poněkud zadrhl! Petohrad prohrál už třikrát v řadě.

    Poslední tři zápasy

    Minsk – Petrohrad 5:4
    Petrohrad – Jaroslavl 1:2
    Kazaň – Petrohrad 4:3 po nájezdech
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z Kontinentální hokejové ligy. Společně se podíváme na trhák mezi Jokeritem Helsinky a SKA Patrohrad. Utkání startuje v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Jormakka (Niemi, Mäki), 21. Regin (O'Neill), 50. Pihlström (Jensen, Anttila) – 6. Dacjuk (Vojnov, Širokov), 24. Hersley (Rukavišnikov, S. Plotnikov)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, Ch. Genoway, V. Lajunen (A), Jaakola, Lauridsen, Jalvanti, Jensen – O'Neill, Regin (C), Huhtala – Salminen, Hishon, Joensuu (A) – Jormakka, Niemi, Mäki – Anttila, Pihlström, Marjamäki – Mäkinen.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, J. Jakovlev, A. Bělov, Čudinov, Hersley, Rukavišnikov, Judin – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Moses – Ketov, Kablukov, Širokov.

    Rozhodčí: Běljajev, Bondar – Golovljov, Lazarev

    Diváci: 12 929
    bahis siteleri