Minnesota – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Chicago 2:5 (kon.) | Boston – Vancouver 4:3 (kon.)
Ottawa – NY Islanders 3:0 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:1 (po pr.) | Dallas – Carolina 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 4:7 (kon.) | Columbus – Detroit 2:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Chicago Blackhawks
Sobota 11.02.2017, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Richard Pánik (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:34
    Marián Hossa (CHI) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:57
    Michal Kempný (CHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:16 (05:08:15)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patrick Kane (CHI) 1+1
    2. Connor Hellebuyck (WPG) 31 zák., 3 góly, 91,2%
    3. Artěmij Panarin (CHI) 1+2
     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-36; Zablokované střely: 12-18; Vhazování: 53%-47%; Hity: 15-8; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
    FOTO: Patrick Kane dvěma góly dovedl Blackhawks ke čtvrté výhře v řadě a stal se nejlepším americkým střelcem organizace!

    4th straight road win ☑️

    Fotka zveřejněná uživatelem Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks),


     
    Chicago proti Winnipegu v letošní sezóně NHL prohrálo všechny čtyři zápasy a do MTS Centre vstupovalo s obrovskou touhou špatnou sérii proti Jets ukončit, což se jim ve Winipegu podařilo. Blackhawks vstupovali do třetí závěrečné části s jednobrankovým vedením 2:1 a v závěru utkání čelili obrovskému tlaku, kterému úspěšně odolali, a po smršti gólů nakonec s přehledem zvítězili. Vítězný gól vstřelil Duncan Keith. Prosadil se také slovenský útočník Marián Hossa. Konečný výsledek: Winnipeg Jets 2 Chicago Blackhawks 5.
     
    Konec zápasu.
    59:44 Artěmij PANARIN - 2:5
     
    59:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Duncan Keith se ve středním pásmu neukvapil se zakončením a přihrál ARTĚMIJOVI PANARINOVI, který táhlou střelou zamířil do prázdné brány a dal konečnou podobu výsledku 2:5! Jets dnes určitě poprvé prohrají. Asistence: Duncan Keith.
     
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:49 Adam LOWRY - 2:4
     
    58:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Joel Armia po nahození Jacoba Trouby z pravého křídla a pěkné otočce z blízkosti bekhendovou střelou orazítkoval vzdálenější levou tyč, vzápětí se ale dostal k puku ADAM LOWRY a nad pravým betonem Coreyho Crawforda ho poslal v přesilové hře do brány – 2:4! Asistence: Joel Armia a Jacob Trouba.
    58:09 Marián HOSSA - 1:4
     
    58:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Niklas Hjalmarsson odvedl před bránou skvělou práci a přihrál MARIÁNOVI HOSSOVI, který táhlou střelou s příklepem z levé strany obranného pásma zamířil přes téměř celou hrací plochu do prázdné brány! Chicago vede v MTS Centre 4:1! Asistence: Niklas Hjalmarsson.
     
    57:53
    Justin Byfuglien napřáhl od modré čáry ke střele, se kterou měl Corey Crawford problémy, nakonec ale společně se svými spoluhráči dokázal nebezpečí zažehnat!
     
    57:25
    Marcus Krüger dostal dvě minuty za vysokou hůl a Jets ještě mají díky přesilové hře šanci vyrovnat!
     
    57:19
    Connor Hellebuyck vystartoval na střídačku a Winnipeg to zkouší v závěru při hře bez brankáře!
    57:01 Duncan KEITH - 1:3
     
    57:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DUNCAN KEITH na levém křídle po krásné zpětné přihrávce Nicka Schmalze podél hrazení napřáhl k táhlé střele s příklepem, která nad levým betonem Connora Hellebuycka zamířila ke vzdálenější pravé tyči. Blackhawks v závěru utkání odskakují na rozdíl dvou branek! Jets v závěru doplatili na nevyužité šance a vypadá to, že letos poprvé Chicagu v souboji Centrální divize podlehnou! Asistence: Nick Schmaltz.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Little (Enström, Laine), 59. Lowry (Armia, Trouba) – 16. P. Kane (Panarin, Anisimov), 33. Anisimov (Panarin, P. Kane), 58. Keith (Schmaltz), 59. Hossa (Hjalmarsson), 60. Panarin (Keith)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Enström, Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Chiarot, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Stafford. Hlavní trenér: Paul Maurice.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews (C), Pánik – Panarin, Anisimov, P. Kane – Rasmussen, Krüger, Hossa – Hartman, Kero, Hinostroza. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Kyle Rehman, Chris Rooney. Čároví: Ryan Daisy, Darren Gibbs

    Diváci: 15294
    ocianews.com