Chievo – Fiorentina 3:4 (kon.) | Atalanta BC – AS Řím 3:3 (kon.) | Bologna – Frosinone 0:4 (kon.)
Parma – Spal 2:3 (kon.) | Turín – Inter 1:0 (kon.) | Lazio – Juventus 1:2 (kon.)
konec
Bologna FC
0:4 (0:2)
Frosinone Calcio
Neděle 27.01.2019, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Boloňa • Italská Serie A • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:14:33)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:0. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:13.
     
    Je dobojováno! Dnešní program italské Serie A přináší vskutku pozoruhodné zápasy, mezi které se určitě dá zařadit i tento duel dvou týmů ze sestupového pásma. Boloňa se na svém hřišti chtěla dotáhnout na sedmnácté Empoli a zároveň mohla utéct svému soupeři na sedm bodů. Po brzkém vyloučení Federica Mattiella se však stal přesný opak. Frosinone hrálo ze zabezpečené obrany a skórovalo ze všech čtyř střel, které dokázalo vyprodukovat. Domácí měli více ze hry a rovněž disponovali velkým počtem standardních situací. Jejich rozehrávky však byly tragikomické a největší šance na překonání Sportiella tak přišly v samotném závěru, kdy Soriano trefil tyč a Svandberg ze stoprocentní loženky vůbec netrefil branku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak tohle byla výmluvná tečka za naprosto nepovedeným zápasem z pohledu Boloni. Palacio naposledy potáhl míč po pravé straně a přihrál ho do druhé vlny Svanbergovi. Ten stál úplně sám před Sportiellem a střelou z první poslal míč vedle jeho brány.
     
    90+1
    Přeci jen ještě jedna šance pro Boloňu. Svanberg předal míč Palaciovi a pokračoval do nitra pokutového území. Zpětné přihrávky už se ale nedočkal, protože argentinský útočník zleva vypálil do Sportiella. Ten míč vyrazil přesně na svého spoluhráče, takže nemusel čelit dorážce.
     
    90
    Dávno rozhodnuté utkání je nastaveno o dvě poslední minuty. Oba týmy by se bez nich určitě obešly.
     
    88
    Marcello Trotta při svém debutu poztrácel už několik míčů. Domácí se pokusili o rychlý brejk, jenže úniková přihrávka šla mimo dosah unaveného Palacia.
    87. Roberto Soriano (BLG)
     
    87
    Domácí byli blízko snížení hrozivě vypadajícího manka! Roberto Soriano se nenápadně uvolnil na pravé straně a po narážečce s Palaciem napálil balón do bližší tyče!
     
    85
    Sedmadvacetiletý gólman Boloni zastavil ve svých dlaních centr z levého křídla. Jeho odevzdaní kolegové pak ztratili míč těsně za půlící čarou.
     
    84
    Palacio zůstal stát v ofsajdu a ani nejevil zájem o nákop z hloubi domácí poloviny. U míče byl první Capuano, ale rozhodčí stejně přerušili hru.
     
    83
    Pro Boloňu to bude ještě hodně dlouhých deset minut, které zbývají do konce zápasu. Nic nenasvědčuje tomu, že by se Marco Sportiello ještě měl obávat o své čisté konto.
     
    82
    Marcello Trotta táhl brejk po ztrátě Calabresiho. Postupem času ho doplnilo několik dalších spoluhráčů, ovšem přihrávku na ně nezkompletoval.
     
    81
    Napomenutí žlutou kartou dostal také Mirko Gori, který zamezil možnému rychlému protiútoku. Úplně nutné to od něj asi nebylo.
     
    80
    Devatenáctiletý talent Pinamonti se na malém prostoru uvolnil ke střele, kterou Danilo zablokoval na rohový kop. Maiellův centr nicméně Skorupski vyboxoval do bezpečí.
     
    79
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Camillo Ciano, přichází Marcello Trotta.
     
    78
    Frosinone bez potíží ubránilo devátý roh domácího týmu a po chvilce získalo míč do svého držení. Po faulu skončil na zemi střídající Mirko Gori.
     
    77
    Nad čtvrtým gólem ještě chvíli visel menší otazník, neboť hlavní rozhodčí komunikoval s kolegou u videa. Žádný přestupek proti pravidlům se však nenašel.
    75. Camillo CIANO - 0:4
     
    75
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Čtvrthodinu před koncem byl zatlouknut další hřebíček do domácí rakve. Tragický výkon Boloni korunoval Pulgar komicky zahranou standardní situací. Zatímco skoro všichni hráči čekali u vápna, tak čilský záložník napálil CAMILLA CIANA, který se z půlky hřiště řítil sám na Skorupského a v nájezdu nezaváhal.
     
    74
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Mattias Svanberg.
     
    73
    A naprosto stejně dopadl i Sansone. Rodící se protiútok Frosinone uťal hlavní sudí, jenž ukázal Helanderovi žlutou kartu za faul na Ciana.
     
    72
    Erick Pulgar se z nouze opřel do skákavého balónu, jenže z dvaceti metrů nepropálil hodně početný blok tvořený muži ve žlutých dresech.
     
    71
    A znovu naprosto tragicky zahraná standardní situace. Sansoneho centr z rohového kopu opustil hřiště ještě předtím, než se míč přiblížil brance.
     
    70
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Francesco Cassata, přichází Mirko Gori.
     
    69
    Hodně mizerný nákop od Pulgara mířil do prostoru nikoho. Z řeči těla domácích fotbalistů se už dá velmi snadno číst naprostá odevzdanost.
     
    68
    Jeden z minima doteků s míčem pro Skorupského, který vystartoval proti přihrávce za obranu a sebral ji těsně před dobíhajícím Cianem.
     
    67
    Sportiello vyboxoval Pulgarův centr z rohového kopu před pokutové území, do kterého vracel míč Sansone, ale našel jen hlavičkáře ve žlutém.
     
    66
    Do třetího gólu se Boloňa neúnavně snažila útočit. Od osudné 52. minuty však tempo hry výrazně opadlo a o výhře hostujícího celku už nemůže být pochyb.
     
    65
    Frosinone zatím disponuje nejlepší možnou efektivitou. Během dlouhatánské přesilovky se zmohlo jen na tři střely, nicméně všechny skončily za Skorupského zády.
     
    64
    Francesco Cassata byl o chloupek později v souboji o míč. Při něm zajel do kotníků Pulgara a vysloužil si žlutou kartu.
     
    63
    Rodrigo Palacio byl zahnán pryč z pokutového území. Zprava se pokusil o centr, který byl sražen a k jeho smůle z něj nevzešel ani rohový kop.
     
    62
    Helander si mezi oběma střídačkami vyšlápl na Ciana. Jeho výkřik byl slyšet na míle daleko, ovšem rozhodčího to nepřimělo vytasit žlutou kartu.
     
    61
    Držení míče: 49% – 51%.
     
    60
    Francesco Cassata zadrbal protiútok čtyři na tři přihrávkou do míst, kde tušil některého ze spoluhráčů, ale ten se mu hnul do úplně jiného prostoru.
     
    59
    Palacio se na hraně vápna neobtočil kolem dvou obránců, kteří odkopli balón přesně na nohu Calabresiho. Kombinační akce domácího celku tedy pokračuje.
     
    58
    Chibsah se dostal do nájezdu, ve kterém na Skorupského nevyzrál. Příliš mu to vadit ale nemusí, neboť šance vznikla z odmávaného ofsajdu.
     
    57
    Argentinec Palacio je rozhodně nejaktivnějším hráčem z útočných řad Boloni. Střela zpoza vápna mu však ve vzduchu zaplavala a proletěla vedle levé tyče Sportiellovy brány.
     
    56
    Dobrým napadáním Frosinone vyhnalo své protivníky až k půlící čáře. Tady se jasně ukázala výhoda o jednoho hráče v poli.
     
    55
    Dijks zabojoval o balón a z blízkosti rohového praporku ho zkusil odcentrovat. Do vápna ho sice nedostal, ale po chvilce ještě může vhazovat.
     
    54
    Boloňa promrhala standardní situaci z levého křídla. Hosté se snadno ubránili a vyrazil do protiútoku, který taktickým faulem za žlutou kartu zastavoval Sansone.
    52. Andrea PINAMONTI - 0:3
     
    52
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tu třetí gól v domácí síti! ANDREA PINAMONTI narazil míč do běhu Cassatovi, který mu ho zleva ještě jednou vrátil. Mladý útočník vystřelil bez přípravy do míst, kde Skorupski sice byl, ale celou situaci dosti podcenil, protože letící balón zvláštním zákrokem minul.
     
    51
    Hosté vůbec neprošli přes střed hřiště a už se připravovali na centr od úplně volného Calabresiho. Rozhodčí však přerušili hru kvůli faulu v místech, kde se balón nenacházel.
     
    50
    Kvůli nedovoleném zákroku od Roberta Soriana musí domácí tým alespoň na pár vteřin zapomenout na útočnou fázi.
     
    49
    Na obrazu hry se krátce po změně stran nic nezměnilo. Boloňa je pod slunečními paprsky aktivnější, ale není schopna si vytvořit žádnou pořádnou šanci.
     
    48
    Mattia Destro se bezprostředně po rozehrávce Sportiella tlačil do útoku, ale střelu pod tlakem poslal vedle pravé tyče hostující branky.
     
    47
    Dijksovou zásluhou kopala Boloňa rohový kop. Po rozehrávce na krátkou vzdálenost se však sama zahnala do míst, odkud Sportiellovi nic nehrozí.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Andrea Poli, přichází Arturo Calabresi.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Mattia Destro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém se všechno podstatné vešlo do časového úseku mezi 13. a 21. minutou. Po aktivním začátku se Boloňa sama dostala do velkých problémů, neboť za faul ve středu hřiště dostal červenou kartu Federico Mattiello. Frosinone přesilovku dvakrát rychle využilo a příliš ho ani nemusí trápit, že po slepených gólech Ghiglioneho a Ciana už zase jenom bránilo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Pulgarův centr vrátil do autu Pinamonti. Čilský záložník to i napodruhé zkusil úplně stejně a přes Danila se balón dostal mimo výseč, což se divákům vůbec nelíbí.
     
    45+2
    Vedoucí tým se zmohl jen na okop k obráncům Boloni. Ta je i v deseti výrazně aktivnější a ráda by snížila ještě před pauzou. K dispozici má další roh.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45
    Aktivní Palacio si opět vybral Poliho, který z ostrého úhlu centroval do malého vápna. Kousek před brankou zasáhl Salomon a poslal míč na roh, po kterém Helander prováhal dobrou šanci. Úplně sám si nechtěl zpracovávat balón a střela z první mu vůbec nesedla.
     
    44
    Když už se hosté prokousali skoro na útočnou třetinu hřiště, tak přišel lehký faul na Mitchelal Dijkse. Následoval Sorianův centr, jenž skončil u Cassaty.
     
    43
    S míčem na nohách Frosinone rovněž nikam nespěchá. Předposlední tým tabulky už několik desítek vteřin kombinuje na vlastní půlce.
     
    41
    Hra se po dvou slepených gólech zase uklidnila. Hosté sice hrají přesilovku, ale i tak spoléhají zejména na bránění v zataženém bloku.
     
    40
    Riccardo Orsolini vyskakoval na centr, ale čelil dvěma urostlým obráncům. Balón navíc letěl až příliš vysoko.
     
    39
    Hráči ve žlutých dresech místo dlouhého nákopu zvolili postupnou kombinační akci, která jim vůbec nevyšla. U balónu jsou znovu domácí.
     
    38
    Pulgar fauloval na půlící čáře, takže se většina hráčů přesouvá na polovinu Boloni, kam poputuje následná rozehrávka.
     
    36
    Palacio vyběhl ze zahuštěného prostoru a roztáhl hru doprava na Poliho. Po jeho centru se hlavička nepovedla Orsolinimu a Sportiello znovu vykopává.
     
    35
    Útočná akce Frosinone skončila hned první přihrávkou na útočnou polovinu. V ofsajdovém postavení se zapomněl autor druhé branky Camillo Ciano.
     
    34
    Hostující strážce branky zřejmě bude moci pokračovat. Po ošetření odkopl balón do středu pole.
     
    33
    Marco Sportiello si doskočil pro Pulgarův vysoký centr. Přitom se srazil s Helanderem a zřejmě dostal nějakou bolestivou ránu do středu těla.
     
    32
    Opět je tu faul na Rodriga Palacia a tentokrát už i žlutá karta, kterou za držení dostal polský zadák Bartosz Salamon.
     
    32
    Pulgar rozehrál standardku doleva na Sansoneho, který zřejmě zkoušel technickou střelu na zadní tyč, ovšem jeden z protivníků ji zablokoval.
     
    31
    Držení míče: 47% – 53%.
     
    30
    Capuano podrazil rozbíhajícího se Palacia a hodně přitom zariskoval, neboť už má žlutou kartu. Hlavní sudí se nad ním protentokrát smiloval.
     
    29
    Cianovi se nepovedl první dotyk při zpracování prudké přihrávky do půlkruhu ležícího u hrany pokutového území. Akce Frosinone tak měla brzký konec.
     
    27
    Konečně o sobě dala vědět o domácí obrana. Filip Helander bez větších potíží odkopl dosti naivní centr od Beghetta, jenž má na kontě už dvě asistence.
     
    26
    Sansoneho centr byl odvrácen na Poliho, který ještě prostrčil míč na Palacia. Ten se odputal od Krajnce, ale z úhlu rozvlnil jen boční síť.
     
    25
    Soriano se nechal snadno obrat o balón, který se dostal k Cianovi. Centr se mu však vůbec nepovedl a Skorupski rychle uvádí míč zpět do hry.
     
    23
    Je za námi čtvrtina zápasu, který se už zdá být rozhodnutý. Frosinone by si mohlo zkomplikovat život snad jen vlastním vyloučením.
    21. Camillo CIANO - 0:2
     
    21
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Domácí obrana opět neskutečně zaspala! Raman Chibsah elegantně přenesl hru doleva na Beghetta, jenž si rychlou kličkou udělal prostor na centr a tentokrát našel CAMILLA CIANA. Ten měl okolo sebe moře volného prostoru a jednoduchým zakončením zvýšil na 2:0. Stoperská dvojce Boloni zatím neexistuje!
     
    21
    Raman Chibsah si dobře pokryl míč a vynutil si Dijksův faul na půlící čáře. Hosté zakládají další akci z vlastní obrany.
     
    20
    Rozhodčímu se nelíbila nebezpečná hra vysokou nohou od jednoho z hostů. Z hloubi pole bude rozehrávat Erick Pulgar.
    18. Paolo GHIGLIONE - 0:1
     
    18
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Hned první šance Frosinone končí gólem! Beghetto skvěle odcentroval z levé strany a našel PAOLA GHIGLIONEHO, který byl ve vápně trestuhodně nepokrytý a prudkou hlavičkou nedal Skorupskému žádnou šanci.
     
    17
    Frosinone tahá za kratší konec provazu i v přesilové hře. Teď nechalo projít Palacia až ke střele, kterou argentinský útočník poslal nad břevno.
     
    16
    Nicola Sansone potáhl míč po levé straně a předal ho Dijksovi, z jehož centru resultuje rohový kop.
     
    14
    Samozřejmě přichází diskuze s hlavním sudím a také ošetřování hostujícího záložníka, jehož kotník dostal pořádně zabrat.
    13. Červená karta
     
    13
    No to jsou věci, Boloňa už ve třinácté minutě přichází o vyloučeného Federica Mattiella, který si dal míč daleko od nohy a pak šlápl na nohu Cassaty!
     
    12
    Mimo hlavní dění zbytečně fauloval domácí kapitán Andrea Poli. Kromě toho, že dostal žlutou kartu, také ukončil slibně se rozvíjející akci Boloni.
     
    10
    Dijks vyběhl s balónem až za koncovou čáru, o což se dobrou obrannou prací zapříčinil Marco Capuano.
     
    9
    Začátek zápasu jednoznačně patří domácím, kteří drží Frosinone na dostřel od Sportiellovy brány.
     
    7
    Nakonec Boloňa kopala rohové kopy hned dva, ale ani z jednoho nepřišla žádná další šance na otevření skóre.
     
    6
    První šanci domácího týmu měl Riccardo Orsolini, ovšem Sportiello jeho prudkou ránu z pravé strany vytěsnil na rohový kop.
     
    5
    Marco Capuano viditelně zatáhl za dres Sansoneho a už od páté minuty bude hrát se žlutou kartou.
     
    4
    Po delší prodlevě se opět pokračuje v zatím opatrné hře. Dopředu se vydal Mattiello, jenže daleko nedošel.
     
    3
    Nepříjemná srážka hlav mezi Pulgarem a Cassatou. O něco hůře ji odnesl hostující záložník, který je po ošetření hodně otřesený.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v modročervených, zatímco hosté v kompletně žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Mattiello, Danilo, Helander, Dijks – A. Poli, Pulgar, R. Soriano – Orsolini, Palacio, N. Sansone.
    Náhradníci: A. Da Costa – Calabresi, Destro, Donsah, Falcinelli, G. González, Krejčí, Á. Nagy, Okwonkwo, Paz, Santander, Svanberg.

    Frosinone Calcio: Sportiello – Krajnc, M. Capuano, Salamon – Ghiglione, Chibsah, Maiello, Cassata, Beghetto – Ciano, Pinamonti.
    Náhradníci: Iacobucci, Marciano – Ciofani, Goldaniga, Gori, Molinaro, Paganini, Sammarco, Trotta, Valzania, Verde, Viviani.

    Rozhodčí: Calvarese – Passeri, Manganelli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    26.08.2018 Frosinone – Bologna 0:0
    03.02.2016 Frosinone – Bologna 1:0
    20.09.2015 Bologna – Frosinone 1:0
    02.15.2015 Frosinone – Bologna 2:1
    13.12.2014 Bologna – Frosinone 2:2.
     
    Frosinone Calcio

    Hostující celek na tom rovněž není vůbec dobře. Během dvaceti kol dokázal zvítězit v jednom jediném případě, a to v utkání desátého kola na hřišti Spalu. Se ziskem deseti bodů se nachází na předposledním devatenáctém místě a na první nesestupovou příčku ztrácí sedm bodů. Frosinone v předchozích dvou zápasech potvrdilo, že má nejhorší obranu i útok. Před koncem roku nestačilo na poslední Chievo 0:1 a před týdnem vyfasovalo nepříjemný debakl 0:5 od osmé Atalanty. Ligový nováček v posledních dnech nelenil a do bojů o záchranu povolal tři nové posily. Ze Spalu přišel na hostování záložník Federico Viviani, ze Sassuola přišel na přestup útočník Marcello Trotta a z milánského AC dorazil český obránce Stefan Simič.
     
    Bologna FC

    Zaměstnavatel českého křídelníka Ladislava Krejčího vstupuje do tohoto důležitého zápasu o záchranu v trochu lepší výchozí pozici. S bilancí dvou výher a osmi remíz disponuje čtrnáctibodovým ziskem, přičemž na jistotu záchrany ztrácí pouze tři body. Na ligové vítězství však Bologna čeká už hodně dlouho. Tři body najednou naposledy získala na konci září v utkání s Udinese, od té doby jen sedmkrát remizovala, což se přihodilo i minulý týden v utkání se Spalem. Ve dvaceti kolech vstřelila Bologna jen šestnáct branek. Jen jeden hráč přitom skóroval více než dvakrát, řeč je o paraguayském útočníkovi Federicu Santanderovi, jenž nasázel pět branek a na další dvě přihrál.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jednadvacátého kola italské Serie A. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Bologna FC a Frosinone Calcio!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Ghiglione (Beghetto), 21. Ciano (Beghetto), 52. Pinamonti (Cassata), 75. Ciano

    Karty:   12. A. Poli (BLG), 54. N. Sansone (BLG), 73. Helander (BLG) – 5. M. Capuano (FRS), 32. Salamon (FRS), 64. Cassata (FRS), 81. Gori (FRS)   13. Mattiello (BLG)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:0. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:13.
    Bologna FC: Skorupski – Mattiello, Danilo, Helander, Dijks – A. Poli (46. Calabresi), Pulgar, R. Soriano – Orsolini (46. Destro), Palacio, N. Sansone (74. Svanberg).
    Náhradníci: A. Da Costa – Calabresi, Destro, Donsah, Falcinelli, G. González, Krejčí, Á. Nagy, Okwonkwo, Paz, Santander, Svanberg.

    Frosinone Calcio: Sportiello – Krajnc, M. Capuano, Salamon – Ghiglione, Chibsah, Maiello, Cassata (70. Gori), Beghetto – Ciano (79. Trotta), Pinamonti.
    Náhradníci: Iacobucci, Marciano – Ciofani, Goldaniga, Gori, Molinaro, Paganini, Sammarco, Valzania, Trotta, Viviani.

    Rozhodčí: Calvarese – Passeri, Manganelli
    bahis siteleri