Amiens – Bordeaux 0:0 (kon.) | Dijon – Nice 0:1 (kon.) | Monaco – Caen 0:1 (kon.)
Nantes – Lille 2:3 (kon.) | Toulouse – PSG 0:1 (kon.)
konec
Toulouse FC
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 31.03.2019, 21:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Kylian Mbappé se znovu prosadil a vystřelil PSG další tři body, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a nebo dobrou noc. (22:58:29)
     
    Paris Saint-Germain zaznamenalo další vítězství, které pro favorita soutěže vystřelil talentovaný Kylian Mbappé. Ve druhém poločase Toulouse předvedlo odvážnou hru, díky které si vypracovalo hned několik velkých šancí. Ovšem domácí celek je všechny zahodil a byl potrestán. Asi se předpokládalo, že PSG zvítězí, ale nikdo netušil, že se zápasem protrápí. Hostující celek sice držel více míč na kopačkách, ale jinak mu byl soupeř vyrovnaným partnerem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Agilní Moussa Diaby prošel až do šestnáctky, kde se nacházel už u brankové čáry, kam po něm vystartoval brankář. Hostující záložník pak hledal na malém vápně stojícího Kyliana Mbappého, před nímž zasáhl bránící hráč.
     
    90+2
    Marco Verratti, Kylian Mbappé a Juan Bernat dlouho dobu kombinovali u levého rohového praporku, kde držely cenné vteřiny. Poté se Kylian Mbappé vydal do vápna, kde předal míč na malé vápno, ovšem střela byla zablokována.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Vraťme se ale na zelený pažit, kde na útočné polovině kombinují hosté.
     
    90
    Ze středu hrací plochy přišla přihrávka na pravou stranu, kde se nacházel Max-Alain Gradel. Jeho centr mířil před branku, kde si přistrčením pomohl Yaya Sanogo.
     
    89
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Yannick Cahuzac, přichází Aaron Leya Iseka.
     
    88
    Thiago Silva rozehrával po faulu balon, který poslal až do šestnáctky, kde si za obranu nabíhal Kylian Mbappé. Jenže jeden z hráčů ve fialovém se skvěle vrátil a situaci odvrátil.
     
    87
    Vedoucí celek Ligue 1 drží balon a kombinuje kolem půlící čáry. PSG už nikam nespěchá a spíše chce závěr dohrát s klidem. S tím Toulouse nemůže souhlasit a snaží se o vysoké napadání.
     
    85
    O rozehrání od rohového praporku se postaral Max-Alain Gradel, jehož cent mířil na malé vápno, odkud byl ale odvrácen hostující obranou.
     
    84
    Těžkou přihrávku převzal Moussa Diaby, který míč dal rychle od nohy, čímž se dostal z nesnází. Ovšem Toulouse se vydalo do útoku a Firmin Ndombe Mubele vybojoval další rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jimmy Durmaz, přichází Firmin Ndombe Mubele.
     
    81
    Do šestnáctky vnikl Manu García, jehož odzbrojil Thiago Silva. Toulouse pak rozehrávalo rohový kop a míč mířil na zadní tyč, kam si pro něj došel Alphonse Aréola. Jemu sice balon vypadl, ale o zbytek práce se postaral Eric Choupo-Moting.
     
    80
    Paris Saint-Germain kontroluje hru kombinací na útočné polovině. Thiago Silva pak vymyslel pas po levé straně, odkud odcentroval k brankáři Juan Bernat.
     
    79
    Domácí kapitán se snažil proniknout pře přesilu do pokutového území. Jenže na hranici vápna mi podklouzla noha, a tak skončil jen na zeleném pažitu.
     
    77
    Domácímu celku se nyní už bude čas krátit hodně rychle. K pasu za obranu se odhodlal Jimmy Durmaz, ovšem míč z jeho kopačky skončil u hostujícího brankáře.
     
    75
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Kalidou Sidibé, přichází Manu García.

    Michal Luxa

    Branky: 74. Mbappé (Kehrer)

    Karty:   8. Sangaré (TOU), 25. Sidibé (TOU) – 36. Kehrer (PSG)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:14.
    Toulouse FC: Reynet – Amian, Šoji, Jullien, Sylla – Sidibé (75. García), Cahuzac (89. Leya Iseka), Sangaré, Durmaz (82. Mubele) – Sanogo, Gradel (C).
    Náhradníci: M. Vidal – Diakité, García, Mubele, Bostock, Moubandje, Leya Iseka.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Kehrer, Marquinhos (C), Kimpembe – Dagba (74. Silva), Paredes, Bernat, Kurzawa (62. Verratti) – Nkunku (63. Diaby), Choupo-Moting – Mbappé.
    Náhradníci: Buffon – Nsoki, Diaby, Verratti, Silva.

    Rozhodčí: Delerue
    ocianews.com