Mladá Boleslav – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Teplice – Slavia 0:0 (kon.) | Pardubice – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
FK Pardubice
1:1 (1:0)
FC Hradec Králové
Neděle 01.10.2023, 18:00 • CFIG Arena • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 10. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se v rámci Východočeského derby utkají týmy FK Pardubice a FC Hradec Králové. Úvodní výkop je naplánován na 18:00!
     
    Pardubice nezažívají vydařený vstup do sezóny. Jsou až na 14. příčce s nejméně gólovým útokem v soutěži a také s nejhorší domácí bilancí ze všech týmů. Doma totiž z pěti zápasů dokázaly vybojovat jen čtyři body a vstřelily dvě branky.

    Ve středu navíc opět po roce vypadly z MOL Cupu na půdě třetiligového Slovanu Velvary. Ten sice měli svěřenci trenéra Radoslava Kováče na lopatě, v nastavení ale vyrovnal na 1:1 Jakab a zápas došel až do penalt, ve kterých byl úspěšnější tým z Kladenska.

    Jediním z tahounů v dnešním derby by měl být z pohledu Pardubic Kryštof Daněk. Dvacetiletý host ze Sparty Praha dlouho nehrál, už se ale dostává zpět do formy. Před týdnem v Plzni byl u obou gólů Východočechů a na ofenzivní výkon z tohoto zápasu bude určitě chtít navázat.
     
    Hradec Králové do sezóny na novém stadionu nevstoupil ideálně, na rozdíl od Pardubic se ale rozhodl pro změnu trenéra. Jozefa Webera nahradil zkušený Václav Kotal a tato změna zatím přináší své ovoce, i když jde o malý vzorek. V prvním ligovém kole totiž Kotal a jeho svěřenci porazili Jablonec a v týdnu zvítězili také v pohárovém klání v Jihlavě.

    Pardubice sice jsou nejhorší tým na domácím hřišti, Hradec je naopak jedním z nejhorších ve venkovních střetnutích. Z pěti zápasů totiž získal jen jeden bod a dal tři góly. Je tedy otázkou, který z dnešních soupeřů si tuto nelichotivou statistiku vylepší!
     
    V posledních pěti vzájemných střetnutích byly o něco lepší Pardubice, které vyhrály poslední dva zápasy. Na jaře v CFIG Areně zvítězily 1:0, na podzim zvítězily nad Hradcem ještě v Mladé Boleslavi 3:1. Před tím ale Votroci proti FK Pardubice od jeho založení v roce 2008 neprohráli v soutěžním utkání ani jednou!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Budinský – Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn – Darmovzal – Jak. Matoušek II, Daněk, Hlavatý, Sychra – Černý (C).
    Náhradníci: Šmíd – Donát, Patrák, Pikul, Tischler, Krobot, Míšek, Mukwelle, Zlatohlávek.
    Trenér: Radoslav Kováč

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, O. Ševčík, Horák – Kodeš (C), Dancák – Harazim, Krejčí st., Pilař – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, Hais, P. Juliš, Rada, Čech, Šašinka, Kučera.
    Trenér: Václav Kotal

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Vyhnanovský.
     
    Domácí Pardubice dnes netradičně nastoupí v červenomodrých dresech, které následně půjdou do dražby. Hosté z Hradce Králové hrají ve svých tradičních černobílých barvách.
     
    Ještě před výkopem byl dresem s číslovkou 50 obdarován trenér brankářů Pardubic a zároveň sportovní manažer Martin Shejbal, který v týdnu oslavil 50. narozeniny!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté hned v první minutě chybně rozehráli a po nedorozumění se dostal k balónu Jakub Matoušek. Ten byl faulován a nejvyšší hráči domácích už se stěhují do útočného vápna.
     
    3
    Denis Darmovzal se po neúspěšném průniku Vašulína pokusil dlouhou přihrávkou za obranu najít Jakuba Matouška, ten však na míč neměl nárok a zasáhla obrana Hradce.
     
    3
    První velká šance zápasu! Nedorozumění i na straně Pardubic a k míči se tak jako první dostal Štěpán Harazim. Ten přízemní nahrávkou našel Daniela Vašulína, jeho zakončení ale vyrazil Viktor Budinský!
     
    7
    Náznak šance také od domácích fotbalistů. Po centru Michala Surzyna hlavičkoval nikým nehlídaný Kryštof Daněk, mezi tři tyče nezamířil.
     
    8
    Bývalý stoper Pardubic Filip Čihák vyvezl balón a předal ho spoluhráči, ten ovšem přihrál jen do zámezí. Hrát tak mohly Pardubice, ty se ale na balónu dlouho neohřály.
     
    11
    Fotbalisté Hradce Králové mají v dosavadním průběhu zápasu častěji míč na svých kopačkách, kromě šance Vašulína z úvodu se ale nedostali do střelecké pozice.
     
    12
    To se pokusil změnit Samuel Dancák, jeho bochánek za obranu ale sebral do náruče gólman Budinský. Tvořit tak budou domácí.
     
    15
    Pardubice si zatím snaží pomoct dlouhými balóny na Pavla Černého, ten ale zatím v soubojích s Čihákem a Ševčíkem příliš úspěšný není.
     
    16
    Daniel Vašulín se znovu dral do šance, tentokrát ale trefil jen hlavu bránícího Ondřeje Kukučky, který se těžko zvedá z trávníku.
     
    18
    Kryštof Daněk se po podklouznutí obránce dostal ke střele, zamířil jen do rozkroku Filipa Čiháka. Následuje odkop od brány.
     
    20
    Vojtěch Sychra dnes už podruhé zasprintoval směrem dozadu a obral soupeře o balón.
     
    21
    Vašulín v souboji přetlačil Denise Halinského a dostal se s balónem na brankovou čáru. Následně přihrával pod sebe na dobíhajícího spoluhráče, který v těžké pozici nedokázal míč zkrotit.
     
    25
    Pavel Černý nyní z prvního dotyku hledal náběh Jakuba Matouška, ten se ani tentokrát neocitl na konci přihrávky. Akci od své brány tak rozjíždí brankář Bajza.
     
    28
    Halinský si z pozice stopera udělal výlet na útočnou polovinu, tam ale nepřesně přihrál. Domácí ale zůstávají v obležení vápna soupeře.
     
    31
    Domácí se do zakončení nedostali a tak to zkusili hosté. Ovšem průnik Ladislava Krejčího k němu nevedl, Daniel Vašulín se k míči neměl šanci dostat.
     
    35
    Pěkná akce Pardubic po pravé straně. Přihrávku Darmovzala sklepl Matoušek do dráhy běhu Marka Ichy, ten se ale unáhlil a z první poslal míč do země nikoho. Votroci mají odkop od brány.
     
    39
    Znovu v akci Marek Icha a tentokrát to udělal o poznání lépe. Navedl si míč do středu a posunul na Kryštofa Daňka, jehož pokus o střelu skončil na noze obránce. O chvíli později byl faulován Darmovzal a Pardubice zůstávají na útočné polovině.
     
    40
    K odraženému míči po přímém kopu se dostal Ondřej Kukučka, ovšem bylo vidět, že střílení gólů nemá v popisu práce. Střela šla mimo bránu.
    40. Po signálu ze standardky zakončoval Kukučka
     
    41
    Po chybě v rozehrávce Hradce se ve velké šanci ocitl Kryštof Daněk, po teči obránce se bude kopat roh! Daněk ale po střetu s obráncem skončil na trávníku a těžce se zvedá.
    41. Ševčík přijel na saních, sejmul Daňka a zavinil penaltu
     
    42
    Rozhodčí Ondřej Berka se jde podívat na monitor!
     
    43
    Penalta pro Pardubice!
     
    43
    Kryštof Daněk byl při pokusu o střelu faulován a domácí mají výhodu pokutového kopu! Míč si staví Pavel Černý.
     
    43
    Za penaltový zákrok vidí žlutou kartu Ondřej Ševčík (FC Hradec Králové).
     
    44
    Pardubice právě vstřelily branku!
    PAVEL ČERNÝ poslal Pavola Bajzu na druhou stranou a přízemní střelou otevírá skóre zápasu!
    44. Pavel ČERNÝ - 1:0
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je u konce, Pardubice vedou 1:0. A kdo jiný by mohl otevřít skóre než Pavel Černý, který se prosadil i ve třetím po sobě jdoucím utkání proti svému bývalému klubu. Votroci také měli šance, ty ale Vašulín nedokázal proměnit. Ještě ale rozhodně není nic rozhodnuto!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hradec Králové vstoupil do druhé půle aktivně. Zpoza pokutového území to nyní zkoušel Ladislav Krejčí, svou slabší pravou nohou ale zamířil těsně vedle.
     
    51
    Pardubice ve velké šanci! Jakub Matoušek dostal přihrávku za obranu a posadil na zem obránce, při pokusu o střelu si ale ukopl míč stojnou nohou! Nakonec je ještě domávnutý ofsajd.
     
    52
    Domácí znovu začínají vystrkovat růžky. Kryštof Daněk rozjel útočnou akci a na vápně předložil míč Michalu Hlavatému, který ve velké šanci poslal míč vedle pravé tyče!
     
    55
    Petr Kodeš sice u lajny nasadil obránci jesle, potom se ale před něj dostal Michal Hlavatý, který si došel pro faul.
     
    57
    Václav Pilař se ocitl v netradiční pozice hlavičkáře. Zamířil pěkně pod břevno, Viktor Budinský si ale počkal a balón lapil do rukavic.
     
    61
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Rychlou akci zakončil centrem na zadní tyč Václav Pilař, na konci jehož centru byl ŠTĚPÁN HARAZIM. Na toho Michal Surzyn úplně zapomněl a po řpesné hlavičce hosté srovnávají krok! Asistence: Václav Pilař.
    61. Štěpán HARAZIM - 1:1
     
    62
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Bartosz Pikul.
     
    64
    Hradec chce jít do vedení! Po odrazu od obránce se v pokutovém území dostal k míči Denis Vašulín, jehož projektil vyrazil Viktor Budinský!
    64. Budinský se vyznamenal proti ráně Vašulína
     
    68
    Marek Icha se pokusil o centr z pravé strany, trefil ale jen prvního obránce před ním. Následně se nedovoleného zákroku dopustil Bartosz Pikul
     
    70
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Ladislav Krobot.
     
    71
    Krobot je na hřišti přibližně dvacet sekund a už fauloval. Ve snaze pokrýt míč trefil do obličeje Ondřeje Ševčíka.
     
    73
    Daniel Horák byl na levém křídle úplně sám a dostal přihrávku. Centr směřující zastavil obránce a hosté tak mají k dispozici roh.
     
    74
    Secvičený signál Votroků zakončil tvrdou, ale nepřesnou, ranou Ladislav Krejčí.
     
    75
    Po přenesení hry od Darmovzala poslal brzký centr do pokutového území Marek Icha. Našel sice hlavu Ladislava Krobota, ten ale v těžké pozici nezamířil přesně.
     
    77
    Další kombinace dvou zmiňovaných hráčů Pardubic. Tentokrát ale centr Ichy nenašel Krobota, ale jen rukavice gólmana Pavola Bajzy.
     
    79
    Po přihrávce Michala Hlavatého se na velkém vápně dostal k nebezpečné střele Vojtěch Sychra. Bajza předvědl skvělý zákrok, nakonec je ale máván ofsajd.
    79. Bajza perfektně vychytal Sychrovu střelu k tyči
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Štěpán Míšek.
     
    82
    Václav Pilař napřáhl ke střele z dálky. Ta těsně před Budinským skočila, i přes menší problémy si ale slovenský brankář Pardubic dokázal poradit.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Daniel Hais.
     
    86
    Po centru Darmovzala zakončoval Ladislav Krobot. Ten míč jen lehce lízl a tak nezamířil mezi tři tyče.
     
    86
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Petr Juliš.
     
    89
    Pardubice nyní zavřely Hradec na jeho polovině, žádnou šanci si ale nevytvořily. V okolí pokutového území jsou domácí příliš statičtí.
     
    90
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Jakub Kučera.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Marek Icha).

    Žlutá karta pro tým FC Hradec Králové (Petr Kodeš).
     
    90+2
    Domácí mají po průniku Kryštofa Daňka k dispozici volný přímý kop. Vypadá to na střelu Pikula.
     
    90+3
    Bartosz Pikul netrefil balón úplně marně, padal ale pomaleji, než by si Polák ve službách Pardubic přál. Odkop od brány.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, východočeské derby vítěze nenašlo! Domácí Pardubice šly do vedení po trefě odchovance Votroků Pavla Černého těsně před poločasem. Hosté ale zejména ze začátku druhé půle tlačili a odměnou jim bylo vyrovnání, které hlavou trefil Štěpán Harazim. V závěru naopak tlačili spíše Pardubáci, vedení si ale zpět nevzali. Konečný výsledek tedy 1:1. (19:58:23)

    David Klier

    Branky: 44. Černý (pen.) – 61. Harazim (Pilař)

    Karty:   90+1. Icha (PCE) – 43. O. Ševčík (HKR), 90+1. Kodeš (HKR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:16.
    FK Pardubice: Budinský – Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn – Darmovzal – Jak. Matoušek II (62. Pikul), Daněk, Hlavatý, Sychra (80. Míšek) – Černý (C) (70. Krobot).
    Náhradníci: Šmíd – Donát, Patrák, Tischler, Mukwelle, Zlatohlávek.

    Trenér: Radoslav Kováč

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, O. Ševčík, Horák – Kodeš (C), Dancák – Harazim, Krejčí st. (90. Kučera), Pilař (86. P. Juliš) – Vašulín (84. Hais).
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, Rada, Čech, Šašinka.

    Trenér: Václav Kotal

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Vyhnanovský

    Diváci: 4530
    bahis siteleri