Chlumec n/C – Jablonec B 2:1 (kon.) | Liberec B – Ml. Boleslav B 2:0 (kon.) | Hr. Králové B – Kolín 1:1 (kon.)
Brozany – Most/Souš 0:3 (kon.)
konec
FK Chlumec nad Cidlinou
2:1 (2:0)
FK Jablonec B
Neděle 01.10.2023, 10:15 • Fotbalové hřiště FK Chlumec n/C • Česká fotbalová liga (B) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Chlumec nad Cidlinou na domácím hřišti potvrdil roli favorita, jabloneckou rezervu zdolal těsným výsledkem 2:1.

    Domácímu týmu vyšel hlavně první poločas, v němž si vybudoval dvoubrankový náskok zásluhou tref Jonáše Kneifela a Tomáše Labíka. Ve druhém dějství byli aktivnější hosté a odměna se dostavila v 54. minutě, kdy hlavou skóroval Lukáš Hušek. Snaha jablonecké rezervy o vyrovnání byla velká, ale neúspěšná, defenziva Chlumce dalším útokům odolala a hubené vedení udržela až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci trenéra Hrabíka si polepšili na šestnáct bodů a v tabulce se vyšvihli na páté místo o bod před dnešního soupeře, který utrpěl druhou ligovou porážku v sezóně. (12:16:21)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    A ještě dostali hosté příležitost k útoku. V krátkém časovém sledu kopali hned tři rohové kopy, po tom posledním došlo k vysoké střele hlavou nad břevno.
     
    90+4
    Po faulu Veselky na Huška kopali hosté ještě jeden volný přímý kop od levé lajny. Do vápna vyrazil i gólman Reiner, centr Nykrína nicméně domácí obrana dokázala odvrátit mimo velké vápno.
     
    90+3
    Fotbalisté v zelených dresech způsobili rozruch v pokutovém území konkurenta, ovšem rána z voleje po odraženém balónu neprošla obrannou linií, vzápětí akci přerušil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    90+2
    Tak dlouho Adam Ordelt otálel s rozehrávkou odkopu od brány, až arbitru Nedvědovi přetekl pohár trpělivosti a gólmanovi udělil žlutou kartou za zdržování.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Marek Kejř, přichází David Ráliš.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Tomáš Labík, přichází Jan Ludvík.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Domácí mužstvo momentálně kontroluje závěr základní hrací doby na útočné polovině. Vojtěch Řezníček proti přesile chytře nastřelil jednoho ze soupeřů a získal roh.
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Evžen Malý, přichází Kryštof Karban.
     
    87
    Za prodlouženým nákopem natahoval nohu Oliver Velich. I kdyby skóroval, tak by se vyrovnání nekonalo, protože hostující útočník byl přichycen v ofsajdu.
     
    86
    Taktický faul vyrobil Marek Kejř. Vystoupil proti Patriku Schönovi, jehož kličku nevystihl, konkurenta vzápětí podrazil a vyvázl bez žlutého trestu.
     
    85
    Tomáš Bastin chtěl chytře sklepávat prvním dotekem za obranu na Tomáše Labíka, jenže nahrávku poslal spoluhráči na paty, této skutečnosti využil Lukáš Hušek.
     
    84
    Koncovka střetnutí rozhodně nenudí. Oliver Velich postupoval jeden na jednoho, sám se však zamotal do kliček, takže z šance nebylo nic.
     
    83
    Ani teď pojistka na tři body nepřichází. Tomáš Labík levou stranou naběhl až do vápna, tvrdou střelu těsně nad zemí poslal vedle cílového zařízení.
     
    82
    Útok domácího týmu pokračoval. Z pravého křídla přiletěl do pokutového území parádní střílený pas, na nějž Tomáš Bastin ve skluzu těsně nedosáhl, nechybělo moc, aby zakončoval do prázdné brány.
     
    81
    Zajímavý signál z rohového kopu, kdy obdržel přízemní nahrávku na hranici velkého vápna Jakub Slavík, tvrdou střelou ale nedokázal prostřelit početný val fotbalistů před jabloneckou bránou.
    80. Reiner si poradil s tvrdou střelou Veselky
     
    80
    Výrazně přiblížit Chlumec třem bodům mohl Petr Veselka, k němuž propadla přízemní nahrávka zleva. Domácí kapitán zakončoval chytře k bližší, levé tyči, avšak Reiner výborně zareagoval a úspěšně zasáhl nohou.
     
    79
    Centr ze hry od pravé lajny byl o poznání povedenější. Ze značky penalty střílel Adam Kubát, balón nasměroval těsně vedle pravé tyčky.
     
    78
    Hosté kopali další slibně vypadající volný přímý kop. Centr směřoval na přední tyč, domácí defenziva nebezpečí odvrátila dlouhým odkopem.
     
    77
    Přetažený centr mířil do prostoru, kde se pohyboval Lukáš Hušek, proti Lukáši Zukalovi si však pomohl nedovoleným způsobem.
     
    76
    Na ostřejší zákroky si ve zbytku utkání musí dávat velký pozor Petr Veselka, který teď za jeden takový inkasoval kartónek žluté barvy.
     
    75
    Centr z pravé lajny byl nepovedený, nicméně tak zajímavě se kroutil do brány, že pořádně vystrašil Reinera, ten musel rychle couvat a s problémy sebral balón do rukavic.
     
    74
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Tommy Weis, přichází Jakub Slavík.
     
    73
    Přetažený centr od praporku chtěl Jonáš Kneifel vrátit hlavou do ohně, ovšem hrací předmět usměrnil přímo do Reinerových rukavic.
     
    72
    Domácí obránce Tommy Weis se vůbec nedivil žluté kartě v momentě, kdy kousek za polovinou hřiště viditelně sáhl po do slibného brejku mířícímu soupeři.
     
    71
    Tomáš Labík perfektně sklepnul vysoký balón pod sebe na Tomáše Bastina, jehož tvrdou ránu ztečoval jeden z obránců nad břevno.
     
    70
    Dlouhý pas za obranu měl oči a Lukáš Hušek s problémy odkopával přes hlavu do bezpečí před dvěma dotírajícími konkurenty.
     
    69
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Ondřej Vaníček, přichází Roman Čáp.
     
    69
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Ishaku Konda, přichází Adam Ritter.
     
    68
    Odvážné vyběhnutí vyšlo Adamu Ordeltovi dle představ, když rozhodil Adama Kubáta a tělem konkurenta čistě poslal k zemi.
     
    67
    utkání pokračuje. Ishaku Konda si vyměnil míč s Schönem a centroval do pokutového území, Breda prodlužoval balón jenom k protihráči Kejřovi.
     
    66
    Při obranném zákroku si ublížil Jonáš Kneifel. Do akce míří zdravotník, Ishaku Konda musí s rozehrávkou autového vhazování ještě počkat.
     
    65
    První žlutou kartu zápasu obdržel Evžen Malý, který na polovině hřiště u pravé čáry nezachytil kličku soka a zezadu ho nekompromisně poslal k zemi.
     
    64
    Průnik levým křídlem vyzkoušel Tomáš Bastin. Příliš daleko se domácí útočník nedostal, tělem jej odzbrojil Lukáš Hušek.
     
    63
    Druhý poločas zatím patří hostujícím hráčům, kteří usilují o vyrovnání. Ishaku Konda volil dlouhý nákop za obranu, našel jenom Martina Kopáče.
     
    62
    Po dalším centru Jabloneckých do vápna už ke střele došlo, Dominik Breda střílel v těžkém postavení o kousek nad břevno.
     
    61
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Adrián Slávik, přichází Adam Kubát.
     
    60
    Chlumec vyzkoušel štěstí levou stranou. V plném sprintu zvládl do vnitra vápna odcentrovat Tomáš Kubín, Lukáš Zukal nepustil ke střele Davida Nykrína.
     
    59
    Dominik Breda kličkoval uvnitř velkého pokutového území, ovšem palebnou pozici nenašel, Jonáš Kneifel ho nakonec vyhnal až k lajně.
     
    58
    Po centru na přední tyčku došlo k zakončení, ale ne takovému, které by mělo Adama Ordelta ohrozit. Bude se odkopávat od brány.
     
    57
    Hosté mohou znovu udeřit z rohu. Z pravé strany centroval Oliver Velich, v záklonu hlavičkující Petr Veselka nasměroval míč nad vlastní bránu.
     
    56
    Chlumec chtěl bleskově odpovědět, ovšem Marek Kejř si v dobré palebné pozici nepočínal vůbec dobře, kličkou nevyzrál na Lukáše Huška.
    54. Lukáš HUŠEK - 2:1
     
    54
    Jablonec B právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na drama! David Nykrín rozehrál roh nakrátko, míč se k němu bleskově vrátil a povedeným centrem našel hlavu LUKÁŠE HUŠKA, dobře mířeným pokusem k pravé tyčce proměnil Ordelta v diváka.
     
    53
    Narážečka mezi Patrikem Schönem a Davidem Nykrínem nevyšla. Zpětnou nahrávku vystihl Tommy Weis, pod tlakem potom odkopával do země nikoho.
     
    52
    Středem vyzkoušel oblouček za obranu Marek Kejř, ale vůbec mu nevyšel, když trefil prvního clonícího soka Schöna.
     
    51
    S malou domů si Adam Ordelt poradil bez problémů, po rychlém zpracování odkopával pravačkou daleko na útočnou polovinu.
     
    50
    Standardu u pravé lajny vybojoval Dominik Breda. Střet s Tommym Weisem jej viditelně hodně bolel, ovšem je připraven v zápase pokračovat.
     
    49
    Taktický faul vyrobil na polovině hřiště Lukáš Hušek. Neobstál v rychlostním souboji s Vojtěchem Řezníčkem, konkurenta potom potáhl za dres.
     
    48
    Za přihrávkou za obranu spěchal Tomáš Bastin. Přidal však do kroku příliš pozdě, k míči nakonec přiběhl jako první Vojtěch Reiner.
     
    47
    Po vzdušném střetu s protihráčem zůstal na trávníku ležet Tomáš Kubín. Je viditelně otřesený, proto arbitr Nedvěd přivolil na trávník lékaře hostujícího celku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    První poločas zápasu mezi Chlumcem nad Cidlinou a Jabloncem B přinesl dvě branky, přičemž o obě se postaralo domácí mužstvo. Skóre střetnutí otevřel ve 24. minutě Jonáš Kneifel technickým obstřelem z pravé strany šestnáctky na zadní tyč, gól do šatny posléze vstřelil po zmatcích v pokutovém území soupeře Tomáš Labík.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Tomáš LABÍK - 2:0
     
    45
    Chlumec nad Cidlinou právě vstřelil branku!
    Hrabíkova družina střílí gól do šatny! Tuhle situaci si hostující defenziva za rámeček rozhodně nedá. Nejprve Hušek nepovedenou hlavičkou poslal míč jenom nad sebe, načež žádný z hráčů v zeleném dresu nebyl schopný hrací předmět odkopnout, byť příležitosti byly, takže trestal TOMÁŠ LABÍK, jenž se k k balónu dostal jako slepý k houslím a v pádu ho napálil za bezmocného Reinera.
     
    44
    David Nykrín na dlouhou nohu posunul míč k Dominiku Bredovi, který si šikovně, ale příliš daleko píchl balón mezi dva protihráče, z pod nohou mu hrací předmět sebral brankář.
     
    43
    Centr od levé lajny hlavou ztlumil Lukáš Zukal, pro pomalu skákající míč si potom vyběhl včas reagující gólman Adam Ordelt.
     
    42
    Dlouhý nákop stopera prodlužoval Ishaku Konda za sebe do prostoru, kde spoluhráč Oliver Velich neobstál v souboji s Martinem Kopáčem.
     
    41
    Tomáš Bastin na jedničku podržel na zádech Evžena Malého, jenže potom sklepával za paty Vojtěchu Řezníčkovi, takže hraje Tomáš Kubín.
     
    40
    Pod tlakem David Nykrín kličkoval u levé lajny, ale proti třem soupeřům neměl žádnou šanci, nakonec ho obral Petr Veselka, protihráče dokonce zvládl nastřelit a vybojovat aut.
     
    39
    Střílený centr z levého křídla měl oči. Adresátem byl Jonáš Kneifel, jemuž vůbec nevyšel krok a pravačkou úplně promáchl.
     
    38
    Oblouček za obranu zkoušel i Dominik Breda, nicméně byl příliš krátký, Martin Kopáč hrací předmět na Tomáše Kubína nepustil.
     
    37
    Dobře myšlený pas za obranu přišel o něco později, než by Patrik Schön potřeboval. V momentě, kdy jablonecký hráč míč převzal, pomezní zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    36
    Netrvalo dlouho a hosté znovu kombinovali v blízkosti velkého pokutového území soupeře, aby ve finále Dominik Breda odcentroval nad hlavy ve vápně přítomných fotbalistů.
     
    35
    S hlavou nahoře přihrával Tomáš Kubín na levé křídlo Adriánu Slávikovi, jenž udělal příliš dlouhou kličku k lajně, místo očekávaného centru potom nahrával směrem dozadu Huškovi.
     
    34
    Oliver Velich ve zdánlivě ztracené situaci vybojoval rohový kop, který žádné nebezpečí pro branku Chlumce neznamenal, Ordelt vyboxoval míč za šestnáctku.
     
    33
    Středem nabral vysokou rychlost Tomáš Labík. Dokázal proběhnout mezi dvojicí konkurentů, ovšem před nosem mu balón ukopl vyběhnuvší Reiner.
     
    32
    V situaci jeden na jednoho si Jonáš Kneifel na kličku netroufl, kousek za vápnem volil technický obstřel, ale v tomto případě neuspěl, vysoko přestřelil.
     
    31
    Přes velkou snahu Tomáš Labík míč ve hře neudržel, nevyšel mu totiž první dotek a s balónem se rázem ocitl za postranní čárou.
     
    30
    Protože neměl komu nahrát, tak Dominik Breda vypálil tvrdou střelu z dvaceti metrů, balón prosvištěl o velký kus vedle levé tyče.
     
    29
    Tentokráte už se Tomáš Labík k míči dostal a doběhl s ním v plné rychlosti až na hranici šestnáctky, načež mířil k pravé tyčce a rozvlnil pouze boční síť.
     
    28
    Byl to právě Ondřej Vaníček, kdo vyzkoušel dlouhý pas za obranu, kam nabíhal osamocený Tomáš Labík, avšak přihrávka na něj byla příliš dlouhá.
     
    27
    Odvážně vystartoval Adam Ordelt daleko z pokutového území proti za obranu zabíhajícímu Bredovi, jemuž navíc udělal v plném sprintu úspěšnou kličku k lajně a zvládl i přesně nahrát Vaníčkovi.
     
    26
    Patrik Schön se při sprintu nedíval kolem sebe a nekontrolovaně narazil do Lukáše Zukala, ten vzápětí sportovně zakopl míč do autu.
    24. Jonáš KNEIFEL - 1:0
     
    24
    Chlumec nad Cidlinou právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí domácí mužstvo! Na pravé straně velkého pokutového území odražený míč doputoval JONÁŠ KNEIFEL, který ho levačkou nechytatelným způsobem zakroutil na zadní tyč, Reiner se za balónem jenom smutně podíval.
     
    23
    Tomáš Labík zaváhání nedopustil, udržel na zádech Bredu a nevymýšlel žádné složitosti, do kombinace zapojil brankáře Ordelta.
     
    22
    Oliver Velich předskočil pasivně stojícího protihráče Tommyho Weise, jímž se posléze nechal zezadu šikovně zfaulovat.
     
    21
    Malá domů vůbec nevyšla Adriánu Slávikovi, jenž posléze odvracel možnost úniku před Vaníčkem za cenu rohu.
     
    20
    Nepovedená rozehrávka znamenala ztrátu míče. Jonáš Kneifel volil nahrávku za sebe, jenže míč poslal těsně za postranní čáru.
     
    19
    Až příliš okatě šel k zemi Tomáš Bastin. Arbitr Nedvěd jeho střet s Huškem velmi dobře viděl a správně nechal ve hře pokračovat.
     
    18
    Dobrou práci odvedl zdvojený Martin Kopáč. Nevymýšlel žádné složitosti, nastřelil Kondu a získal pro Chlumec autové vhazování.
     
    17
    Následný útok Jablonce byl o poznání nebezpečnější. Středem Patrik Schön doběhl až na hranici šestnáctky, odtud vyslal přízemní ránu nártem těsně vedle pravé tyčky.
     
    16
    Konečně zaútočili i hosté. Zkušený Jan Vošahlík si udělal prostor kolem osobního strážce a odcentroval do vápna, přímo do Ordeltových rukavic.
     
    15
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Oblouček zkoušel Tomáš Labík, pozorný David Nykrín nepustil balón na adresáta Zukala.
     
    14
    Znovu chtěli domácí zapojit do hry Tomáše Bastina, ale útočník nepochopil nákop za obranu, za míčem vystartoval příliš pozdě.
    13. Reiner vyškrábl dobře provedenou hlavičku Kejře nad břevno
     
    13
    Na výborné zákroky je vyrovnáno! Po centru z pravého křídla hlavičkoval Tomáš Bastin a Vojtěch Reiner reflexním zákrokem rukou vyškrábl míč nad břevno.
     
    12
    Taktický faul vyrobil na polovině hřiště Lukáš Zukal, jenž neodhadl správně Kubínovu kličku a soka potom zatáhl za dres.
     
    11
    Opět jsme měli možnost vidět neúspěšný útok domácího celku, centrovaný balón od levé lajny Evžen Malý odhlavičkoval pryč z velkého vápna.
     
    10
    Ondřej Vaníček vyzkoušel kolmici za obranu na Tomáše Bastina, ten si ovšem počínal nedovoleným způsobem proti Huškovi.
     
    9
    Proti vysokému nákopu na hranici velkého vápna vystartoval Vojtěch Reiner a nezaváhal, balón bez problémů sebral do rukavic.
     
    8
    Průnik po levé lajně vyzkoušel Marek Kejř. Příliš daleko se nedostal, ukázkově konkurenta tělem odstavil Tomáš Kubín.
     
    7
    Z levého křídla si David Nykrín rozmyslel centr a vyzkoušel odvážné zakončení z úhlu, ránu nasměroval poměrně výrazně vedle bližší tyče.
     
    6
    Rohový kop si vyzkoušelo i domácí mužstvo. Lukáš Hušek včas vyšplhal do vzduchu a hrací předmět odvrátil mimo velké vápno.
     
    5
    Nebezpečí i na druhé polovině hřiště. Tomáš Bastin si uvnitř pokutového území hledal prostor ke střele, nakonec trefil posledního obránce.
     
    4
    Akce domácího mužstva pokračovala rohovým kopem. Centr na přední tyčku nebyl dobrou volbou, vzdušnému prostoru kraloval Jonáš Kneifel.
    3. Ordelt zastavil střelu Schöna pravou nohou
     
    3
    Nechybělo moc, aby Jablonec strhl na svou stranu brzké vedení! Střílený centr do vápna Velich sklepl za sebe na Patrika Schöna, jeho střelu Ordelt vyrazil výborným zákrokem pravou nohou!
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních tmavě modrých dresech. Také hosté vsadili na klasiku, do zápasu nastoupili v dresech zelených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chlumec nad Cidlinou: Ordelt – Veselka (C), Kneifel, Kopáč, Řezníček, Weis, Kejř, Labík, Bastin, Zukal, Vaníček.
    Náhradníci: Kukal, Petr – Slavík, Čáp, Ludvík, Ráliš, Hrubý.
    Trenér: Tomáš Hrabík

    FK Jablonec B: Reiner – Hušek, Malý, Slávik, Kubín, Breda, Vošahlík (C), Schön, Nykrín, Konda, Velich.
    Náhradníci: Kotlín – Karban, Ritter, Kubát.
    Trenér: Benjamin Vomáčka

    Rozhodčí: Nedvěd – Flade, Krupka.
     
    FK Jablonec B

    Rezerva Jablonce je tabulkově nad dnešním soupeřem, s patnácti body okupuje velmi pěknou pátou příčku. Severočeši aktuálně táhnou sérii čtyř zápasů bez porážky, nicméně v předešlých dvou utkáních zároveň nedokázali zvítězit, po remíze s Hradcem Králové B nepoznalo vítěze ani jejich měření sil s rezervou libereckého Slovanu. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Matouš Krulich se dvěma góly, jeho start v zápase je však s otazníkem, protože vzhledem k výborným výkonům dostal v posledních třech utkáních šanci v „áčku“.
     
    FK Chlumec nad Cidlinou

    Fotbalisté Chlumce nad Cidlinou od začátku sezóny potvrzují, že patří k tomu lepšímu, co třetí nevyšší česká soutěž nabízí. V předešlých osmi kolech nasbírali třináct bodů, s nimiž se nachází v tabulce na sedmém místě s mankem jedenácti bodů na prozatím suverénní Zápy. Svěřenci trenéra Hrabíka minulý týden nedokázali zapsat čtvrtou výhru v řadě, když prohráli 1:2 na hřišti Baníku Most-Souš gólem v nastavení navzdory faktu, že soupeř hrál v deseti. O pozici nejlepšího střelce týmu se dělí třígóloví Tomáš Bastin a Roman Čáp.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 9. kola ČFL, u zápasu mezi Chlumcem nad Cidlinou a Jabloncem B.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Milan Huppert

    Branky: 24. Kneifel, 45. Labík – 54. Hušek

    Karty:   72. Weis (CCN), 76. Veselka (CCN), 90+2. Ordelt (CCN) – 65. Malý (JBB)


    FK Chlumec nad Cidlinou: Ordelt – Veselka (C), Kneifel, Kopáč, Řezníček, Weis (74. Slavík), Kejř (90+1. Ráliš), Labík (90+1. Ludvík), Bastin, Zukal, Vaníček (69. Čáp).
    Náhradníci: Kukal, Petr – Hrubý.

    Trenér: Tomáš Hrabík

    FK Jablonec B: Reiner – Hušek, Malý (88. Karban), Slávik (61. Kubát), Kubín, Breda, Vošahlík (C), Schön, Nykrín, Konda (69. Ritter), Velich.
    Náhradníci: Kotlín.

    Trenér: Benjamin Vomáčka

    Rozhodčí: Nedvěd – Flade, Krupka

    Diváci: 245
    bahis siteleri