Remeš – Lyon 2:0 (kon.) | Le Havre – Lille 0:2 (kon.) | Nice – Brest 0:0 (kon.)
Toulouse – Méty 3:0 (kon.) | Lorient – Montpellier 0:3 (kon.) | Rennes – Nantes 3:1 (kon.)
konec
Le Havre AC
0:2 (0:1)
Lille OSC
Neděle 01.10.2023, 15:00 • Stade Océane, Le Havre • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu sedmého kola francouzské Ligue 1. Od patnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Le Havre a Lille!
     
    Le Havre je velkým překvapením. V pozici nováčka nehraje druhé housle a v rozehraném sedmém kole figuruje na skvělém sedmém místě, kde má minimální ztrátu na pohárové příčky. Domácí dosud nebodovali jen proti Brestu, od té doby remizovali s Rennes a s Lyonem, zatímco Lorient a Clermont zdolali 3:0 a 2:1. S čtyřmi góly vede týmovou tabulku střelců Nabil Alioui. Zdravotní potíže trápí obránce Nega, záložníky Targhallineho s Confalsem a útočníky Joujoua s Casimirem.
     
    Lille nastupuje do zápasu na půdě ligového nováčka v pozici hůře postaveného týmu. Dogy od prvního zápasu v sezóně nepodávají přesvědčivé výkony. V lize jsou až jedenácté a krasojízda to od nich není ani v pohárech, když horko těžko proklouzly do skupiny Evropské Konferenční ligy. Na domácí scéně bude Lille napravovat týden starou prohru 1:2 s Remeší. K dispozici nebude mít obránce Djala s Umtitim ani alžírské záložníky bin Táliba s Únasem. Za šest kol tento tým vsítil osm gólů. Více než jednou se prosadili pouze dvougóloví David a Diakité.
     
    Úvodní sestavy:

    Le Havre: Desmas – Salmier, Kinkoue, Lloris, Operi (C) – Casimir, Kuzjajev, A. Touré, R. Ndiaye, Alioui – Soumaré.
    Náhradníci: Gorgelin – El Hajjam, Grandsir, Kechta, Logbo, N. Mbemba, Négo, Sabbi, Thiare.
    Trenér: Luka Elsner

    Lille OSC: Chevalier – B. Diakité, Yoro, Alexsandro, Ismaily – André (C), Gomes – Žegrova, Cabella, Cavaleiro – David.
    Náhradníci: Mannone – Gudmundsson, Haraldsson, Malouda, Miramón, Santos, Virginius, Zedadka, Messoussa.
    Trenér: Paulo Fonseca

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet, Haulbert.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop mělo Lille, které hraje v bílých dresech. Le Havre je v modrém.
     
    3
    Z faulu na Ismailyho byla první standardka Lille. Míč byl prostřednictvím dvou hlaviček slabounce posunut do náruče Arthura Desmase.
     
    4
    Issa Soumaré moc brzo startoval za přihrávkou prostrčenou za obránce Lille. Pomezní rozhodčí neomylně zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    5
    Bolestivě zasažený Abdoulaye Touré odklonil balon na rohový kop. Vzešel z něj pouze centr odvrácený u okraje malého trestného území.
     
    6
    Nabil Alioui přebral u půlky prodloužený míč v ofsajdu. Rychlý brejk proběhl až do konce, Issa Soumaré dal gól z dvaceti metrů a až během oslav zjistil, že jeho trefa nebyla regulérní.
    6. Soumarého neplatný gól
     
    7
    Další varování pro obranu Lille. Casimir zprava doručil balon k Soumarému a ten poslal volej nad břevno Chevalierovy branky.
     
    8
    Le Havre spáchalo už třetí ofsajd. Rychlé přihrávky ve spojení s náběhy za obranu patrně budou častým jevem.
     
    10
    Ismaily měl klid na převzetí míče na levém křídle, jenomže přízemním centrem oslovil jen nohu klidně stojícího obránce.
     
    11
    Llorisův neúplně povedený odkop nabídl hostům aut vedle vápna a potom i centr a patičku Andrého na Žegrovu, jenž technicky zakončil velmi nepřesně.
     
    12
    Tvrdá kolize mezi Soumarém a Diakité si vyžádá zásah obou realizačních týmů.
     
    13
    Domácí autor neuznaného gólu si dlouho poležel. Nakonec se za autovou čarou ale nezdržel a nyní už se zase hraje v plném počtu.
     
    15
    Operi nevyužil možnost přejít do rychlého protiútoku a zadovkou ke stoperům rozjel postupnou přechodovou fázi.
     
    16
    Nesmělým hvizdem sudího Dechepyho byli fanoušci obeznámeni o faulu Gomese na Soumarého, jenž je od prvních minut velmi aktivní.
     
    17
    Zkušený krajní bek Ismaily ubránil standardní situaci hlavičkou na rohový kop. Za ním už byl připraven zakončovat Lloris.
     
    18
    Aliouiho roh byl šikovně prodloužen na zadní tyč. Ismaily tam k míči pustil Tourého, ale bývalý hráč Janova v náběhu branku netrefil.
     
    19
    Issa Soumaré byl zdvojen a pomohl si přihrávku dozadu, odkud přiletěl nákop určený jen pro rukavice brankáře Lucase Chevaliera.
     
    20
    Jak zareaguje Lille? Do šance se bude muset těžce propracovávat, domácí se scvrkli do nízkého bloku.
     
    21
    Cavaleiro našel na levé straně způsob, jak dostat míč k Davidovi. Ten se ve vápně rychle zhotovil k zakončení, ale Desmasovu branku přestřelil.
     
    22
    Operiho přihrávku na hrot zhatil Alexsandrův odkop do autu. Navíc šlo o další ofsajd, takže je míč předán hráčům Lille.
     
    23
    Soumarého uvolnění za půlkou předcházelo dalšímu poplachu v hostující obraně, jež nakonec zvládla zablokovat střelu ze střední vzdálenosti.
     
    25
    Benjamin André u zadní čáry vypíchl Soumarému balon na rohový kop.
     
    26
    Za nadšeného skandování publika provedl distribuci míče do pokutového území Nabil Alioui, jenže hráči v bílém ho na první pokus dostali do bezpečí.
     
    27
    Nebojácně kličkujícímu Davidovi chyběl někdo u hranice vápna k převzetí krátké přihrávky. Le Havre bude vhazovat.
     
    28
    Jonathan David si tentokrát řekl o faul na půlící čáře. Domácím to vyhovuje, neboť se mohou zformovat do defenzivního postavení.
     
    29
    Žegrova si na pravém křídle nachystal centr levou nohou, s jehož odvrácením neměl stoper Kinkoue sebemenší potíže.
     
    30
    Edon Žegrova si navedl balon na střed a střelou zpoza vápna poprvé vážněji protáhl Desmase, jenž se musel přemístit do levého dolního rohu branky.
     
    31
    Ivan Cavaleiro vracel propadlý roh do předbrankového prostoru. Šanci k hlavičce dostal mladičký stoper Yoro. Umístil ji zhruba na střed branky a tam Desmas předvedl těžký reflexivní zákrok.
    31. Yorova šance hlavou
     
    32
    Dogy začínají přebírat otěže. Další roh v zakončení neproměnili, ale míč mají stále pod svou kontrolou na útočné polovině.
     
    33
    Operi skočil do střely Žegrovy. Lille dostalo k dispozici další rohový kop, ale domácí si hravě poradili s oběma centry, které letěly k Desmasovi.
     
    34
    Alexsandro byl po odehrání míče dohrán Kuzjajevem. Brazilec přišel k drobné újmě, z pozice ležícího se mu příliš nechce.
     
    35
    Ndiaye ve vzduchu podebral Cabellu. Ten z výšky dopadl na záda a Dechepy neprodleně zapískal další faul ve prospěch Lille.
     
    36
    Dalším faulovaným byl o kus dál André. Znovu je pískáno a to už dogy mohou vážněji zahrozit centrem do pokutového území.
     
    37
    Nic takového se nedělo, domácí si pomohli vysvobozujícím odkopem ke středovému kruhu a po dalším centru už byl pískán prohřešek Alexsandra.
     
    38
    Domácím tentokrát prošel hraniční souboj u půlící čáry. Protiútok dlouhého trvání přesto neměl, stopeři Lille doutnající požár suverénně uhasili.
     
    40
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hosté se několika přihrávkami přemístili z levého kraje na pravý. EDON ŽENGROVA si kličkou na levou nohu odmítl bojácně bránícího Operiho a prudkou střelou na zadní tyč vstřelil první gól zápasu.
    40. Edon ŽEGROVA - 0:1
     
    42
    Hráči Le Havre udělali nevynucenou chybu v samotné přípravné fázi útočného dobrodružství. Z Ismailyho autu se míč stěhuje k Chevalierovi.
     
    43
    Pátý ofsajd domácího družstva měl na svědomí Soumaré, jenž vymizel ze hry ruku v ruce s tím, jak ji začali ovládat hráči Lille.
     
    44
    Žegrova nevypustil snahu dohnat takřka ztracený míč. Po nepřesvědčivé hlavičce Llorise musel situaci řešit Desmas.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45+1
    Domácí přišli o balon po vlastním autovém vhazování. Laxního chování Tourého nejprve využil David ke střele. Tu Desmas využil a vzápětí se činil i proti dorážce Žegrovy.
     
    45+3
    Srážka Soumarého a Alexsandra se snad obejde bez následků. První půle spěje ke svému závěru.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Le Havre vstoupilo do zápasu s velkým nadšením. Soumarému v šesté minutě nebyl uznán gól pro ofsajd a hned v další akci spálil šanci střelou nad branku. Dogy se dostaly do hry až po dvaceti minutách. Yoro hlavou ještě neskóroval, ale ve 40. minutě jej více než dobře zastoupil aktivní Žegrova, jenž se podepsal pod současné vedení Lille 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    49
    Diakité zajistil Yora a ukopl Soumarému balon na roh, jehož součástí byl neškodný centr z produkce Nabila Aliouiho.
     
    50
    Znovu roh Aliouiho a znovu sebejistá práce hostující defenzivy. Té pomohl i rozhodčí Dechepy, který viděl útočný faul.
     
    52
    Lille právě vstřelilo branku!
    Žegrova vpravo neměl problém nacentrovat přes Operiho. Za zadní tyčkou našel Ivana Cavaleira a ten se kopem z těžkého úhlu zasloužil o odraz míče od YOANNA SALMIERA do vlastní sítě.
    52. Yoann SALMIER - 0:2
     
    54
    Yoro oddělil od míče Casimira a ten v navazujícím souboji podkopl Andrého. Dogy budou rozehrávat vedle vlastního vápna.
     
    56
    Držení míče: 35 % – 65 %.
     
    58
    Žegrova tentokrát nedostal místo na zakončení levačkou. Rozhodl se nabídnout míč na levý okraj vápna, kde došlo pouze na zablokovanou střelu.
     
    59
    Rassoul Ndiaye zavinil standardku faulem na Cavaleira. Na přímou střelu to nebude, míč leží nedaleko od levé autové čáry.
     
    60
    Cabella se díky Cavaleirovi dostal hluboko do vápna. Poslední přihrávka do malého vápna se ale nepovedla, Yoro nemohl jít za míčem, protože neustál předcházející souboj.
     
    61
    Střídání v týmu Le Havre:
    ze hřiště odchází Issa Soumaré, přichází Élysée Logbo.
     
    61
    Střídání v týmu Le Havre:
    ze hřiště odchází Nabil Alioui, přichází Samuel Grandsir.
     
    63
    Žegrova se nespokojeně drží za hlavu kvůli nákopu, co přetáhl k Desmasovi. Až na tento detail Kosovan podává skvělý výkon ozdobený o bilanci 1+1.
     
    65
    Domácí ve třech ubránili prostor na křídle. V příštích sekundách je dogy potrápily vysokým presinkem, jenž skončil ziskem míče na půlce.
     
    66
    Kinkoue musel kvůli Cabellově přihrávce na Cavaleira do skluzu v pokutovém území. Zvládl ho na jedničku stejně jako následné bránění rohu.
     
    68
    Le Havre po delší době zaútočilo. Vysoký centr adresovaný do pokutového území ale lapil Chevalier a vrátil míč do hostujícího vlastnictví.
     
    69
    Žegrova si narazil se spoluhráčem a vystřelil do padajícího Llorise. Potom spadl v souboji s Salmierem a podle mínění rozhodčích fauloval.
     
    70
    Střídání v týmu Le Havre:
    ze hřiště odchází Josué Casimir, přichází Emmanuel Sabbi.
     
    70
    Střídání v týmu Le Havre:
    ze hřiště odchází Rassoul Ndiaye, přichází Yassine Kechta.
     
    72
    Domácí fotbalisty zase větral Žegrova. V tomto případě se ale nevyznamenal, na centr nikdo nečekal a balon vypadl ze hry.
     
    73
    Útok Le Havre znegoval minimálně šestý ofsajd. Lucas Chevalier ještě nemusel ani jednou zasahovat.
     
    75
    Dogy po odvráceném rohu zacouvaly hluboko na vlastní polovinu. Drobný faul na Yora vystřídala rychlá rozehrávka, takže se nachystané střídání Lille muselo odložit.
     
    76
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Rémy Cabella, přichází Hákon Arnar Haraldsson.
     
    77
    Arbitři se vrátili k faulu Kechty na Diakitého a poskytli hostující výpravě standardku z pravé části hřiště. Stejně jako nedávné rohy z ní žádná šance nevykvetla.
     
    79
    Standardka Le Havre pro změnu nevyšla kvůli útočnému faulu. Hosté mají zápas plně pod kontrolou.
     
    81
    Grandsirem centrovaný balón z jedničky odkopl Yoro. Pokračující snahu domácích přerušila nepovedená narážečka.
     
    82
    Jonathan David ušel s míčem několik desítek metrů a trochu sobeckou střelou ani nezasáhl prostor Desmasovy branky.
     
    83
    Ani jeden tým není z rohů vůbec nebezpečný. Po tom domácím je na programu další střídání, připraven je Négo.
     
    84
    Střídání v týmu Le Havre:
    ze hřiště odchází Abdoulaye Touré, přichází Loïc Négo.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Ivan Cavaleiro, přichází Alan Virginius.
     
    87
    Poklidné dění na trávníku doprovází postupný odliv fanoušků z tribun. Už delší dobu je patrné, že Le Havre nemá na to, aby hostům cestu za třemi body zkomplikovalo.
     
    89
    Fotbalisté Lille zažívají dlouho nepoznaný pocit. Poprvé v sezóně mají dostatečně nahráno a nemusí se bát o výsledek do úplného konce.
     
    90
    Hosté běželi v šesti lidech vstříc Desmasovi. Vpravo volný Žegrova trochu zbytečně střílel bez přípravy a branku o velký kus minul.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+2
    David s Haraldssonem vyloženě zastavili akci tři na tři. Dogy se spokojí s dlouhou mezihrou v podání obránců.
     
    90+3
    Élysée Logbo byl vedle pokutového území oloupen Andrém. Přerušení hry je dobrou zprávou pro dva náhradníky ve službách Lille, kteří si ještě připíšou symbolický start.
     
    90+4
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Jorge Miramón.
     
    90+4
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Aaron Malouda.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Lille zhruba po dvaceti minutách otupilo nadšenou hru ligového nováčka a začalo si tvořit tlak, ze kterého ve 40. minutě vzešel vítězný gól Edona Žegrovy. Nedlouho po změně stran se Cavaleiro zasloužil o druhý gól a Le Havre už nedokázalo hostům cestu za prvním venkovním vítězstvím jakkoliv zkomplikovat.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 18:6.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:01:17)

    Michal Břuchanský

    Branky: 40. Žegrova (B. Diakité), 52. Salmier (vla.)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 18:6.
    Le Havre AC: Desmas – Salmier, Kinkoue, Lloris, Operi (C) – Casimir (70. Sabbi), Kuzjajev, A. Touré (84. Négo), R. Ndiaye (70. Kechta), Alioui (61. Grandsir) – Soumaré (61. Logbo).
    Náhradníci: Gorgelin – El Hajjam, N. Mbemba, Thiare.

    Trenér: Luka Elsner

    Lille OSC: Chevalier – B. Diakité, Yoro, Alexsandro, Ismaily – André (C), Gomes (90+4. Miramón) – Žegrova (90+4. Malouda), Cabella (76. Haraldsson), Cavaleiro (86. Virginius) – David.
    Náhradníci: Mannone – Gudmundsson, Santos, Zedadka, Messoussa.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet, Haulbert
    bahis siteleri