Celodenní přehled tenisových zápasů (kon.)
konec
Celodenní přehled tenisových zápasů

Středa 01.08.2012, 12:30Olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.
     
    Přeji hezký den u sledování olympijského tenisu. Dnes jsou na programu převážně třetí kola mužského a ženského singlu, druhé kola mužského a ženského deblu a také úvodní zápasy mixu.
     
    Zrak českého fanouška se bude upínat především na duel Petry Kvitové, která ve třetím kole narazí na nebezpečnou Italku Flavii Pennettaovou. Svou čtyřhru doufejme konečně dohrají také Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem. Stav souboje českých tenistů s italským párem Bracciali / Seppi je neuvěřitelných 18:18 ve třetím setu! V mixu se pak představí Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem. Původně se v páru se Štěpánkem měla objevit Kvitová, ta se však vinou zranění břišního svalu rozhodla šetřit a věnovat se naplno pouze dvouhře.
     
    Slovensko bude mít ve hře jediné želízko. Daniela Hantuchová změří síly s Dánkou Caroline Wozniackou.
     
    Ze včerejšího programu vypíchněme velkolepou bitvu dvou bombarďáků, aneb souboj Miloše Raoniče a Jo-Wilfrieda Tsongy. Zápa, který trval bez dvou minut čtyři hodiny, nakonec vyhrál Francouz ve třetím setu poměrem 25:23! Tomu se říká vydřené vítězství.
     
    V ženské části nejvíce zaujal výkon osmnáctileté Laury Robsonové. Přemožitelka Lucie Šafářové v úterý změřila síly se světovou trojkou Marií Šarapovovou a vedla si velice statečně. První sadu prohrála až ve zkrácené hře a tři gemy uhrála i v setu druhém. Robsonová se tak rozhodně nemusí za co stydět a pravděpodobně ji ještě čeká velká budoucnost.
     
    Dnešní program začne ve 12:30 hodin, kdy budou rozehrány zápasy na kurtech číslo 2, 14 a 18. O půl hodiny později se začne na centrkurtu a "jedničce".
     
    Aktuální zpráva z Londýna je bohužel neveselá. V dějišti olympijského turnaje tenistů v tuto chvíli prší. Sledovat tak zatím budeme nejspíš jen dění na centrálním dvorci, kde se krátce po třinácté hodině představí Američanka Serena Williamsová s Ruska Věra Zvonarjevová.
     
    Zmíněný zápas na centrálním kurtu právě začal. Na ostatních se bohužel i nadále nehraje.
     
    Williamsová vzala hned na úvod soupeřce podání a svůj brejk potvrdila také vlastním servisem. Američanka tak vede nad Zvonarjevovou velice rychle 2:0.
     
    Ruska právě ztratila své další podání a prohrává už 1:4.
     
    Favorizovaná Američanka Serena Williamsová sází Zvonarjevové na podání jedno eso za druhým a výborně si vede také na returnu. Naprosto dominantní výkon je okořeněn ziskem první sady v poměru 6:1.
     
    Williamsová vede už 4:0 a je v podstatě v dalším kole.
     
    Favoritku dělí od postupu jediný vyhraný gem. Na kurtu číslo 1 mezitím začal zápas mezi Rogerem Federerem a Denisem Istominem.
     
    Serena Williamsová právě postoupila mezi osm nejlepších hráček na tomto turnaji a ani se při tom nezapotila. Rusku Zvonarjevovou na travnatém dvorci naprosto zničila, povolila ji jediný gem. Na vítězné údery vyhrála Američanka 32-3!
     
    Suverénním způsobem vstoupil do utkání také Švýcar Federer, který vede 3:0. Pomalu se začíná hrát také na ostatních dvorcích.
     
    Denis Istomin se po ospalém začátku probral a dotáhl se v souboji s Federerem na současných 4:4. Výborný vstup do utkání měl Španěl Almagro, který vede nad Belgičanem Darcisem 4:1 a rve se o další brejk. V duelu Juana Martina del Potra s Gillesem Simonem je zatím úspěšnější argentinský obr, který vede 2:1 a disponuje servisem.
     
    V ženském singlu má blízko k zisku úvodní sady Kim Clijstersová, která vede nad Anou Ivanovičovou 5:2. Zle si v souboji dvou pohledných hráček nevede ani Julia Goergesová, která svou ruskou soupeřku Marii Kirilenkovou připravila hned o první podání a vede už 2:0.
     
    Na centrálním dvorci začal zápas mezi Novakem Djokovičem a bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem.
     
    Nehrálo se však příliš dlouho a nad Londýnem se opět spustil déšť. Přerušeny jsou v tuto chvíli všechna utkání. Nad centrálním dvorcem se zatahuje střecha a zhruba za dvacet minut bude zápas pokračovat.
     
    Aktuální výsledky všech přerušených zápasů:


    Roger Federer (SUI) - Denis Istomin (UZB) *5:5

    Steve Darcis (BEL ) - Nicolas Almagro (ESP) *3:4

    Gilles Simon (FRA) - Juan Martin del Potro (ARG) 1:4*

    Lleyton Hewitt (AUS) - Novak Djokovič (SRB) *0:1


    Kim Clijstersová (BEL) - Ana Ivanovičová (SRB) 6:3 0:0*

    Maria Kirilenková (RUS) - Julia Goergesová (GER) 1:2*


     
    Utkání mezi Hewittem a Djokovičem pokračuje. Australan srovnal na 1:1.
     
    Začíná se hrát i na ostatních kurtech wimbledonského areálu!
     
    Federer zvládl koncovku prvního setu lépe než jeho soupeř a vyhrál jej 7:5. O mnoho méně práce měl se svým francouzským sokem Juan Martin del Porto, který zdolal Simona v prvním setu 6:1.
     
    Kirilenková dokázala po nepovedeném startu s Goergesovou otočit stav na 4:3 ve svůj prospěch. Novak Djokovič čelí za stavu 4:4 brejkbolu.
     
    Hewitt krade na třetí pokus Djokovičovi jeho servis a za malý moment bude sám podávat na vítězství v prvním setu!
     
    Nicolas Almagro nakonec dovedl úvodní dějství do vítězného konce. Steve Darcis měl za stavu 5:6 dva gemboly, nakonec ale o podání přišel a ztratil tak možnost bojovat o tuto sadu ve zkrácené hře.
     
    K dohrávce své čtyřhry nastoupili po dešťové přestávce také Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem. Aktuální stav je 22:21 ve třetím setu. Tomu se říká maraton!
     
    Djokovič nezvládl první sadu a prohrává s Hewittem 4:6.
     
    Po Sereně Williamsové zde máme druhý dnešní konečný výsledek. Roli favoritky naplnila také Kim Clijstersová, která porazila Srbku Ivanovičovou ve dvou setech 6:3 a 6:4.
     
    Francouz Simon dostal v prvním setu od Del Potra pořádně naloženo a vypadalo to, že si Argentinec po výsledku 6:1 dojde pro snadné vítězství. Ve druhém setu má ale navrch právě Simon, který vede 4:3 a podává.
     
    Roger Federer servíruje na postup mezi nejlepší osmičku.
     
    Velice špatná zpráva přichází z kurtu číslo 16. Berdych se Štěpánkem právě ztratili své podání a Brazilci tak budou zakrátko servírovat na vítězství.
     
    Roger Federer (SUI) - Denis Istomin (UZB) 7:5, 6:3
     
    Na šestnáctce je bohužel dobojováno. Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem nezvládli dnešní dohrávku a v turnaji deblistů tak končí. Na úkor našich postupují Brazilci Melo se Soaresem, kteří včera prohrávali už 1:6 a 2:4. Nakonec však dokázali česky pár vyřadit.
     
    Kirilenková s Goergesová musejí do tiebreaku. Uvidíme, která z hráček tuto loterii zvládne lépe.
     
    Del Potro jde se Simonem do třetího setu. Nicolas Almagro podává na vítězství.
     
    A španělský tenista to zvládl! Výsledek 7:5 a 6:3 posílá Almagra do dalšího kola, přemožitel Tomáše Berdycha Steve Darcis v turnaji končí.
     
    Ruska Kirilenková vyhrála zkrácenou hru nad Němkou Goergesovou 7:5 a ujímá se vedení v zápase.
     
    Djokovič dokázal za stavu 4:3 Hewitta brejknout, Australan ale konec setu nepřipustil a okamžitě si vzal ztracené podání zpět!
     
    Svůj zápas rozehrála Petra Kvitová. Oproti předchozím zápasům dnes zažila náramný start a vede nad Italkou Pennettaovou 3:0!
     
    Na kurtu je také světová jednička Azarenková, který hraje s Petrovovou prozatím 2:2. Kirilenková vede ve druhém setu nad Goergesovou 4:2.
     
    Djokovič vyhrál druhý set 7:5 a na programu je tak třetí sada.
     
    Již je znám další konečný výsledek. Juan Martin del Potro porazil Gillese Simona 6:1, 4:6 a 6:3.
     
    Petra Kvitová vyhrála první set poměrem 6:3 a v tom druhém už stihla soupeřku připravit o podání!
     
    Česká jednička vede ve druhém setu už 5:0 a od postupu ji dělí jediný gem! Tak pojď Petro!
     
    Maria Kirilenková z Rusku postupuje po výhře 7:6 a 6:3 do dalšího kola.
     
    Mezi osmi nejlepšími je také Petra Kvitová, která roznesla Flavii Pennettaovou 6:3 a 6:0. Tohle byl ze strany české reprezentantky zatím nejpovedenější výkon na turnaji. V dalším kole narazí rodačka z Bílovce právě na zmíněnou Rusku Kirilenkovou a rozhodně bude favoritkou.
     
    O vítězce první setu mezi Běloruskou Azarenkovou a Ruskou Petrovovou rozhodl až tiebreak. Ten zvládla lépe světová jednička a překvapení se tak zatím nerodí.
     
    V případě Venus Williamsové to zatím nevypadá, že by měla napodobit svou sestru Serenu. V souboji s Angelique Kerberovou však Američanka není favoritkou. Zatím prohrává 2:4.
     
    Djokovič dokázal otočit duel s Lleytonem Hewittem a zvítězil 4:6, 7:5 a 6:1. Po včerejším maratonu s Milošem Raoničem dnes nastoupil ke svému zápasu třetího kola také Francouz Tsonga. S Felicianem Lopezem pobyl na kurtu jen něco málo přes hodinu a po dvousetové výhře 7:6 a 6:4 postupuje sympatický tenista do čtvrtfinále.
     
    Jediným rozehraným zápasem mužského singlu je bitva domácího miláčka Andy Murrayho s Marcosem Baghdatisem z Kypru. Bývalý životní partner Petry Cetkovské dokázal Murrayho dosti potrápit už na Wimbledonu. A ani dnes to nebude pro britské želízko v ohni procházka růžovou zahradou. Baghdatis podává v první sadě na vedení 5:3.
     
    Velice dramatický průběh měla první sada mezi Venus Williamsovou a Angelique Kerberovou. Američanka se nakonec dokázala dotáhnout do tiebreaku. V tom vedla už 5:1, avšak poté se zkušená hráčka totálně sesypala a prohrála zkrácenou hru 5:7.
     
    Victoria Azarenková dokázala otočit špatně se vyvíjející druhý set a po obratu ze 2:4 na 6:4 proniká rovněž mezi nejlepší osmičku.
     
    Marcos Baghdatis vyhrál první set nad Andym Murraym!
     
    Roger Federer je dnes na wimbledonském dvorci už podruhé. Tentokrát bojuje s krajanem Wawrinkou ve čtyřhře. Soupeřem jsou debloví specialisté Erlich s Ramem. Švýcaři jsou však zatím lepším párem, stav je 6:1 a 3:3.
     
    Registrujeme dva nové konečné výsledky. Tady jsou:


    Brunstrom, Lindstedt (SWE) - Čilič, Dodig (CRO) 3:6, 2:6

    Huberová, Raymondová (USA) - Makarovová, Vesninová (RUS) 6:3, 6:3.

     
    Kypřan Baghdatis po úspěšně zvládnutém prvním setu naprosto odešel a v souboji s Murraym neví, která bije. Brit vyhrál druhou sadu 6:1 a ve třetí jde za stavu 1:0 potvrzovat předešlý brejk.
     
    Němka Kerberová vyhrála i druhý tiebreak a utkání tak končí po setech 7:6 a 7:6.
     
    Domácí fanoušci mohou být s výkonem Andy Murrayho stále spokojení. Britská naděje na zlato je na nejlepší cestě do čtvrtfinále. V těchto chvílích má Murray brejkbol na 5:2.
     
    V repríze wimbledonského osmifinále proti sobě nastoupily Maria Šarapovová a Sabine Lisická. V rámci třetího grandslamu sezóny se zhruba před měsícem radovala ve dvou setech Němka. Dokáže jí světová trojka tuto porážku oplatit? Zatím se čeká marně na první brejk. Na světelné tabuli svítí skóre 4:3 pro Lisickou.
     
    Izraelci Erlich a Ram vyhráli druhou sadu svého deblu ve zkrácené hře a rozhodnout tak bude muset finálový set. Dominance Federera a Wawrinky z úvodního dějství je již dávno minulostí.
     
    Nyní dokonce Izraelci docílili brejku a vedou už 3:1!
     
    Na domácích olympijských hrách by si chtěl Andy Murray dojít pro zlato. A svůj sen může snít po povedeném obratu nad Marcosem Baghdatisem i nadále! (4:6, 6:1, 6:4)
     
    V zápase Šarapovové s Lisickou jsme viděli po jednom brejku na každé straně a první set tak dospěl až do tiebreaku, který právě začíná.
     
    Kdo by to byl po prvním setu řekl, že Roger Federer se Stanislasem Wawrinkou nakonec duel do vítězného konce dotáhnout nedokážou? Asi jen málokdo, avšak stalo se.


    Jonathan Erlich, Andy Ram (ISR) - Roger Federer, Stanislas Wawrinka (SUI) 1:6, 7:6, 6:3

     
    Sabine Lisická to na Marii Šarapovovou na travnatém povrchu evidentně umí. Němka vyhrála zkrácenou hru první sady po velké bitvě 10:8 a má tak v utkání výhodu jednoho setu. Pokud chce dnes světová trojka uspět, bude muset duel otáčet.
     
    Americký tenista, který by se se svou postavou klidně uplatnil i v basketbale. Ano, řeč je samozřejmě o Johnu Isnerovi, vytáhlém bombarďákovi s raketovým servisem. A právě tento muž vyhrál první set nad Srbem Tipsarevičem v poměru 7:5. Ve druhé sadě je stav 3:3. Důležitou informací je fakt, že Isner v tomto utkání ještě neztratil podání.
     
    V podvečerních hodinách bylo rozehráno úvodní kolo mixovaného deblu. Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou si ještě budou muset na úvod svého zápasu chvilku počkat. My už však známe jeden konečný výsledek. Lleyton Hewitt si v páru se Samanthou Stosurovou alespoň částečně spravil chuť po dnešním vyřazení ze singlové části turnaje. Australská dvojice si ve dvou setech poradila s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a jejím parťákem Marcinem Matkowskim dvakrát 6:3.
     
    Průběžné výsledky mixu:


    Sofia Arvidssonová, Robert Lindstedt (SWE) – Roberta Vinciová, Daniele Bracciali (ITA) 3:6, *0:0

    Gisela Dulková, Juan Martin del Potro (ARG) – Elena Vesninová, Michajl Južnyj (RUS) *3:2

    Lisa Raymondová, Mike Bryan (USA) – Sara Erraniová, Andreas Seppi (ITA) 4:3*

     
    Někdejší deblový partner Lukáše Dlouhého Leander Paes válčí na olympiádě v páru s neznámým Višnu Vardhanem a také proto se Paesovi nedávalo příliš šancí na úspěch. Indové však první kolo zvládli a dnes hrají s duem Llodra / Tsonga rovněž rovnocennou partii. Pravdou je, že Francouzi, kteří v tomto složení hrají čtyřhru v Davisově poháru, sice vyhráli první set v tiebraku, utkání ale stále není u konce a Indové rozhodně nejsou bez šancí na obrat.
     
    V zápase Lisické se Šarapovovou rozhodně o čtvrtfinalistce třetí set.
     
    Na nejlepší cestě za postupem je sympatická Dánka Caroline Wozniacká. Stalo by se tak na úkor Slovenky Hantuchové, která s bývalou světovou jedničkou prohrála první sadu 4:6.
     
    Před pár vteřinami skončil zápas mezi Johnem Isnerem a Jankem Tipsarevičem, který lépe zvládl americký tenista (7:5, 7:6). Za zmínku jistě stojí výsledek tiebreaku druhého setu, který skončil 16:14!
     
    K obrovskému překvapení se možná schyluje na kurtu číslo 14. Velký favorit na postup, Španěl David Ferrer, totiž totálně vyhořel v prvním setu zápasu s Keiem Nišikorim z Japonska a utrpěl pověstného kanára!
     
    V rusko-německém souboji Šarapovové s Lisickou je zatím vše otevřené, jelikož skóre ve třetím setu je 1:1. To Daniela Hantuchová už se nejspíš ze své šlamastiky nevyhrabe. S Wozniackou prohrává už 4:6 a 1:5 a vyřazení z olympijského turnaje je tak velice blízko...
     
    Paes s Vardhanem jsou ve druhé sadě o brejk napřed a své vedení z úvodu setu si neustále udržují. Ke třetímu setu se tak možná schyluje i v tomto klání.
     
    Maria Kirilenková, která bude příští soupeřkou Petry Kvitové, bojuje se svou partnerkou Petrovovou o postup ve čtyřhře. Rusky si určitě brousí zuby na medaili. Aby se však přiblížily tomuto cíli, musí dnes zdolat čínské duo Peng / Zheng, což rozhodně nejsou žádná ořezávátka. A že je to souboj velice vyrovnaný dokládá také aktuální stav 5:5 v první sadě.
     
    Dlužíme vám jeden konečný výsledek. Flavii Pennettaové se dnes asi nebude dvakrát dobře usínat. Nejprve dostala Italka "nařezáno" od Petry Kvitové a chvíli na to nezvládla Pennettaová ani dohrávku své čtyřhry. V té se snažila uspět společně s Francescou Schiavoneovou proti Chuang a Hsieh z Tchajwanu. Lépe ale z utkání nakonec vyšly Asiatky, které zvítězily 6:7, 7:5 a 6:4.
     
    Daniela Hantuchová (SVK) - Caroline Wozniacká (DEN) 4:6, 2:6
     
    Španěl Ferrer dosahuje svých nejlepších výsledků na antuce, v Londýně však tvoří širší okruh spolufavoritů. A po naprosto nevydařeném prvním setu se David Ferrer probudil a zvítězil ve druhé sadě 6:3.
     
    Šarapovová právě získala podání Lisické a vede v rozhodujícím setu 5:3!
     
    Sabine Lisická (GER) - Maria Šarapovová (RUS) 7:6, 4:6, 3:6
     
    Ferrer prohrává ve třetím setu 2:3, má ale k dispozici servis. Deblový souboj mezi Paesem s Vardhanem na jedné straně, a Tsongou s Llodrou na straně druhé, dospěl do třetího sady. V té se zatím čeká marně na první brejk. Stav je 2:3 pro Francouze, soupeři však servírují.
     
    Konečné výsledky mixu:


    Sofia Arvidssonová, Robert Lindstedt (SWE) – Roberta Vinciová, Daniele Bracciali (ITA) 3:6, 6:4, 8:10

    Lisa Raymondová, Mike Bryan (USA) – Sara Erraniová, Andreas Seppi (ITA) 7:5, 6:3

    Gisela Dulková, Juan Martin del Potro (ARG) – Elena Vesninová, Michajl Južnyj (RUS) 6:3, 7:5

    Victoria Azarenková, Max Mirnyj (BLR) – Angelique Kerberová, Philipp Petzschner (GER) 6:2, 6:2

     
    Zbylé zápasy mixované čtyřhry byly odloženy na čtvrtek! Týká se to také zápasu českých reprezentantů Radka Štěpánka a Lucie Hradecké.
     
    Zde přinášíme přehledný výčet odložených utkání:


    Sania Mirzaová, Leander Paes (IND) – Ana Ivanovičová, Nenad Zimonjič (SRB)

    Laura Robsonová, Andy Murray (GBR) – Lucie Hradecká, Radek Štěpánek (CZE)

    Sabine Lisická, Christopher Kas (GER) – Liezel Huberová, Bob Bryan (USA)

     
    Utkání, ve kterém válčí o postup do dalšího kola Kirilenková s Petrovovou, bylo za stavu 7:5 a 3:3 z pohledu ruského dua přerušeno pro tmu.
     
    Před malou chviličkou proměnili svůj mečbol Francouzi Llodra s Tsongou a po výhře 7:6, 4:6 a 6:3 nad indickým párem Paes / Vardhan postupují do dalšího kola deblového turnaje.
     
    V tuto chvíli už se tak hraje pouze jediný zápas a tím je bitva mezi Španělem Davidem Ferrerem a Japoncem Nišikorim. První set získal překvapivě hladce Asiat 6:0, ten druhý už si připsal tenista z Evropy. V rozhodujícím setu se bojuje o každý fiftýn a současný stav je 4:4.
     
    Nišikori právě proměnil svůj gembol a dostal se do vedení 5:4. Více se už toho dnes ale nestane, neboť je i tento zápas přerušen. Z programu dnešního dne je to tak vše!
     
    Děkuji vám za pozornost a nezapomeňte sledovat onlajny také zítra, kdy vám opět přineseme vše podstatné z dalšího hracího dne olympijského turnaje. Dobrou noc.
     
    Utkání Ferrera s Nišikorim bylo nakonec dohráno na centrálním kurtu. Oba hráči však na zastřešeném a hlavně osvětleném dvorci nepobyli příliš dlouho. Španěl uhrál za stavu 4:5 na svém servisu jen jediný míč a z postupu se tak raduje překvapivě Japonec.
     
    Teď už je to ode mě opravdu vše. Přeji dobrou noc. (23:03:04)

    Filip Lefenda

    bahis siteleri