Slavia – Chomutov 5:4 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 5:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 2:3 (po pr.)
Třinec – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Pardubice – HC Plzeň 1:2 (kon.) | Sparta – HC Kladno 2:1 (po pr.)
Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Vítkovice – HC Litvínov 2:1 (po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 06.10.2012, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne při sledování online přenosu z juniorské extraligy. Pod Ještědem změří síly domácí Bílí Tygři s Mladou Boleslaví.
     
    Severočeši jsou v tabulce na třináctém místě se ziskem osmi bodů, Bruslařský klub je o příčku výš. Dosud nasbíral o dva body více než liberecký protivník.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Krejčí) – Pyrochta, Jandejsek, Havlín, Langhammer, Dlouhý "C", A. Chlapík, Slavík, Maďar, Beránek, Psota, Vlk, Zuzaník, Šimek, Pálek, P. Urban, Havlas, Zacha, Pilař, Klíma, Krucký.

    BK Mladá Boleslav: Sejpal (Bača) – Puškár, Souček, Semirád, Němec, Marek, Rovný, Podsedníček, Chvátal, Holada, Jankovský, Ficek, Kulich, Školoud, Bičiště, Vrba, Koudela "C", Bartoš.

    Rozhodčí: Jebavý – Kettner, Horinek.
     
    Hráči již krouží po ledové ploše. Liberec v modrobílém, hosté v černozelených dresech.
     
    Urban proti Koudelovi na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Začalo se zostra, brankáři však ještě nemuseli zasahovat. Útoky obou celků skončily v rozích kluziště.
     
    01:11
    Obrovská šance Bílých Tygrů. Adam Chlapík mohl poslat svůj tým do vedení, byl úplně sám na pravém kruhu. Sejpal se ale stihl fantasticky přemístit a protihráčovu střelu zneškodnit.
     
    02:04
    Domácí si zahrají přesilovku. Za nedovolené bránění jde pykat Bartoš.
     
    03:14
    Liberec drží pásmo, ale Sejpala zatím výrazněji neohrozil. Hosté včas přistupují k hráčům s kotoučem.
     
    03:52
    Boleslav se posléze osvobodila a aktivním napadáním vybojovala puk na své hole. Od modré čáry nakonec napřáhl Vrba, domácí gólman si připsal první zákrok.
     
    04:05
    Hosté v pěti.
     
    05:02
    Hraje se hodně svižně. Sudí zatím přerušovali jen minimálně, Marek se snažil prosadit po křídle. Byl tísněn, přesto vypálil. Rozvlnil boční síť.
     
    05:40
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši jdou v šesté minutě zápasu do vedení. Bičiště dostal před brankářem až příliš mnoho prostoru, ze spodní části kruhu vypálil. Střela mu příliš nesedla, ale puk se od Jelínka odrazil přímo k LADISLAVU MARKOVI. Ten z těsné blízkosti nezaváhal. Asistence: Karel Bičitě, Filip Vrba – 0:1.
     
    07:09
    Domácí po inkasované brance ožili, několika střeleckými pokusy prověřili hostujícího gólmana. Psota byl však u jeho klece až příliš aktivní, hra je přerušena pro jeho postavení v brankovišti.
     
    08:24
    Krucký si elegantně obhodil Ficka, který protivníka zastavil jen za cenu faulu. Odchází na trestnou lavici za sekání, druhá přesilovka Tygrů.
     
    09:42
    Urban míchal s pukem u mantinelu, jeho následný pas zblokoval Bičiště. Kotouč vyskočil za mantinel.
     
    10:25
    Hosté jsou kompletní, soupeř tentokrát při početní převaze nebyl příliš nebezpečný.
     
    11:13
    Nepříjemný moment. Krucký zůstal nehybně ležet u hrazení, odhodil hokejku i rukavice a svíjel se v bolestech. Za pomoci spoluhráčů nakonec v předklonu odjel na střídačku, diváci jej doprovodili potleskem.
     
    11:46
    Bílí Tygři jsou aktivnější. Lépe bruslí, často se snaží pálit. Se slabým pokusem Jandejska tentokrát neměl mladoboleslavký brankář problémy.
     
    12:26
    Již třetí početní převaha pro modrobílé. Na dvě minuty si jde odpočinout Němec – podražení.
     
    12:59
    Jankovský vložil do liberecké kombinace svoji hůl a kotouč postrčil do středního pásma. Beránek jej má v moci a vyhlíží spoluhráče.
     
    13:57
    Langhammer mohl vyrovnat. Zjevil se v těsné blízkosti Sejpala, ovšem ten jeho střelu i dvě dorážky zneškodnil. Hostující muž s maskou zatím působí jistým dojmem.
     
    14:27
    Němec je zpět na ledě, Boleslav se ubránila také třetímu oslabení.
     
    15:06
    Ihned po vhazování vypálil Vlk, kotouč se otřel o brankářovu vyrážečku. Puk vzápětí skončil na střídačce, buly ve střední třetině.
     
    15:52
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi. Puškárova přihrávka nenašla adresáta, vhazuje se po Sejpalově pravici.
     
    17:00
    Hosté se na okamžik nastěhovali k Jelínkovi. Kostrbatě kombinovali, pumelice Vrby z dálky ale měla nebezpečné parametry. Chyběla pouze přesnost.
     
    18:01
    Adam Dlouhý dlouho diskutoval s hlavním sudím, který mu nakonec udělil desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    19:26
    Severočeši si opět zahrají v přesile, za hákování byl potrestán Vrba.
     
    19:57
    Chlapík svým pokusem z dálky trefil jen clonícího protihráče Jankovského, k další střele se už domácí nedostali. Třetinu ukončili v rohu útočného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zajímavých dvacet minut. K vidění je vcelku atraktivní hokej, Bílí Tygři měli více ze hry. Hráli čtyři přesilovky, ale ani jednu nedokázali využít. Bruslařský klub zatím drží pozorný brankář Sejpal, hosté šli do vedení v šesté minutě zásluhou Markovy dorážky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Domácí pokračují v početní převaze z předcházející části. Okupovali Sejpalovu tvrz, vytvářeli si tlak. Hostující Kulich navíc zlomil hůl. Na modré čáře dvakrát napřáhl Pyrochta, brankář pozorný.
     
    21:14
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši skórují v oslabení a zvyšují svůj náskok. Brankář Sejpal obloučkem od vlastní branky svůj celek osvobodil, nedůrazu libereckých zadáků poté na opačné straně hřiště využil LADISLAV MAREK. Ze spodní části levého kruhu pokořil Jelínka. Asistence: Martin Sejpal – 0:2.
     
    21:39
    Další trest pro mladoboleslavské mladíky. Marek jde za katr, provinil se podražením.
     
    23:14
    Tygrům se v úvodu přesilovky dařilo, Pyrochtovu střelu švihem zastavil Sejpal v lapačce. Nyní se ale hosté několikrát osvobodili, hraje se ve středním pásmu.
     
    23:43
    Hosté už hráli v plném počtu, když fauloval domácí Chlapík. Boleslav si zahraje poprvé v zápase proti čtyřem.
     
    25:04
    Jankovský dlouho na levé straně útočné třetiny rozmýšlel. Nakonec se snažil překvapit Jelínka rychlou střelou, brankář se ke své tyčce přitiskl včas.
     
    25:44
    Liberec v pěti.
     
    26:38
    Sledujeme trošku neurovnanou pasáž hry. Oba celky se snaží být v útoku aktivní, ale dopouští se mnoha chyb. Jelínek před atakujícím Rovným raději přikryl puk lapačkou.
     
    27:44
    Na druhé straně na sebe upozornil Maďar. V situaci dva na dva vypálil, Sejpal zasahovat nemusel. Střela libereckého forvarda mezi tři tyče nemířila.
     
    28:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři snižují náskok svého soka. Chlapík se prodral až do zakončení, Sejpal si s jeho ranou mezi betony poradil. Už ale nestačil na rychlé doklepnutí MARKA LANGHAMMERA. Asistence: Adam Chlapík – 1:2.
     
    29:12
    Domácím narostla křídla. Rychlou kombinaci nezakončil Dlouhý, do Psotovy přihrávky se snažil položit příklepem. Ale na kruhu promáchl.
     
    29:25
    Dlouhý vzápětí odklouzal na trestnou lavici za sekání.
     
    30:36
    Hosté se drželi před Jelínkem. Aktivní byl Bičiště, před brankovištěm se několikrát snažil tečovat nabídky od modré čáry. Ovšem úspěšně si nevedl.
     
    31:26
    Dlouhý se vrátil do hry, Liberec kompletní.
     
    32:25
    Semirádův pokus švihem od levého mantinelu liberecký gólman zastavil, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    33:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté mají zpět dvoubrankový náskok. Bartoš nalezl skvěle načasovaným pasem volného MARKA NĚMCE. Ten číhal za domácí obranou, přihrávku převzal a ujížděl sám na Jelínka. Trefil přesně nad lapačku. Asistence: Libor Bartoš, Jaroslav Souček – 1:3.
     
    34:07
    Bartoš sedí na trestné lavici, provinil se krosčekem. Početní převaha pro tým ze severu.
     
    34:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí se drží na dostřel, poprvé v zápase zužitkovali nabídnutou přesilovku. Dlouhý uvolnil MATĚJE PSOTU, jenž měl v mezikruží dostatek prostoru. Švihem zamířil do horní poloviny branky. Hosté ještě reklamují předchozí faul libereckého hráče, u mantinelu totiž několik vteřin ležel mladoboleslavský Vrba. Ale branka platí. Asistence: Adam Dlouhý – 2:3.
     
    36:03
    Odražený kotouč zasáhl Jandejska ve středním pásmu do obličeje, domácí bek se ovšem rychle otřepal a v zápase by měl pokračovat.
     
    36:42
    Středočeši jsou střelecky aktivnější, Jelínek má za sebou další sérii zákroků. Školoud nemířil špatně, ale brankářova lapačka vylétla do vzduchu včas.
     
    37:46
    Své umění ale předvedl také Sejpal. Metr po přejetí modré čáry vystřelil příklepem Langhammer, kotouč se obtiskl gólmanovi na hrudi.
     
    37:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši srovnávají se soupeřem krok! Sejpal dnes svůj tým několikrát podržel, nyní si však vybral slabší chvilku. Střelu z úhlu neudržel ve výstroji, do jeho betonů několikrát šťouchl MATĚJ PSOTA a kotouč se s velkou dávkou štěstí došoural za brankovou čáru. Bez asistence – 3:3.
     
    39:30
    Třicet vteřin před koncem druhé periody si Liberečtí zahrají opět v přesile. Dlouhého průnik zastavil Semirád jen za cenu podražení.
     
    39:44
    Po sérii přihrávek střílel ostře Beránek, brankář si povyjel a střelu bez větších potíží zneškodnil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla pět branek. Hosté měli už dvougólový náskok, ale soupeř stihl ještě do přestávky vyrovnat. Druhá třetina ale jinak na své kvalitě postupem času ztrácela, Liberec už není zdaleka tak aktivní jako v úvodu střetnutí. Mírně navrch měli v této dvacetiminutovce spíše hosté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Tygři dohrávají přesilovku, zatím jsou ale bezzubí. Soupeř se několikrát osvobodil a střídá.
     
    41:32
    Langhammer v závěru početní převahy nebezpečně dotíral u Sejpala, ten si totiž se svým předchozím zákrokem nebyl příliš jistý. Za svá záda ale tentokrát puk nepustil, hosté v plném počtu
     
    42:38
    Liberec nastoupil do závěrečného dějství s větší chutí. Pilař pálil přes obránce, ten jeho střelu zpomalil. Sejpal si připsal lehký zákrok.
     
    43:27
    Hosté si zahrají přesilovku. Protivníka na okamžik přitlačili, z vrcholu levého kruhu vyprášil brankářovy betony Kulich. Slavík vzápětí fauloval, k dvěma minutám za hrubost vyfasoval také osobní desetiminutový trest.
     
    44:29
    Aktivní zadák Vrba vyděsil libereckého brankáře. Jeho pumelici od modré čáry spatřil Jelínek na poslední chvíli, přesto stihl vložil do dráhy puku vyrážečku a zakročit.
     
    44:52
    Počet sil na ledě se vyrovná, Holada odpočívá za podražení.
     
    45:28
    Začala zkrácená přesilovka domácích, hraje se ve středním pásmu. Boleslav aktivně napadá rozehrávku soupeře.
     
    46:09
    Pyrochta následně nabil Beránkovi, který se do puku opřel z první. Střílel však jen doprostřed branky, kotouč trefil Sejpala do hrudi.
     
    46:33
    Sejpal znovu v akci, tentokrát jej prověřil lehkou ranou Klíma. Brankář bez větších potíží uschoval černou pryž do lapačky a hrud raději přerušil.
     
    47:06
    Boleslav v plném počtu, ale pod tlakem. Raději vyhodila na zakázané uvolnění, další vhazování u Martina Sejpala.
     
    48:15
    Havlínův vzdušný pas chtěl baseballovým způsobem sklepnout do branky Langhammer, hbitější ale byla brankářova lapačka. Bílí Tygři zvyšují svůj nápor.
     
    49:24
    Sejpal musel opět zasahovat, za jeho brankou se následně strhla potyčka mezi Kruckým a Součkem. Oba borci dostali 2+2 minuty za hrubost. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    49:53
    Nápor domácích bude utlumen, Urban vyfasoval menší trest za držení protihráče. Přesilová hra pro hráče z města automobilů.
     
    50:42
    Vrba pouze nahodil do pásma, vybojoval alespoň vhazování před Jelínkem.
     
    51:37
    Hosté mohli jít znovu do vedení. Předvedli krásnou akci na jeden dotek, Koudela nalezl před poloprázdnou brankou Podsedníčka. Tomu ovšem kotouč v momentě střely přeskočil hůl.
     
    51:54
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    52:58
    Dramatický průběh třetí třetiny. Otěže zápasu tentokrát přebrali hokejisté Mladé Boleslavi, Jelínek několikrát zakročil. Vstřelená branka nyní by nyní jeden z týmů výrazně přiblížila k úspěchu.
     
    54:08
    Podsedníček zůstal ležet na středovém kruhu, fauloval jej Havlín. Za svůj prohřešek dostal dvouminutový trest. Středočeši si zahrají proti čtyřem, vyžádali si oddechový čas.
     
    55:01
    Důrazný souboj u hrazení, sudí raději přerušil hru. Menší strkanice jsou k vidění čím dál častěji.
     
    55:49
    Rovný pálil pouze do zadního mantinelu, Psota se ihned ujal volného kotouče a poslal jej přes všechny čáry. Oba celky střídají.
     
    56:09
    Vyloučený Havlín je zpět na ledě, hosté přesilovou hru využít nedokázali.
     
    57:39
    Koudela sie protáhl středem hřiště a převzal spoluhráčův pas. Z mezikruží však vystřelil slabě, Jelínkovi se otřel puk o betony.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Mladá Boleslav hrála v šesti. Trest odpyká Němec, čas na poradu si tentokrát vybrala liberecká střídačka.
     
    58:51
    Domácí operují před Sejpalem. Z dálky napřáhl Pyrochta, gólman puk vyrazil. Jeho spoluhráči posléze vyvezli puk do střední třetiny.
     
    59:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dvaadvacet vteřin před koncem třetí třetiny jdou Bílí Tygři poprvé v zápase do vedení! Využili přesilovku, v pásmu si vytvořili velký tlak. Jeden z hostujících hokejistů navíc ztratil hokejku. PATRIK MAĎAR získal puk mezi kruhy a napálil jej k tyči. Asistence: Adam Dlouhý, Matěj Psota – 4:3.
     
    59:38
    Brankář Sejpal obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    59:50
    Mladá Boleslav bez brankáře, v šesti hráčích na ledě. Ale kotouč je ve středním pásmu, o vítězi je rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři si do tabulky připisují tříbodové vítězství. V dramatickém klání přetlačili Mladou Boleslav. Přestože dvakrát prohrávali o dvě branky, dokázali skóre otočit. Rozdílovou branku vstřelil dvaadvacet vteřin před koncem útočník Maďar. Přeji příjemný zbytek večera. (18:16:25)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 29. Langhammer (A. Chlapík), 35. Psota (Dlouhý), 38. Psota, 60. Maďar (Dlouhý, Psota) - 6. Marek (Bičiště, Vrba), 22. Marek (Sejpal), 34. Němec (Bartoš, Souček)


    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Krejčí) – Pyrochta, Jandejsek, Havlín, Langhammer, Dlouhý "C", A. Chlapík, Slavík, Maďar, Beránek, Psota, Vlk, Zuzaník, Šimek, Pálek, P. Urban, Havlas, Zacha, Pilař, Klíma, Krucký.
    BK Mladá Boleslav: Sejpal (Bača) – Puškár, Souček, Semirád, Němec, Marek, Rovný, Podsedníček, Chvátal, Holada, Jankovský, Ficek, Kulich, Školoud, Bičiště, Vrba, Koudela "C", Bartoš.

    Rozhodčí: Jebavý – Kettner, Horinek.
    bahis siteleri