Ajax – Utrecht 1:1 (kon.) | Eindhoven – Breda 4:0 (kon.) | Groningen – Feyenoord 2:2 (kon.)
Twente – Alkmaar 3:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (1:0)
FC Utrecht
Neděle 07.10.2012, 12:30 • Amsterdam ArenA • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Interesantní duel 7. kola Eredivisie vítěze nenašel, a tak se Ajax s Utrechtem rozcházejí smírně po výsledku 1:1. Domácí tým po vyhraném prvním poločase inkasoval hned v 51. minutě, kdy si vlastní branku vstřelil Sporkslede. Po ní sice následoval festival šancí, avšak radost z gólu už nepřišla ani na jedné straně. V největší šanci Ajaxu neuspěl Eriksen, kterému v pokutovém území nezištně přeposlal míč de Jong. Dánský technik však ve vápně pálil nepřesně, a tak duel končí spravedlivou remízou. (14:26:32)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    vam Rhijn na pravé straně nezastavil hostující útok, avšak Oar centr uspěchal a posílá ho do rukavic Vermeera.
     
    90+2
    Velká příležitost i na druhé straně. Akci podél levého křídla odcentroval do vápna Boerrigter. Ten našel kopačku Tobiase Sany, který bez přípravy vypálil na brankáře hostů Ruitera. Ten si připisuje zákrok odpoledne, když prudký projektil vyráží mimo svou branku!
     
    90+2
    A odražený míč našel na pravé straně v pokutovém území zcela volného van der Guna. Ten skákající projektil napálil jen těsně vedle Vermeerovi branky!
     
    90+2
    FC Utrecht kombinuje s míčem na kopačkách na útočné polovině.
     
    90+1
    Za hostující obranu se po přiklepnutí Sany dostával de Jong. Toho však zastavil nejprve obranným zákrokem Nilsson, a pak také praporek pomezního, který signalizuje ofsajd.
     
    90
    Druhý poločas nastavuje hlavní sudí Jan Wegereef o čtyři minuty.
     
    89
    Ajax i přes velkou snahu neudrží míč na útočné polovině, a tak hrozí hosté. V pokutovém území trefil skákající projektil Asare, jenže ten se po teči dostává do zámezí.
     
    88
    van der Maarel na straně druhé našel centrem pod sebe Mulengu. Ten poslal nahrávku ihned směr Vermeer, jenže branku Vermeera netrefil.
     
    87
    Z levé strany se do středu hřiště dostal s míčem na kopačce Boerrigter. Místo nahrávky zvolil střelu, avšak branku Ruitera netrefuje. Jeho přízemní pokus jde zhruba dva metry mimo.
     
    87
    Tobias Sana však útočné snažení domácích končí na pravé straně. Tam si totiž míč po kličce příliš posunul, a ten tak končí v zámezí Amsterdam Areny.
     
    86
    Mulenga fauluje Eriksena, který vypomáhal defenzívě Ajaxu, a tak musí rychle přispěchat na pomoc obraně.
     
    84
    Po přímém kopu hostů pálil odražený míč na Vermeera záložník Sarota. Jeho projektil však míří vysoko nad, a tak může být Vermeer v klidu.
     
    83
    Ajax naposledy střídá. Blinda nahradí na poslední minuty Lasse Schöne.
     
    83
    Boerrigter si nepohlídal ofsajdovou linii, a tak je chycen v nedovoleném postavení po nahrávce od Eriksena.
     
    82
    Australan Tommy Oar vybojoval na levé straně míč a centroval do vápna. van Rhijn jeho pokus blokuje do zámezí, aut pro Utrecht.
     
    80
    Jeden z nejlepších hráčů utkání, ne-li nejlepší Oar vysunul na pravou stranu Mulengu, ten na nic nečekal a prudkou ranou vypálil na Vermeera. Brankář domácích dělovku famózně vyráží na roh.

    Martin Mišovec

    Branky: 6. Babel - 51. Sporkslede (vla.)

    Karty:   65. Kali (UTR)


    Ajax Amsterdam: Vermeer - van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind (83. Schöne) - de Jong, Poulsen (46. Sporkslede), Eriksen - Lukoki (62. Boerrigter), Babel, Sana.

    Trenér: Frank de Boer

    FC Utrecht: Ruiter - van der Maarel, van der Hoorn (75. Nilsson), Wuytens, Bulthuis - Sarota, Kali, Asare - Oar, Mulenga, van der Gun.

    Trenér: Jan Wouters

    Rozhodčí: Jan Wegereef
    bahis siteleri