Ajax – Utrecht 1:1 (kon.) | Eindhoven – Breda 4:0 (kon.) | Groningen – Feyenoord 2:2 (kon.)
Twente – Alkmaar 3:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (1:0)
FC Utrecht
Neděle 07.10.2012, 12:30 • Amsterdam ArenA • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Velká příležitost i na druhé straně. Akci podél levého křídla odcentroval do vápna Boerrigter. Ten našel kopačku Tobiase Sany, který bez přípravy vypálil na brankáře hostů Ruitera. Ten si připisuje zákrok odpoledne, když prudký projektil vyráží mimo svou branku!
     
    90+2
    A odražený míč našel na pravé straně v pokutovém území zcela volného van der Guna. Ten skákající projektil napálil jen těsně vedle Vermeerovi branky!
     
    83
    Ajax naposledy střídá. Blinda nahradí na poslední minuty Lasse Schöne.
     
    80
    Jeden z nejlepších hráčů utkání, ne-li nejlepší Oar vysunul na pravou stranu Mulengu, ten na nic nečekal a prudkou ranou vypálil na Vermeera. Brankář domácích dělovku famózně vyráží na roh.
     
    75
    Utrecht bude dnes poprvé střídat. Nilsson na trávníku nahradí van der Hoorna.
     
    71
    Nádherná akce Ajaxu druhou brankou nekončí! Centr Babela z pravé strany absolutně geniálním dotekem posunul na Eriksena kapitán domácích Siem de Jong, avšak dánský fotbalista Christian Eriksen v pokutovém území svou pravačkou prostor tří tyčí z více než nadějné pozice netrefuje.
     
    65
    Zaváhání hostů v rozehrávce mohl potrestat po nahrávce Sany jeho kolega Eriksen, avšak z levé strany branku netrefil. Kali za faul na Tobiase sanu následně vidí žlutou kartu.
     
    62
    Druhé střídání domácího celku znamená, že ze hřiště odejde lehce zranění Lukoki, jeho místo zaujme Boerrigter.
     
    55
    Obrovská šance domácího Ajaxu! Akci z pravé strany centroval po nahrávce de Jonga do vápna Lukoki. Míč si našel v těžké pozici Babel, který nohou prodloužil míč do pravé tyče. Odražený balon ještě zkoušel proměnit ve vedoucí branku Eriksen, avšak neúspěšně.
     
    51
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Novic na trávníku FABIAN SPORKSLEDE si bohužel pro domácí Ajax připisuje vlastní branku. Centr Kaliho posílá za vlastního brankáře hlavičkou, kterou chtěl prudký balon do pokutového území odvrátit.
     
    46
    Ajax Amsterdam dělá do druhého poločasu jednu změnu, když Poulsena nahrazuje Fabian Sporkslede.
     
    45
    Ovšem i akce na straně druhé se dá určitě nazvat jako velká šance. Tu měl Utrecht po nahrávce na pravou stranu na Mulengu, toho od míče neodstavil Alderweireld, který jen mohl sledovat, jak se lehce tečovaný pokus odráží od tyče na rohový kop.
     
    44
    O pár vteřin později přichází velká příležitost Ajaxu Amsterdam. Ze středu hřiště našel krásnou nahrávkou mezi obránci Utrechtu de Jong spoluhráče Sanu, který sám před hostujícím brankářem pálí velkou šanci do jeho nohou.
     
    38
    Švédský šikula Sana našel na levé straně chytrou nahrávkou Blinda. Ten sám před hostujícím brankářem zakončil, avšak Ruitera z těžkého úhlu pouze trefuje do hlavy.
     
    28
    Utrecht hrozí opět v podobě van der Guna. Chybu předvedl domácí van Rhijn, kterého o míč obral Oar. Ten následně naběhnul do levého křídla, odkud odcentroval do vápna na zmíněného van der Guna. Útočník domácích trefil letící projektil hlavou, ale chyběla mu razance, a tak Vermeer chytá.
     
    22
    Velká šance Utrechtu. Oar našel po špatné přihrávce Blinda za domácí obranou van der Guna, který však sám před Vermeerem nedokázal míč dostatečně dostat pod kontrolu a bleskovou ranou branku Ajaxu míjí.
     
    6
    Ajax právě vstřelil branku!
    A domácí tým využívá povedený úvod utkání v první branku. Eriksen našel ze středu hřiště na pravém křídle Lukokiho, který nezakončoval, ale poslal míč na stranu levou, kde si již sbíhal RYAN BABEL. Zkušený útočník Ajaxu míč doběhnul a prudkou ranou do odkryté klece překonává dnes poprvé brankáře Ruitera, 1:0!

    Martin Mišovec

    Branky: 6. Babel - 51. Sporkslede (vla.)

    Karty:   65. Kali (UTR)


    Ajax Amsterdam: Vermeer - van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind (83. Schöne) - de Jong, Poulsen (46. Sporkslede), Eriksen - Lukoki (62. Boerrigter), Babel, Sana.

    Trenér: Frank de Boer

    FC Utrecht: Ruiter - van der Maarel, van der Hoorn (75. Nilsson), Wuytens, Bulthuis - Sarota, Kali, Asare - Oar, Mulenga, van der Gun.

    Trenér: Jan Wouters

    Rozhodčí: Jan Wegereef
    bahis siteleri