Příbram – Hr. Králové 0:0 (kon.) | Slovácko – Jihlava 3:0 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:3 (1:2)
FK Mladá Boleslav
Sobota 10.11.2012, 19:00 • Chance aréna, Jablonec • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Hezký večer všem fotbalovým příznivcům. Na programu je 14. kolo Gambrinus ligy, ve kterém se v Chance aréně střetne domácí Jablonec s Mladou Boleslaví. Utkání začíná v 19:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Fotbalisté z města automobilů se po čtrnácti odehraných zápasech nachází na jedenáctém místě tabulky. Na svém kontě mají Boleslavští celkem 15 bodů, které si připsali za čtyři výhry a tři remízy. Ve zbylých šesti případech odešli poraženi.

    V posledním ligovém kole hostila Mladá Boleslav pražskou Spartu. V první poločase se diváci na boleslavském Městském stadionu branky nedočkali. O úvodní branku se tak postaral domácí Mareš, který poslal Boleslav do vedení. Letenští ale nakonec s prázdnou neodjeli. Čtrnáct minut před koncem rozhodl o dělbě bodů Hušbauer, který proměnil pokutový kop.

    Mezi nejpilnější boleslavský střelce patří hned dvojice fotbalistů. Se třemi přesnými zásahy vévodí tabulce střelců Nešpor a také Chorvat Sivrič.
     
    FK Baumit Jablonec

    Severočeši jsou na tom o dost lépe než jejich dnešní soupeř. Po čtrnácti odehraných kolech okupuje jablonecká družina druhé místo se ziskem 26 bodů. Jablonečtí dokázali v aktuálním ročníku již sedmkrát zvítězit a pětkrát remizovat. Pouze jedinkrát odešli s prázdnou.

    Minulý týden se hráči Baumitu představili na půdě nováčka ligy z Jihlavy. Nejlepší jihlavský ostrostřelec Tecl tentokrát ostrouhal a prosadit se nedokázali ani jeho spoluhráčů. Jediná branka tak padla v šedesáté druhé minutě a postaral se o ní hostující Kopic, který poslal Vysočinu do kolen.

    Kdo jiný by měl střelecky táhnou Jablonec než kanonýr David Lafata. Tomu to i v letošním roce střílí a síť soupeře rozvlnil už celkem devětkrát. Druhým nejlepším jabloneckým zakončovatelem je Čížek se třemi zásahy.
     
    Vzájemná bilance

    Vzájemné měření sil v posledním ligovém ročníku dopadlo lépe pro hosty z Boleslavi. Ve městě automobilů se zrodil jednoznačný výsledek 3:0 pro domácí a v Jablonci skončilo utkání bez branek.

    Středočeši ale na jablonecký trávník vzpomínají neradi. Na severu Čech totiž nevyhráli už šest let. Naposledy se jim to povedlo na podzim roku 2006.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Kopic, Loučka, Čížek, Piták "K", Kovařík - Lafata.

    FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana "K", Dosoudil, Bořil - Janíček, Brunclík, Mareš, Magera, Štohanzl - Nešpor.

    Rozhodčí: P. Královec - P. Filípek, E. Marek.
     
    Oba týmy již nastupují na hrací plochu. Domácí Jablonec oblékl klasické zelené dresy a jeho soupeř z Mladé Boleslavi dresy bílo modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku obstarala dvojice Lafata a Loučka. Utkání tak může začít.
     
    2
    Domácí Jablonec začal aktivně a hned míří před branku Millera. Severočeši získali autové vhazovaní jen kousek od rohového praporku.
     
    3
    I Boleslavští se dostali do blízkosti domácí branky. Autové vhazovaní u levé postranní lajny vybojoval Magera a hráči z města automobilů budou vhazovat.
     
    4
    Kopic se hezky protáhl podél pravé postranní lajny a odcentroval. Ve vápně však nikoho v zeleném dresu nenašel a Boleslav se tak osvobozuje.
     
    5
    Hráči v modrých dresech si tentokrát s útokem domácího celku poradili lépe. Tentokrát se Jablonec ani k centru nedostal a byl o balon připraven.
     
    6
    Čížek už směřoval k brance Millera, ale až k ní se nedostal. Před vápnem si míč až moc předkopl a posléze fauloval Johanu.
     
    8
    První žlutá karta utkání putuje na stranu Boleslavi. Vidí ji hostující Magera.
     
    10
    Boleslavští to dopředu zatím příliš netáhne a když už se k útoku odhodlají skončí to hodně nechvalně.
     
    11
    Oba týmy v poslední sekundách nikam nespěchají a hra se odehrává především na středu hřiště. Míč mají na svých kopačkách hosté.
     
    12
    První rohový kop utkání získali boleslavští fotbalisté. Ti ho ale nezahráli příliš kvalitně a domácí Baumit se v poklidu ubránil a odkopl do bezpečí.
     
    13
    Na druhé straně se Jablonec dostal až před branku Millera. Centrující Piták odcentroval z levé strany a snažil se najít Kopice. Ten ale v souboji ve vápně fauloval.
     
    14
    Hráči v zelených dresech hýří aktivitou a dostali se i ke střeleckému pokusu. Lafata našel pěknou uličkou rozběhnutého Eliaše, který ale trefil pouze místo, kde stál boleslavského brankaře.
     
    16
    Jablonec musí vynuceně střídat. Zdravotní problémy má Eliáš, kterého nahradí Vaněk.
     
    17
    Severočeši jsou v držení herní pomůcky, ale dopředu příliš nespěchají. Trpělivá kombinace domácích se odehrává na půlící čáře.
     
    18
    Znovu se aktivnější Jablonec dostal až před branku boleslavského Millera. Ten ale celou akci dobře přečetl a včasným výběhem balon získal.
     
    20
    Boleslav měla sice míč na svých kopačkách, ale ne příliš dlouho. Znovu hráči v modro bílých dresech nepřesně rozehráli a přišli o něj.
     
    22
    Obrovská chyba Špita. Tomu ve vápně balon odjel od kopačky a dotírající Nešpor ho získal. Jablonecký brankář celou akci řešil faulem a vidí rovnou červenou kartu.
     
    23
    Mladá Boleslav bude zahrávat pokutový kop.
     
    24
    Ještě předtím ale Jablonec musí střídat. Na hřiště přijde pochopitelně brankář Valeš a místo něj jde dolů Kopic.
     
    25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Balon si na penaltový puntík postavil LUKÁŠ MAGERA a neomylně zamířil přesně do levé rohu Valešovi branky.
     
    27
    Domácí jsou úvodní brankou hodně zaskočeni. Spíše akci, která tomu předcházela. Jablonec to bude mít v deseti hodně těžké.
     
    28
    Boleslavský Mareš se dostával do nadějné pozice, která volala po centru do šestnáctky. Balon si však v poslední chvíli až moc předkopl a ten končí v autu.
     
    29
    Jablonec je v posledních minutách hodně zmražený a dopředu mu to vůbec nejde. Je vidět, že úvodní branka se na domácích hodně podepsala.
     
    30
    Hosté teď nikam nespěchají a pouze kombinují na vlastní polovině. Jablonecký Piták sice napadá, ale balon se mu získat nepodařilo.
     
    32
    To co předváděla Mladá Boleslav do první branky, tedy marnou snahu ve hře k soupeřově brance, to samé teď předvádí Severočeši, kteří se před Millera ne a ne dostat.
     
    35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Na domácích je vidět, že jsou hodně opaření a toho hosté z Boleslavi využívají. Závar před pokutovým územím Jablonce využívá JAN ŠTOHANZL, který tvrdou ranou k tyči překonává Valeše.
     
    37
    Hráči z města automobilů jsou v poslední minutách jasně lepší a využívají své přesilové hry dokonale. Jablonec hodně tápe a zatím si se soupeřem neví rady.
     
    38
    Další útočná snaha domácích fotbalistů končí nezdarem. Dobře zakročil Janíček a balon Čížkovi čistě odebral.
     
    39
    Jablonecký Loučka hodně ostře zajel do protihráče a vidí žlutou kartu.
     
    40
    Žluté napomenutí vidí také boleslavský Johana.
     
    41
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hráči Baumitu konečně předvedli pořádnou a pohlednou akci, která končí brankou. Na levé straně se uvolnil Loučka a odcentroval do vápna. Tam našel přesně hlavu KARLA PITÁKA, který snižuje na rozdíl jediné branky.
     
    42
    Na levé straně se objevil za jabloneckými beky Mareš, ale pokračovat ve hře nemohl. Stál totiž v ofsajdu, což neušlo ani postrannímu rozhodčímu.
     
    43
    Jablonec měl k dispozici standardní situaci ze slibné pozice kousek za hranicí vápna. O je ji exekuci se postaral levonohý Kovařík, který ale branku Millera netrefil.
     
    45
    Hlavní sudí Pavel Královec nastaví dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal jablonecký Novák. Ten to zkusil z voleje z úctyhodné vzdálenosti, ale trefil pouze připraveného boleslavského gólmana.
     
    45+2
    David Lafata se dostával do vyložené gólovky. Tu mu ale překazil praporek postranního rozhodčího, který signalizoval ofsajdové postavení.
     
    První poločas skončil.
     
    Divoký první poločas v jablonecké Chance aréně je minulostí. K vidění byly tři branky a jedna červená karta. Boleslav vedla už o dva góly zásluhou Magery a Štohanzla. Pro Jablonec však vykřesal naději Piták. Máme se tedy na co těšit a druhá půle bude ještě určitě zajímavá.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté poprvé střídají. Odchází Mareš a místo něj přijde na hřiště Sivrič.
     
    47
    Domácí na nic nečekají a ihned se vrhli do útoku. Dokonce si vybojovali výhodu trestného kopu, který ale Jablonečtí nerozehráli nejlépe.
     
    48
    Boleslavští fotbalisté začali druhý poločas, tak jak skončili ten první. Tedy trpělivou hrou na vlastní polovině. Dopředu se zatím příliš neženou.
     
    49
    Rohový kop hráčů v zelených dresech přinesl hodně velké vzrušení před brankou Boleslavy. Centrovaný balon propadl Millerovi a skončil až u Beneše, od kterého se odrazil vedle pravé tyče.
     
    50
    Severočeši začali druhou půli sympaticky a snaží se s nepříznivým stavem něco udělat. Další centr do boleslavské šestnáctky však přinesl pouze závar před brankou, který ukončil hvizdem sudí Královec.
     
    52
    Středočeši zatím nikam nespěchají a budou vyčkávat na nějaký příhodný brejk, který se jim určitě do otevřené hry Jablonce určitě ještě naskytne.
     
    53
    Domácí Loučka se dostal až k balonu a vypálil. Jeho rána byla však hodně nepřesná a skončila mimo Millerovu branku.
     
    55
    Hráči v zelených dresech znovu na nic nečekali a rychle přešli do útoku. Centr v podání Kovaříka však doletěl pouze na boleslavského obránce, který zažehnal nebezpečí.
     
    57
    První větší šance boleslavských fotbalistů volala po třetí brance. Krásný centr do vápna se snesl až na úplně volného Sivriče, který ale nedokázal proměnit.
     
    58
    Nešpor zbytečně zajel do brankáře Valeše a vidí žlutou kartu.
     
    59
    Ze hřiště odchází autor první boleslavské branky Magera. Jeho místo zaujme Kúdela.
     
    60
    Hráči z města automobilů ještě zůstali na malý moment nastěhovány před brankou Valeše. Vše však končí pouze odkopem od jablonecké svatyně.
     
    62
    Domácí Karel Piták měl na hlavě vyrovnávací branku. K jabloneckému kapitánovi propadl míč a ten jej hlavičkou poslal na branku. Miller předvedl výtečný zákrok a na brankové čáře balon vyrazil.
     
    64
    Na hře Jablonce není příliš znát, že hraje bez vyloučeného hráče a hrozí v deseti. Boleslavi by se takový přístup nemusel vyplatit.
     
    65
    Pitákův centr do vápna tečoval Johana a ten skončil až na tyči. Miller jen bezmocně přihlížel a čekal jak celá akce dopadne.
     
    67
    Čížkův centr do šestnáctky skončil pouze na kopačkách jednoho z Boleslavských, který odvrací do autu.
     
    68
    Útok hostů brzdí hvizd hlavního rozhodčího, který viděl v jednom ze soubojů útočný faul.
     
    69
    Přečíslení hostů táhl Sivrič, který oslovil svou přihrávkou Kúdelu. Ten se ale v její době nacházel v ofsajdu.
     
    70
    Kovaříkův rohový kop na zadní tyč nic vážnějšího domácím nepřinesl. Boleslav se v poklidu osvobozuje.
     
    72
    Dosoudil neměl komu nahrát a tak se odhodlal k dlouhému nákopu. Ten ale nikoho v modro bílém dresu nenašel a skončil za lajnou.
     
    73
    Sivrič sklepl pro lépe stojícího Brunclíka. Ten ale z hranice vápna napálil pouze před sebou stojícího obránce.
     
    74
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zřejmě rozhodující branka utkání. Štohanzl krásně našel MARTINA NEŠPORA a ten se již z malé vápna nemýlil a posílá hosty do vedení o dvě branky.
     
    76
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jenže hned z následného útoku Jablonec opět snižuje. Střelu z dálky Miller pouze vyrazil před sebe a dobíhající DAVID LAFATA uklidil míč pohotově do sítě.
     
    78
    Na severu Čech dnes sledujeme fotbalové hody. Hlavně Jablonec bojuje a zkouší i v deseti obrat Boleslav o body.
     
    80
    Hráči v modro bílých dresech zahrávali rohový kop. Ten však hostům nepřinesl žádnou příležitost a byl domácí fotbalisty odvrácen.
     
    81
    Mezi tím se nám v Jablonci rozběhla poslední desetiminutovka, která rozhodně o osudu dnešního utkání.
     
    82
    Jablonec naposledy střídá. Ze hry odejde Čížek a místo něj se na hrací plochu podívá Třešňák.
     
    82
    Hostující Bořil vidí žlutou kartu.
     
    83
    A už mohlo být vyrovnáno. Kovařík poslal centr do vápna, kde stál nikým nehlídaný Beneš. Miller opět předvedl nezkutečný zákrok a Boleslav zachránil.
     
    85
    Jablonecký Piták vidí žluté napomenutí za faul zezadu.
     
    86
    Karetní mariáš pokračuje. Brunclík si dal na čas s rozehráním a vidí žlutou kartu.
     
    87
    Následný útok domácích zastavil faulující Sivrič a sudí Královec opět loví ve své kapsičce.
     
    88
    Boleslav využívá poslední možnost střídání. Ze hry odejde Bořil, kterého nahradí Ščuk.
     
    89
    Mladá Boleslav vyhrála naposledy v Jablonci v srpnu roku 2006 a dnes k prolomení této série má hodně blízko.
     
    90
    Jablonec bude mít ještě tři minuty na to, aby zkusil vyrovnat.
     
    90+1
    Do slibné šance se dostával boleslavský Sivrič. Ke střela z hranice vápna se však nedostal.
     
    90+2
    Jablonecký útok končí za brankou Millera a byla to zřejmě poslední akce celého utkání.
     
    90+3
    Brankář Miller vidí žlutou kartu. S odkopem od branky si dával až příliš na čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání 14. kola mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví je za námi. Hodně divácky atraktivní zápas nakonec končí vítězstvím fotbalistů z města automobilů. Domácí hráli od dvacáté druhé minuty v deseti a měli to hodně těžké. Určitě ale předvedli nebojácný a bojovný výkon, který by si nějaké body zasloužil. To je z jablonecké Chance arény vše. Přeji příjemný zbytek večera. (20:58:27)

    Jakub Martínek


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 41. Piták (Lafata), 76. Lafata – 25. Magera (Nešpor) (pen.), 35. Štohanzl (Bořil), 74. Nešpor (Štohanzl)

    Karty:   39. Loučka (JAB), 85. Piták (JAB) – 8. Magera (MBL), 40. Johana (MBL), 58. Nešpor (MBL), 82. Bořil (MBL), 86. Brunclík (MBL), 87. Sivrić (MBL), 90+3. Miller (MBL)   22. Špit (JAB)


    FK Jablonec: Špit - Eliáš (16. Vaněk), Kysela, Beneš, Novák - Kopic (24. Valeš), Loučka (82. Třešňák), Čížek, Piták "K", Kovařík - Lafata.
    FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana "K", Dosoudil, Bořil (88. Ščuk) - Janíček, Brunclík, Mareš (46. Sivrič), Magera (59. Kúdela), Štohanzl - Nešpor.

    Rozhodčí: P. Královec - P. Filípek, E. Marek
    bahis siteleri