Lille – Brest 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Troyes 2:0 (kon.) | Bastia – Valenciennes 2:3 (kon.)
Remeš – Évian TG 1:2 (kon.) | Toulouse – Ajaccio 2:4 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:0 (0:0)
ESTAC Troyes
Sobota 10.11.2012, 20:00 • Stade Geoffroy-Guichard • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    V utkání tedy vítězí svěřenci trenéra Galtiera. O jejich vítězství rozhodnul skvělý vstup do druhého poločasu, v jehož třicáté vteřině úspěšně dovršil pěknou individuální akci Cohade. Troyes ožilo až po příchodu mladého talenta Bahebecka, ale vyrovnat se mu nepodařilo. 88. minuta odmítla veškeré pochybnosti o vítězství domácích, když po centru Ghoulama nadvakrát dokázal rozvlnit síť Pierre-Emerick Aubameyang. (21:55:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nahrávka na pravou stranu do uličky na Bahebecka byla myšlená velmi chytře, avšak nepočítala se skvělým skluzem domácího kapitána Loica Perrina, který ji zastavuje.
     
    90+3
    Max-Alain Gradel sice prošel po levé straně velmi snadno, avšak jeho následná nahrávka našla pouze Yattaru, do útoku jde Troyes.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut utkání se domácí tým dostal do rychlého brejku. Ten však jakoby hráči kouče Galtiera chtěli dovést až jak se lidově říká do kuchyně, a tak z toho nic není. Zbytečné kličkování Cohadeho zakončení ani posléze nepřináší.
     
    89
    Nedůrazně hrající obrana Troyes nechala v další šanci zakončit Aubameyanga, ale ten trefil pouze stojícího hráče hostů v modrém.
     
    88
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG nejprve po prvotřídním centru z levé strany v podání Ghoulama hlavičkoval do fantastického zákroku Thuram-Uliena, jenže důrazně pokračoval a jeho odhodlání mu přináší ovoce. Předskočil totiž Jarjata a špičkou kopačky rozvlnil síť!
     
    87
    Cohade to již nevydržel a po nahrávce od Clémenta vypálil. Jeho pokus pravačkou se točil od branky a končí zhruba dva metry od pravé tyče branky Troyes.
     
    87
    Menší tlak hostů teď zkoušejí hráči trenéra Galtiera rozbít dlouhotrvajícím držením míče, který putuje po celém hřišti.
     
    85
    A po něm má ESTAC Troyes dvě nadějné příležitosti! Nejprve zakončoval nůžkami opět Bahebeck s pomocí domácích nad branku, aby z následného přetaženého rohu zakončoval Jarjat z pravé strany těsně mimo!
     
    84
    Hodně aktivní Bahebeck teď pronikl s míčem až do pokutového území, kde však penaltu nevybojoval. Pro Troyes to znamená alespoň rohový kop.
     
    84
    Domácí Ghoulam našel z levé strany v pokutovém území Aubameyanga, ale toho zradilo zpracování míče. Od jeho kopačky jde míč do zámezí.
     
    82
    Roh domácích z pravé strany našel hlavičku kapitána 'Les Verts' Perrina, který však míří nad branku Troyes.
     
    81
    A střídají i hosté. Niveta mění Yattara.
     
    81
    Domácí Saint-Étienne naposledy střídá. Lemoine nahradí na posledních zhruba deset minut Guilavoguiho.
     
    80
    Hamoumu následně fauluje na levé straně Marcos a za svoje zastavení domácího rychlíka vidí žlutou kartu.
     
    80
    Jean-Christophe Bahebeck měl na své pravé kopačce svítivě modré barvy vyrovnání! Míč zatočil krásně přes zeď a k gólové oslavě Troyes chybělo jen málo centrimetrů.
     
    79
    Z levé strany prošel až před pokutové území novic v hostujícím dresu Bahebeck. Kmenový hráč PSG si vynutil faul dvaadvacet metrů před brankou Ruffiera.
     
    76
    Na levé straně předváděl své dovednosti domácí Gradel, který po kličce přes Colina odcentroval do pokutového území. Tam hosté odvrací na rohový kop.
     
    75
    Hosté střídají. Bahebeck nahrazuje na hřišti Othona.
     
    74
    Velká šance domácího ASSE! V útoku dva na jednoho přenechal z levé strany míč Gradel na Hamoumu, který si však byl příliš jistý a balon mu trošku poskočil. Zakončit tak musel v pádu, ale brankář Troyes i tak musel prudkou ránu skvěle vyrazit nad.
     
    72
    Nejaktivnější hráč Troyes Camus se dostal s míčem na kopačce z pravé strany až do středu hřiště, odkud to zkusil střelou na branku Ruffiera. Branku však o zhruba metr netrefuje.
     
    71
    A kouč Galtier střídá téměř ihned i podruhé. Brandao přenechá místo na trávníku pro Maxe-Alaina Gradela.
     
    70
    Domácí tým musí ze zdravotních důvodů poprvé v utkání střídat. Faouzi Ghoulam nahrazuje na trávníku Jonathana Brisona.
     
    69
    Rohový kop Troyes rozehrál Camus o spoluhráče, jenže jeho následný pokus o centr do vápna končí neúspěchem.
     
    66
    Střelec zatím jediné branky utkání Cohade to zkusil ze zhruba pětadvaceti metrů na branku a strážce brankoviště Troyes měl s jeho pokusem problémy. Ostrý projektil likviduje až na druhý pokus.
     
    64
    Aut Clerca našel domácího Hamoumu u pravé brankové čáry. Centr tohoto hráče našel zpětně Aubameyanga, jenže ten pálí v záklonu vysoko nad.
     
    62
    Následně zakončuje po centru z levého křídla Camus sice z voleje, avšak velmi nepřesně. Ruffier v brance domácích může být v klidu.
     
    62
    Po Clercově autu na levou stranu na Hamoumu dobře zahrál hostující zadák N'Sakala, který bývalého hráče SM Caen k dalšímu postupu vpřed nepustil.
     
    60
    Othon se na levé straně cpal k dlouhé nahrávce, jenže dobře zahrál tělem Bayal Sall, a tak útočný hráč Troyes neměl šanci.
     
    58
    Hosté následně poprvé v utkání střídají. Marcos nahradí na trávníku defenzivněji laděného Thiaga Xaviera.
     
    58
    Nákop hostů na útočnou polovinu našel na pravé straně Obbadiho. Ten již očima hledal prostor, kam bude centrovat, jenže jej překvapuje skvělým obranným skluzem Loic Perrin.
     
    56
    Po nedůrazu domácích hráčů se na pravé straně hřiště dostal do zakončení na Ruffiera kapitán ESTAC Obbadi. Jeho rána pravačkou se však bohužel pro něj točila směrem od branky a tam také končí.
     
    55
    Cohade sice v útoku nikoho v zeleném nenašel, ale odražený míč se snášel na kopačky Guilavoguiho, který to bez respektu zkusil na hostující klec. Nadějný záložník domácích však trefuje prvního hráče hostů, který stál míči v cestě.
     
    53
    Hrají především domácí hráči, ale tentokrát jim to po pravé straně nevyšlo. Clerc nezastavil jednoduchou přihrávku, a tak bude u míče alespoň na chvíli celek z Troyes.
     
    51
    Aubameyang na levé straně postupoval z míčem, našel Brandaa, který však fauluje a za své počínání vidí žlutou kartu.
     
    49
    A do třetice. Pas ze středu hřiště našel za hostující obranou Brandaa, jenže ten se ke střele nedostal. Dobrou práci totiž předvedl hostující stoper Rincon, který zahrál skvěle tělem a útočníka ASSE od míče odstavil.
     
    48
    A celek kouče Galtiera pokračuje v nastoleném tempu. Rychlou akci centroval z pravé strany do pokutového území Romain Hamouma, avšak nikoho v zeleném dresu domácích nenašel.
     
    46
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    V prvním poločase to domácím po třiceti vteřinách hry nevyšlo, ale tentokrát to je jiná písnička, 1:0! Dlouhý centr si v pokutovém území krásně zpracoval RENAUD COHADE, který se kličkou do středu vápna zbavil svého strážce a prudkou ranou prostřeluje brankáře Troyes!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A v něm zatím k vidění branka nebyla. Nejblíže k ní byl již ve třicáté vteřině (!) zápasu domácí Brandao, který postupoval po fatální minele hostů sám na branku, jenže sám před Thuram-Ulienem neuspěl. Troyes hrozilo především díky dvojici N'Sakala-Camus, ale druhý jmenovaný ve velké šanci mířil nad. V závěrečné fázi prvního poločasu pálil ještě po teči Clément do tyče, ale skóre se neměnilo. Druhý poločas pravděpodobně začne přesně v 21:01.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    V závěru se ještě zkoušel k hlavičce po centru z pravé strany dostat Brandao, jenže přes obranu Troyes neuspěl.
     
    44
    Brandao posunul míč na levé křídlo na Brisona, který se však přes Colina k centru, či další nahrávce nedostal.
     
    42
    Domácí kapitán Perrin našel pěkným pasem za obranou hostí Pierra-Emericka Aubameyanga, jenže ten si z míčem poradit nedokázal a ve více než slušné pozici míč nezpracoval.
     
    41
    Brandao na pravé straně vybojoval míč přes N'Sakalu a ihned centroval přízemním pokusem do pokutového území. Tam však bohužel pro domácí kralují hráči v modrých dresech ESTAC Troyes.
     
    39
    Cohade se po souboji s Thiagem Xavierem zkoušel prosadit střelecky, jenže zbytečně. Jeho zákrok je posouzen jako faul, a tak rozehrají hosté přímý volný kop z vlastní poloviny hřiště.
     
    37
    Rohový kop Cohadeho vrátil na hranici velkého vápna Aubameyang. Do jeho skákající nahrávky se opřel Jérémy Clément a domácí tým byl velmi blízko první branky. Ránu středopolaře totiž tečoval Rincon na levou tyč branky Troyes!
     
    36
    A další snaha domácího ASSE končí po nepřesnosti na kopačkách hostů. Po jejich útoku po pravé straně, který centroval do vápna Obbadi se k míči tlačil Camus, ale nezasáhnul.
     
    34
    Centr nevyšel, ale co vyšlo byl následný rychlý výkop Ruffiera, který našel Aubameyanga. Útočný hráč domácích hru trošku pozastavil a posunul na Cohadeho, který sice z jednoho doteku zkoušel přenést hru na levou stranu, jenže velmi nepřesně. Míč končí po jeho chybné přihrávce v zámezí.
     
    33
    Zatím velmi aktivní N'Sakala opět prošel přes Clerca a z levé strany centroval do pokutového území. Jeho ostrý balon je naštěstí pro domácí zblokován na rohový kop.
     
    32
    Po faulu na pravé straně na Colina rozehrával hostující tým přímý volný kop, ale ten příliš nebezpečí pro branku Saint-Étienne neznamenal. Do útoku tak jde parta kouče Galtiera.
     
    29
    Do velmi dobré pozice se dostal po nahrávce ze středu hřiště Aubameyang. Ten již chtěl hostujícího brankáře přehazovat chytře myšleným lobem, avšak nepočítal s Rinconem, který v poslední chvíli odvrací.
     
    27
    Po centru z pravé strany dostal spoustu prostoru Brandao. Brazilec se dokázal uvolnit a vypálit, jenže míří mimo.
     
    26
    Cohade měl při souboji s Thiagem Xavierem nohu až příliš vysoko, a tak to bude míč pro Troyes. Přímý kop je rychle rozehrán na levou stranu.
     
    25
    Romain Hamouma centroval míč do pokutového území hostí prudce, avšak jím našel pouze hlavu Rincona, který razantně odvrací.
     
    23
    Posléze je k vidění velká šance ESTAC Troyes! Po svižné kombinaci hostí se z levé strany dostal k centru N'Sakala, který našel přesným pasem v pokutovém území Camuse. Ten však sám před Ruffierem pálí těsně nad! Na velké šance tedy máme srovnáno 1:1.
     
    22
    Rychlá, avšak příliš vysoko s míčem plynoucí kombinace hostů směřovala do středu hřiště na Camuse, ale dobře teď zahrál Bayal Sall.
     
    20
    N'Sakalův centr z levé strany byl zblokován pro jednoho z jeho spoluhráčů, který však z dobré pozice těsně před vápnem pálí vysoko nad.
     
    18
    Cohade přišel velmi snadno o míč a Troyes šlo do útoku. Thiago Xavier sice našel dlouhým pasem kapitána Obbadiho, jenže ten už v nastoleném tempu nepokračoval a jeho pas končí nepřesně.
     
    16
    Clerc-Guilavogui-Hamouma. Tato formulka tří hráčů domácích mohl vést k akci po pravém křídle, avšak to by musel Joshua Guilavogui nahrát za obranu Troyes přesněji. Hamouma neměl nárok na příliš dlouhý míč dosáhnout.
     
    14
    O pár vteřin později to z hosty vypadalo nadějněji. Po nahrávce z levé strany si míč převzal a posunul do slibné pozice Camus. Jeho následná rána nebyla vůbec špatná, ale branku Ruffiera o zhruba metr netrefuje.
     
    13
    Clémentovo přenesení hry z pravé strany na levou vůbec nevyšlo, ale v následné akci Troyes to nebezpečí pro branku Ruffiera neznamenalo. Centr hostujícího kapitána Obbadiho je totiž velmi nepřesný.
     
    12
    Snaha Troyes po levé straně hřiště v podání Camuse nevychází. Míč se dostává po pár vteřinách opět na kopačky aktivních hráčů Saint-Étienne.
     
    10
    Roh nevyšel, ale Saint-Étienne hrozilo po dlouhém autu. Nahrávka z hranice velkého vápna hledala za hostující obranou Guilavoguiho, jenže ten je nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    9
    Další akce domácích končí alespoň rohovým kopem. Brison vysunul na levou stranu Aubameyanga, který slušně procházel hostující obranou, avšak jeho centr do vápna je zblokován do zámezí.
     
    7
    Hamouma přesprintoval hostujícího beka a z pravého křídla centroval do vápna. Míč si našel Brandao, avšak otočit se s ním a případně zakončit, nedokázal.
     
    6
    Pretažený centr Hamoumy na zadní tyč zkoušel vracet do vápna Clerc, avšak míč zasáhnul až za brankovou čárou, a tak se hra přerušuje. Od své branky odkopává Thuram-Ulien.
     
    5
    Aubameyang našel z levé strany v uličce opět útočníka Brandaa, který už mohl nebezpečné pozice centrovat, avšak byl faulován Rinconem, a tak uvidíme přímý kop. Hostující zadák navíc vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    2
    Troyes se snaží na nepovedený úvod zareagovat kombinací po pravé straně, ale centry Obbadiho před branku neprocházejí.
     
    1
    Obrovská šance domácího AS hned v úvodních vteřinách! Nepovedená nahrávka do zadních řad Troyes nenašla kopačky Jarjata, ale díky jeho chybě pouze domácího Brandaa. Ten zachytil míč a postupoval sám na brankáře hostů. Balon si navedl ideálně do zakončení, které však levačkou posílá mimo branku!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne (4-3-3): Ruffier - Clerc, Perrin, Bayal Sall, Brison - Guilavogui, Clément, Cohade - Aubameyang, Brandao, Hamouma.

    Trenér: Christophe Galtier

    ESTAC Troyes (4-3-3): Thuram-Ulien - Colin, Jarjat, Rincon, N'Sakala - Ngoyi, Thiago Xavier, Nivet - Obbadi, Camus, Othon.

    Trenér: Jean-Marc Furlan

    Rozhodčí: Ruddy Buquet - Cyril Gringore a Guillaume Debart.
     
    Domácí favorit AS Saint-Étienne letos hraje opět v horní polovině tabulky, zatím je na šesté pozici. Svěřenci Christophe Galtiera v minulém kole velmi překvapivě zvítězili na hřišti PSG. Rozdílovou branku vsítil v dobré formě hrající Pierre-Emerick Aubameyang. Dnes bude domácí tým ''Les Verts'' považován za velké favorita a jakákoliv ztráta bodů by byla překvapením.
     
    Hosté ESTAC Troyes jsou zatím po jedenácti utkáních na devatenácté, předposlední příčce. Poslední kolo znamenalo pro tým trenéra Jeana-Marca Furlana remízu s aktuálním mistrem z Montpellieru za výsledek 1:1. Na branku Belhandy dokázal ještě před koncem prvního poločasu zareagovat Camus a skóre se již neměnilo. Dnes bude nováček soutěže na Stade Geoffroyho-Guicharda velký outsiderem utkání.
     
    Hezký večer při sledování 12. kola Ligue 1 mezi domácím AS Saint-Étienne a hosty ESTAC Troyes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 46. Cohade, 88. Aubameyang

    Karty:   51. Brandao (SET) - 5. Rincon (TRY), 80. Marcos (TRY)


    AS Saint-Étienne: Ruffier - Clerc, Perrin, Bayal Sall, Brison (70. Ghoulam) - Guilavogui (81. Lemoine), Clément, Cohade - Aubameyang, Brandao (71. Gradel), Hamouma.

    Trenér: Christophe Galtier

    ESTAC Troyes: Thuram-Ulien - Colin, Jarjat, Rincon, N'Sakala - Ngoyi, Thiago Xavier (58. Marcos), Nivet (81. Yattara) - Obbadi, Camus, Othon (75. Bahebeck).

    Trenér: Jean-Marc Furlan

    Rozhodčí: Ruddy Buquet - Cyril Gringore a Guillaume Debart
    bahis siteleri