Třinec – Frýdek-Místek 3:0 (kon.) | Orlová – Hulín 4:1 (kon.) | Břeclav – Prostějov 0:0 (kon.)
Kroměříž – Slovácko B 4:2 (kon.)
konec
FK Třinec
3:0 (2:0)
FK Frýdek-Místek
Sobota 10.11.2012, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje Kapacita: 2000 míst • Moravskoslezská fotbalová liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Utkání kola. Tak by se dalo označit derby utkání mezi Třincem a Frýdkem-Místkem. Domácí mají po 14 zápasech na svém kontě 32 bodů a vládnou moravskoslezské skupině třetí nejvyšší soutěže. Frýdečtí jsou na tom o tři body hůř. Případné vítězství Valcířů může dramaticky vyrovnat čelní pozice MSFL.
     
    Třinečtí mají za sebou čtyřzápasovou vítěznou sérii v mistrovských utkáních, navíc v domácím prostředí ještě neztratili ani bod, při skóre 32:7.

    Sílu třineckého týmu dokazuje i pohárová bilance. Ve třetím kole si tým trenéra Kouřila poradil s Baníkem Ostrava a v úterý držel krok s Mladou Boleslaví. Nechybělo mnoho a Třinec mohl vést po prvním utkání 1:0, kdyby po centru Štohanzla neuklidil míč hlavou do brány Turek Bulut. Konečný výsledek 1:1 ještě dává třineckému týmu naději na postup.
     
    Špatně na tom není ani Frýdek-Místek. Lipiňáci zvítězili v pěti z posledních šesti zápasů. Nestačili pouze v posledním venkovním zápase na hřišti Uničova. Zde prohráli v dohrávce 12. kola po špatném výsledku 3:0.
     
    Kromě toho, že utkání je regionálním derby, zápas bude pikantní i díky bratrskému souboji. V třineckém útoku nastoupí střelec pěti branek Hynek Prokeš, za to na kraji obrany bude operovat Jiří Prokeš. Pro oba to bude čtvrté měření sil. To poslední sehráli při působení Hynka Prokeše v Hlučíně.

    Třinecký dres oblékl vloni na podzim frýdecký záložník Jiří Pešek. Na opačné straně působil obránce Petr Lisický a již zmiňovaný Hynek Prokeš.

    Zajímavé setkání to bude i pro generálního manažera A mužstva Frýdku-Místku Evžena Delonga. O tomto čase v roce 2011 byl prezidentem druholigového Třince, ale po podzimní části rezignoval na svůj post a zamířil do okresního města.
     
    Trenér Milan Duhan sází na výbornou obranu. Ze čtrnácti protivníků překonalo frýdeckou hráz pouze šest družstev. Brankář Prepsl musel v letošní sezóně sahat pro balón do brány v 11 případech.

    Na druhé straně bude Třinec. Nejlépe střílející tým, který v dosavadním ročníku překonal všechny defenzívy, včetně těch prvoligových v rámci Poháru České pošty. 44 vstřelených gólů v MSFL hovoří za vše. Nejlepším střelcem soutěže je s 13 góly Tomáš Gavlák.
     
    Z utkání budeme informovat formou změny stavu. Další podrobnosti o akcích přineseme po skončení utkání. Pokud váháte mezi online přenosem a účastí na zápase, pak doporučuji účast přímo na stadionu Rudolfa Labaje. Vstupné na tento zápas činí 35 Kč, studenti a důchodci zaplatí 15 Kč. Ženy, děti a majitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí vedou 1:0. Přízemní centr Hynka Prokeše z pravé strany usměrnil TOMÁŠ GAVLÁK pravačkou za záda gólmana Prepsla!
     
    43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další centrovaný míč z kopačky Eismanna končí v bráně. Za záda vlastního gólmana si balón srazil frýdeckomístecký ERIK TALIÁN - 2:0!
     
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Rychlou akci domácích zakončil po přihrávce Joukla přesnou střelou zpoza vápna MICHAEL HUPKA - 3:0.
     
    Konec zápasu.
     
    2
    Do střelecké pozice se dostal těsně za vápnem Molnár a jeho projektil brankář Lipčák vyrazil na roh.
     
    7
    Ke střele se dostali i domácí. Přetažený centr Malíře našel na vzdálenější tyči Eismanna, ten přihrál na roh vápna Hupkovi a ten zkušeně přízemní střelou nechal vyniknout gólmana Prepsla.
     
    20
    Obrovská šance Frýdku. Molnár prodloužil nákop na třineckou bránu na nabíhajícího Soukupa, frýdecký útočník byl sám před Lipčákem, ale ve skluzu nezamířil přesně.
     
    26
    Hupka otestoval pozornost Prepsla střelou zpoza vápna, gólman Frýdku se nachytat nenechal a míč chytá do koše.
     
    33
    Další centr do pokutového území a frýdecký hráč odvracel míč na rohový kop jako slavný Maradona. Rozhodčí dělají, že nic nevidí, přitom to šlo vidět až od branky Martina Lipčáka.
     
    46
    Do druhého poločasu už v dresu Frýdku-Místku nevyběhli Soukup s Förstrem. Ty nahradila dvojice Teplý, Cesnek.
     
    59
    První střídání provedl i trenér Kouřil. Hřiště opustil kapitán Pavel Malíř a nahradil ho Petr Joukl.
     
    67
    Frýdečtí mají ve druhém poločase o trochu více ze hry, ale zatím bez nějaké vážnější šance. Nepříjemné centry sbírá gólman Lipčák.
     
    69
    Poslední změna v týmu trenéra Milana Duhana. Hřiště opustil Chýlek a nahradil ho Martin Neubert.
     
    71
    Třinecký Gavlák šel sám na frýdeckou bránu, proti němu stál pouze gólman Prepsl, ten však výborně vyběhl proti střele slovenského útočníka a zmařil domácím šanci na třígólové vedení.
     
    72
    Na druhé straně zkoušel snížit střelou z otočky Teplý, ale netrefil třineckou bránu.
     
    73
    První žlutou kartu zápasu vidí frýdecký Molnár.
     
    74
    Na přímý kop Eismanna si nejlépe naskočil stoper Švec, jenže sezónní nulu na svém kontě vstřelených branek nezměnil. Míč letěl o půl metrů výš, než je břevno Prepslovy brány.
     
    75
    Své štěstí zkoušel po přízemním pasu Eismanna také Motyčka, gólman Prepsl jeho slavou střelu k tyči chytá do rukavic.
     
    77
    Další souboj třineckého Gavláka s brankářem Prepslem. Třinecký útočník ani napodruhé v krátké době neuspěl.
     
    80
    Závar před frýdeckou brankou. Gavlák v malém vápně bojoval o míč, vystřelit nedokázal, proto poslal balón do druhé vlny Prokešovi, ale střele třineckého útočníka chyběla razance.
     
    81
    Třinecký Joukl mohl utíkat sám na frýdeckou bránu, ale sudí Julinek nejprve zvedl praporek, aby ho po chvíli stáhl dolů. Zřejmě omyl, přesto hlavní rozhodčí odpískal offside a vzteklému Jouklovi udělil žlutou kartu. To se ovšem nelíbilo trenéru Kouřilovi, kterého sudí vzápětí postrašil vykázáním z trenérského prostoru.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 1097 diváků.
     
    84
    Třinec podruhé střídá. Odešel Hynek Prokeš a nahradil ho Marek Kyselý.
     
    87
    Posledné střídání domácích. Hřiště opouští střelec první branky Tomáš Gavlák a nahrazuje ho Dennis Christu.

    Igor Mainka

    Branky: 31. Gavlák, 43. Talián (vla.), 83. Hupka

    Karty:   81. Joukl (TRI) - 73. Molnár (FRM)


    FK Třinec: Lipčák - Sporysz, H. Prokeš, Eismann, Malíř, Lisický, Švec, Hupka, Motyčka, Gavlák, Cigánek.
    FK Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Wozniak, Literák, Soukup, Mozol, Förster, Chýlek, Talián, Molnár, J. Prokeš.

    Rozhodčí: Fojt - Julínek, Vostrejž

    Diváci: 1097
    bahis siteleri