Rusko – Česko 6:0 (kon.) | Finsko – Švédsko 1:4 (kon.)
konec
Rusko
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Česko
Sobota 15.12.2012, 11:00 • Megasport Arena, Moskva, Rusko. Kapacita: 14.500 míst. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni Aleš Hemský a Pavel Dacjuk, oba naprosto po zásluze. Hemský byl asi jediným, kdo dokázal Rusům občas zamotat hlavy, a Dacjuk na ledě působil doslova v roli hokejového učitele. No a jeho bodové konto se zastavilo na třech gólech a jedné asistenci.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Zachovejte nám přízeň a nezapomeňte zítra od 15 hodin sledovat duel Čechů se Švédy, dnes se ještě můžete těšit na severské derby, které startuje ve stejný čas. Příjemný zbytek víkendu! (13:18:57)
     
    Rusové vstřelili po dvou brankách v každé třetině a Češi se jen dívali, jak jim zápas protéká mezi prsty. Nezačali špatně, ale soupeř jim dal lekci z efektivity a na chodynském poli si ponechal všechny tři body. Národní tým tak bude mít o čem přemýšlet, aby neodjížděl z ruského turnaje bez jediného úspěchu. Šanci má ještě zítra proti Švédům.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Konečně se Češi usadili v útočném pásmu. Roman Polák to vzal na sebe a tvrdě vypálil přes obránce, ovšem Košečkin si poradil. Vypadá to, že si do statistik připíše čisté konto.
     
    58:58
    Horko je ale paradoxně Salákovi. Těreščenko v přečíslení vysunul Kuljomina, jenž byl ovšem českému gólmanovi příliš blízko.
     
    58:21
    Další Frolíkův pohyb se postaral o menší trest pro Alexandra Radulova, Češi tedy dohrají zápas v přesilovce. Pokud ji nevyužijí.
     
    58:14
    Michael Frolík zůstal před Košečkinem sám, ale z úhlu nedokázal protlačit puk za záda tohoto dvoumetrového hromotluka.
     
    57:23
    Když už Voráček našel zpoza brány Tomáše Plekance, českému kapitánovi přeskočil puk hokejku. Dneska se našim hokejistům nedaří nic.
     
    56:45
    Český brankář vypomohl svým spoluhráčům v rozehrávce, když už se jeden z Rusů nebezpečně prokousával za pukem.
     
    55:53
    Sborná je pánem ledové plochy a Čechy k ničemu nepouští. Osud utkání je už delší dobu zpečetěn.
     
    55:09
    Fjodor Tjutin z mezikruží nenašel mezeru mezi Salákovými betony, které secvakly včas.
     
    54:33
    Těžko říct, kolikátá střela Pavla Dacjuka přišla na řadu teď. Salák každopádně zasahuje.
     
    53:48
    Vteřiny už ubíhají hodně rychle, prakticky není důvod přerušovat. Orsava s Honejskem víří vody Košečkinovy třetiny.
     
    52:52
    Sledujeme mezihru ve středním pásmu. Megasport Arenou znovu obíhá mexická vlna, ruští fanoušci jsou pochopitelně v extázi.
     
    51:28
    Další střelecký pokus měl na kontě Sergej Širokov. Vydařil se mu sice o něco lépe než předtím Krejčímu, který zlomil hokejku, přesto tentokrát Alexander Salák nemohl mít potíže.
     
    50:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A v české síti se třepetá další kotouč. Ohromná hrubice obránce Filipa Nováka poslala do samostatného úniku PAVLA DACJUKA, který si Saláka rozhýbal a pak zakončil stejně jako jeho kolega před chvílí. Hattrick pro nejlepšího hráče utkání - 6:0. Bez asistence.
     
    49:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Musíme smeknout před nádhernou akcí zřejmě nejlepšího hokejisty současnosti, ale zároveň smutně konstatovat, že Čechům už na kontě svítí nepopulární "bůro". JEVGENIJ MALKIN do teď nebyl na ledě příliš vidět, ovšem jeho parádní kličkovaná zakončená mezi Salákovy betony stanovuje stav 5:0. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    48:58
    A k tomu si musejí dávat pozor na zadní vrátka, na která teď zaťukal Jevgenij Malkin.
     
    48:18
    Stále sledujeme vyrovnanou hru s mírnou převahou Čechů. To jim je ale málo platné, teď už by jim pomohl jen malý zázrak.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Radulov (Jemelin, Dacjuk), 17. Dacjuk (Kovalčuk), 25. Mozjakin (Ovečkin, Malkin), 28. Dacjuk (Radulov, Kovalčuk), 50. Malkin (Mozjakin), 51. Dacjuk


    Rusko: Košečkin (Barulin) – Nikulin, Birjukov, Jemelin, Medveděv, Tjutin, Denisov, Kalinin, Čudinov – Kuljomin, Malkin, Mozjakin – Kovalčuk, Dacjuk, Radulov – Žerděv, Těreščenko, Ovečkin – Plotnikov, Anisimov, Širokov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Česko: Pavelec (28. Salák) – Nakládal, Kutlák, Polák, Kindl, Novák, Škoula, Němec – Nedvěd, Plekanec, Svoboda – Hemský, Krejčí, Frolík – Petružálek, Koukal, Rolinek – Růžička, Kovář, Voráček – Orsava, Honejsek. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Leppäalho, Rantala (oba Finsko) – Savodnikov, Zacharenkov (oba Rusko)
    bahis siteleri