Rusko – Česko 6:0 (kon.) | Finsko – Švédsko 1:4 (kon.)
konec
Rusko
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Česko
Sobota 15.12.2012, 11:00 • Megasport Arena, Moskva, Rusko. Kapacita: 14.500 míst. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Horko je ale paradoxně Salákovi. Těreščenko v přečíslení vysunul Kuljomina, jenž byl ovšem českému gólmanovi příliš blízko.
     
    58:21
    Další Frolíkův pohyb se postaral o menší trest pro Alexandra Radulova, Češi tedy dohrají zápas v přesilovce. Pokud ji nevyužijí.
     
    58:14
    Michael Frolík zůstal před Košečkinem sám, ale z úhlu nedokázal protlačit puk za záda tohoto dvoumetrového hromotluka.
     
    55:09
    Fjodor Tjutin z mezikruží nenašel mezeru mezi Salákovými betony, které secvakly včas.
     
    50:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A v české síti se třepetá další kotouč. Ohromná hrubice obránce Filipa Nováka poslala do samostatného úniku PAVLA DACJUKA, který si Saláka rozhýbal a pak zakončil stejně jako jeho kolega před chvílí. Hattrick pro nejlepšího hráče utkání - 6:0. Bez asistence.
     
    49:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Musíme smeknout před nádhernou akcí zřejmě nejlepšího hokejisty současnosti, ale zároveň smutně konstatovat, že Čechům už na kontě svítí nepopulární "bůro". JEVGENIJ MALKIN do teď nebyl na ledě příliš vidět, ovšem jeho parádní kličkovaná zakončená mezi Salákovy betony stanovuje stav 5:0. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    45:20
    Znovu Aleš Hemský zkoušel procpat puk na svého parťáka, tentokrát jím byl David Krejčí. Ten ovšem nedokázal vzdušný kotouč trefit, byť už před odkrytou bránou.
     
    44:09
    Češi jsou kompletní. Na ledě vidíme nově složený útok Plekance s Orsavou a Honejskem, který se tak poprvé v kariéře zapojí do zápolení reprezentačního týmu.
     
    41:57
    Dvě minuty za hákování pro Jakuba Kindla, který musel přibrzdit rozjetého Alexandra Radulova. Kindl míří za katr podruhé v zápase.
     
    41:12
    Hemského nabídka v přečíslení tři na dva minula hůl Michaela Frolíka. Moc nechybělo.
     
    39:39
    Před Salákem zůstal sám Malkin, ale český brankář zvládl puk odpálit do bezpečí. Další šanci měl Mozjakin, nicméně ten nedotáhl do konce svoje fígle u pravé tyčky!
     
    35:38
    Mexickou halou obíhá moskevská vlna, nebo naopak, jak to chcete. Teď jdou každopádně miláčci místního publika znovu do čtyř, to když Fjodor Tjutin zasáhl do obličeje Tomáše Rolinka. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    32:23
    Přesilovka pro změnu na české straně. Denis Denisov se provinil hákováním Tomáše Plekance a už sedí u trestoměřičů.
     
    32:10
    První těžký zákrok připravila Salákovi aktivita Alexandra Ovečkina, který pálil z mezikruží. Střela z první mu ale nesedla tak, jak si představoval, a Salák uspěl.
     
    29:22
    K tomu se navíc přidává faul Jakuba Kováře, který však byl třeba k zastavení rozjetého Plotnikova. Dvě minuty za podražení a Rusové budou moci přidat úder číslo pět.
     
    27:45
    Ondřej Pavelec odchází na střídačku, do brány českého týmu se staví Alexander Salák.
     
    27:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Trojice světových es hokejové sborné stojí za čtvrtým pukem v síti Ondřeje Pavelce. Kovalčuk v ryhclém přečíslení přenesl hru na Radulova, jenž nádherně vybídl ke skórování PAVLA DACJUKA. Tomu stačilo vložit do dráhy kotouče hokejku, aby černý nesmysl skončil v růžku české branky - 4:0. Asistence: Alexandr Radulov, Ilja Kovalčuk.
     
    24:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Kindl odjíždí na střídačku se sklopenýma očima i ušima, využitá přesilovka Rusů totiž stojí za jejich tříbrankovým náskokem. Alexandr Ovečkin na modré místo střely zvolil přihrávku na SERGEJE MOZJAKINA, který byl sice takřka v nulovém úhlu, ovšem Pavelec se nestačil vrátit do ideální pozice a Mozjakin neomyně zavěsil - 3:0. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Malkin.
     
    23:08
    Nevím no, úplně zbytečný faul Jakuba Kindla posílá Čechy do čtyř. Proti Plotnikovovi se provinil nedovoleným bráněním.
     
    20:33
    Růžička je na ledě, ovšem v závěru přesilovky měl velkou šanci Jevgenij Malkin. Ondřej Pavelec ale perfektně vykopl svůj pravý beton!
     
    19:38
    Mezi Davidem Krejčím a Alexandrem Radulovem vznikl nějaký problém a oba borci ho teď budou muset řešit odděleně na lavici hanby. Oba si totiž od sudího vyslechli menší trest za krosček. Pokračuje ruská početní výhoda pět na čtyři.
     
    18:28
    Češi hráli v šesti, takže si dvě minuty zahrají ve čtyřech. Tedy doufejme. Trest odchází odpykat Martin Růžička, z amplionů moskevské Chodynky, neboli Megasport Arény, zní Jožín z bažin.
     
    16:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nebudu říkat, že přichází další nezasloužený gól, ovšem pro Čechy je na světě rozhodně velmi smolný stav. Špílmachr PAVEL DACJUK natáhl ke střele, která pak přesným způsobem vymetla růžek Pavelcovy klece - 2:0. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    14:02
    Rusové prchli v oslabení do přečíslení dva na jednoho. Dacjukův pas ale Ondřej Němec parádním způsobem odrazil!
     
    13:16
    A vzápětí velká možnost pro Aleše Hemského, který byl před brankářem po nádherné stahovačce sám. Další kličku už ale nestihl a jen rychle vystřelil, znovu do Košečkina!
     
    12:50
    Kutlákova teč nabídky od modré čáry skončila na v lapačce výtečného Kočeškina. Češi spustili početní výhodu na jedničku.
     
    12:36
    Přichází první vyloučení zápasu. Jevgenij Malkin se natahoval po Jakubu Svobodovi a nechtěně ho pohladil vysokou holí, což znamená přesilovou hru pro český celek.
     
    10:52
    Petr Koukal zpoza brány vybídl Jakuba Petružálka, od nějž ustoupili všichni ruští hráči do neznáma. Střela z mezikruží se mu ale příliš nepovedla, znovu skončila ve výstroji obrovitého Košečkina!
     
    10:05
    Přečíslení tři na dva pro Čechy! Michael Frolík ovšem místo přihrávky úplně volnému Krejčímu střílel, což se neukázalo jako nejlepší varianta.
     
    08:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká rána pro svěřence Aloise Hadamczika. Jemelin od modré čáry jednoduše nahodil puk do ohně, kde čekali Kindl s ALEXANDREM RADULOVEM. Právě jemu se podařilo vložit hůl do trajektorie střely a Pavelec se oháněl marně - 1:0! Asistence: Jemelin, Dacjuk.
     
    04:55
    Kuljomin dostal kotouč mezi kruhy a z první to zkusil, ovšem střela mu nesedla a Pavelec vytěsnil puk betonem.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Radulov (Jemelin, Dacjuk), 17. Dacjuk (Kovalčuk), 25. Mozjakin (Ovečkin, Malkin), 28. Dacjuk (Radulov, Kovalčuk), 50. Malkin (Mozjakin), 51. Dacjuk


    Rusko: Košečkin (Barulin) – Nikulin, Birjukov, Jemelin, Medveděv, Tjutin, Denisov, Kalinin, Čudinov – Kuljomin, Malkin, Mozjakin – Kovalčuk, Dacjuk, Radulov – Žerděv, Těreščenko, Ovečkin – Plotnikov, Anisimov, Širokov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Česko: Pavelec (28. Salák) – Nakládal, Kutlák, Polák, Kindl, Novák, Škoula, Němec – Nedvěd, Plekanec, Svoboda – Hemský, Krejčí, Frolík – Petružálek, Koukal, Rolinek – Růžička, Kovář, Voráček – Orsava, Honejsek. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Leppäalho, Rantala (oba Finsko) – Savodnikov, Zacharenkov (oba Rusko)
    bahis siteleri