Rennes – Sochaux 2:2 (kon.) | Ajaccio – Lille 1:3 (kon.) | Nancy – Saint-Étienne 0:3 (kon.)
Troyes – Bastia 0:0 (kon.) | Évian TG – Montpellier 0:1 (kon.) | Valenciennes – Toulouse 0:0 (kon.)
konec
Valenciennes FC
0:0 (0:0)
Toulouse FC
Sobota 23.02.2013, 20:00Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítejte u sledování online přenosu z francouzské Ligue 1. Dnes budeme svědky souboje dvou v tabulce sousedících týmů, a to Valenciennes FC vs. Toulouse FC. Zápas začíná v 20:00, nenechte si ho ujít.

    Valenciennes FC: Valenciennes se momentálně nachází se 33 body na jedenáctém místě ligové tabulky. Bitva o pohárovou Evropu však nemusí být úplně ztracena, na čtvrtou pozici totiž svěřenci kouče Daniela Sancheze ztácejí dvanáct bodů. V posledních ligových kolech narazilo Valenciennes na velice silné soupeře. Nejprve muselo čelit Lyonu, kterému podlehlo 0:2. Stejným výsledkem skončilo v neprospěch Valenciennes i utkání proti Bordeaux. Poté však přišla výhra s Brestem (2:1), zatím poslední zápas ale skončil porážkou od Marseille.

    Toulouse FC: Loni sedmý celek tabulky francouzské nejvyšší soutěže zaostává za svým sobotním sokem jen o jediný bod. Toulouse totiž s 32 body náleží dvanáctá pozice, a tak jsou vyhlídky na pohárová umístění asi stejná jako je tomu u celku Valenciennes. Jak Toulouse, tak Valenciennes se musejí poohlížet i na horší variantu, a to sestup. Naštěstí pro oba celky je od těchto míst dělí hranice deseti potažmo devíti bodů. FC Toulouse se v poslední době také nedaří, poslední čtyři utkání vypadala následovně – remíza s Stade Reims (1:1), porážky od Paris SG (0:4) a Rennes (0:2). Poslední kolo znamenalo pro Toulouse příděl jednoho bodu po remíze s ES Troyes (2:2)
     
    Úvodní sestavy:

    Valenciennes FC: Penneteau – Mater, Isimat-Mirin, Angoua, Bong – Dossevi, Gomis, Sánchez, Danic – Melikson, Pujol.
    Trenér: Daniel Sanchez

    Toulouse FC: Ahamada – Ninkov, Yago, Abdennour, M'Bengue – Braaten, Capoue, Hermach, Tabanou – Didot, Ben Basat.
    Trenér: Alain Casanova

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Henninot – Léonard .
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    V prvních minutách jsou o něco aktivnější domácí, kteří teď donutili faulovat hostující borce. Zatím se ale oba týmy dostávají do provozní teploty.
     
    2
    Nyní se domácí dostali také k první střele zápasu, ta byla ale hodně nepřesná, a tak bude brankář Toulouse Ahamada odkopávat od své branky.
     
    3
    Domácí byli na další útočné zteči, ta však skončila hned u půlící čáry, kde dobře a hlavně čistě asáhl Braaten.
     
    4
    O rychlý půnik podél pravé postranní čáry se pokoušle Melikson, avšak ani jeho akce neměla příliš dlouhého trvání.
     
    5
    Z této kuriózní situace mohlo být domácím pořádně horko! Balon před brankářem Penneteauem skočil, a tak domácí gólman odkopl jen do zámezí. Štěstí pro něj, že míč jeho kopačku nepřeskočil úplně.
     
    7
    K míči se teď asi dva metry za hranicí vápna dostal Grégory Pujol, míč mu však nesedl, a proto navštívil pouze tribunu za Ahamadiho klecí.
     
    8
    Teď se však bude kopat proti brance domácích. Volný přímý kop z pravé strany pro Toulouse.
     
    8
    Vysoký centr ovšem zaplul pouze do rukavic pozorného gólmana Penneteaua, který vyšplhal ze všech nejvýš.
     
    9
    Při dalším útoku hostí se ale útočným faulem provinil Didot, proto se míče zmocní domácí celek, který ho uvede směrem na polovinu Toulouse.
     
    10
    Z rychlé akce však zaútočil Ben Basat, který ještě stihl míč na hrací ploše, avšak jeho následní centr už se do vymezného koridoru nevlezl.
     
    11
    Další pokus o bleskový kontr však Toulouse nevyšel, Isimat-Mirin vše pouze pohlídal a nechal míč doklouzat do zámezí.
     
    12
    Postupem času jsou více u míče hostující fotbalisté, zatím to však neznamená pro Valenciennes žádné nebezpečí. Převážně mají hosté míč na kopačkách jen na své polovině hřiště.
     
    13
    Naopak sami fotbalisté Valenciennes zahrozili! Odražený míč se snesl přímo na kopačku Sáncheze, který z voleje donutil Ahamadu pořádně se protáhnou!
     
    15
    Na začátku patnácté minuty se na pravém křídle prohnal Melikson, který následně poslal míč do pokutového území. Tam si ho ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal najít.
     
    16
    Další šance se vezla z levé strany, odkud centroval Bong a Melikson byl tentokráte tím zakončujícím. Jeho směra trajektorie letu míče však nebyla dostatečná, aby se vlezla mezi tři tyče.
     
    17
    Po krátké době se hra přestěhovala také na chvíli před domácí šestnáctku. Tabanouova střela však byla zblokována.
     
    18
    Dlouhý míč z kopačky M'Bengueho se na hrací plochu nevlezl, proto budou domácí borci vhazovat.
     
    19
    Bong na polocině svého týmu fauloval Hermacha a rozhodčí ho varuje, že příště by se to bez karetního ohodnocení nemuselo obejít.
     
    20
    Zatím nesledujeme příliš zábavný fotbal, oba celky se snaží na kopávat dlouhé míče přes střed nebo po krajích, ani jedo ale zatím své ovoce nepřineslo.
     
    21
    Dvě rychlé nahrávky mohli dostat Ben Basata do dobré příležitosti, to by se však hostující forvard nesměl nacházet v ofsajdovém postavení.
     
    22
    Na druhé straně bezzubou akci Valenciennes v pohodě vyřešila hostující defenzíva, zahraje si také brankář Ahamada.
     
    23
    Další situace rozproudila krev v žilách všem domácím fanouškům. Dossevi byl v pokutovém území zatažen a poslán k zemi, rozhodčí však zůstává naprosto v klidu a pokutový kop se nechystá pískat.
     
    25
    Rychlá akce hostujícího týmu vyplynula pouze ve střelu, která neměla gólové parametry. Skončila hned na prvním hráči, který ji zblokoval a vydává se dopředu.
     
    26
    Stále však čekáme na první gólovou šanci, která by utkání dala říz. Zatím se oba celky nemohou dostat hlouběji do pokutového území.
     
    27
    Za dlouhým míčem se snažil hnát Pujol, blíž k němu však měl hostující strážce svatyně, který po chvíli pošle míč dlouhým výkopem na polovinu soupeře.
     
    28
    Další suchá akce Valenciennes, která nevedla dál než pár metrů za polovinu protivníka.
     
    29
    Balon z kopačky Danica se snesl jenom za postranní čáru, tam se ho chopí hostující zadák Ninkov, který kulatý nesmysl uveden autovým vhazováním míč zase do hry.
     
    30
    Bong se nyní dokázal dobře vrátit na svou polovinu, a posléze ho ujmou Tabanouovi z kopaček.
     
    31
    Rýsovala se dobrá šance domácího týmu, když si dvojice útočících hráčů vyměnila balon, ovšem druhá nahrávka už byla velice špatná. Mířila jen k hráčům Toulouse.
     
    33
    Do pkutového území Toulouse se rychlým sprintem dostal Grégory Pujol, ten zase upadl. Rozhodčí však reaguje úplně jinak, než by domácí stadion čekal. Uděluje forvardovi Valenciennes žlutou kartu za filmování.
     
    34
    Fanoušci domácího celku jsou hodně pohořčení, což teď dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    35
    K vidění je dlouhá série přihrávek hostujících fotbalistů na vlastní polovině hřiště.
     
    36
    Už se zdálo, že se Toulouse v nahrávkách utopí, a nadělí tak domácím šanci. Naštěstí pro hostující borce dokázal Hermach vybojovat faul na Gomisovi.
     
    37
    Obrany dnes mají jednoznačně navrch před útoky. Po levé straně unikl Tabanou a do otevření brány pokutového území Valenciennes mu stačilo obejít už jen jediného soka, to se mu ale nepovedlo.
     
    37
    Na druhé straně zase brousil levou stranu Gaël Danic, ten se rovnou pokusil o centr do vápna, avšak balon zaplul jenom za základní čáru.
     
    39
    Zápasu by opravdu pomohla vstřelá branka, která by otevřela hru jednoho z týmů. Protože oba celky zatím myslí hlavně na zadní vrátka.
     
    40
    Domácí zkoušeli hostující hru otevřít akcí po levé straně, bez úspěchu.
     
    41
    Zatím utkání připomíná spíše herecká představení. Žlutou kartu dostává za filmování hráč Toulouse Eden Ben Basat.
     
    43
    Domácí teď byli zastaveni na polovině soupeře za hranicí pravidel a na bránu Ahamady poletí míč.
     
    44
    Tohle mohl být ten okamžik, avšak Sánchez odražený míč nedokázal uklidit k levé tyčce. Pouze zaduněl o reklamní panely za brankou Toulouse.
     
    45
    Dlouhý míč dokázal M'Bengue zahrát jen do zámezí, z autového vhazování ale domácí nevytěžili vůbec nic. O míč totiž bleskurychle přišli.
     
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí dnešního zápasu pan Millot ukončuje první půli bez nastavení. První pětačtyřiceti minutovka nám nenabídla moc pěkný fotbal. Oba celky se prezentovaly řadou nepřesností, brankáři jak Penneteau, tak Ahamada se prakticky nemuseli ani zapotit. Čekáme na první branku, která by rozproudila jinak zatím nepříliš krásy nabízející podívanou. Za zmínku stojí snad jen žluté karty Pujola a Ben Basata, které tito dva hráči dostali za hercká představení.

    Druhý poločas započne přibližně v 21:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tabanou nyní pronikl podél levé postranní čáry, avšak jeho centr postrádal přesnost, nikdo z jeho spoluhráčů na něj nemohl dostáhnout.
     
    47
    Doufejme, že druhá půle nám nabídne daleko lepší podívanou než ta první, ve které jsme všeho všudy viděli asi dvě větší příležitosti.
     
    48
    Znovu zaútočil hostující Tabanou, který ale neměl komu by nahrál, a tak se vydal do čtyř soupeřů, ti ho však bez větších potíží odstavili od míče.
     
    49
    Na druhé straně si vytvořili šanci domácí, kteří po faulu měli možnost rozehrávat standartku. Centr z levé strany ale našel pouze hlavu Yaga, jenž míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    50
    Zdá se, že by hostující záložník Franck Tabanou mohl být lékem, jak rozproudit hru dnešního utkání. Hostující fotbalista s číslem deset si totiž vynutil další faul.
     
    51
    Centr však míčil pouze do náruče brankáře Penneteaua, který byl ze všech nejvyšší.
     
    52
    Žlutou kartu vyfasoval od rozhodčího domácí zadák Brou Benjamin Angoua.
     
    53
    Nyní byli hosté na útočné zteči zastaveni, útočným faulem se provinil Ben Basat.
     
    54
    Zatím se dá s jistotou tvrdit, že se pokračuje v nastoleném trendu z první půle. Řada přihrávek, avšak nulová produkce střelby.
     
    55
    Domácí stadion zase píská nelibostí. Tentokrát proto, že Braaten nedostal žlutou kartu za to, jak povalil na zem Isimata-Mirina.
     
    56
    Na začátku šestapadesáté minuty se rozhodl vystřelit hostující Adil Hermach, i teď ale měl tato rána taleko do toho, aby se zařadila do škatulky gólových.
     
    58
    Zatím největší šance zápasu! Po sérii doslova barcelonských přihrávek se k míči dostal domácí Carlos Sánchez, který jen o pár centimentrů minul levou tyčku Ahamadovy branky! Ten se sice natahoval, co to jen šlo, kdyby ale střela mířila na branku, těžko by s tím hostující brankář něco udělal.
     
    59
    Hosté se snažili z rychlého brejku odpovedět, avšak brankář Penneteau mohl zůstat naprosto klidným, akce měla jepičí život.
     
    60
    Po chvíli se hosté obrali špatnou přihrávkou o šanci sami, patnáct minut z druhé půle nám kromě střely Sáncheze moc vzrušení nepřineslo.
     
    62
    Carlos Sánchez se na vlastní polovině hřiště dokázal vymotat z obležení protuhráčů a naservíroval míč dopředu na Meliksona. Ten byl však pomalý a na balon nedosáhl.
     
    63
    Série dlouhých přihrávek Toulouse vedla jenom k tomu, že se dostali k míči domácí.
     
    64
    Do pokutového území Valenciennes poslal centr Didot a Tabanou se do něj nečekaně položil nůžkami, ty nakonec byly pouze efektní, avšak ne efektivní.
     
    65
    Je tu první střídání dnešního utkání. Do hry místo Danica zasáhne Le Tallec.
     
    66
    Grégory Pujol se hnal do dobré příležitosti, avšak hostující brankář ji načasovaným výběhem dokázal včas zneškodnit.
     
    68
    Po dlouhém obléhání pokutového území Toulouse se povedlo domácím získat pouze rohový kop.
     
    69
    Po něm se domácí dožadovali ruky jednoho z hostujících hráčů v pokutovém území, tohle však nepřipadalo v úvahu.
     
    70
    Myslím, že pan Millot bude dnes ještě velkým terčem na pískání a bučení ze strany domácích fanoušků. Pár metrů před pokutovým územím Toulouse zůstává ležet Carlos Sánchez. Rozhodčímu trvalo, než hru přerušil.
     
    71
    Sánchez je na hřišti ošetřován a domácí kouč Daniel Sanchez k postranní čáře rozcvičit se hned trojici hráčů.
     
    72
    Carlos Sánchez, dnes asi jeden z nejlepších hráčů na hřišti, nemůže dále pokračovat. Nahrazuje ho David Ducourtioux.
     
    73
    Nyní byl pohled zaměřen právě na Sáncheze, který smutně opuští scénu dnešního zápasu.
     
    74
    Domácí fotbalsitý se na své polovině dopustili zákroku za hranicí fotbalových regulí, proto se bude kopat proti brace Penneteaua.
     
    75
    Centr z kopačky Tabanoua však byl hodně nepřesný, zamířil totiž pouze k hráčům v červených dresech.
     
    76
    Izraelec Maor Melikson mohl otevřít touto ránou skóre! Parádně si natáhl míč do středu hřiště, avšak jeho pokus jen o pár centimetrů minul levou tyčku!
     
    77
    V posledních vteřinách začíná zápas nabírat na obrátkách, snad tomu tak bude i do konce zápasu. Jinak musíme totiž konstatovat, že druhá polovina se příliš nelišila od té první.
     
    78
    Dochází k prvnímu střídání na hostující straně. Zápas končí pro Ben Basata, naopak se na hrací plochu podívá Regattin.
     
    79
    Uvidíme, jak to bude s Meliksonem, který si před chvílí vytvořil dobrou šanci. Nyní však odkulhal za postranní čáru.
     
    80
    Běží nám už osmdesátá minuta, obou celkům zbývá něco okolo deseti až patnácti minut na to, aby vzali osud střetnutí do svých rukou.
     
    81
    V jednaosmdesáté minutě se mě chtěli vzít za slovo hosté, avšak jejich ofenzivní akce neměla dlouhého trvání.
     
    82
    Ve středu hřiště se naopak na druhé straně rozběhl Dossevi, který chtěl nabídnout míč do velké šance Pujolovi, nahrávku však přečetl jeden ze zadáků Toulouse a míč má v náručí Ahamada.
     
    83
    Po faulu na Meliksona, který je tedy zpět na hřišti, je tu přímý volný kop proti brance Ahamady.
     
    84
    K exekuci přímého kopu se postavil sám poztižený hráč, jeho rána nebyla úplně špatná, Ahamada ovšem nemusel nakonec vůbec zasahovat.
     
    85
    Parádní akce hostů! Dlouhý míč z pravé strany se snesl až k Tabanouovi, který se s ničím nepáral a míč ihned z jedničky poslal na Penneteaua. Ten musel reagovat reflexivním zákrokem!
     
    86
    Mater fauoval unikájícího Tabanoua, a proto dostává žlutou kartu.
     
    87
    Tato standartní situace ale domácí obraně příliš trablí nepřinesla, Bong odkopává balon daleko do bezpečí.
     
    88
    Penneteau musel během cvhíle vytáhnout ze svého rukávu další pohotový zákrok! Střela střídajícího Regattina byla hodně štiplavá!
     
    89
    Je tu poslední střídání na domácí straně. Dosseviho nahrazuje Vincent Aboubakar.
     
    90
    Na zemi teď zůstává ležet Gomis, na hrací plochu jsou donesena nosítka.
     
    90+1
    Domácí budou muset dohrávat v deseti! Gomis si zranění zavinil nejspíš sám, když špatně došlápl, vypadá to na (v lepším případě) natažený stehení sval. Chvíli předtím než se Gomis zranil domácí vystřídali, to je pech.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavuje pět minut. Ti budou složité hlavně pro domácí, kteří budou muset čelit přesile mužstva Toulouse.
     
    90+3
    Aby z domícího týmu nebyl "lazaret". Na zemi zůstal ležet Mater, který uklouzl při odkopu. Ten ale vstává a zápas dohraje, protože hrát o devíti, to by byla smrt.
     
    90+4
    Probíhá už čtvrtá minuta nastavení, zatím vše nasvědčuje tomu, že se oba týmy rozejdou za nerozhodného stavu.
     
    90+5
    Avšak to ještě nemusí být pravda! Po faulu na Braatena se naskytla Toulouse šance pohnout stavem utkání a zřejmě rozhodnout. Přímý kop z nějakých třiceti metrů.
     
    90+6
    Střílel Hermach, jeho rána se od zdi odrazila až k brankáři Penneteaovi, který míč drží a rozhodčí fouká do píšťalky.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Valenciennes a Toulouse tedy končí bez branek, a oba celky tak po remíze 0:0 berou po bodu. Prvních dvacet minut z druhé půle navázalo na úvodní poločas, který byl z pohledu diváka docela nudný. Domácí přišli v 72. minutě o Sáncheze, který platil do té doby asi za nejaktivnějšího muže zápasu. Nakonec muselo Valenciennes dohrávat v devíti, když utkání nedohrál Gomis. Toulouse toho však nedokázalo využít.
     
    Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek večera. (21:54:28)

    David Jahoda

    Branky:

    Karty:   33. Pujol (VLN), 52. Angoua (VLN), 86. Mater (VLN) - 41. Ben Basat (TOU)


    Valenciennes FC: Penneteau – Mater, Isimat-Mirin, Angoua, Bong – Dossevi (89. Aboubakar), Gomis, Sánchez (72. Ducourtioux), Danic (65. Le Tallec) – Melikson, Pujol.
    Trenér: Daniel Sanchez

    Toulouse FC: Ahamada – Ninkov, Yago, Abdennour, M'Bengue – Braaten, Capoue, Hermach, Tabanou – Didot, Ben Basat (78. Regattin).
    Trenér: Alain Casanova

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Henninot – Léonard
    bahis siteleri