Bardejov – Trebišov 0:0 (zruš.) | Senica – Michalovce 0:0 (zruš.) | Žilina – Trenčín 1:1 (kon.)
HFK Olomouc – Ružomberok 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
1:1 (0:1)
AS Trenčín
sk Sobota 23.02.2013, 14:30Přípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    Jarná časť futbalovej Corgoň ligy začína už budúci týždeň. Jednotlivé tímy dolaďujú formu, aby boli na ostré ligové štarty pripravené čo najlepšie. Mnohé mužstvá absolvovali zimnú prípravu v teplom prostredí mimo Slovenska. To platí aj o oboch sobotných súperov, ktorí sa v generálke na Corgoň ligu stretnú vo vzájomnom súboji priamo na hlavnom štadióne Pod Dubňom v Žiline. Počasie ani zďaleka nepripomína jar. Preto sa očakáva, že zápas sa bude hrať na snehu, pretože v piatok opäť úradovala Perinbaba a minimálne sever Slovenska obdarovala bielou pokrývkou. Trávnik v Žiline by ale mal byť v dobrej kondícií a pripravený zvládnuť celých 90 minút stretnutia.
     
    MŠK Žilina absolovala počas zimy zatiaľ 9 stretnutí, z toho tri na sústredení v Turecku. Úradujúci majster vyhral poltucet z nich, no na sústredení v krajine polmesiaca už toľko šťastia nemal a dva prehral. Teraz v tíme veria, že si bilanciu ešte vylepšia. V kádri MŠK došlo pred jarnou časťou k niekoľkým zmenám. Z tímu odišiel napríklad Momodou Ceesay (Kajrat Almaty), Milan Škriniar (Zlaté Moravce) alebo Portugalčan Bruno Guima. Vyriešená nie je situácia s Romanom Gergelom, no angažmán si hľadá aj Ján Novák. Naopak, do tímu spod Dubňa prišiel Dávid Guba (z Tatrana Prešov) a z hosťovania v Ostrave sa vrátil Tomáš Majtán. V tíme veria, že Žilinčania zabudli na nevýraznú jeseň a v jarnej časti sa odrazia k zlepšeným výkonom, no hlavne vyššiemu postaveniu v ligovej tabuľke.
     
    AS Trenčín na rozdiel od Žiliny absolvoval doteraz až 12 prípravných zápasov. Prvé tri remizoval, dvakrát nestačil na Slovácko a za kratší koniec ťahali hráči spod Čákovho hradu aj v dueloch s Michalovcami a Užhorodom. V kolónke výhier ale svieti číslo 5. Trenčania, podobne ako ich najbližší súper, taktiež vycestovali za teplom do Turecka. Sústredenie využili na doladenie formy. Verejnosť bude určite pozorne sledovať, ako sa bude tímu dariť po odchode Davida Depetrisa do druhej tureckej ligy. Odchod argentínskeho kanoniera ale nebol jediným. Okrem neho vyskúša legionársky chlebík aj Boris Godál, dnes už nová posila poľského celku Zaglebie Lubin.
     
    Zápas v Žiline bude zaujímavý aj z pohľadu trénera hosťujúceho tímu Adriána Guľu. Úspešný kormidelník v lete prevezme žezlo na lavičke práve MŠK Žilina, takže Trenčanov povedie prakticky proti svojim budúcim zverencom. Keďže ide o prípravu, očakáva sa zaujímavý a hlavne ofenzívny futbal, ktoré oba celky radi produkujú. Vstupné na štadión je voľné.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na futbalovom štadióne pod Dubňom máme problémy s internetovým pripojením, prinášať Vám budeme aspoň zmeny stavu.
     
    33
    Trenčín dal gól!
    FRANTIŠEK KUBÍK otvára skóre dnešného zápasu po peknej prihrávke Lobotku do šestnástky!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Podarilo sa nám spojazdniť internetové pripojenie, druhý polčas Vám podrobne opíšeme.
     
    Dobrý deň ešte raz milí športoví priaznivci. Po veľkých technických problémov v prvom dejstve sa s Vami spájame priamo spod Dubňa, kde o pár sekúnd začne druhý polčase tohto prípravneho zápasu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    V prvom dejstve sme videli futbal, ktorý mal typické prvky prípravného zápasu. Hrá sa bez kariet, no hráči si nič nedarujú. Z domácej strany boli ošetrovaní hneď dvaja hráči. Najskôr Jakub Paur v závere polčasu aj Dávid Guba. Obaja sú však v poriadku a nastúpili na druhý polčas.
     
    48
    Trávnik na štadióne je poznačený zimnou prestávkou, no napriek tomu je v lepšej forme ako väčšina štadiónov, kde sa už budúci týždeň bude hrať Corgoň liga.
     
    50
    Trenčín začal aktívne. Teraz bude zahrávať roh, na ktorý najvyššie vyskočil Adi. Lenže hlavičkoval z ofsajdu, hra je prerušená.
     
    51
    Pich sa dostal do šestnástky, no loptu si chcel dať na pravú nohu. Trvalo mu to dlho, obrana hostí ho odzbrojila.
     
    52
    Pozrime sa aj na tribúny. Aj v tomto zimnom počasí si našlo zopár divákov cestu do hľadiska. Odhadujeme ich na niečo vyše 500. Je to len o trošku menej ako na ligovom zápase.
     
    53
    Na trávniku sa nič dôležité nedeje. Naďalej je to o množstve nepresností na oboch stranách. Hráči bojujú, no futbalové umenie v týchto chvíľach absentuje.
     
    54
    Toto sa asi ani nedalo nepremeniť. Priamy kop Nunesa z ľavej strany Volešák podbehol, k lopte sa dostal Guba a v záklone hlavičkuje do žrde, pri ktorej sa akcii prizeral Akakpo. Očividne bol z tejto situácie zaskočený, pretože na odrazenú loptu nezareagoval.
     
    55
    Domáci majú územnú prevahu, ale zatiaľ je to bez gólového vyjadrenia.
     
    57
    Tribúny jasajú, na ihrisko prichádza po zranení Issiaka Bello, miesto mu prepúšťa Pich.
     
    58
    A hneď na to ďalšia zmena. Paur dole, Ondráš na trávnik.
     
    60
    Počasie v Žiline jar veľmi nepripomína. Pred duelom pršalo a hoci teraz dážď ustál, naďalej je veľmi chladno.
     
    63
    Nunes zahráva priamy kop, našiel Ondráša, ale ten hlavičkuje len do náručia pripraveného Volešáka.
     
    64
    Na ihrisko sa čoskoro dostane aj Tomáš Majtán. Tréner Tarkovič mu dáva posledné pokyny.
     
    65
    Avizovaná zmena je realitou. Majtán strieda Gubu.
     
    66
    Žlto-zelení skúšajú nakopávať lopty na svojich útočníkov, ale koncentrovaná obrana AS si dáva pozor.
     
    67
    Majtán sa uviedol veľmi nepresnou prihrávkou. Prečíslenie, do ktorého vybehli Žilinčania tak končí skôr, ako začalo.
     
    70
    Žilina dala gól!
    Čo pred chvíľou Majtán pokazil, teraz to napravil tým najlepším možným spôsobom. Na pravej strane si nabehol na prihrávku a hoci mohol zakončiť, posunul loptu na úplne voľného MICHALA ŠKVARKU, ktorý už nemal problém dokopnúť ju do opustenej brány.
     
    71
    Zákrok, ktorý teraz predviedol Dúbravka, by sme mohol kandidovať na zákrok roka. Strieľaný center jedného z hosťujúcich hráčov zrazil Piaček, lopta zmenila smer, no Dúbravka strelu do protipohybu neuveriteľným reflexom vyráža.
     
    72
    MŠK túži po druhom góle. Všetci hráči Trenčína sú na vlastnej polovici a bránia nápor súpera.
     
    73
    Nunes si stavia loptu na ďalšiu štandardku. Jeho center ale defenzíva AS odvrátila.
     
    74
    Nepríjemný moment prichádza štvrťhodinu pred koncom. Kubík beží za dlhou loptou, oproti nemu ale vybieha aj Dúbravka, dochádza k nedovolenému zákroku. Kubík sa pozviechal, domáci gólman vidí žltú kartu.
     
    75
    Z hranice šestnástky tak prišiel priamy kop, ale strela mieri len do múru, takže pokračujeme za nerozhodného stavu ďalej.
     
    76
    Čogley krásne vysunul Mazána. Ten našiel Adiho. Legionár čiernej pleti síce dokázal skórovať, no z ofsajdu. Gól neplatí.
     
    78
    Hráči AS majú na dresoch iné čísla ako na súpiske. V týchto chvíľach schádza Kubík a Adi, na ich miesto prichádza Baéz a Wiliams.
     
    82
    Rohový kop hostí obrana domácich zlikvidovala. Trenčín ale naďalej v útoku.
     
    83
    Bello posiela krásnu prihrávku na Ondráša, ten centruje a na loptu si naskočil Majtán. Bol však tiesnený a nebezepečenstvo z toho nebolo.
     
    84
    Zmena na domácej strane. Mihálik strieda Škvarku.
     
    85
    Stav je stále nerozhodný, v Žiline sa pomaly stmieva a ešte viac ochladzuje. Kiežby nás zohriala aspoň nejaká pekná futbalová akcia.
     
    86
    Angelovič ťahá loptu, no nemal v útoku spoluhráčov. Do útoku tak vyráža Trenčín.
     
    87
    Lenže ani jeho hráči nedokázali nič vymyslieť, hra sa odvíja v strede poľa za nerozhodného stavu.
     
    88
    Remíza je asi zatiaľ asi spravodlivým výsledkom. Mužstvá sa snažia ešte nakloniť misky váh na svoju stranu, ale obrany stoja na pevných nohách.
     
    89
    Roh pre Žilinu. K rohovej zastávke beží dvojica Barčík - Nunes. Na konci tejto akcie bola strela Bella, ale len do stredu brány. Volešák pozorný.
     
    90
    Nunes v ďalšej akcii. Dokázal zakončiť cez Čogleya, no opäť úspešnejší Volešák. Táto akcia ukončila duel.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas skončil remízou 1:1. Na tento rezultát sme si pod Dubňom zvykli už v jeseni, takže žiadna zmena. Trenčania môžu byť spokojní, uhrať remízu so Žilinou je určite dobrý výsledok. Od nás je to zo Žiliny všetko, my sa s vami lúčime a prajeme ešte pekný sobotný večer. (16:19:11)

    Milan Gončár

    Branky: 70. Škvarka - 33. Kubík

    Karty:   74. Dúbravka (ZIL)


    MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Akakpo, Barčík, Guba, Pečovský, Piaček, Pich, Škvarka, Paur, Nunes

    Náhradníci: Krnáč, Leitner, Bello, Mihálik, Mravec, Ondráš, Mabouka, Majtán

    AS Trenčín: Volešák - Bednárik, Kubík, Adi, Holúbek, Mazan P., Čogley, Ramón, Štefánik, Mazan R., Lobotka

    Náhradníci: Bartalský - Baéz, Wiliams, Mondek, Duriška, Tóth
    bahis siteleri