Hamburg – Eisbären 6:2 (kon.) | HV71 – Linköping 4:5 (kon.) | Luleå – Kärpät 2:0 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:2 (kon.) | Salzburg – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:3 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.09.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí slaví, soupeř smutní. Pardubice byly blízko k vítězství, ale nakonec odchází ze hřiště jako poražený tým. Liberec v závěru otočil průběh utkání a připsal si do tabulky tři body. Z Liberce přeji příjemný zbytek večera. (19:11:32)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Tři vteřiny do konce. Schwarz podržel nahození z dálky ve své výstroji a bude se vhazovat u jeho branky. Růžička je na střídačce, hosté mají na ledě šest hráčů!
     
    59:30
    Pardubická střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    59:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je obrat! Severočeši během necelé minuty otáčí průběh střetnutí. Rozhozená pardubická obrana si nepokryla Pospíšila, ten z pravé strany poslal kotouč před brankoviště, kde do něj ťukl PETR VAMPOLA a rozjásal domácí příznivce. Asistence: Tomáš Pospíšil, Tomáš Filippi – 3:2.
     
    58:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    MICHAL BULÍŘ vyrovnává na 2:2. Bílí Tygři přesilovku využili a dočkali se zaslouženého gólu. Bulíř prošel mezi čtveřicí protihráčů až příliš snadno. Rázem stál sám před Růžičkou a trefil přesně mezi betony. Asistence: Martin Čakajík.
     
    57:59
    Čakajík na Pospíšila a znovu výborný Růžička! Stihl se včas přesunout a útočníkovu střelu z kruhu vyrazil betonem. Hosté se vzápětí osvobodili, Schwarz zatím zůstává v brance.
     
    57:36
    Šest hráčů měly na ledě také Pardubice. Trest jde odsedět Kolář, domácí trenér Hynek si ve stejném čase vyžádal oddechový čas.
     
    56:11
    Liberečtí v plném počtu. Ihned se vrhli do útoku a Gregorc musel na hrazení přimáčknout Pospíšila.
     
    56:04
    Pardubice ale hrají přesilovku dobře. Chybí pouze střelba, přihrávky létají z jedné hole na druhou. Ovšem nikdo z hráčů nevzal odpovědnost na sebe.
     
    55:02
    Filippi vyvezl černou pryž do středního pásma. Nakonec se vydal podél hrazení až k blízkosti branky, byť ho stíhal Kočí. Kotouč však v rohu ztratil.
     
    54:10
    Zbytečný prohřešek. Domácí hráli v šesti a budou pykat, trest odpyká kapitán Nedvěd.
     
    53:51
    Urban si chytře stoupl před brankoviště a snažil se tečovat Voráčkovu nabídku. Puk svoji čepelí skutečně zasáhl, ale vychýlil jej mimo pardubickou svatyni.
     
    51:47
    Pardubice jsou v plném počtu, Marha už krouží na ledové ploše. Domácím se početní převaha nepovedla. Do konce základní hrací doby ale stále zbývá přes osm minut. Stihnou Tygři vyrovnat, nebo hosté své vedení uhájí?
     
    51:10
    Liberci se přesilovka nedaří, protivník už poněkolikáté poslal puk přes všechny čáry a může vystřídat.
     
    49:46
    Marha odjel na trestnou lavici, provinil se sekáním. Domácí mají k dispozici přesilovku.
     
    49:32
    Hrubku v liberecké defenzivě mohl potrestat Kolář. Dostal se k volnému puku a ze strany najížděl sám na na Schwarze. Podruhé se ocitl v přímém souboji s brankářem a znovu přímo střílel. Ovšem ani v tomto případě neuspěl.
     
    48:28
    Icing Východočechů. Na vhazování po Růžičkově levici se staví Urban a Nosek.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 40. Dušek (Zacha), 59. Bulíř (Čakajík), 60. Vampola (Pospíšil, Filippi) – 25. Veselý (Číp), 31. Vašíček (Gregorc)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Stejskal) – Derner, Hunkes, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Voráček, Ulrych, Říha – Vampola, Nedvěd "C", Bartek – Dušek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Pospíšil – D. Špaček, Urban, Vlach.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Salfický) – Kočí "C", Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Zdráhal, Veselý – Somík, Kousal, Sýkora – Zohorna, Nosek, Cetkovský – Starý, Marha, Kolář – Číp, M. Špaček, Tybor.

    Rozhodčí: Wágner, Smitka – Hejl, Kajínek.

    Diváci: 1 472
    bahis siteleri