Banská Bystrica – Poprad 5:2 (kon.) | Žilina – Nitra 3:1 (kon.) | Košice – Martin 3:1 (kon.)
Trenčín – Zvolen 1:2 (kon.) | Piešťany – Skalica 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 22.09.2013, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského športu, vítame vás pri štvrtom kole našej najvyššej hokejovej súťaže. Steel aréna dnes zhliadne ďalší domáci súboj Košičanov v tomto ročníku a Onlajny.eu pri tom rozhodne nebudú chýbať.

    Domáci celok HC Košice sa v uplynulej sezóne umiestnil na konečnom druhom mieste. V play-off postupne vyradil Poprad a Nitru, v absolútnom vrchole sezóny však nestačil na lídra celej základnej časti – "brynzdiarov" zo Zvolena.
    Do ročníka 2013/2014 vstúpili východniari derby stretnutím proti Popradu, v ktorom zvíťazili pomerom 3:1. V druhom zápase aktuálnej sezónu vyhrali aj na žilinskom ľade (2:1 v prospech Košíc) a naposledy doma zdolali Nitru pomerom 2:1. Aktuálne im s plným bodovým ziskom patrí prvá priečka extraligovej tabuľky.

    Hosťujúci MHC Mountfield Martin sa v uplynulej sezóne umiestnil v extraligovej tabuľke až na poslednej desiatej priečke. To znamenalo, že Martinčania si sezónu predĺžia o boje o zachovanie v našej najvyššej súťaži. V nich sa mužstvo z Turca predstavilo proti prvoligovému Bardejovu a rozuzlenie série priniesol až posledný siedmy zápas, resp. až samostatné nájazdy. Martin si ale extraligovú príslušnosť udržal a aj v ročníku 2013/2014 sa teda stretne s Košicami.
    Zverenci trénera Babku vstúpili do sezóny dvomi výhrami v rade. Najskôr zdolali Skalicu na jej ľade a potom doma zaskočili aj aktuálneho majstra Slovenska spod Pustého hradu. Obe stretnutia sa skončili pomerom 2:1 v prospech Martinčanov. V poslednom súťažnom zápase nestačili na Poprad na jeho ľade a podľahli mu 2:4. martin pricestoval do Košíc ako celok, ktorému aktuálne patrí štvrtá priečka.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák – Štrbák (C), Cebák, Šeda, Novák, Macejko, Deyl, Martin Chovan – Nagy, Pašek (A), Jenčík – Sojčík, Marcinko, Bicek (A) – Matis, Bartoš, Spilar – Hrnka, Slovák, Jokeľ, Boltun

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina – Ďatelinka, Matejka, Brcko, Novotný, Tupý, Pacalaj, Fillo – Važan, Murček, Markovič – Cíger, Beran, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Perniš – Jurášek, Dírer, Žáčik

    Rozhodca: J. Konc – Smrek, Sčensný.
     
    Všetkých fanúšikov pozdravujeme priamo z košickej Steel arény. Domáci hokejisti už o niekoľko minút privítajú súpera z Martina. Košičania odohrajú zápas v tmavomodrých dresoch, hostia nastúpia v bielej kombinácii.
     
    Hráči sú už na ľadovej ploche a všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie. Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:20
    Košičania vybojovali úvodné vhadzovanie a ihneď puk nahodili do útočnej tretiny. Tam sa však dlho nezdržal, Martin už zakladá prvý protiútok.
     
    00:48
    Markovič dokorčuľoval puk za Hylákovou bránou a pokúšal sa ho do "ohňa" hodiť Važanovi. Ten ho však nedokázal spracovať, proti bola domáca defenzíva.
     
    01:06
    Košice zakázané uvoľnenie.
     
    01:23
    Na opačnej polovici klziska rýchlo vystrelil Nagy a Dzubina tento pokus iba vyrazil. Nagy sa ešte pokúšal dorážať puk do siete, no hosťujúci gólman si poradil.
     
    02:05
    Martinskí hokejisti Košice dlho v pásme nenechali. Hra sa už presunula do strednej tretiny.
     
    02:43
    Ale domáci hokejisti sa do pásma takmer okamžite vrátili. Pred bránou si priestor robil Slovák, no v poslednej chvíli mu pred bekhendový zakončením niekto z hráčov súpera puk tečoval a tak mu na hokejku nesadol.
     
    03:12
    Murček s pukom na hokejke v útočnom pásme zašiel až k zadnému mantinelu, odkiaľ sa pokúsil rýchlym zasunutím puku prekvapiť Hyláka, ale to sa mu nepodarilo.
     
    03:34
    Na opačnej strane sa zapotil aj Dzubina. Jenčík po rýchlom ofenzívnom vpáde zakončoval prudkou strelou, s tou si martinský gólman poradil.
     
    04:05
    Košičania ostávajú v pásme a pokúšajú sa kombinovať.
     
    04:38
    Martinskí hokejisti pristupujú k defenzívnym činnostiam úplne bezproblémovo a Dzubina zasahovať nemusí.
     
    05:36
    Hra sa v týchto chvíľach prelieva zo strany na stranu, ale brankár Hylák ešte priamej strele nečelil.
     
    05:55
    Martinčanov v ofenzívnej snahe zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    06:25
    Po pravej strane do pásma vpálil Jenčík, ale ďaleko sa nedostal. Chccel prihrávať na pravú stranu, no tam nebol nik z Košičanov.
     
    07:12
    Košičania sú o niečo aktívnejším celkom. Tentokrát sa do zakončenia natlačil Sojčík, ale z uhla priestor Dzubinovej brány minul.
     
    07:51
    Na opačnej polovici ihriska pohrozil Važan, ktorý využil menšie nedorozumenie v domácej obrane. Na Hyláka vypálil čisto zo stredu útočnej tretiny, domáci gólman s týmto zakončením problém mať nemohol.
     
    08:32
    Vážnejšie ohrozenie jednej či druhej brány sme doposiaľ nevideli. Pravda, ak nerátame dvonásobný Nagyov pokus z úvodnej minúty. Hra sa prelieva zo strany na stranu, o niečo aktívnejší sú Košičania.
     
    09:15
    Prvá tvrda rana hostí! Od útočnej modrej čiary pálil pravdepodobne Ďatelinka, Hylák iba vyráža pred seba a s pukom si už poradili jeho spoluhráči.
     
    10:00
    Úvodná desaťminútovka je za nami, na strely je to aktuálne 4:3.
     
    10:34
    Ani v týchto chvíľach sa žiadnemu z celkov nedarí v zakončení a hra sa preniesla iba k mantinelu v obrannom pásme domácich.
     
    11:46
    Markovič to nemyslel zle! V pásme z uhla naznačoval prihrávku do medzikružia, no napokon tvrdo pálil. Hylák položil na ľad betón a puk vyráža.
     
    12:22
    Andrej Themár pri súboji v útočnom pásme prišiel o hokejku a so zdvihnutými rukami sa dožadoval trestu. Rozhodca tomu ale vôbec nevenoval pozornosť, žiaden nedovolený zákrok sme nevideli.
     
    12:59
    Hostia sa všemožne snažia predrať do zakončenia. Jurášek skúšal strieľať spoza obrany, ale nebol presný.
     
    13:39
    Aj naďalej sledujeme pomerne nezaujímavé stretnutie, v ktorom si žiaden z tímov nevie vypracovať väčšiu šancu na otvorenie skóre.
     
    15:00
    Do konca úvodnej tretiny ostáva približne 5 minút a obraz hry sa stále nemení. Na strely je to 6:5 v prospech Košíc.
     
    15:43
    Prvé vylúčenie stretnutia. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Matis za hákovanie.
     
    15:50
    Košičania sa hneď v úvode oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    16:02
    Martinčanov v rýchlom pokuse o protiútok zastavil ofsajd.
     
    16:19
    Po vhadzovaní získali puk iba domáci a opäť ho posielajú až k Dzubinovi.
     
    16:40
    Ani do tretice sa martinským hokejistom nepodarilo prebojovať do pásma.
     
    17:02
    Na štvrtý pokus už hostia konečne v pásme pred Hylákom, ale iba zatlačení k mantinelu za bránou.
     
    17:35
    Košičania bez problémov opäť puk posielajú preč z obrannej tretiny.
     
    17:43
    Domáci v plnom počte.
     
    18:17
    Košickí hokejisti sa bezproblémovo v prvom vylúčení stretnutia ubránili. Následne sa pokúsili dostať do útoku, ale zatiaľ bezúspešne.
     
    18:49
    Čas do konca tretiny sa neúprosne kráti, ale my nevidíme ani len náznak gólovej situácie.
     
    19:32
    Košičania sa usadili v pásme, ale proti streleckému zakončeniu bola hosťujúca defenzíva. Už sa pravdepodobne nič nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V úvodných dvadsiatich minútach sa diváci príliš baviť nemohli. Stretnutie veľa vzrušenia neprinieslo a tomu odpovedá aj skóre 0:0. Hostia mali v závere tretiny výhodu presilovej hry, ale Hyláka v nej ani raz neohrozili. Na strely je to doposiaľ 6:5 v prospech Košíc.

    Druhá tretina začne približne o 17:41.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:25
    Martin hneď v úvode tretiny podnikol protiútok, na ktorého konci pálil Markovič. Hylák puk schoval vo výstroji.
     
    20:48
    Martinčania pri puku dlho neostali, košickí hráči ho už presunuli na opačnú polovicu klziska.
     
    21:00
    A tam si zachytal aj Dzubina. Domáci ho ohrozili strelou bezprostredne po buly, martinský gólman s ňou nemal najmenší problém.
     
    21:34
    Bicek spoza brány prihrával Sojčíkovi, ale ten v ľavom kruhu puk nedokázal spracovať a následne vystreliť.
     
    22:29
    Domáci pokračujú v ofenzívnom snažení. Z hranice pravého kruhu vypálil Matis, ale trafil iba spoluhráča Bartoša cloniaceho pred Dzubinom.
     
    22:46
    Košice naďalej ostreľujú Dzubinu. Tentokrát to tesne po buly skúsil z útočnej modrej čiary Štrbák, našiel iba lapačku spomínaného muža v bráne.
     
    23:25
    Zmätok pred hosťujúcou bránou! Do zakončenia sa tam tlačili Pašek s Jenčíkom a Nagyom, Dzubina s ťažkosťami vyrazil pred seba.
     
    23:58
    Od mantinelu si to ešte s pukom na hokejke až k zakončeniu namieril Jenčík, ale Dzubina za pomoci svojich obrancov puk smerujúci do brány zastavil.
     
    24:18
    na opačnej polovici cez obranu strieľal Cíger, ku domácemu gólmanovi s puk ani nedostal.
     
    24:45
    Na strely je to momentálne 12:10 v prospech domácich Košičanov.
     
    25:05
    Bartoš spadol po súboji s Tupým a posunul hosťujúcu bránu.
     
    25:31
    Hosťujúci Perniš tvrdo odstavil prenikajúceho Spilara podrazením. Inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    25:45
    Košičania sa chybnou rozohrávkou na modrej čiare sami vyhadzujú z pásma.
     
    25:59
    Martinskí hokejisti získali puk a poslali ho až za Hyláka.
     
    27:31
    Hostia v plnom počte.
     
    28:05
    Vylúčenie hostí. Markovič sa previnil faulom lakťom a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    28:37
    Skrumáž pred Dzubinom! Domáci Bartoš ležal na zemi a aj tak sa všetci jeho spoluhráči vrátane jeho snažili puk prepasírovať za čiaru, ale martinský gólman to nedopustil.
     
    29:12
    Dzubina stále úraduje! Z uhla naňho vypálil Cebák, hosťujúci brankár si dal pozor.
     
    29:28
    Martinskí hokejisti vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    30:39
    Vylúčenie na domácej strane. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Šeda.
     
    31:36
    Košice dali gól!

    Vo vlastnom oslabení domáci otvárajú skóre! Do prečíslenia sa dostali Bartoš s Cebákom a prvý menovaný volil prihrávku na stranu pre JURAJA CEBÁKA. Ten si Dzbinu vychutnal a puk zasunul do prázdnej brány. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    32:29
    Domáci v plnom počte. Táto oslabovka ich mrzieť vôbec nemusí.
     
    34:26
    Domáci boli kúsoček od druhého gólu! Pašek prihrával po rýchlom brejku Nagyovi, ktorý dobre bránený iba tesne prestrelil hornú žrď domácej brány.
     
    35:11
    Martin dal gól!

    Hostia vyrovnávajú! V útočnej tretine sa do zakončenia z medzikružia natlačil MATEJ DÍRER a prepálil Hyláka. Asistencia: Ján Perniš.
     
    36:16
    Vylúčenie na strane hostí. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Murček.
     
    36:32
    Košičania sa nasťahovali pred Dubinu. Slovák naznačoval prihrávku do medzikružia, ale napokon z uhla vypálil. Hosťujúci gólman chytá.
     
    37:20
    Hostia sami nebezpečne zrazili košickú strelu od útočnej modrej čiary. V medzikruží sa k puku dostal Bartoš, napálil ho iba do betónov Dzubinu.
     
    37:50
    Hostia si na chvíľu vydýchnu. Drvivý tlak súpera prerušili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    38:16
    Hostia v plnom počte.
     
    38:47
    Hostia už v pätici a ihneď sa pokúsili nahodiť si puk do pásma, dokorčuľovať ho a nebezpečne vypáliť. stroskotali už pri druhom bode svojho plánu.
     
    39:18
    Košice dali gól!

    Ešte pred prestávkou sa Košice po druhýkrát dostávajú do vedenia. JIŘÍ BICEK v pravom kruhu spracoval prihrávku a z jeho stredu vypálil pod hornú žrď, na čo Dzubina nestihol zareagovať. Asistencia: Tomáš Marcinko.
     
    39:48
    V samom závere tretiny sa ešte Košice natlačili do útoku. Martin sa oslobodzuje zakázaním uvoľnením.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Po 40 minútach už diváci v Steel aréne presné zásahy videli a bolo ich presne 3. O ten otvárací sa domáci postarali vo vlastnom oslabení pri signalizovanom vylúčení, na ten vyrovnávajúci pre zmenu hostia veľa času nepotrebovali. Na 2:1 zvýšil v poslednej minúte hry tvrdou ranou Bicek. Na strely je to 26:19 v prospech Košíc.

    Ďalšia tretina začne približne o 18:30.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:15
    Hostia začali aktívne. Domáci gólman si musel dať pozor na Murčeka dobiedzajúceho pred bránou.
     
    40:49
    Na opačnú polovicu ihriska sa presunuli aj košickí hokejisti, ale bez zakončenia.
     
    42:00
    Nagy prihral na stranu Jenčíkovi, ktorý pri zakončení zoči-voči padajúcemu Dzubinovi triafa iba hornú konštrukciu brány.
     
    42:35
    Košice dali gól!

    V tomto prípade už ale Košičania boli úspešní. Nagy v útočnom pásme iba posunul puk na DUŠANA PAŠEKA a ten z ľavej strany posiela puk k žrdi Dzubinovej svätyne. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    43:15
    Domáci už mohli vyhrávať rozdielom troch presných zásahov! Od útočnej modrej čiary pálil Novák, jeho tvrdú ranu vyrazil brankár iba pred seba, ale tam sa Košičanom v zmätku presadiť nepodarilo.
     
    45:00
    Brankár Hylák privádza hostí do zúfalstva. Najskôr vychytal pokus z ľavej strany, následne si poradil aj s tvrým Markovičovým zakončení, z opačnej polovice.
     
    46:25
    Na strely je to aktuálne 32:23 v prospech domácich, ale hostia stále nestrácajú nádej na vyrovnanie a tlačia sa do zakončenia.
     
    46:43
    Vylúčenie Košíc. Slovák 2 minúty za podrazenie.
     
    47:00
    Domáci vypálili puk spred Hyláka, Martinčania sa poň budú musieť vrátiť.
     
    48:02
    Ladislav Nagy sa vo vlastnom oslabení dostal do úniku, ale zoči-voči Dzubinovi nepochodil.
     
    48:43
    Domáci v plnom počte.
     
    Ospravedlňte prosím menší výpadok spôsobený technickými problémami.
     
    50:00
    Do konca stretnutia ostáva posledných 10 minút a hostia budú mať čo robiť, ak chcú pomýšľať nad bodovým ziskom.
     
    52:30
    Vylúčenie na oboch stranách. Domáci Spilar 2 minúty za seknutie, hosťujúci Markovič 2 minúty za filmovanie.
     
    53:36
    V hre vo štvorici sa hra prelieva zo strany na stranu.
     
    54:30
    Oba celky hrajú v plnom počte.
     
    56:00
    Dnešné stretnutie sleduje 3566 divákov.
     
    56:47
    Košickí hokejisti stále držia puk na svojich hokejkách a súpera do zakončenia vôbec nepúšťajú.
     
    57:13
    Bol to pravdepodobne Važan kto vypálil z pravého kruhu, ale domáci gólman Hylák vytasil svoju lapačku.
     
    57:35
    Vylúčenie na strane Košíc. Nagy 2 minúty za seknutie.
     
    57:54
    Pašek vo vlastnom oslabení unikol defenzíve a tvrdo vypálil z pravej strany, hosťujúci gólman puk schoval v lapačke.
     
    58:32
    Čas sa neúprosne kráti a domáci majú hru vo svojich rukách.
     
    59:00
    Minúta do konca.
     
    59:35
    Domáci v plnom počte.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie sa skončilo, Martin si z Košíc neodváža ani bod. Ďakujeme za pozornosť. (19:01:27)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 32. Cebák (Bartoš), 40. Bicek (Marcinko), 43. Pašek (Nagy) – 36. Dírer (Perniš)


    HC Košice: Hylák – Štrbák (C), Cebák, Šeda, Novák, Macejko, Deyl, Martin Chovan – Nagy, Pašek (A), Jenčík – Sojčík, Marcinko, Bicek (A) – Matis, Bartoš, Spilar – Hrnka, Slovák, Jokeľ, Boltun
    HK VITAR Martin: Dzubina – Ďatelinka, Matejka, Brcko, Novotný, Tupý, Pacalaj, Fillo – Važan, Murček, Markovič – Cíger, Beran, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Perniš – Jurášek, Dírer, Žáčik

    Rozhodčí: J. Konc – Smrek, Sčensný

    Diváci: 3566
    bahis siteleri