Plzeň – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Liberec – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | Kladno – Chomutov 1:4 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:1 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Slavia – Litvínov 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Bílí Tygři Liberec
4:3 (1:0, 1:0, 1:3 – 0:0)
Berani Zlín
Pátek 07.03.2014, 18:20 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Krásný páteční podvečer z města pod Ještědem, kde dnes svoji kapitolu uzavře základní část hokejové extraligy. Domácím Bílým Tygrům se postaví Zlín.
     
    Oba celky se mohou pyšnit parádní vítěznou formou. Liberec uspěl v šesti posledních duelech, soupeř dokonce slavil sedmkrát v řadě. Zatím poslední kladný zářez si hokejisté PSG připsali do svých statistik po skalpu vedoucí Sparty, Severočeši zase v minulém kole vydřeli dva body na půdě Hradce Králové.
     
    Modrobílí mají každopádně před dopadem kotouče na středový puntík jednu jistotou: v tabulce se nepohnou ani jedním směrem, parta kolem kapitána Petra Nedvěda už deváté místo nemůže opustit. Zato loňský vicemistr bojuje o hodně! Dva získané body a Zlín začne čtvrtfinále play-off na domácím ledě, v opačném případě by musel tým kouče Rostislava Vlacha doufat v zaváhání konkurentů.
     
    Statistika vzájemných soubojů z letošní sezony hraje do karet především Beranům, ti vyhráli dva ze tří zápasů. Dvakrát v nich dokonce protivníkovi nedovolili ani jednou skórovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Melicherčík) – Vitásek, Hunkes, Derner, Říha, Čakajík, Voráček, Šimek – Vampola, Nedvěd "C", Filippi – Valský, Urban, Vlach – Jass, Zacha, Bulíř – Bárta, Psota, Kica.

    PSG Zlín: Horčička (Kašík) – Tesařík, Řezníček, Marušák, Matějíček, Zámorský, Horák, Valenta – Balaštík, Leška "C", Köhler – Kubiš, Honejsek, Veselý – Ondráček, Melenovský, Čech – Okál.

    Rozhodčí: Hodek, Wagner – Bádal, Pouzar.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše. Úvodnímu vhazování bude ještě předcházet státní hymna.
     
    Na úvodní vhazování se proti sobě staví Nedvěd a Leška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    První útočná formace Zlína se usadila v útočném pásmu, ale větší šanci si nevytvořila. Marušákovi utekl na modré čáře kotouč a soupeř vystartoval do přečíslení. K zakončení se dostal Nedvěd, ale jeho pokus byl sražený.
     
    01:20
    Horčička má za sebou první ostřejší zákrok. Po zaváhání hostující obrany se ke střele probil Valský, jenž pálil z výhodné pozice. Trefil však pouze gólmanovu lapačku.
     
    02:02
    Na druhé straně vyzkoušel sílu svého příklepu Čech, ovšem z vrcholu kruhu trefil jen před sebou stojícího beka. Tygří jsou zatím více na puku.
     
    02:59
    Vampola přenechal v rohu útočného pásma puk Nedvědovi, do šance se ale domácí nedostali. Zlín vyvezl černou pryž do bezpečí a v poklidu střídá.
     
    04:13
    Nahození Valenty od modré čáry nemohlo libereckého brankáře ohrozit. Lašák si povyjel a kotouč ztlumil na své hrudi, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    05:00
    Vlach se před Horčičkou elegantně uvolnil, avšak jeho zakončení z otočky postrádalo přesnost. Gólmani zatím příliš práce nemají, dosud čelili jen lehkým střelám.
     
    06:19
    Hlavní sudí si bere na slovíčko Dernera a Zámorského, oba borci si totiž dostali po přerušení hry do menší strkanice. Vše se ale obejde bez trestu.
     
    07:08
    Melenovského za domácí svatyní důrazně zpracoval protivník, Zlín se ještě v podstatě k ničemu nedostal, byť s mírně aktivnějším soupeřem již vyrovnal hru.
     
    07:51
    Köhler však nyní ohrozil Lašáka! Jeho střela švihem po přejetí modré čáry nadělala gólmanovi problémy, slovenský muž s maskou ale zakročil na jedničku – kotouč vyškrábl ramenem nad.
     
    08:36
    Teď už měl Bedřich Köhler větší šanci. Obrana Bílých Tygrů ho nechala na čas volného mezi kruhy a útočník z první ihned pálil. Jenže na pozorného Lašáka si prudkou střelou nepřišel.
     
    09:48
    Zakázané uvolnění severočeského výběru. Filippi chtěl chytrým pasem vyslat do samostatného úniku Nedvěda, ten ale na přihrávku nedosáhl.
     
    10:18
    Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Horák přidržel u hrazení Vampolu, jenž soupeři zbytečně oplácel. Dvojice hráčů už vydechuje na trestné lavici.
     
    11:03
    Zápas ztratil na tempu, převládá především bojovnost. Tu teď předvedl Zacha, který se pustil do přetahované v rohu kluziště s obráncem. Ale neuspěl, kotouč už klouže ve střední třetině.
     
    12:15
    Liberecký icing a komerční přestávka. Za tři vteřiny se oba vyloučení borci vrátí zpět mezi mantinely.
     
    12:36
    Elitní formace Bílých Tygrů si před Horčičkou vytvořila tlak. Po pasu agilního Vampoly se před brankovištěm natahoval Filippi i Nedvěd, brankář však zasahovat nemusel.
     
    14:11
    Severočeši si zahrají v přesilové hře. Leška byl při forčekingu příliš aktivní a vyfasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    14:38
    Tyč! Zlín nyní po pokusu Nedvěda zachránila branková konstrukce. Domácí kapitán zakončil rychlou kombinaci z levého kruhu, ale k radosti mu chyběl kousek štěstí.
     
    14:44
    Početní převaha domácího celku je u konce. Vitásek si jde odpykat menší trest za držení protihráče.
     
    15:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci poprvé bouří. A potlesk sklízí především Petr Vampola. Hbitý útočník odvedl v útočné třetině velký kus práce, s pukem na holi obelstil několik protihráčů a kotouč vzápětí předložil na kruh, kde číhal MARTIN ČAKAJÍK. Ten bez váhání napřáhl a trefil přesně. Asistence: Petr Vampola – 1:0.
     
    16:46
    Oba týmy již hrají v plném počtu. Hokejisté PSG před malým okamžikem libereckou obranu pořádně zaměstnali, Leška a spol. si před Lašákem vyměnili několik přihrávek. Kýžený efekt se ovšem nedostavil.
     
    18:03
    Hosté se snaží v závěru úvodní části srovnat s Bílými Tygry skóre, ale v ofenzivě si počínají poněkud bezzubě. Puk klouže hlavně u hrazení, Lašák moc práce nemá.
     
    19:19
    Na druhé straně ledového oválu se k zakončení snažil prodrat Bárta, jehož svým pohledem našel Bulíř. Jenže nebezpečí se nekonalo, Horčička má kotouč ve své moci a hra je přerušena.
     
    19:54
    Zlínský ofsajd. Časomíra ukazuje posledních šest vteřin, které zbývají do konce úvodní dvacetiminutovky. Dá se předpokládat, že domácí půjdou do kabin s těsným vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Duel má po první třetině trošku překvapivý průběh. Zlín musí k jistotě lepšího umístění pod Ještědem vyhrát, ale soka rozhodně nepřehrává. Naopak, Liberec byl mírně aktivnější. Vstřelil gól a soupeře zatím do šancí nepouští.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Filippi se krátce po buly protáhl po pravém křídle a ostře vypálil. Horčička musel k zemi, do vzduchu naopak vylétla jeho lapačka. Ale zbytečně, puk orazítkoval jen mantinel za jeho klecí.
     
    21:13
    Zámorského stíhala dvojice protihráčů, obránce však zapeklitou situaci vyřešil. V opačném případě by se Tygři dostali do přečíslení.
     
    22:39
    Severočeši diktují tempo hry, ale nyní museli být v pozoru. Na kruhu se černé pryže zmocnil Köhler, který ostře vystřelil. Lašák ale zasahovat nemusel, jelikož kotouč prolétl vedle.
     
    24:17
    Derner míří za katr, dle výroku sudích fauloval loktem. Hosté mají k dispozici první početní převahu. Přetaví ji ve vyrovnávací trefu?
     
    25:09
    Domácí se osvobodili. Tesařík míchal s pukem za vlastní klecí a vyčkával na střídající spoluhráče. Zanedlouho byl před Lašákem příliš aktivní Kubiš a pro jeho postavení v brankovišti je hra přerušena.
     
    26:02
    Pěkná střela Marušáka od modré čáry. Gólman Bílých Tygrů jí vyrazil před sebe a následně čelil dorážce Balaštíka, útočník ovšem pozorného brankáře nepokořil.
     
    26:20
    Slušná příležitost Melenovského! Při domácím výběru stálo štěstí, jelikož člen čtvrté zlínské řady z výhodné pozice mezi kruhy netrefil přesně. Měl před sebou poloprázdnou klec, avšak těsně minul.
     
    26:59
    Sudí trestají i na hostující straně. Dvouminutový trest si jde odpykat Čech – vražení na hrazení.
     
    27:49
    Po sražené střele Čakajíka se černá pryž ocitla na holi Filippiho, který kousek před brankovištěm v tísni obránce střílel z otočky. A hledištěm to pouze zahučelo, puk procestoval kousek od pravé tyče.
     
    28:50
    Zlín už hraje v plném počtu, ale domácí pokračují v aktivní hře. Kus práce nyní v rohu útočné třetiny odvedl Zacha, jenž ustál těžký souboj se soupeřem u mantinelu. Horčička se ale nakonec zákroku nedočkal.
     
    30:57
    Veselý přenechal kotouč Melenovskému, jehož obránce vyhnal až do nevýhodného úhlu. Přesto dokázal útočník z levé strany zakončit, ale trefil jen Lašákovy betony.
     
    31:39
    Zámorský teď od modré čáry spíše nahazoval, jenže před brankou neměl žádného parťáka v modrožlutém dresu. Celou situaci nakonec Lašák vyřešil jednoduše, plachtící puk zastavil v lapačce.
     
    32:29
    Domácí defenziva trošku zaváhala a Zlín mohl trestat. Ondráčkovi se ještě nabízel spoluhráč, ale střílel sám. Jeho pokus z kruhu však domácího muže s maskou nezaskočil.
     
    33:18
    Hosté zlepšili pohyb, ovšem soka rozhodně nikterak nedrtí. Zápas se nyní hodně kouskuje. Lašák několikrát raději hru přerušil a když už byl kotouč ve středním pásmu, tak skončil za hrazením.
     
    34:54
    Na pár vteřin se Bílí Tygři nastěhovali před Horčičku a hned vybojovali početní převahu. Valského podrazil Marušák, jenž za svůj prohřešek již odpočívá na trestné lavici.
     
    35:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jak je hokej jednoduchý! Hunkes na Nedvěda, ten z rohu hřiště našel v mezikruží TOMÁŠE FILIPPIHO a Bílí Tygři vedou 2:0. Posledně jmenovaný trefil neomylně, puk přišpendlil pod břevno. Asistence: Petr Nedvěd, Jiří Hunkes.
     
    36:10
    Čakajík nevěděl, jak naložit s pukem na své čepeli. A tak volil ze středního pásma nahození na Horčičku. Brankář chtěl rozehrát, před dotírajícím Urbanem si však netroufl.
     
    37:01
    Filippiho kličkovaná v ofenzivní zóně úspěch nesklidila, čiperný forvard kotouč ztratil a Bílí Tygři musí začít až od vlastní třetiny. Jsou každopádně lepším týmem, hosté se evidentně trápí.
     
    38:36
    Dravý Jass nabral přímočaře směr brána a Horčička měl plné ruce práce. Rychlý Lotyš se nahrnul až do jeho brankoviště a z blízka pálil, ale jen do gólmanovy hrudi.
     
    39:39
    Třetí útočná pětka Zlína patří k nejaktivnějším. Pohybem znovu vířil Melenovský, jenže za brankou Lašáka toho příliš nevymyslel ani ve spolupráci se spoluhráči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvacet minut je minulostí a Liberec má navrch. Před posledním dějstvím vede 2:0 a míří za dalším vítězstvím. Zlín se chvílemi v útoku trápí. A když už soupeřovu tvrz přeci jen obsadí, všechny střelecké pokusy pochytá brankář Lašák.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Závěrečná perioda startuje opatrně. Ševci místo přímočarých akcí raději několikrát zamířili zpět do hloubi vlastního pásma, kde stále vyčkávají na vhodný moment k přechodu do útoku.
     
    41:58
    Tak tohle mohlo skončit gólem. Ondráček střílel z vrchní části kruhu a u brankoviště hlídkující Kubiš, jehož na Lašáka natlačil obránce, málem srazil puk do sítě. Vše ovšem nakonec vyústilo pouze v posunutí domácí klece.
     
    43:23
    Příklepem od modré čáry se dvakrát za sebou prezentoval Čakajík. Ovšem v obou případech mířil jen do Horčičkovy hrudi. Vhazuje se po brankářově pravici.
     
    45:03
    Nebezpečnější parametry mělo zakončení Valského z křídla. Zlínský muž s maskou si ale počínal bezchybně, střelci zmenšil úhel a kotouč zastavil na své hrudi.
     
    45:59
    Bílí Tygři teď soka přitlačili. Hokejisté PSG se nemohou vymanit z protivníkova sevření. Horčička čelí jedné střele za druhou, hráči si rychle mění kotouč a dostávají soupeře pod tlak.
     
    46:19
    Ševci se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, jemuž v ochozech Tipsport areny přihlíželo 4 143 diváků.
     
    47:09
    Bílí Tygři špatně střídali, což pozorný sudí nepřehlédl. Za příliš mnoho hráčů na ledě jdou domácí pykat, dvouminutový trest odsedí Bárta.
     
    47:15
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a z utkání se rázem stává drama! Nahození od modré čáry tečoval za Lašákova záda před brankou operující BEDŘICH KÖHLER. Asistence: Dalibor Řezníček, Jiří Marušák – 2:1.
     
    49:03
    Za "bukem" teď hlídkoval Veselý a málem ujížděl sám na branku! Prudkou přihrávku ale na pravé straně nezpracoval ideálně, ze šance tedy sešlo.
     
    50:19
    Hosté mají černou pryž častěji pod kontrolou, ale v útočném pásmu se nemohou usadit. Hru nyní přerušil Vampola, jenž na středovém kruhu sklepl puk vysokou holí.
     
    51:29
    Ofenzivní choutky ale přepadly i domácí výběr. Jmenovitě Jasse, jemuž se na středu nabízel Zacha. Lotyšský forvard ale zprava rovnou střílel a trefil spodní oblouk branky.
     
    52:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Liberec spálil slušnou příležitost, což soupeř nemilosrdně potrestal! Filippi nahrál Nedvědovi, který svoji kličkou před Horčičkou neuspěl. Zato soupeř z protiútoku slaví. Puk do sítě zaslal JAROSLAV BALAŠTÍK, jenž se nejlépe zorientoval v nepřehledné strkanici před ležícím Lašákem. Asistence: Bedřich Köhler, Petr Leška – 2:2.
     
    53:34
    Hru provází nepřesnosti. Severočeši se snaží uklidnit hru, ale Zlín aktivně napadá a domácím kotouč často odskakuje. Nedaří se jim přejít přes střed hřiště.
     
    54:58
    Urban v protipohybu tečoval nahození Voráčka z dálky, ale kotouč po jeho zásahu rozezvučel jen zadní hrazení. Liberec se nechce spokojit s nerozhodným stavem, v ofenzivě nyní přidal.
     
    56:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rychlá kombinaci prvního útoku Bílých Tygrů končí gólem. Podruhé v utkání se prosadil TOMÁŠ FILIPPI, kterému na pravém křídle přenechal puk Vampola. Filippi se švihem trefil k tyči, Horčička se natahoval marně a domácí si berou zpět těsný náskok. Asistence: Petr Vampola, Petr Nedvěd – 3:2.
     
    57:25
    Vampola v nejhorší možný moment svůj výběr oslabuje. Vyfasoval menší trest za sekání a soupeř má skvělou příležitost k vyrovnání.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Puk má momentálně na své holi Kubiš, který v útočném pásmu hledá nabízející se spoluhráče.
     
    58:40
    Po úmyslném ofsajdu hostujícího celku se hra stěhuje před Horčičku. Krátce předtím měl ale Kubiš na své holi dobrou příležitost, kotouč skončil po jeho teči pár centimetrů vedle.
     
    58:57
    Horčička pádí na střídačku, Zlín riskuje v šesti proti čtyřem!
     
    59:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Gól! Domácí už hráli v plném počtu, přesto inkasují. Hostům se tah s odvoláním brankáře vyplatil, PETR LEŠKA vyrovnává na 3:3. Útočník prošel obranou Bílých Tygrů jako nůž máslem, před sebou už měl rázem pouze Lašáka jeho efektivní kličkou pokořil. Bez asistence.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Za nerozhodného stavu 3:3 jde zápas do prodloužení. A v hledišti má jednoznačně převahu skupina zlínských příznivců.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:47
    Nastavený čas mohl trvat jen krátce, Valský totiž trefil tyč! Domácí dravec se prosmýkl po straně a střelou švihem orazítkoval jen brankovou konstrukci, Horčička se v tu chvíli pouze bezmocně ohlédl.
     
    61:58
    Vitáskovi na modré čáře přeskočila černá pryž hůl, Bílí Tygři v těchto chvílích svého soka opět přehrávají. Shodný stav je rozhodně neuspokojuje.
     
    63:29
    Pěkná střela Filippiho. Ale Horčička měl beton na svém místě, za dorážkou se ještě natahoval Urban. Ovšem ani svoji dlouhou holí na volný puk nedosáhl.
     
    64:41
    Zodpovědnost vzal teď na sebe Nedvěd, ale zlínský gólman zasahovat nemusel. Prodloužení se chýlí ke konci, o vítězi klání zřejmě rozhodnou až samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Individuální disciplínu zahájí hráči Zlína...
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Obránce Tesařík si na Lašáka nepřišel, po kličce nedokázal puk zvednout.
     
    Tak to byla paráda! Filippi těsně před Horčičkou zabrzdil, na puntíku se otočil a do prázdné klece suverénně zasunul. Fantazie!
     
    Zlínský Köhler selhal, Tygři teď můžou rozhodnout.
     
    Nedvěd trefil pouze tyč! Jede se dál, Honejsek teď ale musí dát.
     
    A přesně tak se děje! Honejsek si rozhýbal Lašáka a skóroval.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem branky je KOBA JASS.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel je u konce, Bílí Tygři natáhli svoji vítěznou sérii už na sedm zápasů. Samostatné nájezdy nabídly parádní představení, v němž byli domácí šťastnější. Hezký zbytek večera! (20:55:35)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 16. Čakajík (Vampola), 36. Filippi (Nedvěd, Hunkes), 57. Filippi (Vampola, Nedvěd), rozh. náj. JASS – 48. Köhler (Řezníček, Marušák), 53. Balaštík (Köhler, Leška), 60. Leška


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Melicherčík) – Vitásek, Hunkes, Derner, Říha, Čakajík, Voráček, Šimek – Vampola, Nedvěd "C", Filippi – Valský, Urban, Vlach – Jass, Zacha, Bulíř – Bárta, Psota, Kica.
    Berani Zlín: Horčička (Kašík) – Tesařík, Řezníček, Marušák, Matějíček, Zámorský, Horák, Valenta – Balaštík, Leška "C", Köhler – Kubiš, Honejsek, Veselý – Ondráček, Melenovský, Čech – Okál.

    Rozhodčí: Hodek, Wagner – Bádal, Pouzar.

    Diváci: 4 143
    bahis siteleri