Plzeň – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Liberec – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | Kladno – Chomutov 1:4 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:1 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Slavia – Litvínov 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Bílí Tygři Liberec
4:3 (1:0, 1:0, 1:3 – 0:0)
Berani Zlín
Pátek 07.03.2014, 18:20 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem branky je KOBA JASS.
     
    A přesně tak se děje! Honejsek si rozhýbal Lašáka a skóroval.
     
    Tak to byla paráda! Filippi těsně před Horčičkou zabrzdil, na puntíku se otočil a do prázdné klece suverénně zasunul. Fantazie!
     
    60:47
    Nastavený čas mohl trvat jen krátce, Valský totiž trefil tyč! Domácí dravec se prosmýkl po straně a střelou švihem orazítkoval jen brankovou konstrukci, Horčička se v tu chvíli pouze bezmocně ohlédl.
     
    59:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Gól! Domácí už hráli v plném počtu, přesto inkasují. Hostům se tah s odvoláním brankáře vyplatil, PETR LEŠKA vyrovnává na 3:3. Útočník prošel obranou Bílých Tygrů jako nůž máslem, před sebou už měl rázem pouze Lašáka jeho efektivní kličkou pokořil. Bez asistence.
     
    57:25
    Vampola v nejhorší možný moment svůj výběr oslabuje. Vyfasoval menší trest za sekání a soupeř má skvělou příležitost k vyrovnání.
     
    56:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rychlá kombinaci prvního útoku Bílých Tygrů končí gólem. Podruhé v utkání se prosadil TOMÁŠ FILIPPI, kterému na pravém křídle přenechal puk Vampola. Filippi se švihem trefil k tyči, Horčička se natahoval marně a domácí si berou zpět těsný náskok. Asistence: Petr Vampola, Petr Nedvěd – 3:2.
     
    52:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Liberec spálil slušnou příležitost, což soupeř nemilosrdně potrestal! Filippi nahrál Nedvědovi, který svoji kličkou před Horčičkou neuspěl. Zato soupeř z protiútoku slaví. Puk do sítě zaslal JAROSLAV BALAŠTÍK, jenž se nejlépe zorientoval v nepřehledné strkanici před ležícím Lašákem. Asistence: Bedřich Köhler, Petr Leška – 2:2.
     
    47:15
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a z utkání se rázem stává drama! Nahození od modré čáry tečoval za Lašákova záda před brankou operující BEDŘICH KÖHLER. Asistence: Dalibor Řezníček, Jiří Marušák – 2:1.
     
    47:09
    Bílí Tygři špatně střídali, což pozorný sudí nepřehlédl. Za příliš mnoho hráčů na ledě jdou domácí pykat, dvouminutový trest odsedí Bárta.
     
    41:58
    Tak tohle mohlo skončit gólem. Ondráček střílel z vrchní části kruhu a u brankoviště hlídkující Kubiš, jehož na Lašáka natlačil obránce, málem srazil puk do sítě. Vše ovšem nakonec vyústilo pouze v posunutí domácí klece.
     
    38:36
    Dravý Jass nabral přímočaře směr brána a Horčička měl plné ruce práce. Rychlý Lotyš se nahrnul až do jeho brankoviště a z blízka pálil, ale jen do gólmanovy hrudi.
     
    35:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jak je hokej jednoduchý! Hunkes na Nedvěda, ten z rohu hřiště našel v mezikruží TOMÁŠE FILIPPIHO a Bílí Tygři vedou 2:0. Posledně jmenovaný trefil neomylně, puk přišpendlil pod břevno. Asistence: Petr Nedvěd, Jiří Hunkes.
     
    34:54
    Na pár vteřin se Bílí Tygři nastěhovali před Horčičku a hned vybojovali početní převahu. Valského podrazil Marušák, jenž za svůj prohřešek již odpočívá na trestné lavici.
     
    27:49
    Po sražené střele Čakajíka se černá pryž ocitla na holi Filippiho, který kousek před brankovištěm v tísni obránce střílel z otočky. A hledištěm to pouze zahučelo, puk procestoval kousek od pravé tyče.
     
    26:59
    Sudí trestají i na hostující straně. Dvouminutový trest si jde odpykat Čech – vražení na hrazení.
     
    26:20
    Slušná příležitost Melenovského! Při domácím výběru stálo štěstí, jelikož člen čtvrté zlínské řady z výhodné pozice mezi kruhy netrefil přesně. Měl před sebou poloprázdnou klec, avšak těsně minul.
     
    24:17
    Derner míří za katr, dle výroku sudích fauloval loktem. Hosté mají k dispozici první početní převahu. Přetaví ji ve vyrovnávací trefu?
     
    15:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci poprvé bouří. A potlesk sklízí především Petr Vampola. Hbitý útočník odvedl v útočné třetině velký kus práce, s pukem na holi obelstil několik protihráčů a kotouč vzápětí předložil na kruh, kde číhal MARTIN ČAKAJÍK. Ten bez váhání napřáhl a trefil přesně. Asistence: Petr Vampola – 1:0.
     
    14:44
    Početní převaha domácího celku je u konce. Vitásek si jde odpykat menší trest za držení protihráče.
     
    14:38
    Tyč! Zlín nyní po pokusu Nedvěda zachránila branková konstrukce. Domácí kapitán zakončil rychlou kombinaci z levého kruhu, ale k radosti mu chyběl kousek štěstí.
     
    14:11
    Severočeši si zahrají v přesilové hře. Leška byl při forčekingu příliš aktivní a vyfasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    10:18
    Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Horák přidržel u hrazení Vampolu, jenž soupeři zbytečně oplácel. Dvojice hráčů už vydechuje na trestné lavici.
     
    08:36
    Teď už měl Bedřich Köhler větší šanci. Obrana Bílých Tygrů ho nechala na čas volného mezi kruhy a útočník z první ihned pálil. Jenže na pozorného Lašáka si prudkou střelou nepřišel.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 16. Čakajík (Vampola), 36. Filippi (Nedvěd, Hunkes), 57. Filippi (Vampola, Nedvěd), rozh. náj. JASS – 48. Köhler (Řezníček, Marušák), 53. Balaštík (Köhler, Leška), 60. Leška


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Melicherčík) – Vitásek, Hunkes, Derner, Říha, Čakajík, Voráček, Šimek – Vampola, Nedvěd "C", Filippi – Valský, Urban, Vlach – Jass, Zacha, Bulíř – Bárta, Psota, Kica.
    Berani Zlín: Horčička (Kašík) – Tesařík, Řezníček, Marušák, Matějíček, Zámorský, Horák, Valenta – Balaštík, Leška "C", Köhler – Kubiš, Honejsek, Veselý – Ondráček, Melenovský, Čech – Okál.

    Rozhodčí: Hodek, Wagner – Bádal, Pouzar.

    Diváci: 4 143
    bahis siteleri