HC Plzeň – Slavia 5:0 (kon.) | Kladno – Vítkovice 4:6 (kon.) | Sparta – Liberec 2:1 (kon.)
Jihlava – Zlín 0:4 (kon.) | Vsetín – Pardubice 4:3 (kon.) | Písek – Letňany 1:2 (kon.)
Poruba 2011 – HC Litvínov 7:0 (kon.) | Olomouc – Hr. Králové 5:2 (kon.) | Chomutov – Třinec 3:1 (kon.)
Havířov – Ústí n/L 9:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 0:1 (po pr.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Královští lvi Hradec Králové
Pátek 07.03.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Na olomouckém zimním stadionu se v rámci předposledního kola před vyřazovacími boji utká domácí Olomouc s hostujícím Hradcem Králové .
     
    Čtvrtá Olomouc se s 62 body drží na čtvrtém a zároveň posledním postupovém místě, na třetí Havířov ztrácí pouhý bod, na svého vyzyvatele z Hradce Králové bodů šest. Z pátého místa jí navíc na paty šlapou Pardubice, které nasbíraly 60 bodů.
     
    V posledních třech kolech Olomoučtí získali pouze dva body. Nejprve totiž podlehli Písku 5:6, poté Karlovým Varům 2:5. V dosud posledním utkání ale přetlačili Letňany v samostatných nájezdech a po výhře 5:6 brali dva body.
     
    Druhý Hradec Králové je oproti vedoucím Karlovým Varům horší jen o skóre. Stejně jako Karlovarší, i Královéhradečtí získali během uplynulých kol 68 bodů.
     
    Všechna tři poslední kola odehráli Královéhradečtí na vlastním ledě, kde nejprve slavili těsnou výhru 2:1 nad Litvínovem, poté ovšem padli 1:4 s Havířovem. Do třetice si připsali dva body po výhře na samostatné nájezdy nad ostravskou Porubou (3:2).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Urbisch (Schejbal) – Spurný, Hes, Rašner, Tomek, Klvaňa, Marek, Horák R., Škoda, Nesvadba, Zelený – Kropáč, Štefka, Beier, Janás, Horký, Hajšman, Horák J., Šoustal T. (C), Ministr, Kuba.

    Královští lvi Hradec Králové: Veselý F. (Černý) – Havránek, Čech, Faltýnek, Luštinec, Veselý E. – Šeda, Zahradník, Hofman, Malík, Hnik, Hronek, Gančařík (C), Chalupa, Voříšek, Malinský, Miškář, Drašnar.

    Rozhodčí: Held – Štreitová, Zouhar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:13
    První velká příležitost na sebe nenechala dlouho čekat. Po nahození Štefky zůstal osamocený před hostujícím brankářem Kropáč, bekhendovým pokusem ale na gólmana soupeře nevyzrál. Vzápětí ještě domácí útočník inkasoval několik úderů od obránců Hradce.
     
    02:20
    Olomoučtí jsou zatím aktivnějším mužstvem, na rozdíl od soupeře mají kotouč více na svých hokejkách a dobře brání neutrální pásmo.
     
    02:55
    Východočeši už podruhé během necelých tří minut hry vyhodili na zakázané uvolnění. Kohouti mají sice možnosti, kromě šance Kropáče ale zatím branku neohrozili.
     
    04:15
    Lvi na chvíli zavezli kotouč do pásma soupeře, gólman Urbisch ale nemusel ani jednou zasahovat.
     
    05:52
    Během střídání domácího celku se otevřel prostor na levém křídle Miškářovi, než ale stačil hostující útočník dobruslit s pukem do pásma a vystřelit, postavil se mu rány obránce Kohoutů, který střelecký pokus zblokoval.
     
    06:31
    Po vyhraném buly v útočném pásmu pálil nebezpečně od modré Luštinec. Jeho pokus prosvištěl kolem domácí klece.
     
    06:59
    Hanáci mohli jít do vedení, ovšem skóre se bohužel pro ně nemění. V přečíslení dvou na jednoho poslal Kuba kotouč do tandemu Šoustalovi, který ještě vylepšil pozici pro svého spoluhráče. Kuba před odkrytou brankou ale nedokázal kotouč usměrnit dle svých představ a trefil jen boční konstrukci branky.
     
    08:36
    Nejprve Miškář střílel z těžkého úhlu, chvíli po něm zkoušel zakončit Šeda. V obou případech byl domácí brankář v pohotovosti a soupeřovy pokusy zneškodnil.
     
    10:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí celek se v polovině první části dere do vedení. Ve středním pásmu si vyměnili puk Kuba s Jiřím Horákem, aby jej následně poslal na pravou stranu rozjetému TOMÁŠI ŠOUSTALOVI. Olomoucký hráč se s ničím nepáral a jakmile přejel útočnou modrou, tvrdou ránou trefil prostor nad vyrážečkou gólmana. Asistence: Miroslav Kuba, Jiří Horák.
     
    10:36
    Královští lvi budou mít příležitost odpovědět. Díky sekání Janáse (OLO) si totiž zahrají početní výhodu.
     
    11:53
    Hradečtí svírali svého soupeře v útočné třetině, na víc jak jeden střelecký pokus se ale nezmohli. Urbisch kotouč vyrazil před sebe, odkud jej už obránci Kohoutů odehráli do bezpečí.
     
    12:36
    Ve druhé polovině početní výhody už hosté nic moc nevymysleli, v samém závěru se provinili ofsajdem. Domácí jsou kompletní.
     
    13:28
    Po nepřesnosti v rozehrávce Kohoutů si výhodnou pozici k zakončení vybojoval Malinský. Jeho pokus z pravého kruhu pro vhazování ale rozvlnil brankovou síť jen z vnější strany.
     
    15:11
    První přesilovou hru si zahrají Hanáci. V útočném pásmu si zbytečně pomáhal hákováním Šeda (HKR).
     
    16:03
    Během olomouckého tlaku se u vlastní klece provinil nedovoleným zákrokem kapitán hostů Gančařík (HKR). Mora bude hrát více jak minutu proti třem.
     
    16:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí využívají dvojnásobnou přesilovou hru a ujímají se vedení o dvě branky. Po nahození z hole Šoustala zůstal kotouč na brankovišti, kde se jako první zorientoval MIROSLAV KUBA, který puk lehce postrčil přímo mezi betony dezorientovaného Veselého. Bez asistence.
     
    18:03
    V samém závěru již standardní přesilové hry nahazoval puk od modré Tomek. K překvapení všech letící kotouč nikdo z přítomných nezasáhl, a tak zazvonila tyč.
     
    19:00
    Ošklivým zákrokem kolenem vůči domácímu Nesvadbovi se provinil Drašnar (HKR). Olomoucký bek zůstal ležet na ledové ploše a na střídačku mu museli pomoct jeho spoluhráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině viděla hrstka diváků na stadionu dvě branky, a troufám si tvrdit, že většina z nich má při pohledu na světelnou tabuli radost. Domácí celek se zásluhou branek Tomáše Šoustala a Miroslava Kuby dostali do vedení o dvě branky. Prostřední dějství začne v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    V pokračující početní výhodě si mezi kruhy vybruslil Šoustal, jehož následný střelecký pokus se zastavil o připravenou vyrážečku hostujícího brankáře.
     
    21:00
    Závěr oslabení už hosté zvládli bez velkých potíží, nyní hrají v kompletním složení.
     
    21:27
    Štefka zkoušel pozornost gólmana soupeře střelou přes mezi dvěma obránci. Lapačka Veselého vystřelila do vzduchu a kotouč lapila.
     
    21:40
    Výhoda pro hostující tým. Tomek (OLO) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    22:37
    Až po minutě přesilovky se dostala pětice hradeckých hokejistů k zakončení. Rána Emila Veselého od modré skončila u připraveného Urbische.
     
    23:40
    Přesilová hra je u konce, hostující tým z ní nevytěžil příliš mnoho. Kohouti jsou v pěti.
     
    24:55
    Malinský už byl rozjetý za domácí obranou a vyčkával přihrávku do samostatného nájezdu. V poslední chvíli ale letící kotouč zastavil Hes, který tak zmařil hostující příležitost.
     
    25:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci odskakují svému soupeři již na rozdíl tří branek. Kropáč adresoval přesnou přihrávku DAVIDU JANÁSOVI, který nikým nehlídaný před brankovištěm lvů nasměroval puk za záda Veselého. Asistence: Jan Kropáč.
     
    26:46
    Olomoučtí jsou ve velké pohodě a také při chuti. Nyní to na ledě vypadalo, jako by domácí celek hrál v početní výhodě. Hajšman zkoušel střílet z vrcholu levého kruhu, puk skončil v lapačce připraveného brankáře.
     
    26:59
    Ve středním pásmu si počínal nedovoleným bráněním Alex Rašner (OLO), který tak na dvě minuty oslabuje svůj tým.
     
    27:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši korigují stav zápasu. V přesilové hře se ujal kotouče u pravého mantinelu ADAM ČECH, jehož nahození skončilo za zády domácího brankáře. Asistence: Štěpán Havránek.
     
    27:48
    A po chvíli je tu pro hosty další šance. Hes (OLO) u střídačky soupeře tvrdě atakoval loktem jednoho z hostujících hráčů. Další výhoda pro lvy.
     
    28:36
    Ve vlastním oslabení se dostal do samostatného úniku Štefka, který byl ale nedovoleně zastaven. Trestné střílení pro Olomouc!
     
    28:36
    Štefka naznačil střelu, ale místo ní se pokusil o forhendový blafák. Jeho záměr však Veselý vystihl dokonale a ránu vytěsnil nad.
     
    29:09
    Na druhé straně nahazoval kotouč na teč Emil Veselý, nikdo z jeho spoluhráčů se ale puku nedotkl. Urbisch jej v pohodě sebral z ledu.
     
    29:48
    Domácí jsou na ledě v plném počtu, tentokrát oslabení přežili bez inkasované branky.
     
    31:07
    Perfektním zákrokem se prezentoval Urbisch, který se musel po střele Šedy pořádně natahovat, málem pak s kotoučem dokonce spadl do brány. Pro Kohouty ale vše dopadlo dobře.
     
    31:58
    A nyní si proti čtyřem zahraje Mora. Během bránění domácích útočných akcí krosčekoval soupeře Zahradník (HKR).
     
    32:44
    Kotouč putoval celou útočnou třetinou až na hůl Nesvadby. Na jeho střelu ale Veselý v hostující brance nemusel vůbec reagovat, neboť mířilo přímo do přichystané lapačky.
     
    33:07
    Domácí se připravili o minutu přesilové hry, Hes (OLO) si pomohl nedovoleným bráněním.
     
    33:50
    Hradečtí se nastěhovali do třetiny svého soupeře, jeden pokus musel Urbisch vytěsnit, proti rána Emila Veselého pak vystoupil jeden z obránců.
     
    33:58
    Hosté jsou kompletní a zahrají si zkrácenou početní výhodu.
     
    35:07
    Domácí hokejisté strávili většinu vlastního oslabení v útočné třetině, dokonce svými střeleckými pokusy i ohrozili branku lvů. Nyní už je Mora také kompletní.
     
    37:20
    Neuvěřitelnou šanci spálili Chalupa se Zahradníkem. Hostující hráči zůstali úplně sami před brankovištěm soupeře, první jmenovaný ještě poslal puk svému spoluhráči, aby tak pálil do prázdné, gólman Mory byl ale u pravé tyčky rychle a šanci zneškodnil!
     
    37:49
    Za domácí klecí Malík (HKR) ostře atakoval soupeře, inkasuje tak dvě minuty za vražení.
     
    38:55
    Tvrdý projektil z hole Rašnera mířil mezi tři tyče, Veselý ale rychlým přesunem ke druhé tyčce zvládl puk vykopnout.
     
    39:31
    Další tvrdou ránu musel krotit Veselý, tentokrát ji měl na svědomí Robert Horák. Puk skončil v lapačce hostujícího brankáře.
     
    39:49
    Hosté přečkali oslabení a zbytek třetiny dohrají na polovině svého soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v první dvacetiminutovce, tak i v té druhé byly k vidění dvě branky. Tentokrát se ale o ně postarala obě mužstva. Nejprve za domácí tým zvyšoval na rozdíl tří branek David Janás, v početní výhodě na druhé straně poté snížil Adam Čech. Třetí třetina začne v 19:09.
     
    Jestliže Hanáci dnes zvítězí, ať už za tři nebo dva body, vybojují si účast ve vyřazovací části. Rozhodl o tom výsledek ze Vsetína, který porazil Pardubice. Právě Východočeši ztrácejí na Hanáky v současné chvíli dva body, čeká je už ale jen jedno utkání, a to zítra v Olomouci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Kohouti mohli hned v úvodu třetího dějství udeřit. V přečíslení Jiří Horák vzal zodpovědnost na sebe, střelecký pokus ale namířil jen do gólmana.
     
    41:39
    Na druhé straně se odražený kotouč dostal přímo na hůl Hofmana, jehož střelu z mezikruží Urbisch zneškodnil.
     
    42:37
    Olomoučtí se budou muset bránit. Podražením pronikajícího protihráče se provinil Zelený (OLO).
     
    43:40
    Kohouti zatím v bez problémů zvládají hru bez jednoho hráče, navíc se snaží i o protiútoky.
     
    44:20
    Když už se zdálo, že domácí vyhodí puk ze své třetiny, zvedl hlavní sudí pravici nad hlavu a přerušil hru. Kropáč (OLO) si pomohl držením protihráče a odjíždí na trestnou. Hosté budou hrát krátkou výhodu proti třem.
     
    44:37
    Kohouti se ubránili a vyhodili kotouč přes všechny čáry, mezitím se Zelený připojil k týmu.
     
    46:20
    Domácí celek přečkal skoro čtyři minuty v oslabení bez většího zaváhání, Východočeši branku Urbische příliš nezaměstnali.
     
    46:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velice šťastnou brankou hosté snižují na rozdíl jediné branky. Po vyhraném buly pálil od modré EMIL VESELÝ, jehož ránu před brankářem Mory někdo tečoval. Kotouč se následně od levé tyče odrazil za záda Urbische. Asistence: David Gančarčík, David Chalupa.
     
    47:48
    Pokud chtějí Kohouti odpovědět, mají k tomu vynikající příležitost. Na trestné lavici už sedí Hofman (HKR) za nedovolené bránění.
     
    48:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se podruhé v zápase prosazují v přesilové hře. Ke kotouči se na modré dostal DAVID NESVADBA, která napřáhl až ke stropu a tvrdým projektilem napnul síť za zády Veselého. Nutno dodat, že ve chvíli střely projel před gólmanem jeden z domácích hokejistů, Veselý tak vůbec střelu neviděl. Asistence: Jiří Horák, Tomáš Šoustal.
     
    49:15
    Za hostující klecí došlo k nebezpečné hře vysokou holí, kterou se provinil Kropáč (OLO). Navíc se vzápětí do sebe pustili Štefka (OLO) a Emil Veselý (HKR), oba hříšníci vyfasovali po dvou minutách.
     
    51:15
    Hosté během dvouminutové výhody svého soupeře nedokázali nijak přelstít, stav tedy zůstává nezměněn.
     
    52:51
    Hraje se dlouho bez přerušení, více mají kotouč na hokejkách hosté, ale příliš do zakončení se nehrnou. Lépe řečeno, Hanáci je nepouští.
     
    54:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Necelých šest minut dělí olomoucké dorostence od postupu do vyřazovací části. Kuba zavezl kotouč do útočné třetiny, kde se dostal na hůl JANA KROPÁČE. Rána domácího útočníka z první byla tečovaná jedním z obránců Hradce přímo mezi betony bezmocného Veselého. Asistence: Miroslav Kuba.
     
    56:01
    Olomoučtí jakoby se smířili s výsledkem a přestali hrát. Naopak Hradečtí mají ještě síly a chuť něco zajímavého vymyslet. Urbisch se tak ve svém brankovišti má co ohánět.
     
    57:08
    Ke střele z bezprostřední blízkosti se dostal Malík, k jeho smůle ale mířil pouze do míst, kde byl připraven domácí brankář.
     
    58:01
    Místní hlasatel oznámil, že probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Již nyní ale mohu s jistotou říct, že se bude jednat o poslední dvě minuty celého zápasu.
     
    59:09
    Hosté mají puk na svých hokejkách, ještě se pokusí o korekci výsledku.
     
    59:42
    Upravit výsledek nakonec mohl ale někdo úplně jiný, a to domácí Šoustal, který se řítil sám na branku soupeře. Veselého ale tváří v tvář nepřekonal.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Domácí hokejisté dovedli zápas do vítězného konce a po zásluze oslavují uprostřed plochy postup do vyřazovací části.
     
    Z Olomouce je to pro tuto chvíli vše, děkujeme za pozornost. (20:00:19)

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 11. Šoustal T. (Kuba, Horák J.), 17. Kuba, 26. Janás (Kropáč), 49. Nesvadba (Horák J., Šoustal T.), 55. Kropáč (Kuba) – 28. Čech (Havránek), 47. Veselý E. (Gančarčík, Chalupa)


    HC Olomouc: Urbisch (Schejbal) – Spurný, Hes, Rašner, Tomek, Klvaňa, Marek, Horák R., Škoda, Nesvadba, Zelený – Kropáč, Štefka, Beier, Janás, Horký, Hajšman, Horák J., Šoustal T. (C), Ministr, Kuba.
    Královští lvi Hradec Králové: Veselý F. (Černý) – Havránek, Čech, Faltýnek, Luštinec, Veselý E. – Šeda, Zahradník, Hofman, Malík, Hnik, Hronek, Gančarčík (C), Chalupa, Voříšek, Malinský, Miškář, Drašnar.

    Rozhodčí: Held – Štreitová, Zouhar
    bahis siteleri