Boston – Washington 3:0 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 1:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 1:3 (kon.)
Chicago – Columbus 6:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 1:2 (kon.) | Detroit – Colorado 2:3 (po pr.)
Dallas – Vancouver 6:1 (kon.) | Arizona – Montreal 5:2 (kon.) | Edmonton – NY Islanders 3:2 (po pr.)
San Jose – Pittsburgh 5:3 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
New York Islanders
Pátek 07.03.2014, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Všichni fanoušci jsou na nohou, Edmontonu se podařilo dokonat parádní obrat v zápase! Okposo přišel o puk a tak se ho ujal Sam Gagner, který nabral na levé straně vysokou rychlost, ve které obehrál několik protihráčů a následně nějakým způsobem propasíroval do brankoviště, kde brankáři soupeře šikovně clonil TAYLOR HALL, který nakonec podle videorozhodčího tečí rozhodl o vítězi zápasu. Asistence: Sam Gagner.
     
    61:59
    Velká šance také na druhé straně, Schultz u mantinelu přišel o puk a tak se dopředu hnali hned dva hráči Islanders proti jednomu bránícímu soupeři. Rychlík Nielsen šikovnou stahovačkou oklamal soupeře a poslal přihrávku na úplně volného Grabnera, který ale nedokázal trefit puk tak, jak si představoval.
     
    61:44
    Další gólovka Edmontonu, tentokrát se po individuální akci Perrona k dorážce dostal Jakubov. Nabokov se ovšem stihl přesunout a chytil neposedný kotouč.
     
    60:40
    Ihned po ztrátě puku hostů následoval rychlý protiútok Nugenta-Hopkinse, který se dostal do střelecké pozice. Nabokov se štěstím proti mladíkovi Edmontonu uspěl.
     
    59:20
    V poslední minutě mohl díky samostatném nájezdu rozhodnout Grabner, ten ale v souboji 1 na 1 trefil jen Scrivense, od kterého putoval puk za branku.
     
    58:12
    Jak Fraser, tak také Martin si odsedí pět minut na trestné lavici, pokud tedy nepadne vítězný gól.
     
    56:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejářům se podařilo ve třetí třetina vyrovnat stav zápasu! Volného puku se u pravého mantinelu ujal PHILIP LARSEN, který si nabruslil mezi kruhy a střelou z malé vzdálenosti překonal Nabokova. Asistence: Ryan Smyth, David Perron
     
    48:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Konečně se domácí tým dočkal gólu, o který se v přesilové hře postaral zkušený RYAN SMYTH, který úspěšně vystřelil z mezikruží po krásné přihrávce Eberleho, jehož pas přeletěl hůl obránce. Asistence: Jordan Eberle, Justin Schultz.
     
    47:55
    Snaha domácích končí kvůli faulu Travise Hamonica, který se provinil nedovoleným bráněním. Následuje důležitá přesilová hra pro Edmonton.
     
    44:55
    Přesilová hra Edmontonu kvůli trestu Davida Perrona končí, hrát se bude 4 na 4.
     
    43:40
    Tím potrestaným je slovenský obránce Lubomír Višňovský, který za brankou podrazil Davida Perrona.
     
    34:49
    Obrovská šance hostů, kteří nedokázali proměnit v gól přečíslení třech proti jednomu, Halmo se ujmul puku, který rychle předal k pravému mantinelu na Cizikase, jenž si vyměnil puk s Hamonicem. Cizikas poté z velkého úhlu poslal přihrávku na Halma, který před Scrivensem ale nedokázal usměrnit puk do branky.
     
    32:28
    Po komerční pauze bude následovat přesilová hra Islanders, Taylor Hall podrazil hokejkou Ryana Stroma a to sudím neuniklo. Útočník Edmontonu si dvě minuty odpočine na trestné lavici.
     
    18:21
    Islanders právě vstřelili branku!
    Signalizované vyloučení Edmontonu se nekoná, ANDERS LEE šikovně mezi kruhy tečoval nenápadné nahození na branku Briana Straita do branky! Scrivensovi puk prošel za záda mezi betony, na tuhle rychlou změnu směru puku mohl jen těžko zareagovat. Asistence: Brian Strait, Colin McDonald.
     
    14:47
    Přesilová hra domácích končí, svůj tým oslabuje David Perron (Edmonton).
     
    14:27
    Domácí mužstvo bude mít k dispozici druhou přesilovou hru zápasu, za nedovolené bránění je vyloučen Thomas Hickey (NY Islanders).
     
    09:58
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté se v oslabení dostáli do rychlého přečíslení, ve kterém se ocitl Clutterbuck a FRANS NIELSEN, který převzal přihrávku od spoluhráče a svou dělovou střelu švihem poslal pod víko branky Scrivense. Brankář Oilers byl bezmocný, proti téhle ráně by zasáhnul jen málokterý strážce branky. Asistence: Cal Clutterbuck, Thomas Hickey.
     
    08:43
    Brock Nelson se provinil sekáním a dostává za to menší trest.
     
    06:45
    První vyloučení zápasu, za podražení Nielsena na trestnou lavici usedá Justin Schultz (Edmonton).

    Petr Kašpárek

    Branky a nahrávky: 49. Smyth (Eberle, Schultz), 57. Larsen (Smyth, Perron), 63. Hall (Gagner) – 10. Nielsen (Clutterbuck, Hickey), 19. Lee (Strait, McDonald)


    Edmonton Oilers: Scrivens (Fasth) – Schultz, Larsen, Fraser, Ference (C), Petry, Marinčin – Jakubov, Nugent-Hopkins (A), Hall – Eberle, Gagner, Perron – Joensuu, Gordon, Hendricks – Jones, Smyth, Gazdic Trenér: D. Eakins
    New York Islanders: Nabokov (Nilsson) – Hamonic (A), de Haan, Višňovský, Hicky, Donovan, Strait – Okposo (A), Nielsen (A), Grabner – Clutterbuc, Nelson, Bailey – McDonald, Strome, Lee – Halmo, Cizikas, Martin Trenér: J. Capuano

    Rozhodčí: Hebert, Lee – Kovachik, Murchison

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri