Slavia – Jihlava 3:1 (kon.) | Hr. Králové – Pardubice 8:0 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:6 (kon.)
HC Plzeň – Letňany 3:2 (kon.) | PZ Kladno – Ústí n/L 6:3 (kon.) | Třinec – SHK Hodonín 13:0 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 09.03.2014, 11:30ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    59:13
    Málem jsem to zakřikl, bomba Radima Šaldy však druhou tyčku o fous minula.
     
    57:28
    Ještě jedna početní výhoda pro kralující Královské lvy. Martin Petrus (PCE) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    56:55
    Další zákrok hostujícího gólmana, který tentokrát zabránil gólu špičkou betonu.
     
    56:30
    Další pokus z dobré pozice patřil Dominiku Matoušovi, ale Dominik Groh skvěle zareagoval na nebezpečnou teč.
     
    56:06
    Martin Hejna obdržel krásnou přihrávku mezu kruhy. Ještě měl čas zamířit, ale napálil tyčku!
     
    54:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Královští lvi jsou v přesilovkách neuvěřitelní, teď proměňují v gól už čtvrtou ze šesti! Radovan Pavlík se ze strany hned vydal ke střele, kterou trefil Groha do masky. Rozhodčí ale uvážil situaci a hru nepřerušil, vzápětí se k dorážce do prázdné brány dostal MARTIN ŠTOHANZL a domácí ještě mají šanci na dovršení desítky – 8:0! Asistence: Radovan Pavlík, Kryštof Hroudný.
     
    53:16
    Dvořák ještě nabízel kotouč Matoušovi, ale tomu šel mezi nohy a už ho nestačil dorazit do prázdné brány.
     
    52:37
    Nakonec je na trestnou lavici odeslán Michal Machač (PCE) za hrubost. Jde se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    52:02
    Dominik Cach přijal na středu hřiště dobrou přihrávku, jenže jeho šanci na poslední chvíli zblokoval protivník.
     
    50:52
    Dokáží se Pardubice přece jen prosadit? Martin Hejna (HKR) zbytečně dohrával souboj, odpyká si menší trest tentokrát za držení protihráče.
     
    49:13
    Na druhé straně čekal ve výborné pozici Štěpán Matějček, jenže kotouč namířil jen do hrudi Dominika Groha.
     
    45:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sedm! Hradec využívá třetí přesilovou hru z pěti a přidává další zářez na pažbu. Postarala se o to individuální akce ŠTĚPÁNA MATĚJČKA, který vyjel z rohu pásma před branku a prvotřídním bekhendovým věšákem poslal kotouč do jediného volného místečka v pardubické kleci – 7:0! Asistence: Radovan Pavlík.
     
    44:34
    Přesilovka pro Královské lvy. Matěj Blümel (PCE) – 2 minuty za hákování.
     
    44:19
    Už to vypadalo, že se Dominik Cach prožene do nájezdu, ale parádní rybička Denise Martince mu puk vypíchla zpod hokejky!
     
    40:46
    Naopak vybojoval kotouč v rohu Matějček a nabídl ho mezi kruhy Pavlíkovi. Jeho dělovku z první chytá Dominik Groh.
     
    39:56
    Martin Hejna (HKR) předvedl další velkolepé střídání. Byl kousek od gólu, ale také několikrát tvrdě dohrál své soupeře, z čehož je nakonec mení trest za napadení. Pardubická střídačka debatuje s rozhodčím a chce po něm, aby dnešního ranaře domácích vyloučil do konce utkání. Tomu se vlastně také nedivím, protože hosté teď už hledají jakoukoli berličku.
     
    38:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Totální rozklad pardubické obrany pokračuje bez nejmenší přestávky! Tentokrát se o to postaral bleskurychlý protiútok, který zakončila přihrávka Filipa Moníka FILIPU JIRÁSKOVI a bezchybné završení akce. Domácí fanoušci si žádají desítku a upřímně se jim vůbec nedivím – 6:0! Asistence: Filip Moník, Martin Štohanzl.
     
    37:29
    A do třetice gólová možnost pro Radovana Pavlíka. Pardubický obránce ještě teď neví, jak se přes něj dostal do šance, ale Dominik Groh ze svého postoje neuhnul.
     
    36:50
    Spolupráce po ose Matějček – Hejna – Pavlík nekončí úspěchem, hradecký kapitán těžkou přihrávku z první netrefil dobře.
     
    35:50
    Možná trochu nečekanou ránu vyslal z pravé strany Radovan Pavlík. Dominik Groh byl ovšem u své levé tyčky včas!
     
    35:15
    A pro změnu přichází početní výhoda pro Hradec. Daniel Polák (PCE) dohrál souboj za hranou pravidel a odsedí si menší trest za hrubost.
     
    34:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice na led! Tohle byla od domácí dvacítky velká paráda. MARTIN HEJNA díky své výborné fyzické hře obral protivníka o kotouč, ještě na sebe stihl natáhnout faul, jenže okamžitou střelu prosedil skrz výstroj Dominika Groha a završuje hattrick – 5:0! Hradec skóruje i ve vlastním oslabení. Bez asistence.
     
    32:27
    Znovu ovšem přichází totožná příležitost, 41 sekund přesilovky pět na tři pro Pardubice. Radovan Pavlík (HKR) – 2 minuty za krosček.
     
    31:26
    Dominik Bureš dostal přihrávku do pravé strany a zívala na něj prázdná brána. Nedokázal ale zvednout kotouč nad skvělý beton Michaela Weisse!
     
    31:08
    Ale tohle je velká možnost pro hosty! Radim Šalda (HKR) je vyloučen za vražení na hrazení a Pardubice mají skoro minutu dvojnásobné početní výhody.
     
    30:01
    Hostující forvard byl však při svém průniku faulován. Dominik Matouš (HKR) – 2 minuty za hákování.
     
    30:01
    Přece jenom se mohli do střelecké listiny zapsat i hosté! Michal Pochobradský v nájezdu zkusil na Weisse dlouhou bekhendovou kličku, ale hradecký brankář se parádně roztáhl po čáře.
     
    29:42
    Hosté střídají brankáře, na místo Milana Kloučka nastupuje Dominik Groh.
     
    29:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Asi jde napsat jediné – přichází to, co přijít muselo! Za bránou si přihrávali Pavlík s Matějčkem, až druhý jmenovaný našel dostatečný prostor pro přihrávku MARTINU HEJNOVI, stojícímu před brankovištěm. Hradecký útočník pak neomylně zavěsil pod břevno a raduje se dnes podruhé – 4:0! Asistence: Štěpán Matějček, Radovan Pavlík.
     
    29:04
    Už to nevypadá jako přesilovka, je to přesilovka. Michal Machač (PCE) – 2 minuty za hákování.
     
    28:54
    Vypadá to jako přesilovka. Dominik Matouš ale neproměňuje ani další jasnou příležitost, pravděpodobně mířil těsně vedle.
     
    28:07
    Už jsem si myslel, že budu psát o zákroku Michaela Weisse, ale hosté se ke střele v krátké ofeznívě nedostali. Na druhou stranu tak prchli Dvořák s Maršíkem a znovu jen Milan Klouček musel udržet stávající skóre.
     
    25:56
    Milana Kloučka ohrozily dvě tečované střely, které zamířily mimo. Hradec hraje s neuvěřitelným klidem!
     
    25:19
    Našli! Obránce Radim Šalda ale po krásném křižném pasu nevyzrál na přesouvajícího se Kloučka.
     
    24:18
    Druhá přesilovka zápasu pro Hradec. Bude znovu úspěšná? Jakub Mert (PCE) – 2 minuty za napadení Patrika Hidveghyho u hrazení.
     
    23:28
    Filip Moník mě vyslyšel. Krásně si ze středu najel pro dlouhou přihrávku a své sólo zakončoval tentokrát na druhou tyčku, tu ale přestřelil!
     
    22:49
    A znovu prakticky stejná situace, jen hradecký obránce pálil z dorážky! Domácí by měli začít mířit jinam, tady to nepůjde.
     
    22:34
    Hradec svým napadáním získal puk a do šance si najel Kryštof Hroudný. Zkusil střelu na bližší růžek, kde ale opět vládla Kloučkova lapačka!
     
    17:27
    Jakoby se nechumelilo, do další skvělé pozice se dostal domácí kapitán Radovan Pavlík. Musel ale střílet bekhendem a Klouček si dokázal poradit.
     
    15:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, jak klidně a chladnokrevně zároveň si hradečtí dorostenci počínají v zakončení! Dělovku Hejny tečoval Štohanzl a Klouček ještě zasáhl, ale na dorážku FILIPA MONÍKA už neměl nárok a Královští lvi zásluhou využité přesilovky vedou v prestižním derby už o tři branky – 3:0! Asistence: Martin Štohanzl, Martin Hejna.
     
    14:03
    Ze situace každopádně plyne první přesilovka hradeckého mužstva. Daniel Králíček (PCE) – 2 minuty za hákování.
     
    14:03
    V dalším samostatném úniku se zjevil Radovan Pavlík. Udělal to dobře, ale jeho střelu do horního růžku stačil Klouček vyškrábnout držadlem hokejky!
     
    13:29
    Hradec je při obrovské chuti, už to mohlo být o tři góly! Filip Jirásek ale v další jasné příležitosti těsně přestřelil.
     
    12:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pouhých sedm sekund nato propuká na hradecké střídačce další obrovská radost, a to ve skutečnosti uběhlo rozhodně ještě méně! Hned po buly se dopředu vydal MARTIN HEJNA a domácí bijec dokázal propálit Kloučka podruhé – 2:0! Bez asistence.
     
    12:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté zvládli ještě v oslabení vytvořit protiútok, který tři sekundy po jeho skončení znamená otevírací branku utkání! Vítek Fanderlik si na pravé straně počkal jako starý mazák a pak vybídl mezi kruhy kapitána RADOVANA PAVLÍKA, jenž trefil neomylně mezírku mezi betony Milana Kloučka – 1:0! Asistence: Vítek Fanderlik, Štěpán Matějček.
     
    10:46
    Paradoxně přichází druhý menší trest pro domácí stranu. Martin Štohanzl (HKR) sice v souboji trefil puk, ale svého protivníka také podrazil a je tu další přesilovka pro Pardubice.
     
    09:35
    Famózní Milan Klouček, tohle byl zákrok do zlaté helmy! První střela Patrika Hidveghyho se od jeho masky odrazila zpátky na hokejku hradeckého forvarda, který už střílel do prázdné brány, ale v cestě se mu zjevila Kloučkova lapačka!
     
    09:15
    Obrovské zmatky před Kloučkovým brankovištěm gólem nekončí! Poslední dorážka patřila právě Martinu Hejnovi, gólman byl mimo svou pozici, jenže kotouč nesměřoval mezi tři tyče.
     
    07:11
    Domácí propadli a Pardubicím se rýsovalo přečíslení, jenže přihrávka na Jakuba Haška byla moc dlouhá.
     
    06:01
    Je tady první vyloučení zápasu. Vítek Fanderlik (HKR) se provinil napadením a hosté jdou na úvodní přesilovou hru.
     
    04:20
    První vyložená gólovka zápasu přichází z hokejek domácího týmu! Přečíslení zakončoval úplně osamocený Jaroslav Dvořák, jenže druhý růžek přestřelil.
     
    01:22
    Filip Moník vykroužil před branku a společně s Dominikem Matoušem jim moc nescházelo. Už ale byli Kloučkovi příliš blízko!
     
    00:18
    První útok patřil Pardubicím a hned mohl skončit gólem! Pochobradský dostal přihrávku zpoza brány, ale Hradečtí mu stačili zakončení zblokovat.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Pavlík (Fanderlik, Matějček), 13. Hejna, 16. F. Moník (Štohanzl, Hejna), 30. Hejna (Matějček, Pavlík), 35. Hejna, 39. Jirásek (F. Moník, Štohanzl), 46. Matějček (Pavlík), 55. Štohanzl (Pavlík, Hroudný)


    Královští lvi Hradec Králové: Weiss (Vomáčka) – Voňka, Hroudný, Šalda, Fanderlik, Martinec, J. Moník, Kynčl – D. Matouš, F. Moník, Matějček, Pažourek, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Hejna, Hidveghy, Pavlík „C“. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (30. Groh) – J. Rudy, Mikulčák, Mert, Leder, Polák – Cach „C“, Machala, Machač, Petrus, Syrovec, Králíček, Blümel, Hašek, Bor, Pochobradský, Bureš. Trenér: Jiří Seidl.

    Rozhodčí: Veselý – Hidvéghy, Antalík.

    Diváci: 222
    bahis siteleri