Košice – Martin 3:2 (kon.) | Nitra – Zvolen 5:0 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HK VITAR Martin
sk Neděle 09.03.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Ako bude séria pokračovať?
    Odohrajú sa ešte minimálne dva zápasy. Ten prvý je na programe už v stredu v Martine. Týmto vás srdečne pozývame k jeho sledovaniu prostredníctvom nášho textového prenosu.

    3. zápas: 12. marca, streda: Martin – Košice
    4. zápas: 13. marca, štvrtok: Martin – Košice

    To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. S prianím krásneho zvyšku večera sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (19:22:33)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Martinčania sa snažia márne. Puk je ďaleko od Staňovej bránky a hosťom sa už vyrovnať nepodarí.
     
    59:20
    Hostia hrajú opäť bez brankára!
     
    59:16
    Oddychový čas hostí.
     
    59:16
    Martin dal gól!

    Všetko sa razom zdramatizovalo! Nenápadná strela v podaní JAKUBA SUJU prekvapila Staňu a nás čaká ešte rušná minúta!
     
    59:00
    Hostia hrajú bez brankára!
     
    58:24
    Do konca záverečnej tretiny ostávajú necelé dve minúty. Ospravedlňte, prosím, menšie technické problémy, počas ktorých vám ale neuniklo vôbec nič.
     
    56:12
    Martinskí hráči sa na ľadovej ploche skutočne veľmi trápia. Snaha sa im uprieť nedá, ale nevedia sa presadiť.
     
    55:39
    Košičania majú všetko pod absolútnou kontrolou. Hostia sa snažia úplne márne – proti Košičanom jednoducho nemajú šancu na úspech.
     
    54:21
    Martin sa napokon do pásma dostal. tam sa mu ale nedarí vymyslieť vôbec nič zaujímavé a je iba zatlačený k mantinelom. Odtiaľ strieľať nemôže.
     
    53:48
    Hostia sa s pukom na hokejke pokúšajú dostať do útoku, ale aktuálne sú zatlačení až k vlastnému brankárovi a ofenzívni hráči si ešte na príležitosť budú musieť počkať.
     
    53:19
    Opäť sa hrá dlho bez prerušenia a na ľadovej ploche sa opäť nič zaujímavé nedeje. Martin drží puk, ale mimo útočnej tretiny.
     
    52:15
    Martinčania to skúsili prudkým švihom. Hosťujúci hráči to síce nemysleli zle, ale ich rana bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    51:20
    Čas sa neúprosne kráti a na ľadovej ploche sa stále nič nemení. martinskí hráči by síce veľmi chceli vsietiť kontaktný gól a vrátiť sa do zápasu, ale to je pre nich skutočne ťažká úloha.
     
    50:11
    Domáci hráči už hrajú medzičasom v plnom počte. Ubrániť sa dokázali bez akýchkoľvek problémov.
     
    49:30
    Čas do návratu vylúčeného Košičana sa nezadržateľne kráti a domáci hokejisti s hrou vo vlastnej početnej nevýhode nemajú absolútne žiaden problém. Košickí hráči majú stretnutie plne pod kontrolou.
     
    48:50
    Košickí hokejisti držia puk ďaleko od svojej bránky. Domáci sa bránia ukážkovo a súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    48:10
    Skúsený gólman Staňa za vlastnou bránkou pomáhal spoluhráčom s rozohrávkou. Puk síce prihral jednému z hráčov v tmavomodrom drese, ale následne sa pošmykol a skončil na ľad. Brankár Košičanov sa ale rýchlo oklepal a zamieril späť do svojej bránky.
     
    47:39
    Domáci sa budú musieť brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Klouček.
     
    47:34
    Hostia sa skutočne snažia. Od útočnej modrej čiary tvrdo vypálil Novotný, ale gólman Staňa odmieta pustiť puk cez svoje betóny do siete.
     
    48:46
    Pre Martin je opäť zle. Situácia zo včerajška sa opakuje a martinskí hokejisti stoja opäť vo veľmi ťažkej pozícii. Prehrávajú o dva góly na klzisku Košíc.
     
    47:59
    Košice dali gól!

    Tlak Košičanov napokon skončil tretím zásahom v sieti Dzubinu. Mladík PAVOL SKALICKÝ to skúsil úplne nenápadne strelou z otočky, a tá dokonale prekvapila martinského brankára. Asistencia: Peter Sojčík.
     
    47:42
    Obrovská šanca Košičanov ostáva opäť nevyužitá. Domáci Bartoš prenechal puk Jenčíkovi, ktorý pálil z medzikružia, ale v stopercentnej pozícii nepochodil.
     
    46:37
    Tlak Košičanov bol ale postupne otupený. Hosťujúci hráči sa veľmi dobre bránia a v týchto chvíľach nepúšťajú súpera do vážnejšej šance.
     
    45:47
    Domáci stále pokračujú v obrovskom tlaku. Puk si na hokejku vzal Češík a natlačil sa do zakončenia podobne ako pri svojom dnešnom góle, ale teraz si naňho dal Dzubina veľký pozor.
     
    44:50
    Domáci hokejisti aj naďalej odmietajú opustiť svoju útočnú tretinu. Martinčania sa musia cítiť ako na kolotoči, pretože domáci to pred nimi poriadne rozbalili.
     
    44:03
    martinskí hokejisti ustáli niekoľko veľmi ťažkých situácií. Domáca ofenzíva je druhou najproduktívnejšou v základnej časti v rámci celej súťaži, čo svedčí o jej obrovskej sile.
     
    43:32
    Pozor ale na opačnej polovici ľadovej plochy!) Tam sa domáci hráči dostali do niekoľkých príležitostí v rade. najskôr dobrú pozíciu spálil Hinďoš, a potom sa spoza bránky pokúšal puk za čiaru zasunúť aj Boltun. Mladíkovi ale jeho úmysel nevyšiel. Brankár Dzubina mal čo robiť.
     
    42:07
    Toto bola veľmi nebezpečná strela v podaní hosťujúceho Cígera! Jakub dostal puk v medzikruží a bez rozmýšľania tvrdo pálil, ale Staňa sa prezentoval skvelým zákrokom a betónom puk vyrazil.
     
    41:52
    Martinčania sa aj naďalej nevzdávajú a ostávajú v útočnom pásme pred Staňom. Ten si skúsene pokrýva každý puk letiaci na jeho bránku.
     
    41:23
    Hosťujúci Kolena si pekne nakorčuľoval na puk a zaviezol ho až do útočného pásma. Tam ešte nezištne prihrával spoluhráčovi do lepšej pozície, ale nebol presný.
     
    40:52
    Naopak, Martinčania prevzali puk na svoje hokejky a zaviezli ho na opačnú polovicu ľadovej plochy. tam musel ísť Staňa až na ľadovú plochu, ale kus čiernej gumy schoval v lapačke. Škoda pre hostí, vyrovnanie majú na dosah.
     
    40:16
    v úvode tretej tretiny vybojovali puk na svoje hokejky Košičania a okamžite ho nahodili do útoku.. Tam sa im ale nepodarilo nič vymyslieť a okamžite oň prišli.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina tohto stretnutia nepriniesla o nič lepší hokej. Zatiaľ sa situácia vyvíja rovnako ako včera – aj včera sme v prvej časti hry videli jeden košický gól a v druhej dvadsaťminútpvke po jednom presnom zásahu na každej strane. Bude aj tretia tretina rovnaká ako včera alebo tentokrát Martinčania udržia domácich na uzde?

    Pomer striel po dvoch tretinách 32:19.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:19
    Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny. Na ľadovej ploche sa nedeje skutočne nič zaujímavé. Oba celky si už dajú pozor na to, aby neinkasovali pred blížiacou sa prestávkou.
     
    38:46
    Brankár hostí je v neustálej permanencii a aj tentokrát musel prevetrať svoju lapačku. Strela jeho súperov ale vôbec nepatrila do kategórie nebezpečných, a tak sa hostia nemuseli obávať.
     
    38:06
    Na štadióne teraz viac než samotná hra zaujmú fankluby oboch tímov. Tie sa vzájomne slovne provokujú a neostáva iba pri slušných slovách.
     
    37:39
    Domáci Jenčík iba nechápavo krúti hlavou. Na martinského brankára to skúsil z uhla, ale ani tento pokus na Dzubinu platiť nemohol.
     
    37:16
    Aktívnejším celkom sú domáci hokejisti. Tí sa síce dostávajú k veľkému množstvu striel, ale tie nie sú natoľko nebezpečné, aby prekvapili Dzubinu v martinskej bránke.
     
    36:57
    Na štadióne sa teraz bavia aspoň oba fankluby, ktoré sa prekrikujú medzi sebou. Na ľadovej ploche to ale nie je ono a ani jeden z celkov si nevie vypracovať súvislejší tlak.
     
    36:24
    Podobná situácia sa zopakovala aj teraz, lenže domáci tentokrát nevystrelili. Bartánus iba zo stredu klziska nahodil puk za Dzubinu na zadný mantinel a odkorčuľoval na striedačku.
     
    35:54
    Brankár Dzubina si na svoje konto pripísal ďalší zákrok. nebola to v podstate ani strela, skôr iba akési nahodenie puku od domácich hráčov, ktorí následne odišli striedať. Dzubina hru pre istotu prerušil.
     
    35:25
    Martinčania sa stále nevzdávajú. Chceli sa rýchlo dostať do útoku, ale vystavili sa iba ofsajdovej pozícii. Tú si pozorný postranný rozhodca okamžite všimol.
     
    35:00
    Hostia sa aj naďalej museli brániť. Oslobodzujú sa iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    34:21
    Košičania prevzali iniciatívu do vlastných rúk. Puk držia na svojich hokejkách v útočnej tretine, ale hostia sa veľmi obetavo bránia. Tretíkrát už inkasovať určite nechcú.
     
    33:30
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia, ale na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé.
     
    32:45
    Na ľadovej ploche sa situácia stále nemení. Martinskí hokejisti tak ako včera prehrávajú o jediný gól a my budeme s napätím sledovať, či to ustoja, alebo sa v závere opäť rozsypú.
     
    31:57
    Ani Košičania ale nemôžu byť kľudní. Suja získal puk a nemyslel to vôbec zle. Nakorčuľoval si do pásma a tvrdým švihom chcel prekvapiť, ale Staňa si dal pozor.
     
    31:20
    Hosťujúci hráči sa síce snažia v ofenzíve, ale musia si dávať pozor aj v obrane. Teraz Martinčania pustili do útoku Biceka, ktorý puk prenechal Jenčíkovi, ale jeho zakončenie nemohlo brankára prekvapiť.
     
    30:46
    Hostia sa okamžite pokúšajú o vyrovnanie. Pri pravej žrdi si perfektný priestor urobil Galamboš, ale puk sa na jeho hokejku nedostal.
     
    30:13
    Košice dali gól!

    Domáci okamžite využívajú presilovú hru. MAREK BARTÁNUS vypálil skutočne tvrdo a Dzubina si už s touto ranou nedokázal poradiť. Asistencie: Richard Jenčík a Peter Bartoš.
     
    29:58
    Hostia sa budú brániť. Brcko sa previnil držaním.
     
    29:14
    Na opačnej polovici ľadovej plochy si ale veľký pozor musia dávať domáci hráči. Finsterle sa dostal do rýchleho zakončenia, ale tentokrát bol na brankára Oceliarov prikrátky.
     
    28:52
    Svatoš si nakorčuľoval pred bránku, ale prihrávku nedostal. Skúsený košický útočník nemohol zakončovať a nepodarilo sa to ani nikomu z jeho spoluhráčov.
     
    28:30
    Oveľa aktívnejší sú v týchto chvíľach domáci hokejisti. Tí sa snažia, aby sa dostali späť do vedenia, ale Dzubina pracuje zodpovedne a puk do siete odmieta pustiť.
     
    27:36
    Martinskí priaznivci po góle svojho tímu vytiahli vlajku s logom klubu a oslavujú vyrovnanie. Zápas razom nabral nové grády.
     
    26:42
    Martin dal gól!

    Hostia vyrovnávajú! Domáci situáciu úplne podcenili a pred bránkou ostal úplne osamotený LUKÁŠ FINSETRLE, ktorý bezproblémovo poslal puk za bezmocného Staňu. Asistencie: Dominik Fujerík a Jakub Suja.
     
    26:12
    Domáci sa stále snažia v útoku, ale to im vôbec nepomáha. Jenčík si zbehol pred bránku a čakal prihrávku, lenže tá neprišla. Puk domácim vzali brániaci hostia.
     
    24:47
    Štrbák to spoza vlastnej bránky nemyslel zle. Puk poslal až na útočnú modrú čiaru, kde oň bojoval Bicek, ale ten úspešný nebol a napokon sa nedostal ani do útoku.
     
    24:20
    Domáci Štrbák musel spolupracovať s vlastným brankárom. Staňa si bezproblémovo poradil s ľahkým nahodením a puk následne posunul spoluhráčovi, ktorý sa pokúsi rozohrať.
     
    23:48
    Úvodné minúty druhej tretiny sú asi tak zaujímavé ako prvá časť stretnutia. na ľadovej ploche vôbec nevidíme zaujímavý hokej a diváci sa zaiste nudia.
     
    23:10
    Hostia už hrajú v plnom počte a my sme počas tejto hry v nerovnovážnom stave nevideli vôbec nič zaujímavé. Až po skončení domácej presilovky tvrdo vypálil Kolba, ale tesne minul.
     
    22:28
    Domáci chceli ísť do útoku, ale ani teraz im zámer nevyšiel. Košičania stroskotali už na útočnej modrej čiare, kde ich zastavil ofsajd.
     
    22:18
    Až teraz, po viac ako minúte hry, sa do hry zapojil aj brankár Dzubina. Košičanom sa doposiaľ vo vlastnej presilovke nedarilo ani len prebojovať sa do útoku.
     
    21:29
    Hostia vôbec nevyzerajú na to, že by mali hrať v početnej nevýhode. Puk držia v útočnom pásme a Staňa dokonca musel aj zasahovať.
     
    21:04
    Hostia sa budú brániť. Za hákovanie odchádza na trestnú lavicu Novotný.
     
    20:59
    Hostia už medzičasom v plnom počte. V tejto tretine domácich k ničomu nepustili.
     
    20:19
    Martinskí hokejisti hneď v úvode vybojovali puk na svoje hokejky a poslali ho cez všetky čiary. Pripomeňme, že dohrávajú hru v početnej nevýhode.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina druhého štvrťfinále medzi Košicami a Martinom je minulosťou. Diváci v nej veľa zaujímavého nevideli, ale vo vedení sú aj napriek tomu domáci hokejisti. Hosťujúci Dzubina mal doposiaľ viac práce ako jeho náprotivok.

    Pomer striel po prvej tretine 11:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:35.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:51
    Košiciam sa to predsa len ešte podarilo! Bartánus ostal nikým nechránený pred bránkou, ale Dzubina vysunutou hokejkou vyrazil puk a znemožnil tak domácemu útočníkovi zakončiť.
     
    19:37
    Hostia sa ukážkovo bránia. Puk za pukom posielajú cez všetky čiary a domácim sa už zrejme nepodarí vážnejšie pohroziť pred Dzubinom.
     
    19:06
    Svatoš si prevzal puk na svoju hokejku a individuálne sa dostal až pred bránku. Tam si ho trochu predhodil a k strele sa už napokon neprepracoval.
     
    18:51
    Hostia sa budú brániť. Matejka je vylúčený za podrazenie.
     
    17:49
    Domáci sa predsa len pred bránku nahrnuli a dostali sa aj k strele. Puk si potiahol Sojčík, ale Dzubinu neprekonal.
     
    17:20
    Do konca tejto časti hry ostávajú už iba necelé tri minúty. Pri puku sa držia domáci, ale nevedia sa dostať k streleckému pokusu.
     
    16:58
    ďalšia gólová šanca Košíc! Do medzikružia si nakorčuľoval nikým nebránený Bicek a dostal presnú prihrávku. Okamžite sa napriahol, ale puk poslal tesne nad bránku.
     
    16:12
    Martinskí fanúšikovia pokrikom povzbudzujú svojho gólmana, ktorý má pred sebou zaiste náročnú situáciu. Dnes si do metropoly východu našli cestu približne tri desiatky Martinčanov.
     
    15:37
    Košice dali gól!

    Domáci otvárajú skóre duelu. MATEJ ČEŠÍK si prevzal puk vo vlastnej útočnej tretine, stiahol si ho vedľa bránku a lišiacky prekabátil Dzubinu. Asistencia: Peter Sojčík.
     
    14:56
    Dmáci v ďalšej zaujímavej pozícii! V trojici sa nahrnuli do útoku a puk napokon smeroval na hokejku Jenčíka. Ten to skúsil tvrdou ranou, ale s tou si poradil Dzubina.
     
    14:34
    Domáci hokejisti sa museli brániť, ale zvládli to bez strely do priestoru vlastnej bránky. napokon sa pokúsili aj o rýchly brejk, ale puk prešiel všetkými čiarami a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    13:56
    Hosťujúci gólman si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Dzubina nechce nič riskovať, a preto v lapačke schoval aj obyčajné nahodenie.
     
    13:21
    Domáci Bartánus z pravej strany posunul puk pred bránku, ale tam trestuhodne nik nebol! Kus čiernej gumy sa iba prekĺzol bránkoviskom Dzubinu.
     
    11:50
    Brankár Staňa sa ale musí mať na pozore. Hosťujúci hráči sa odmietajú vzdať a neustále sa ho pokúšajú ohroziť strelecky.
     
    11:19
    Martin sa pokúsil poslať puk na opačnú polovicu ľadovej plochy. Hostia sa popri mantineli dostali do útoku, ale zatiaľ sa im vystreliť nepodarilo.
     
    10:45
    Steel aréna len tak zhíkla! Od útočnej modrej čiary sa napriahol Klouček, ale jeho delovka skončila iba tesne vedľa bránky Dzubinu, ktorý v tomto prípade puk zrejme vôbec nevidel.
     
    10:15
    Úvodných desať minút stretnutia je už za nami. My sme ale doposiaľ nevideli takmer nič zaujímavé, s výnimkou dvoch nepremenených šancí domácich.
     
    09:48
    Martinčania napokon zaviezli puk do útočnej tretiny, ale to bolo z ich strany všetko. Pokúšali sa o dobre myslenú strelu, ale z medzikružia hostia nenamierili presne a puk skončil nad bránkou Staňu.
     
    09:20
    Martinskí hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a pokúšajú sa o rýchly brejk na opačnej strane. Ten ale musí počkať, pretože domáci veľmi dobre a vysoko napádajú súperovu rozohrávku.
     
    08:54
    Pozor ale na tento rýchly protiútok Košíc! Domáci sa nahrnuli do pásma a spoza pravého kruhu tvrdo pálil Hinďoš. Gólman Dzubina bol na svojom mieste a jeho ranu zneškodnil.
     
    08:16
    To ale bolo na chvíľu všetko. martin prevzal puk a pokúsil sa niečo podobné vymyslieť na opačnej polovici ľadovej plochy, ale vôbec sa nedostal k nebezpečnej strele.
     
    07:48
    Ďalšia vážnejšia príležitosť pre Košice! Bartoš z pravej strany skúšal najsklr poslať puk ponad Dzubinu, ale keď sa mu to nepodarilo, volil prihrávku pred bránku, kde bol Jenčík. Ten bol ale veľmi dobre bránený a nemohol presne zakončovať.
     
    06:32
    Spoza obrany to teraz skúsil domáci Hinďoš, ale úspešný nebol. Jeho rana letela k pravej žrdi, kde bol ale dobre osadený betón brankára hostí.
     
    06:03
    Košičania sú v útoku o niečo nebezpečnejší než ich súper. Pred bránku si nakorčuľoval Jokeľ, ale jeho dotyk s pukom brankára Dzubinu neprekvapil.
     
    05:50
    Hosťujúci Dzubina nenecháva nič na náhodu. Košickí hráči naňho skúsili vystreliť ihneď po buly, ale gólman bol pozorný a nič neriskoval.
     
    05:16
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení a diváci sa nemajú poriadne na čo pozerať. Oba celky sa snažia, ale zatiaľ bez akéhokoľvek úspechu.
     
    04:48
    Hostia síce držia puk na svojich hokejkách, ale bez strely im to bude zbytočné. Hosťujúci hráči sa nevedia prepracovať do nebezpečnej streleckej pozície.
     
    04:20
    Začalo sa skutočne veľmi pomaly a opatrne. Košičania svoju úlohu favorita zatiaľ nepotvrdzujú, keďže martin má puk na hokejkách oveľa častejšie.
     
    03:58
    Hostia sa takmer nahrnuli do nebezpečnej pozície. Za pukom šprintoval Finsterle, ale nedokázal ho spätne prihrať pred bránku, kam si nakorčuľovali jeho spoluhráči. Menovaný sa potom dokonca pošmykol a skončil na ľade.
     
    03:24
    Košickí hokejisti sa stále pokúšajú o ďalšiu nebezpečnú situáciu. Teraz sa im ale vôbec nedarí a musia sa stiahnuť na vlastnú obrannú polovicu. martin napáda veľmi nepríjemne.
     
    02:50
    Veľká šanca Košičanov! Jokeľ sa z ničoho nič ocitol osamotený pred bránkou a dostal puk, ale Dzubina si svoje miesto obhájil a kus čiernej gumy do siete nepustil. Martin teraz môže svojmu gólmanovi skutočne ďakovať.
     
    02:16
    Domáci sa dostali k tvrdej strele! Bartánus to skúsil spoza obrany, ale jeho pokus bol zblokovaný a brankára Dzubinu ohroziť veľmi nemohol.
     
    01:50
    Stále hráme bez akéhokoľvek prerušenia. Na ľadovej ploche sme nevideli ešte ani jednu zaujímavú situáciu, v úvode nechce nikto urobiť zbytočnú chybu.
     
    01:19
    Hra sa stále neprerušuje a na ľadovej ploche sa nič nemení. Martin má puk na hokejke, ale po prechode útočnou modrou čiarou sa mu nedarí vystreliť.
     
    00:49
    Hostia si prevzali kus čiernej gumy na svoje hokejky a pokúšajú sa o útočnú akciu. Zatiaľ sa im vôbec nedarí a Galamboš musí ísť až za vlastnú bránku, odkiaľ bude rozohrávať.
     
    00:16
    Košičania vyhrali prvé buly a Bartánus puk okamžite posunul do útoku. Tam sa pri mantineli snažil Bicek, ale puk nevybojoval.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hymna Slovenskej republiky je už za nami, úvodnému buly už skutočne nič nebráni.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    V bránke Košíc začína Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Michal Dzubina.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Briják – Bartánus, Boltun, Bicek (A) – Jenčík (A), Bartoš, Svatoš – Sojčík, Češík, Skalický – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina – Perniš, Novotný, Tupý, Ďatelinka, Brcko, Matejka, Rzsina, Šugár – Themár, Kolena, L. Klíma – Važan, Galamboš, Rožník – Suja, Fujerík, Finsterle – J. Cíger, Dírer, Pokrivčák

    Rozhodca: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, play-off našej najvyššej hokejovej súťaže pokračuje! Srdečne vás vítame pri sledovaní druhého štvrťfinálového duelu v sérii Košíc s Martinom.

    Ako skončil prvý zápas štvrťfinálovej série? V metropole východu sa o dôležité víťazstvo bojovalo už včera. Zápas sa napokon skončil jasným triumfom 6:1 v prospech domácich Košičanov, ale po prvých štyridsiatich minútach hry nebolo ešte o ničom rozhodnuté. Po prvej i druhej tretine košickí hokejisti viedli iba o jediný gól, no o všetkom rozhodla záverečná dvadsaťminútovka, v ktorej Oceliari nasúkali martinským hráčom až štyri góly. Zaujímavosťou je, že včera videli diváci tri góly (všetky košické) v presilovke a dva presné zásahy v oslabeniach (jeden martinský a jeden košický). Blízko hetriku bol domáci mladík Oliver Jokeľ, ktorý skóroval dvakrát. Tretí puk už do Dzubinovej siete ale neposlal.

    Čo povedali tréneri? Na včerajšej pozápasovej tlačovej konferencii v press centre Steel arény zhodnotili kouči oboch tímov zápas takto:

    Anton Tomko (tréner Košíc): "Od začiatku sme hrali s veľkým nasadením. Za stavu 2:0 sme potrebovali dať ďalší gól, aby sme sa upokojili, ale ten neprišiel. Naopak, spravili sme chybičku v strednom pásme a Martin ju využil a náš náskok znížil. Po treťom presnom zásahu sme pridali ďalšie po pekných akciách. Ale čo je najdôležitejšie, v sérii vyhrávame 1:0 a musíme sa pripraviť na ďalší zápas."

    Daniel Babka (tréner Martina): "Košice v prvej tretine k našim hráčom pristupovali veľmi rýchlo. Domáci boli silnejší v osobných súbojoch. V druhej dvadsaťminútovke sme mali za stavu 2:1 pre Košičanov niekoľko príležitosti na vyrovnanie, v presilovke puk poskakoval na bránkovej čiare. Ak by sa nám bolo podarilo vyrovnať, zápas by sa zrejme vyvíjal inak. Zlomový gól bol ten na 3:1, potom sme dostali ďalšie a bolo to vybavené."

    Ako to vidia stávkové kancelárie? Bookmakeri majú v predstave o víťazovi zápasu jasno a na triumf domácich Košičanov vypísali kurz iba 1,2. Na výhru hostí je to až 9 a remízu po riadnej hracej dobe si môžete natipovať s kurzom približne 7.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 16. Češík (Sojčík), 31. Bartánus (Jenčík, Bartoš), 48. Skalický (Sojčík) – 27. Finsetrle (Fujerík, Suja), 60. Suja


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Briják – Bartánus, Boltun, Bicek (A) – Jenčík (A), Bartoš, Svatoš – Sojčík, Češík, Skalický – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš
    HK VITAR Martin: Dzubina – Perniš, Novotný, Tupý, Ďatelinka, Brcko, Matejka, Rzsina, Šugár – Themár, Kolena, L. Klíma – Važan, Galamboš, Rožník – Suja, Fujerík, Finsterle – J. Cíger, Dírer, Pokrivčák

    Rozhodčí: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek

    Diváci: 3387
    bahis siteleri