Alkmaar – Ajax 1:3 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:1 (kon.) | Excelsior – GA Eagles 3:2 (kon.)
Groningen – Heracles 3:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
1:3 (0:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 17.08.2014, 12:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Žlutou kartu nakonec dostávají dva stopeři, domácí Gouweleeuw a hostující Moisander.
    Anwar EL GHAZI - 1:3
     
    90
    Ajax právě vstřelil branku!
    Po rychlé souhře přeci jen hosté navyšují svůj náskok! To když se parádně do horního rohu trefil ANWAR EL GHAZI a skóruje ve svém druhém zápase za první tým Ajaxu!
     
    87
    A po následném rohovém kopu hlavičkoval Henriksen, ve výborné pozici ale nasměroval svoji střelu vedle hostující branky.
     
    85
    Hosté teď odmítají potvrdit své vítězství! Na další ze skvělých centrů Schöneho si naskočil Sigthorsson, ten hlavou trefil tyč a Viergewer z dorážky v bezprostřední blízkosti branky nechal vyniknout Estebana!
     
    84
    El Ghazi přesným pasem vybídl ke skórování Schöneho, do jeho rány z úhlu se ale stačil vložit Poulsen! To byla obrovská příležitost Ajaxu.
     
    83
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Tankovič, přichází Rousheuvel.
     
    77
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Johansson, přichází Elm.
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Blind, přichází Serero.
     
    75
    Wuytens vidí žlutou kartu za nedovolené stažení Ligeona.
     
    74
    Po obrovské chybě Tankoviče v rozehrávce běžel Sigthorsson naprosto osamocen proti Estebanovi, ale tak dlouho váhal se zakončením, až jej Ortiz doběhl, po následném souboji Sigthorsson padl k zemi, penalta se ale nepíská!
    Lasse SCHÖNE - 1:2
     
    70
    Ajax právě vstřelil branku!
    LASSE SCHÖNE potáhl míč z levého křídla do středu pole a následnou ránu z dvaceti metrů nasměroval přesně k tyči domácí branky! Hostující středopolař dnes předvádí fantastický výkon a je suverénně nejlepším hráčem dosavadního průběhu zápasu.
     
    66
    A do třetice Schöneho centr, tentokrát míč před domácí brankou propadl k Van der Hoornovi, jenž ze tří metrů patou přestřeluje branku Estebana!
     
    56
    Boilesen natáhl k ráně nějakých třicet metrů od branky a jeho parádní pumelice se odrazila od břevna domácí branky!
    Steven BERGHUIS - 1:1
     
    50
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    K velké radosti fanoušků Alkmaaru stál na konci parádní kombinační souhry STEVEN BERGHUIS, jenž pak už snadno prostřelil brankáře Cillessena!
     
    46
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Kishna, přichází El Ghazi.
     
    37
    Schöne před domácím pokutovým územím propasíroval svůj pas na Sigthorssona, tomu ale míč utekl a islandský útočnínk následným skluzem ostře sestřelil Poulsena, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    21
    AFAS Stadionem to pořádně zahučelo. To když si na Poulsenův centr naběhl naprosto osamocený Tankovič a hlavičkoval jen těsně vedle branky zcela přikovaného Cillessena, jenž už snad pouze tlačil míč očima.
    Davy KLAASEN - 0:1
     
    15
    Ajax právě vstřelil branku!
    Velkou parádu vymyslel a hlavně zrealizoval Lasse Schöne, jenž perfektní kolmicí vysunul do střelecké pozice DAVY KLAASENA, jenž prostřelil brankáře Estebana a posílá obhájce ttitulu do vedení! Alespoň půlku gólu by si ale zasloužil Schöne, jehož přihrávka byla vskutku výstavní.
     
    11
    Obrovská příležitost pro změnu na druhé straně, kam se s míčem na kopačce přes hostující zadáky doslova proboural Hupperts, tomu ale stačil v poslední možnou chvíli skočit do střely Van der Hoorn, jinak by měl Cillessen jen minimální šance zasáhnout.
     
    9
    A znovu musel Esteban zasahovat! To když otevřená vrata na levé straně domácí obrany využil ke svému průniku Ligeon, následnou ránu Esteban vyráží.
     
    8
    Po rychlém kontru hostů běžel Kishna z úhlu vstříc Estebanovi, domácí brankář ale včas vyběhl a zajímavou příležitost hostujícího útočníka výborným zákrokem zneškodnil.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 50. Berghuis – 15. Klaasen, 70. Schöne, 90. El Ghazi

    Karty:   75. Wuytens (ALK), 90+4. Gouweleeuw (ALK) – 37. Sigthorsson (AJA), 90+4. Moisander (AJA)


    AZ Alkmaar: Esteban – Johansson (77. Elm), Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen – Gudelj, Henriksen, Ortiz – Berghuis, Tankovič (83. Rousheuvel), Hupperts
    Náhradníci: Rochet – Luckassen, Hoedt, Haps, Elm, Haye, Rousheuvel

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen – Klaasen, Viergever, Blind (77. Serero) – Schöne, Sigthorsson, Kishna (46. El Ghazi)
    Náhradníci: Vermeer – Riedewald, Andersen, Milik, El Ghazi, Tete, Serero

    Rozhodčí: Blom – Langkamp, van Dongen
    bahis siteleri