Trnava – Pov. Bystrica 3:0 (kon.) | Michalovce – Prievidza 0:0 (zruš.) | SR 18 – Spišská N. Ves 2:4 (kon.)
Bardejov – Senica 1:5 (kon.) | Prešov – Lipt. Mikuláš 0:5 (kon.) | Detva – Topoľčany 5:3 (kon.)
konec
HK Detva
5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
HC Topoľčany
sk Pátek 05.12.2014, 18:00 • ZŠ Detva • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pekný zvyšok večera Vám z Detvy praje Marek Antalík. (21:32:39)
     
    Dušan Kapusta (tréner HC 07 Orin Detva)" Po prvej tretine som si myslel, že to zvládneme po nešťastnom zápase v Lip. Mikuláši. Chlapci si niektoré veci uvedomili a začali hrať hokej. Lenže druhá a tretia tretina ma presvedčila o niektorých mentálnych návykoch. Dôležité je však, že sme vyhrali. Počítajú sa tri body. Dve tri noci budem mať horší spánok, ale to prejde. Čakajú nás veľmi ťažké zápasy. Budúci týždeň bude veľmi náročný. Strata bodov by bola pre nás veľmi nepríjemná. Gól v presilovke 5 na 3, ktorú hráme a dostane gól poukázal na chyby,ktoré sme robili aj v Mikuláši."

    Svätopluk Kosík (tréner HC Topoľčany: "Nieje to náš prvý zápas, čo na klziskách súperov prehrávame prvé tretiny. Urobili sme zbytočné chyby. Dva góly sme dostali po našich fauloch a domáci využili presilovky. Nedali sme si pri jenom góle na hráča z druhej vlni a inkasovali sme. Za nepriaznivého stavu sme sa pokúsili niečo z výsledkom urobiť, ale proti tak skúsenému súperovi ako je Detva a na jeho ľade je to neskutočne náročné. Podarilo sa nám dotiahnuť súpera na gól, ale v nervóznom závere sme nemali dosť síl na vyrovnanie. Myslím si,že na to všetko sme odohrali celkom slušné stretnutie. Na domácom ľade sme iné mužstvo zdolali sme naposledy Bardejov predtým u nás prehrali Michalovce a tak isto aj Detvu sme obrali o body. Lenže body hlavne strácame kvôli prvým tretinám na ľade súperov. Nebyť brankára Račka bolo by to po prvej tretine aj v dnešnom zápase oveľa horšie. Vďaka nemu sme aj dneska boli dlho v hre o výsledok, ale on sám na všetky chyby nestačí."
     
    Pred dnešným zápasom v Detve sa rozlúčil s bohatou hráčskou kariérou 37 ročný Kamil Mahdalík. Pri tejto príležitosti bol vyvesený jeho dres s číslo 20 pod strom štadióna. Je jediným hráčom Zvolena, ktorý sním získal oba majstrovské tituly.
    Bol si prekvapený, čo pre teba pripravil funkcionári Detvy?
    "Vyvesenie dresu je vrchol kariéry každého hokejistu, práve preto je to pre mňa obrovská česť, že môže byť aj môj dres vyvesený pod stropom detvianskej haly."

    Potešilo ťa to keď v sezóne 2012/2013 po skončení sezóny v Detve si sa znovu objavil v drese extraligového Zvolena a na koniec si sa tešil z titulu?
    "Bolo to zlatým klincom mojej bohatej kariéry a veľmi ma to potešilo, pretože som sa ocitol v jednom drese s mojim synovcom Igorom Cibuľom, ktorý bol dvojkou Mareka Šimka a spolu sme mohli oslávil titul majstra Slovenska."

    Tvoj najväčší moment v kariére?
    "Bol to môj prvý gól v extralige a bolo to proti Slovanu Bratislava. Štadión vo Zvolene bol vypredený do posledného miesta a ja som sa musel podeliť o svoju radosť našim brankárom Mirom Michalekom, za ktorým som prekorčuľoval celé klzisko."

    Kamil Mahdalík pôsobil HKM Zvolen, MHC Martin, MsHK Žilina, HK 32 L. Mikuláš, HC 07 Detva a legionársky pôsobil v Medveščaku Záhrebe 2004/2005, ktorý teraz pôsobí v KHL.
    Najväčšie úspechy sú dva tituly s HKM Zvolen a víťaz kontinentálneho pohára MHC Martin.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Detva dala gól!

    Gólom do prázdnej brány uzavrel skóre BRANDON PARKHOUSE.
     
    58:36
    Hostia v plnom počte.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    Budeme pokračovať v hre.
     
    57:42
    V obrannom pásme Topoľčian je rozbité plexisklo.
     
    56:32
    Strela Sládoka skončila na ochrannej sieti. Lenže Záborský odchádza na ďalšie dve minúty.
     
    56:26
    Osobný trest re Račka, ktorý si odsedel Ondruška sa skončil.
     
    55:27
    Pri prechode do útočného pásma sa dostali domáci do postavenia mimo hry.
     
    54:24
    Tesné postavenie mimo hry Zorvana.
     
    53:54
    Detva sa previnila zakázaným uvoľnením.
     
    53:05
    Ďalšie oslabenie Topoľčany prežili bez inkasovania.
     
    52:18
    Spolupráca Hataša s Parkhousem sa gólom nekončí. Parkhouseho strelu Račko vyrazil,
     
    51:05
    Za napadnutie dostáva dve minúty Chromý.
     
    50:58
    Buda bránení dvojicou obrancov zakončuje, ale prestrelil bránu.
     
    49:40
    Hostia sú v plnom počte.
     
    49:10
    Ďalšia domáca strela skončila na týčke brány Račka.

    Marek Antalík

    Branky a nahrávky: 11. Žilka (Parkhouse, Hataš), 13. Hataš (Parkhouse, Srnka), 15. Mačkovič (Zorvan, Predajniansky), 39. Hataš (Parkhouse, Pač), 60. Parkhouse – 28. Káčer (Kopecký, Račko), 40. Dobrý (Zahorský, Bystričan), 41. Fusek (TS)


    HK Detva: Volentier (Korytar) – Hatšs, Pač, Lunter, Sládok, Predajniansky, Mačkovič, Pinka – Parkhouse, Srnka, Žilka – Hús, V. Fekiač, Hegyi – Zorvan, P. Fekiač, Buda – Kucej, Nociar, Mendel. Tréner: D. Kapusta.
    HC Topoľčany: Račko – Bystričan, Guričan, Kopecký, Mrázik, Chromý, Georgievsky, Ondruška – Káčer, Hurtaj, Fusek – Chlapovič, Bosák, Záborský – Hudec, Dobrý, Záborský. Tréner: S. Kosík.

    Rozhodčí: Majling – Číž, Kollár
    bahis siteleri