Švédsko – Japonsko 3:2 (kon.) | Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 0:2 (kon.)
konec
Rusko
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Česko
Pondělí 05.01.2015, 21:30Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Češky jsou v útoku a zkouší to v šesti bez brankářky!
     
    59:19
    Štarjovová se jako velký vítr prohnala po pravém hrazení až před Škodovou, byla jí už ale moc blízko a naše gólmanka znovu zasahuje.
     
    58:43
    Národní tým si vybírá oddechový čas.
     
    58:30
    Tak to je obrovská škoda, ještě to mohlo vyjít! Třetí formace vytvořila v ruském brankovišti obrovský zmatek, Forejtová mohla snížit na rozdíl jediné branky, ale Tarakanovová ji vychytala.
     
    54:14
    Dobrá střela z pravého kruhu, Tarakanovová ji ale posílá vyrážečkou pryč.
     
    53:36
    Tak tohle byl hodně bolestivý moment. Kapitánka Míša Pejzlová se neústupně tlačila do šance, Rusky jí ale v hromadné kolizi zastavily. Snad bude Pejzlová v pořádku.
     
    52:24
    A teď by ten moment mohl přijít. Landyš Faljachovová (RUS) pyká za hákování, přesilovka je pro českou reprezentaci velkou možností!
     
    50:59
    Blanka Škodová dneska neuvěřitelně čaruje! Po křižné přihrávce už jedna z Rusek střílela do prázdné branky, ale naše gólmanka se famózně roztáhla po čáře a jako Gandalf řekla puku: Nemůžeš projít!
     
    50:25
    Pejzlová se u tyčky dostala ke kotouči, ale gólmanka ho dokázala zblokovat a beton měla ke své tyči pevně přitisknutý.
     
    47:31
    A znovu si naše gólmanka zaslouží pochvalu, tváří v tvář vychytala další hokejistku sborné.
     
    46:58
    Šance národního týmu musí dál držet Blanka Škodová. Teď se na ni řítila volná Štarjovová, ale v brance zkrátka místo nenašla, Škodová vytěsnila puk na horní síťku!
    Barbora PATOČKOVÁ - 3:1
     
    46:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně, konečně!! České naděje ještě žijí, snižujeme na rozdíl dvou branek! Michaela Pejzlová vzala puk ve středním pásmu a nádherně s ním projela až do přečíslení, v němž vybídla BARBORU PATOČKOVOU. Ta sice napoprvé ještě Tarakanovovou nepřekonala, ale z dorážky už se jí to povedlo a žijeme – 3:1! Asistence: Michaela Pejzlová.
     
    44:54
    Naše obrana si nedala pozor a Rachimovová našla dlouhou přihrávkou Bolgarevovou. Blanka Škodová ale na svém kontě stále drží nulu.
     
    39:28
    Bohužel, když nedokážeme proměnit ani takovou šanci, nemáme příliš šancí na úspěch. Do samostatného úniku se skvěle protáhla Tereza Topolská, chtěla trefit místo u druhé tyče, ale Tarakanovová ji rozesmutnila.
     
    34:38
    Pejzlová najela svižně do pásma a když se jí nepovedlo vystřelit, k dorážce chyběl kousek Hymlárové. Také ona se však k zakončení nedostala, puk ji soupeřka vypíchla na poslední chvíli.
     
    32:22
    Diváci se rozhodně nenudí, na obou stranách teď chybělo hodně málo ke gólu! Tarakanovové nečekaně propadla střela ze středního pásma, pak do sóla naopak prchla Kadirovová. Škodová ale její bekhendový blafák fantasticky zastavuje lapačkou!
     
    28:29
    Alsu Rachimovová nabízela puk od levého hrazení na teč svým spoluhráčkám. Těm se záměr povedl, ale Blanka Škodová zasahuje!
     
    25:07
    Český tým střídá brankářky. Kateřinu Zechovskou nahrazuje Blanka Škodová.
    Neuznaný gól Rusek
     
    25:07
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! Jedna z ruských hokejistek počkala za brankou, zvolila Granlundovu fintu a dostala puk do branky, jenže rozhodčí rozpažuje. Gól neuznává pro hru vysokou holí!
     
    23:19
    České juniorky ale taky mají šance, jenom to chce konečně jednu z nich proměnit! Z rohu se před branku dostala Neubauerová, rychle se otočila kolem své osy, ale Tarakanovová zasahuje betonem.
    Polina BOLGAREVOVÁ - 3:0
     
    22:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale ne... Tohohle gólu je obrovská škoda. Sborná překonala modrou čáru ve dvou, jenže české obránkyně příliš odcouvaly. Faljachovová přenechala puk zadovkou na POLINU BOLGAREVOVOU, která z dálky překonala Kateřinu Zechovskou přesnou střelou do růžku – 3:0. Asistence: Landyš Faljachovová.
     
    20:48
    Výborný forčeking Noemi Neubauerové přihrál šanci Michaele Pejzlové, která se zjevila před brankovištěm úplně sama. Možná ale byla tak překvapená, že právě proto nezvládla Tarakanovovou překonat.
     
    18:46
    Je tady první vyloučení a dobrou zprávou je, že přesilovku si zahrají naše hokejistky. Rozjíždějící se útok zastavila podražením Landyš Faljachovová (RUS) a budeme moci ještě do přestávky odpovědět.
     
    17:30
    Češky mají další gólovou příležitost z protiútoku. Po pravé straně se parádně protáhla Kateřina Bukolská a volila bekhendové zakončení, které ale kryje Valeria Tarakanovová.
    Kristina KOROTKICHOVÁ - 2:0
     
    16:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí je bohužel na světě trest v podobě druhé branky našich soupeřek. Padla prakticky z totožné situace, u hrazení si ale tentokrát udělala prostor KRISTINA KOROTKICHOVÁ a našlápla až k Zechovské, kterou překonala přízemním zakončením – 2:0. Bez asistence.
     
    16:15
    Co chybělo? Kompletní druhý útok českého týmu se navezl do ruského brankoviště, ale z dorážky neuspěla ani jedna z hokejistek.
    Anna ŠOCHINOVÁ - 1:0
     
    12:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po necelých třinácti minutách bohužel končí ruský nápor zaslouženým gólem. A musíme uznat, že krásným. Už poněkolikáté po pravé straně projela ANNA ŠOCHINOVÁ, kličkou se zbavila české obránkyně a rázem byla sama před Zechovskou, kterou dokázala u druhé tyče prostřelit – 1:0. Bez asistence.
     
    11:34
    V posledních minutách se to na naši bránu jen a jen hrne. Nyní na Kateřinu Zechovskou dorážela dvojice ruských hokejistek, ale puk za čáru dostat nedokázaly. Navíc je hra přerušena pro postavení v brankovišti.
     
    10:06
    Další nebezpečnou akci vyprodukovala ruská kapitánka Anna Šochinová, tentokrát se proti ní musela blýsknout výborným přesunem Zechovská!
     
    09:12
    Fanuza Kadirovová se od pravého hrazení prosmýkla až do mezikruží, odkud zkoušela trefit druhý růžek. Naštěstí minula.
     
    07:15
    Teď už Ruskám příliš nechybělo! Dokázaly si naši obranu rozpohybovat, ale Darja Těrjoškinová vyslala hodně pomalý puk, který Zechovská vypíchla do bezpečí.
     
    04:05
    To je obrovská škoda! Češky skvěle bojovaly na brankovišti a Klára Hymlárová dokázala vyšťouchnout puk zpod výstroje gólmanky. Ruské hokejsitky ho odpálily z brankové čáry!

    Petr Dejnožka

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Šochinová, 17. Korotkichová, 23. Bolgarevová (Faljachovová) – 47. Patočková (Pejzlová)


    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Pirogová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Čisťjakovová, Lobovová, Gamovová – Korotkichová, Šochinová (C), Štarjovová – Kanajevová, Rachimovová, Bolgarevová – Kadirovová, Faljachovová, Dorofejevová – Gimazetdinová, Lichačevová, Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    Česko: Zechovská (26. Škodová) – Zedníková, Zíková, Holá, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová (C) – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Nakajamaová (Japonsko) – Kúdelová (Slovensko), Leclercová (USA)
    bahis siteleri