Třinec – Ústí n. L. 3:1 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:1 (kon.) | Olomouc – Opava 1:1 (kon.)
Vlašim – Most 2:0 (kon.) | Táborsko – Znojmo 2:0 (kon.)
konec
FK Třinec
3:1 (1:1)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 21.03.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Třinec zvládl za tři body i druhé domácí utkání na jaře a v pořadí se posune na 12. místo právě před Ústí nad Labem. Arma zůstane na 13. příčce, ale sesadit ji zítra bude moci Frýdek-Místek, ten bude hrát na půdě posledního Kolína.

    Pro dnešek je to tedy z Třince všechno. Já se s vámi loučím, přeji dobrou chuť k obědu a děkuji za pozornost. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (12:12:19)
     
    Je dobojováno! Druhý poločas začal ve velmi vlažném tempu, Třinečtí však postupně ústeckou Armu přehráli a dokráčeli pro tři body. Do vedení se Slezané dostali zničehonic po výkopu Palečka. Míč se dostal k Janoščínovi, jehož první střelu vyrazil Zacharda, ale na dorážku už neměl nárok. V šestašedesáté minutě předvedl velmi důležitý zákrok domácí gólman Paleček, když nohou reflexivně vytáhl zakončení Vaňka z bezprostřední blízkosti.

    V závěru už byl Třinec jasně lepším mužstvem, Joukl trefil přímo z rohového kopu břevno, Martykánovu střelu po chybě Vomáčky zastavili třinečtí obránci a po další akci už se domácí radovali. Tomečkův centr dopravil hlavou do brány Dedič a proměnil rychlý brejk v pojišťující gól na 3:1. Ústí nad Labem na konci dvakrát střídalo, jenže v žádný tlak tento tah nevyústil. Arma ukončila svou vítěznou sérii a v tabulce pustí Třinecké před sebe.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Joukl byl Vraštilem uprostřed hrací plochy sražen k zemi, Ceplák proto v akci nepokračuje a Třinec ještě rozehraje standardní situaci, jmenovitě to bude Vomáčka.
     
    90+2
    Utkání se dohrává. Třinecká defenziva ubránila Smolu, Matouškův odkop potom udržel na hřišti Ceplák. Je jisté, že ústecká série čtyř vítězných zápasů v řadě ve Fotbalové národní lize dnes skončí.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Adámková nastavuje nad rámec devadesáti minut další tři minuty. V útoku jsou stále Slezané, a to na levé straně.
     
    90
    Hosté vyčerpali také své třetí střídání. Ze hry odchází Jakub Pícha, častý exekutor rohových a přímých kopů. Třinecký trávník okusí David Šraga.
     
    89
    Peterka vzápětí fauloval uprostřed hřiště, a tak přejde do útoku zase Třinec. Zdá se, že pro Severočechy je utkání ztraceno, rozehrává Vomáčka.
     
    88
    Třinec si vybojoval rohový kop, který rozehrál Tomeček. Jeho centr zamířil do vápna na Motyčku, jenž však nezakončoval přesně a navíc fauloval Peterku.
     
    87
    Arma střídá podruhé v zápase. Trenér Němec stáhl na lavičku útočníka Richarda Veverku. V Třinci si v závěru utkání zahraje mladíček Filip Novotný.
     
    86
    Vaněk důrazně odkopl až na útočníky, Smola se však provinil nedovoleným zákrokem na bránícího Vomáčku. Třinec má teď zápas pevně pod kontrolou.
     
    85
    Za potlesku tribun opouští hrací plochu střelec druhé třinecké branky, Jiří Janoščin. Na poslední minuty ho na trávníku nahradí slovenský záložník Miroslav Ceplák.
     
    84
    Třinečtí ubránili několik ošemetných situací před Palečkem a z rychlého protiútoku sami udeřili. Za faul na Matouška uprostřed hřiště viděl žlutou kartu Lukáš Vaněk (UNL).
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ústeckým se přímý kop nepodařil a Třinec utekl do rychlého brejku! Janoščín přetáhl hru na pravou stranu, kam si nabíhal Tomeček. Balon si zpracoval a posadil svůj centr přesně na hlavu RENÉHO DEDIČE, který neměl problém se zakončením k tyči – 3:1!
     
    83
    Matoušek s Peterkou zůstali ležet na trávníku, odpískán byl faul na hostujícího fotbalistu. Standardní situaci Army z nějakých třiceti metrů rozehraje zřejmě Pícha.
     
    82
    Severočeši rozehrávali po Krátkého rohu také z druhé strany, kde si vzal míč na starosti Pícha. Ke střele se dostal Martykán, avšak balon mu špatně skočil a Matoušek odkopl.
     
    81
    Velkou příležitost ke srovnání však měla také Arma! Vomáčka chyboval, Pavlatův centr pak Paleček vyrazil jen k Martykánovi, jehož pokus srazili domácí obránci na roh!

    Ondřej Zoubek

    Branky: 7. Malcharek, 58. Janoščín, 83. Dedič – 23. Smola

    Karty:   55. Peterka (UNL), 84. Vaněk (UNL)


    FK Třinec: Paleček – Kubáň, Vomáčka (C), Hloch, Matoušek – Tomeček, Motyčka, Hupka, Janoščín (85. Ceplák) – Malcharek (71. Joukl), Smetana (66. Dedič). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Bruk – Velner, Joukl, Malíř, Čelůstka, Ceplák, Dedič.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Zacharda – Zeman, Vaněk, Vraštil, Pícha (90. Šraga) – Peterka, Martykán (C), Krátký, Leibl (73. Pavlata) – Smola, Veverka (87. Novotný).Trenér: Petr Němec.
    Náhradníci: Novák – Zukić, Šraga, Pavlata, Hanich, Novotný.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Jiří Kříž, Zdeněk Arnošt

    Diváci: 813
    bahis siteleri