Nacional – Gil Vicente 3:2 (kon.) | Braga – Penafiel 4:0 (kon.) | Setúbal – Sporting 1:2 (kon.)
konec
SC Braga
4:0 (1:0)
FC Penafiel
Neděle 12.04.2015, 18:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita 18000 diváků) • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Braga zvládla roli favorita a porazila v utkání 28. kola portugalské Primeira Ligy FC Penafiel jasným poměrem 4:0!

    První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou, zejména z domácí strany. Hned v úvodu zahrozil domácí borec Zé Luís, který pálil z "desítky". Haghighi ale předvedl jeden z mnoha zákroků v prvním poločase. Ve 29. minutě už šli domácí do vedení. Na levé straně odvedl výbornou práci Goiano, který našel ve vápně volného Rúbena Micaela, který doklepl hlavičkou míč do sítě. Následnou šanci měl opět Zé Luís, který obešel íránského gólmana a mohl zvýšit na 2:0, prázdnou branku však netrefil.

    Ve druhém poločase byli domácí daleko více produktivnější. Hned v padesáté minutě přidal druhou branku Felipe Pardo. Ofenzivní představení Bragy pokračovalo a hned o pět minut později přidal svou druhou branku Felipe Pardo. V 70. minutě upravil na konečných 4:0 svým druhým gólem v zápase Rúben Micael.

    STATISTIKY ZÁPASU
    Držení míče – 57% – 43%
    Střely na branku – 11 – 3
    Střely mimo branku – 5 – 4
    Rohové kopy – 5 – 4
    Zásahy brankářů – 3 – 7

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (19:57:20)
     
    90+2
    Konec zápasu.
    Hlavička Rabioly mířila nad branku
     
    90+1
    No a hosté se dostali v závěru do zajímavé příležitosti! Z levé strany poslal velmi povedený centr Valente, který našel střídajícího Rabiolu, jehož hlavička ale letěla nad branku!
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí rozodl o tom, že se budou nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Na levé straně se k miči dostal Vitor Bruno, který udělal dva tři kroky a posílal centr do vápna. Ezequiel ale svůj náběh špatně načasoval a Gioano míč sklepl hrudí pro Krycjuka.
     
    88
    Penafiel ale také bojuje a chtěl by přidal alespoň čestný úspěch. Obrana Bragy je ale velmi dobře koncentrována a příliš volných skulinek zde není.
     
    87
    I hosté provádejí svou poslední změnu. Ze hry jde velmi aktivní Guedes, který je nahrazen Rabiolou, který se na hřiště podívá na posledních pár minut.
     
    85
    Uktání se již spíše dohrává a hru již nemá takovou kvalitu. Domácí ale nadále kombinují a rádi by přidali populárního "bůra".
     
    84
    Pinto si teď pomohl v souboji s Mbalou nedovoleným zákrokem a hosté měli k dispozici volný přímý kop. Provedení standardky v podání Martinse ale nebylo ideální a míč skončil v zámezí.
     
    83
    Následný rohový kop rozehrál Felipe Pardo, jehož centr se snášel na malé vápno. Íránský gólman šel ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
    Haghighiho výborný zákrok
     
    82
    Trápení Zé Luíse pokračuje! Domácí hráč se dostal do úniku po přihrávce Felipeho Parda. Proti němu ale výborně vyběhl Haghighi, který jeho střelu vyrazil nad branku!
     
    81
    Útok Penafielu teď k úspěchu nevedl a míč skončil u gólmana Krycjuka, který ihned posílá míč na stopery.
     
    80
    V posledních minutách domácí Braga jasně polevila v koncentraci, čehož Penafiel využívá. Ke střele ze střední vzdálenosti se teď dostal Joao Martins, jehož přízemní rána ale mířila hodně mimo.
     
    78
    Poslední změna domácího celku! Ze hřiště jde Aderllan Santos, kterého nahrazuje domácí žolík Éder, který by měl zamířit na hrot.
     
    77
    U postranní čáry se teď do souboje dostal Salvador Agra a hostující Vitor Bruno. Oba skončili na zemi, následně si ale férově podali ruce a zapojili se zpět do hry.
     
    76
    Do třetice se rohového kopu ujal Joao Martins. Jeho třetí centr ale nebyl vůbec povedený. Domácí obrana tentokrát zafungovala na jedničku a míč odvrátila.

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Micael, 50. Pardo, 55. Pardo, 70. Micael


    SC Braga: Krycjuk – Pinto, Djavan Ferreira (68. Agra), Aderllan (78. Éder), Goiano – Luiz Carlos (65. Pedro Tiba), Rúben Micael, Rafa Silva – Mauro, Zé Luís, Pardo
    Náhradníci: Sasso, Salvador Agra, Éder, Danilo, Pedro Tiba, Alan, Matheus

    FC Penafiel: Haghighi – Valente, Dani, Bura, Quinónes (61. Mbala) – Martins, Rafael, Ribeiro – Vitor Bruno, Guedes (87. Rabiola), Aldair (34. Ezequiel)
    Náhradníci: Julio Coelho, Hélder Ferreira, Rabiola, Ezequiel, Braga, Ustaritz, Mbala

    Rozhodčí: Ferreira – Moniz, David Serrao (vš. POR)
    bahis siteleri