Nacional – Gil Vicente 3:2 (kon.) | Braga – Penafiel 4:0 (kon.) | Setúbal – Sporting 1:2 (kon.)
konec
SC Braga
4:0 (1:0)
FC Penafiel
Neděle 12.04.2015, 18:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita 18000 diváků) • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký nedělní podvečer! Portugalská Primeira Liga má o tomto víkendu na plánu 28. kolo. My se společně zaměříme na utkání SC Bragy proti FC Penafiel. Jasným favoritem tohoto klání je domácí tým. Úvodní výkop je naplánován na 18:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Krycjuk – Pinto, Djavan Ferreira, Aderllan, Goiano – Luiz Carlos, Rúben Micael, Rafa Silva – Mauro, Zé Luís, Pardo
    Náhradníci: Sasso, Salvador Agra, Éder, Danilo, Pedro Tiba, Alan, Matheus

    FC Penafiel: Haghighi – Valente, Dani, Bura, Quinónes – Martins, Rafael, Ribeiro – Vitor Bruno, Guedes, Aldair
    Náhradníci: Julio Coelho, Hélder Ferreira, Rabiola, Ezequiel, Braga, Ustaritz, Mbala

    Rozhodčí: Ferreira – Moniz, David Serrao (vš. POR).
     
    Oba týmy již vcházejí na zasluněný Estádio AXA. Za pár okamžiků začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté. Hned v úvodu se snažil dlouhým centrem najít Rubén Micael na pravé straně Zé Luíse. Jeho pas ale nebyl přesný.
     
    2
    Dlouhý pas stopera Bury měl směřovat na útočníka Guedese. Míč ale doputoval k domácímu Aderllanovi, tomu ale nevyšlo zpracování a míč se zmocnil Aldair.
     
    3
    Domácí fotbalisté teď volí poklidnou kombinaci z vlastní poloviny. Penafiel ale nikterak vysoko nenapadá a domácí obránci tak mají lehkou práci.
     
    4
    Po levé straně se snažil o rychlý průnik Quinónes. Toho ale výborně křížoval Goiano. Hostujícímu hráči se podařilo odcentrovat, míč však mířil přímo do rukavic Krycjuka.
     
    5
    K první střele tohoto zápasu se dostal Gioano. Do jeho rány se ale obětavě postavil hostující Tiago Valente.
     
    6
    Na polovině Bragy teď velmi lacině ztratil míč Luiz Carlos a míč se zmocnil Aldair, který udělal pár kroků a vypálil. Krycjuk mohl zůstal v klidu, neboť jeho střela mířila vysoko nad branku.
     
    7
    Braga je teď donucena kombinací Penafielu k hlubokému zatažení. Na levé straně aktuálně kombinuje Valente a Vitor Bruno.
     
    8
    K odcentrování se nakonec dostal Tiago Valente, který hledal ve vápně Guedese. Míč ale směřoval pouze na nohu Djavana Ferreiry, který míč odkopl.
     
    9
    Penafiel ale nadále zůstává u míče a z tribun je již ozývá první pískot.
     
    10
    Do kombinace se na útočné polovině dostala i Braga. Rúben Micael poslal míč na pravou stranu pro Goiana, který poslal do vápna hodně zajímavý centr. Na Zé Luíse byl příliš dlouhý, Mauro se ale ke střele dostal. Byl však hodně těsně bráněn Quinónesem a jeho rána mířila vysoko nad.
     
    11
    V ofsajdové pasti byl teď zachycen útočník Mauro, kterého se snažil vysunout obránce Pinto.
     
    12
    No tak toto už vypadalo zajímavěji! Na pravé straně dokázal vybojovat v hlavičkovém souboji míč Goiano, který poslal přízemní centr do vápna, ten prodloužil Micael na Zé Luíse. Jeho střela z první mířila ale přímo do středu branky, kde byl připravený Haghighi!
    Nebezpečná střela Zé Luíse
     
    13
    Goiano se opět dostal do úniku na pravé straně. Následně posílal centr na Zé Luíse, ten byl však schován za obránce Tiago Valentem, který se míče zmocnil a rozehrává.
     
    15
    Domácí tým se již dostal do tempa a kombinuje na útočné polovině. Akce Bragy ale zatím k žádnému střeleckému pokusu nevedla.
     
    16
    Opět z toho byla slibná šance domácích! Rafa Silva si naběhl s míčem do vápna, narazil si s Maurem a vyslal přízemní střelu. Podobně jako střela Zé Luíse i tato mířila pouze do středu, kde byl připravený Haghighi.
     
    17
    Hostujícímu celku se podařilo vybojovat první rohový kop v zápase. Centr se ale Martinsovi příliš nepovedl a míč se stal lehkou kořistí pro obranu Bragy.
     
    18
    Hezkou přihrávku za obranu teď dostal Rafa Silva, který si dokázal prostrčit míč pod Haghighim. Ne však tak, jak by potřeboval a íránský gólman se pro míč stihl vrátit!
    Šance Rafy Silvy
     
    19
    Hostující Rafa Sousa teď poslal k zemi domácího forwarda Maura. Rozhodčí neváhal a odpískal faul. Pro Bragu je to zajímavá příležitost ke skórování.
     
    20
    Rozehrávky standardní situace se dostal Aderlan Santos, který ale napálil zeď a od Valenteho se míč odrazil na rohový kop.
     
    21
    Rohového kopu se ujal domácí Pardo, který zatočil svůj centr na malé vápno. Domácí hráči si ale nedokázal na centr naskočit a míč doskákal do zámezí.
     
    22
    Ve středu pole si výborně poradil Mauro, který našel na levé straně volného Pinta. Levý obránce pohotově poslal centr do vápna. Žádný z jeho spoluhráčů si ale na jeho centr nenaběhl.
     
    24
    Braga se teď usadila na útočné polovině. Stoper Djavan Ferreira hledal přízemním pasem na levé straně Pinta. Na toho byl ale míč příliš dlouhý.
     
    25
    Penafiel se po delší době usadil na útočné polovině a Romeu Ribeiro míč ztratil. Následně zatahal za dres Pinta a rozhodčímu nezbývalo nic jiného, než odpískat faul.
     
    26
    Aderllan se teď snažil najít dalším pasem za obranu Zé Luíse. Útočník Bragy byl ale schován za stoperem Burou, který pohlídal, aby míč došel ke gólmanu Haghighimu.
     
    27
    Braga je zatím velmi kreativní. Její myšlenky ji ale zatím moc nevycházejí. Na levé straně si chtěl narazit Pinto s Luizem Carlosem. Do jejich kombinace se ale vložil Quinónes.
     
    28
    Zé Luís teď výborně udržel míč proti dvojici protihráčů a vysunul Mauro do úniku. Domácí útočník si ale míč příliš předkopl.
     
    29
    Braga právě vstřelila branku!
    Braga jde po necelé půlhodině do vedení! Po levé straně se krásně protáhl Goiano a výborně načasoval centr, na který si naběhl RUBÉN MICAEL, který hlavičkou poslal míč za záda Haghighiho!
    Rubén MICAEL - 1:0
     
    31
    Penafiel toho zatím směrem vpřed moc nepředvedl a navíc již prohrává. U míče je opět Braga, která kombinuje na útočné polovině.
     
    32
    Haghighi má zatím práce jako na kostele! Z levé straně teď přilétl další centr od Goiana, který hledal Zé Luíse. Gólman z Iránu si ale vyběhl z branky ven a míč ze vzduchu lapil.
     
    33
    Romeo Ribeiro se teď dostal do rychlého protiútoku a krásně přenesl hru na Guedese, který se nerozpakoval a vypálil z velké dálky. Jeho rána ale ani nestojí za zmínku, neboť letěla opravdu vysoko nad.
     
    34
    Hosté střídají již v prvním poločase. Ze hřiště jde útočník Aldair, nevím, zda-li ze zdravotních důvodů. Na trávník míří Ezequiel Calvente.
     
    35
    Domácí teď vybojovali další rohový kop. Toho se ujal Felipe Padro, který našel ve vápně hlavu Djavana Ferreiru, který hlavičkoval na Goiana. Pravý obránce Bragy se ale nacházel v ofsajdu.
     
    37
    Braga se teď velmi rychle přesunula na útočnou polovinu. Luiz Carlos se pokusil najít na pravé straně Rafu Silvu. Na toho byl ale míč hodně dlouhý. Valente bude vhazovat.
     
    38
    No a mohlo to již být 2:0! Mauro prošel středem hřiště a prostrčil míč za obranu na Zé Luíse, který obešel i Haghighiho a stačilo mu trefit odkrytou branku. Jeho střela ale mířila těsně mimo!
    Zé Luís obešel gólmana Haghighiho, prázdnou branku ale netrefil
     
    39
    Penafiel se dostal po delší době opět na útočnou polovinu. Útok hostů ale zhatil svou chybnou rozehrávkou Valente.
     
    40
    Velmi aktivní je zatím Zé Luís. Domácí útočník si naběhl na míč od Pinta. Velmi těsně u něj byl ale stoper Bura, od něhož se míč odrazil do zámezí. Braga bude vhazovat, jmenovitě Pinto.
     
    41
    Po pravé straně se protáhl do střelecké pozice Felipe Pardo. Domácí hráč se nerozpakoval a vypálil. Haghighi si ale připsal další úspěšný zákrok.
     
    42
    V levém rohu na polovině Bragy ostře zajel hostující Martins do Goiana a hlavní arbitr Ferreira neváhal s odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    43
    Velmi hezkou myšlenku měl Goiano, který si nejdříve naběhl do středu a následně se snažil prostrčit míč na Rafu Silvu, který čekal na ofsajdové linii. Přihrávku ale zablokoval Valente.
     
    44
    Další obrovská šance Zé Luíse! Na pravou stranu dostal ideální přihrávku Pardo, který výborně načasoval centr do vápna. Míč směřoval na hlavu Zé Luíse, jehož hlavička ale mířila těsně vedle!
    Hlavička Zé Luíse mířila těsně mimo
     
    45
    Na levé straně se snažil protlačit do vápna Mauro. Od obránce Quinónese se ale míč odrazil na rohový kop.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Rohového kopu se ujal Felipe Pardo. Jeho centr ale nebyl však příliš povedený a hostující obrana míč odvrátila.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou, zejména z domácí strany. Hned v úvodu zahrozil domácí borec Zé Luís, který pálil z "desítky". Haghighi ale předvedl jeden z mnoha zákroků v prvním poločase. Ve 29. minutě už šli domácí do vedení. Na levé straně odvedl výbornou práci Goiano, který našel ve vápně volného Rúbena Micaela, který doklepl hlavičkou míč do sítě. Následnou šanci měl opět Zé Luís, který obešel íránského gólmana a mohl zvýšit na 2:0, prázdnou branku však netrefil.

    Druhý poločas začne na Estádio AXA přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do velmi odvážného průniku se dostával Guedes, který si to namířil mezi dvojici protihráčů. Míč mu byl ale odebrán a Penafiel se musí rychle vracet.
     
    47
    Dom rychlého protiútoku se dostal hostující Guedes. Velmi dobře se s ním vrátil Aderllan, který mu míč vypíchl a následně ho hostující hráč fauloval.
     
    48
    Myslšenka Rubéna Micaela nebyla špatná. Domácí "špílmachr" se snažil vysunout na pravé straně Goaina. Na rychlonohého obránce ale byl míč příliš dlouhý.
     
    49
    Brankář Krycjuk teď posílal přihrávku na Pinta. Jeho lehký centr se mu ale vůbec nepodařil a míč skončil v zámezí. Penefiel se tak zadarmo dostal k míči.
     
    50
    Braga právě vstřelila branku!
    A máme tu druhou branku domácích! Po levé straně se dostal Rafa Silva a už to vypadalo, že domácí hráč akci zpomalil. Následně ale našel ve vápně FELIPEHO PARDA, který míč proti Danimu zasekl a poslal krásnou střelu do růžku! Haghighi opět bez šance!
    Felipe PARDO - 2:0
     
    52
    Domácí jsou i nadále aktivní. Středem pole se teď prodral Zé Luís, který se i následně dostal ke střele. Jeho projektil ale mířil hodně vysoko nad branku.
     
    53
    U postranní čáry byl teď hodně tvrdě atakován domácí Djavan Ferreira, kterého poslal k zemi Ezequiel. Hlavní arbitr ale faul neodpískal, čímž namíchl domácího kouče, který byl velmi blízko "místu činu".
     
    54
    Aderllan si nepřidělával starosti a raději vrátil míč až ke gólmanu Krycjukovi.
     
    55
    Braga právě vstřelila branku!
    A po pěti minutách přidává Braga další branku! Zé Luís se dostal k míči před vápnem a pokoušel se vysunout Rafu Silvu. Přihrávka byla zablokována a tak domácí útočník našel FELIPEHO PARDA, který přidává již svůj druhý gól v zápase!
    Felipe PARDO - 3:0
     
    56
    U postranní čáry zajel Mauro pod nohy hostujícího Rafy Sousy. Rozhodčí neváhal a nedovolený zákrok odpískal.
     
    57
    Kombinace Pinta a Luize Carlose na levé straně k úspěchu nevedla. Přihrávka prvně jmenovaného zamířila pouze do zámezí.
     
    58
    Rúbém Micael se pokoušel na pravé straně vysunout dvoubrankového Parda. Domácí kanonýr ale vybíhal z ofsajdové pozice, čehož si všimnul pozorný pomezní rozhodčí.
     
    59
    Do první zajímavější šance se dostali i hosté. Po pravé straně postupoval Quinónes, který našel ve vápně volného Martinse. Tomu ale střela vůbec nesedla a pro Krycjuka nebyl problém míč lapit.
     
    61
    Hosté provádějí druhé střídání. Ze hřiště jde pravý obránce Quinónes, kterého na trávníku nahrazuje Davi Mbala.
     
    62
    Středopolař Rúben Micael se dostal k míči před vápnem a geniálním pasem našel na levé straně Rafu Silvu. Portugalské křídlo se ale dostalo pouze k hlavičce, kterou se pokoušel najít Zé Luíse. Míč se ale stal lehkou kořistí pro Haghighiho.
     
    63
    Pardo si chtěl na pravé straně narazit míč s Marcelo Goianem. Pravý obránce ale poslal míč jen do Valenteho, od kterého se míč odrazil do autu.
     
    64
    Velmi pohlednou kombinaci teď předvedli domácí hráči na levé straně. Míč se dostal až před vápno k Zé Luísovi, ten si to chtěl namířit do vápna, míč mu ale sebral Bura.
     
    65
    První změnu provádějí i domácí. Hřiště opouští Luiz Carlos, který dnes nebyl tolik vidět. Na trávník vstupuje Pedro Tiba, který by měl oživit levou stranu.
     
    66
    Braga i za stavu 3:0 nepřestává útočit a momentálně kombinuje na útočné polovině. Penafiel se snaží bojovat, ale nasazení hráčů hostujícího celku již není úplně stoprocentní.
     
    67
    Z levé strany poslal centr Djavan Ferreira, která na zadní tyči našel Parda. Dvougólový střelec byl z úhlu, tak našel na "desítce" Zé Luíse, tomu ale rána nesedla a jeho dnešní střelecké trápení pokračuje.
     
    68
    Druhou změnu provádí domácí Braga. Ze hřiště jde Djavan Ferreira, který je nahrazen Salvadorem Agrou.
     
    70
    Braga právě vstřelila branku!
    A je tu čtvrtý gól domácích! Na pravé straně vyhrál důležitý souboj Salvador Agra, který přišel před dvěma minutami! Agra poslal do vápna centr, který zamířil na nohu RÚBENA MICAELA, který se prosazuje podruhé v dnešním zápase.
    Rúben MICAEL - 4:0
     
    71
    Braga i po čtvrté brance nemá dost a nadále útočí. Po kombinaci Micaela a Zé Luíse se míč dostal na levou stranu k Tiagu Valentemu, který poslal přízemní střelu. Haghighi ale dokázal zasáhnout.
     
    72
    U postranní čáry už se připravuje domácí žolík Éder, který by měl pravděpodobně nahradit Zé Luíse.
     
    73
    Do vápna se teď tlačil s míčem Vitor Bruno. Vlemi rychle k němu ale přistoupil Goiano, který mu míč vypíchl a ten došel až do rukavic Krycjuka.
     
    74
    Teď nám musel prokázat své kvality i ruský gólman Krycjuk, který skvěle zasáhnul proti střele z první Guedese! Penafiel tak vybojoval druhý rohový kop v zápase.
    Proti střele Guedese se vytáhl Krycjuk
     
    75
    Hostující celek teď kopal dva rohy po sobě. Z toho prvního nehrozilo žádné nebezpečí pro domácí obranu. Druhý rohový kop Martinse už byl ale povedenější a na zadní tyči byl úplně volný Bura, jehož hlavičku ale vyrazil na roh Krycjuk.
     
    76
    Do třetice se rohového kopu ujal Joao Martins. Jeho třetí centr ale nebyl vůbec povedený. Domácí obrana tentokrát zafungovala na jedničku a míč odvrátila.
     
    77
    U postranní čáry se teď do souboje dostal Salvador Agra a hostující Vitor Bruno. Oba skončili na zemi, následně si ale férově podali ruce a zapojili se zpět do hry.
     
    78
    Poslední změna domácího celku! Ze hřiště jde Aderllan Santos, kterého nahrazuje domácí žolík Éder, který by měl zamířit na hrot.
     
    80
    V posledních minutách domácí Braga jasně polevila v koncentraci, čehož Penafiel využívá. Ke střele ze střední vzdálenosti se teď dostal Joao Martins, jehož přízemní rána ale mířila hodně mimo.
     
    81
    Útok Penafielu teď k úspěchu nevedl a míč skončil u gólmana Krycjuka, který ihned posílá míč na stopery.
     
    82
    Trápení Zé Luíse pokračuje! Domácí hráč se dostal do úniku po přihrávce Felipeho Parda. Proti němu ale výborně vyběhl Haghighi, který jeho střelu vyrazil nad branku!
    Haghighiho výborný zákrok
     
    83
    Následný rohový kop rozehrál Felipe Pardo, jehož centr se snášel na malé vápno. Íránský gólman šel ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
     
    84
    Pinto si teď pomohl v souboji s Mbalou nedovoleným zákrokem a hosté měli k dispozici volný přímý kop. Provedení standardky v podání Martinse ale nebylo ideální a míč skončil v zámezí.
     
    85
    Uktání se již spíše dohrává a hru již nemá takovou kvalitu. Domácí ale nadále kombinují a rádi by přidali populárního "bůra".
     
    87
    I hosté provádejí svou poslední změnu. Ze hry jde velmi aktivní Guedes, který je nahrazen Rabiolou, který se na hřiště podívá na posledních pár minut.
     
    88
    Penafiel ale také bojuje a chtěl by přidal alespoň čestný úspěch. Obrana Bragy je ale velmi dobře koncentrována a příliš volných skulinek zde není.
     
    89
    Na levé straně se k miči dostal Vitor Bruno, který udělal dva tři kroky a posílal centr do vápna. Ezequiel ale svůj náběh špatně načasoval a Gioano míč sklepl hrudí pro Krycjuka.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí rozodl o tom, že se budou nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    No a hosté se dostali v závěru do zajímavé příležitosti! Z levé strany poslal velmi povedený centr Valente, který našel střídajícího Rabiolu, jehož hlavička ale letěla nad branku!
    Hlavička Rabioly mířila nad branku
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Braga zvládla roli favorita a porazila v utkání 28. kola portugalské Primeira Ligy FC Penafiel jasným poměrem 4:0!

    První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou, zejména z domácí strany. Hned v úvodu zahrozil domácí borec Zé Luís, který pálil z "desítky". Haghighi ale předvedl jeden z mnoha zákroků v prvním poločase. Ve 29. minutě už šli domácí do vedení. Na levé straně odvedl výbornou práci Goiano, který našel ve vápně volného Rúbena Micaela, který doklepl hlavičkou míč do sítě. Následnou šanci měl opět Zé Luís, který obešel íránského gólmana a mohl zvýšit na 2:0, prázdnou branku však netrefil.

    Ve druhém poločase byli domácí daleko více produktivnější. Hned v padesáté minutě přidal druhou branku Felipe Pardo. Ofenzivní představení Bragy pokračovalo a hned o pět minut později přidal svou druhou branku Felipe Pardo. V 70. minutě upravil na konečných 4:0 svým druhým gólem v zápase Rúben Micael.

    STATISTIKY ZÁPASU
    Držení míče – 57% – 43%
    Střely na branku – 11 – 3
    Střely mimo branku – 5 – 4
    Rohové kopy – 5 – 4
    Zásahy brankářů – 3 – 7

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (19:57:20)

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Micael, 50. Pardo, 55. Pardo, 70. Micael


    SC Braga: Krycjuk – Pinto, Djavan Ferreira (68. Agra), Aderllan (78. Éder), Goiano – Luiz Carlos (65. Pedro Tiba), Rúben Micael, Rafa Silva – Mauro, Zé Luís, Pardo
    Náhradníci: Sasso, Salvador Agra, Éder, Danilo, Pedro Tiba, Alan, Matheus

    FC Penafiel: Haghighi – Valente, Dani, Bura, Quinónes (61. Mbala) – Martins, Rafael, Ribeiro – Vitor Bruno, Guedes (87. Rabiola), Aldair (34. Ezequiel)
    Náhradníci: Julio Coelho, Hélder Ferreira, Rabiola, Ezequiel, Braga, Ustaritz, Mbala

    Rozhodčí: Ferreira – Moniz, David Serrao (vš. POR)
    bahis siteleri