Olomouc – Brno 1:1 (kon.) | Zlín – Ostrava 2:0 (kon.) | Dukla Praha – Bohemians 1905 2:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 15.08.2015, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Synot liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání čtvrtého kola Synot ligy, ve kterém se utkají dva moravské celky. Olomoucká Sigma před svými fanoušky přivítá brněnskou Zbrojovku. Zápas začíná v 17:00.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Jihomoravané mohou být se svým bodovým kontem spokojení. Během prvních tří kol si Brňané připsali dvě domácí výhry. Tu první proti ostravskému Baníku (2:1), minulý týden pak přehráli těsným rozdílem Slavii Praha (1:0). Dosud jedinou ztrátou týmu trenéra Kotala byla prohra v Mladé Boleslavi (0:2). Po třech kompletních kolech figurovala Zbrojovka v tabulce na třetím místě.

    Nejlepším střelcem Brna je se dvěma přesnými zásahy útočník Michal Škoda, který se podepsal pod obě brněnská vítězství.
     
    SK Sigma Olomouc

    Hanáci jsou na tom přeci jen o něco hůře, než jejich sobotní soupeř. Svěřenci trenéra Kalvody se dvakrát podívali na venkovní hřiště a vždy dokázali získat alespoň bod. V Teplicích (2:2) i minulý týden na Bohemce (1:1) remizovali. Naopak na svém stadionu v jediném vystoupení selhali, neboť Příbrami podlehli 1:3.

    Přestože Sigma nastřílela o jednu branku více než Brno, žádného dvougólového kanonýra nemá. Ve statistikách Hanáků figurují hned čtyři jednobrankoví střelci (Hála, Navrátil, Ordoš, Vašíček).
     
    Moravské celky se v rámci nejvyšší české soutěže střetnou již po 41. Během předchozích čtyřiceti bitev se jen třikrát stalo, že by utkání skončilo bez branek. Naposledy se diváci gólu nedočkali v březnu roku 2003.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    14. dubna 2014: Brno – Olomouc 2:0
    28. září 2013: Olomouc – Brno 2:0
    12. dubna 2013: Brno – Olomouc 2:0
    28. září 2012: Olomouc – Brno 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Rajnoch (C), Radaković, Vepřek – Navrátil, Houska, Plšek, Petr – Halenár, Vašíček.
    Náhradníci: Reichl – Šindelář, Štěpán, Cana, Ordoš, Zahradníček, Chorý.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – P. Buchta, Frelih, Košťál, Lutonský – Pašek, Malík, Zavadil (C), Lacko, Michal Škoda – Řezníček.
    Náhradníci: Doležal I. – R. Buchta, Vávra, Chrien, Moukanza, Klán, Brigant.

    Rozhodčí: Nenadál – Hock, Arnošt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Domácí dnes budou hrát ve svých tradičních modrých dresech, hosté z Brna ponesou červenou.
     
    1
    Utkání právě začalo. Výkop měli domácí.
     
    1
    Rajnoch se přetahoval o míč s Řezníčkem, kterého domácí kapitán stáhl k zemi. Sudí píská a dává míč k rozehře hostům.
     
    2
    Plšek si všiml na levém křídle rozběhnutého Navrátila, míč na něj byl ale přiliš dlouhý. Domácí záložník to raději vzdal. Odkop od branky bude mít Melichárek.
     
    2
    Vašíček obral o míč Freliha a postupoval spolu s Halenárem proti jedinému obránci. Místo přihrávky zvolil domácí útočník střelu, jenže ta se mu vůbec nepovedla. Míč letěl někam k rohovému praporku.
     
    3
    Další pokus Hanáků o přečíslení soupeře skončil neúspěchem. Míč je za brankovou čárou a rozehrávat bude opět Melichárek.
     
    4
    Nejprve Škoda z levé strany nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. O chvíli později se Brňané dostali do výhodné střelecké pozice, Řezníček ale ideální moment prošvihl a o balon přišel.
     
    5
    Zavadil si zpracovával míč, v tu chvíli mu jej ale od těle odstřelil Houska. Vše v rámci pravidel.
     
    6
    Hraje se na polovině domácího celku, u míče jsou fotbalisté Zbrojovky.
     
    7
    Hanáci rychle rozehráli míč, Navrátil zkusil patičkou posunout na Halenára, ale ideálně se mu balon nepodařilo trefit.
     
    8
    Domácí měli příležitost, ale ani nezakončili. Petr si všiml nabíhajícího Halenára, kterému poslal míč na hranici šestnáctky. Slovenský hráč poté vnikl do vápna, ovšem mezi dvěma obránci Brna se neprotáhl.
     
    9
    Souboj o míč na hranici olomoucké šestnáctky mezi Škodou a Hálou vyzněl lépe pro domácího hráče. Míšč se od záložníka Zbrojovky odrazil za autovou čáru.
     
    10
    Plšek vyslal po pravém křídle Petra, který směřoval přízemní centr do šestnáctky. Tam ale byli v pohotovosti obránci Brna, kteří nebezpečí odvrátili.
     
    11
    Rychlý protiútok hostů byl veden pravou stranou, odkud se také Jihomoravanům podařilo odcentrovat. Na svém území ale vládl gólman Miloš Buchta, který vysoký míč lapil do rukavic.
     
    12
    Halenár z první poslal míč za obranu soupeře. Jenže kromě jediného spoluhráče v ofsajdu se v těchto místěch nikdo nenacházel. Hosté tak snadno získali míč.
     
    13
    Z šestnáctky ven musel Melichárek, který hlavou odehrál jen k Petrovi. Ten si míč předkopl, ale dále se již nedostal, neboť byl faulován. žlutá karta pro Lutonského a přímý kop pro Sigmu.
     
    14
    K exekuci standardní situace se postavil kapitán Rajnoch. Olomoucký stoper přestřelil sice zeď, jenže míč šel o necelý metr nad branku soupeře. Melichárek tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    16
    Lutonský si nevěděl rady s tím, jak obejít Hálu. Obránce Sigmy ukopl soupeři míč do autu.
     
    17
    Plšek poslal z vlastní poloviny dlouhý pas na Navrátila, ovšem centr nebyl příliš přesný. Blíýe k němu měl Melichárek, který vyběhl na kraj šestnáctky a zastavil domácí šanci.
     
    18
    Velká šance Sigmy zůstává nevyužitá! Poté, co míč složitě pro svůj tým vybojovali Navrátil s Hálou, se ke střele dostal Plšek. Jeho rána z první bohužel pro domácí směřovala přímo do prostoru, kde stál Melichárek. Následná dorážka Vašíčka byla zneškodněna.
     
    20
    Závar na malém vápně na druhé straně. Škoda ze protáhl po levé straně až do šestnáctky, kde předložil Paškovi. Zákrok musel předvést Miloš Buchta, který tváří v tvář brněnskému hráči byl stoprocentní.
     
    22
    Hraje se ve středu hřiště. Po nedovoleném zákroku ze strany domácích budou ze své poloviny rozehrávat Jihomoravané.
     
    23
    Hraje se poblíž domácí svatyně, fotbalisté Olomouce ale dobře brání a nepouští soupeře do ohrožení branky.
     
    23
    Rychlá akce Sigmy mohla skončit brankou, ale zákrok si připisuje Melichárek. Z pravé strany poslal Petr přízemní míč Vašíčkovi, který jen tečoval. Gólman Brna ale byl dobře postaven a balon skryl.
     
    25
    A skvělý zákrok si připisuje i Buchta na druhé straně. Centr do malého vápna trefil hlavou Pašek, ovšem gólman Sigmy skvělé zasáhl!
     
    26
    Miloš Buchta se pokusil dlouhým odkopem založit akci Sigmy, pro útočníky Hanáků byl ale jeho pas příliš dlouhý.
     
    27
    Houska předložil míč do běhu Petrovi, opět to ale bylo na domácího hráče příliš dlouhé. Balon skončil u Melichárka.
     
    28
    Vašíček mohl využít zaváhání Freliha s Lutonským. Domácí hráč ale přílieš dlouho vyčkával a neodcentroval. Sigma má však alespoň roh.
     
    28
    Na první tyči do centru vlétl Vašíček, branku Brna ale netrefil.
     
    29
    Košťál na poslední chvíli zasáhl míč před sprintujicím Navrátilem. Pokud by se mu to nepovedlo, postupoval by rychlonohý záložník Sigmy sám na branku soupeře.
     
    30
    Škoda se dostal na hranici šestnáctky k míči a po zemi jej vyslal směrem na domácí branku. Buchta musel na zem.
     
    31
    Před odkopem domácího brankáře sudí dává pokyn hráčům k občerstvení.
     
    33
    Už se opět hraje, a to na polovině domácích. Do šestnáctky Sigmy se přes tři obránce probojoval Řezníček, ovšem střelecké zakončení postrádalo lepší směr.
     
    34
    Navrátil posunul doprava na Petra, který poskakující míč napálil. Radovat se ale domácí nemohou, neboť tvrdý projektil letěl mimo brněnskou svatyni.
     
    36
    Hanáci dlouho kombinovali na vlastní polovině, až po minutě přišel dlouhý pas na Vepřka, který vybojoval rohový kop.
     
    37
    Centr do šestnáctky hosté odvrátili. Následně Sigma vybojovala znovu míč, ale neuspěla. Petr chtěl vyslat Navrátila, ten to ale zřejmě nečekal a vůbec za ním nešel.
     
    38
    Rozběhnutý Hála poslal přesný centr do šestnáctky na Vašíčka. Útočník Sigmy si ale nevěřil na ránu z voleje, a tak míč zpracovával. Jenže právě kvůli tomu se Vašíček dostal do těžkého úhlu, ze kterého již nebylo možno dobře zakončit.
     
    39
    Halenár si pomohl nedovoleným zákrokem, sudí jej za to odměnil žlutou kartou.
     
    40
    Z následného přímého kopu mohl zahrozit Zavadil, ale trefil jen zeď. Následně se pokusil orhozit branku Sigmy Lutonský, tečovaná rána mířila k levé tyči. Buchta ale dokázal zasáhnout včas.
     
    41
    Hanákům se nepodařilo dobře odcentrovat, nicméně vytěžili alespoň rohový kop.
     
    42
    Vepřek poslal míč na první tyč, kde ale nikoho v modrém nanšel. Stáli zde pouze hráči Zbrojovky, kteří nebezpečí odvrátili.
     
    43
    Malík obdržel přihrávku do běhu od Zavadila, brzy byl ale zastaven domácí obranou. Ovšem sudí viděl, že to bylo s faulem, a tak bude Brno mít k dispozici přímý volný kop z jednadvaceti metrů.
     
    43
    Zavadil dokázal míč přehodit přes zeď, ale rána nebyla dostatečně prudká a ani příliš přesná. Buchta lapil v klidu míč do náruče.
     
    45
    Dlouhý aut Lutonského obrana Sigma odvrátila na polovinu hřiště. U míče ale stále zůstávají hráči v červených dresech.
     
    45+1
    V závěru první půle už se domácí jen brání. Hosté se snaží hrozit z levé strany, ale Hála s Navrátilem, kteří se zde pohybují, jsou bezchybní. Nastavovat se bude minuta.
     
    45+1
    V samém závěru první půle ještě jednou zahrozila Sigma. Vepřkův centr do šestnáctky uklízel Plšek, k pravé tyči ale Melichárek skočil včas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Prvních pětačtyřcicet minut je minulostí. Branku v nich diváci na Andrově stadionu sice neviděli, oba týmy ale k ní měly blízko. Nuly na obou stranách ale zatím drží jak Miloš Buchta tak i Dušan Melichárek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V souboji mezi Vepřkem a Paškem byl úspěšný domácí hráč, míč ale skončil v zámezí, a tak budou rozehrávat Brňané.
     
    47
    Hanáci měli k dispozici rohový kop. Po jeho odvrácení ze strany Brna se míče ujal Rajnoch, který jej poslal do strany na Plška. Domácí hráč byl v ofsajdu.
     
    48
    Petr měl před sebou dálnici, jenže si míč zbytečně moc předkopl a v ostrém souboji poté o něj přišel.
     
    49
    Řezníček mířil s dalšími třemi spoluhráči do otevřené obrany. Na pravé straně měl dokonce volného spoluhráče, ovšem místo přihrávky útočník Zbrojovky postupoval sám. A toho mohl posléze litovat, neboť čistým způsobem jej o balon připravil zezadu Plšek.
     
    50
    Do centru vložil hlavu Řezníček, nicméně stál v ofsajdu, a tak musela být hra přerušená. I kdyby se tak ale nestalo, nevadilo by to. Míč totiž Buchta lapil.
     
    52
    Hraje se především na středu hřišti. Houska tísněný mezi třemi hráči Brna zachoval klidnou hlavu a po faulu na vlastní osobu vybojoval míč pro Sigmu.
     
    53
    Rajnoch poblíž půlící čáry upadl a málem pustil soupeře do rychlého brejku. Kapitán Sigmy ale zalehl míč a alespoň nechal hru přerušit. I za cenu rozehry Brna.
     
    54
    Košťál zahrál rukou, na což zareagoval rozhodčí žlutou kartou .
     
    55
    Na míč do šestnáctky z kopačky Petra nejvýše vyskočil Melichárek, který následně zakopl míč, neboť jeden z domácích hráčů zůstal ležet na trávníku.
     
    56
    Je zde první střídání, kterého se ujal trenér Kalvoda. Ze hdy odchází Houska, na hřišti místo něj uvidíme Ordoše.
     
    58
    Ani jednomu týmu se nedaří ohrozit soupeřovu branku. Na jedné straně Navrátil patičkou nezpracoval míč, na té druhé byl pas pro Řezníčka příliš dlouhý.
     
    60
    Juraj Halenár se dostal k odraženému míči před šestnáctkou soupeře, jeho dělovka ale skončila hodně mimo.
     
    61
    Další odražený míč se dostal k Halenárovi, který tentokrát mířil po zemi. Přestože ani nyní nebyla jeho rána přesná, mohl ji ve vápně zpracovat Ordoš. Nový muž na hřišti to ale nedokázal.
     
    62
    Na polovině hřiště přišel o míč Lacko, bylo to ale s faulem. Zbrojovka bude rozehrávat.
     
    63
    V souboji o míč poblíž olomoucké šestnáctky zahrát tvrději Vepřek proti Paškovi, který skončil na trávníku. Píšťalka sudího zůstala němá.
     
    64
    Druhé střídání na straně domácích. Pro dnešek má padla Petr, směna naopak začíná Zahradníčkovi.
     
    65
    Novic na hřišti se uvedl nedovoleným zákrokem vůči Zavadilovi, kterého při zpracování míče srazil k zemi.
     
    67
    Krásná kombinace Sigmy končí nepřesnou střelou Ordoše. Střídající hráč v šestnáctce soupeře mohl krásně zamířil do protipohybu Melichárka, ovšem jeho technický pokus místo toho přeletěl brněnskou branku.
     
    68
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hanáci nyní mohou velmi litovat zahozené šance Ordoše, protože Zbrojovka prakticky z protiútoku jde do vedení. Centr z pravé strany si zpracoval Škoda, který měl dostatek času na zpracování. Záložník Brna mohl klidně už střílet, místo toho ale posunul na kraj šestnáctky PAVLU ZAVADILOVI, který ránou pod horní tyč nedal Buchtovi šanci.
    68. Pavel ZAVADIL - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    70
    Hosté opět mířili do otevřené obrany. Pašek z pravé strany hledal spoluhráče, Hála ale odvrátil míč do bezpečí.
     
    71
    Hra je přerušená. Jedna na trávníku zůstal ležet Hála, druhak sudí nechal oba týmy občerstvit.
     
    Dnešní utkání sleduje 5062 diváků.
     
    72
    Poprvé dnes volí možnost střídání Kotal. Brněnský kouč ze hry stahuje Malíka, jehož místo obsadí Chrien.
     
    74
    Další odevzdaný míč ze strany Olomouce. Plšek z vlastní poloviny poslal dlouhý pas, za kterým mířil Zahradníček. Jako první u balonu byl Melichárek.
     
    75
    Melichárek si dovolil hodně proti Navrátilovi. Mimo své vymezené území stopl míč a udělal domácímu záložníkovi kličku do strany, na což Navrátil nezareagoval.
     
    76
    Škodův prudký centr do šestnáctky jen proletěl. Nikdo jej nezasáhl.
     
    76
    Na trávníku zůstal ležet Škoda, ke kterému přiběhl Rajnoch a snažil se brněnského hráče zvednout z trávníku. To se ale Škodovi nelíbilo a domácího kapitána povalil na zem. Sudí okamžitě udělil hostujícímu záložníkovi červenou kartu!
     
    76
    Domácí kapitán za své počínání inkasoval kartu žlutou.
     
    76
    Poslední domácí střídání. Odchází Hála, nahradí jej Chorý.
     
    79
    Hanáci se marně snaží dobývat území Brna. Fotbalisté Zbrojovky teď budou jistě jen bránit, domácí to tak budou mít ještě složitější.
     
    81
    Zavadil si navedl míč ke střele, jeho tečovanou ránu Buchta v pohodě schoval do rukavic.
     
    82
    Hanáci jsou při své snaze o střelecké zakončení marní. Defenziva hostů je pevná a soupeře k ohrožení nepouští.
     
    83
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanákům se sedm minut před koncem základní hrací doby daří srovnat. Přetažený rohový kop vrátil Plšek hlavou do ohně, kde si jej zpracoval TOMÁŠ CHORÝ a z otočky poslal míč pod horní tyč!
    83. Tomáš CHORÝ - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    83
    Druhé střídání na straně hostujícího týmu. Trenér Kotal stahuje ze hry Paška, kterého nahradí Moukanza.
     
    85
    Chorý se hnal za dlouhým míčem od Ordoše, útočník Sigmy ale stál v ofsajdu. Brňané nikam nebudou pospíchat, za této situace pro ně bod bude dobrý.
     
    86
    Ale domácí si musí dávat pozor i vzadu. Zavadil se opřel do míče, tvrdou ránu zblokoval Plšek.
     
    87
    Hanáci se snaží, ale marně. Přechod do útoku je hodně křečovitý.
     
    88
    Hosté naposledy dnes střídají. Lacka, který se pomalu stahuje ke střídačce, nrahradí Klán.
     
    89
    Za nedovolený zárkok dostal žlutou kartu Zahradníček. Hostující Lacka, který šel na střídačku pomalu také. No a Zavadil, který si posunul míč o několik metrů, také.
     
    90
    Závěr utkání je hodně vyhrocený. Po pádu Chorého se domácí dožadovali pokutového kopu, ale marně.
     
    90+1
    Ordoš mohl odčinit své zaváhání při promarněné šanci. Hlavička domácího hráče ale mířila jen do náruče Melichárka.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty, ovšem sudí hru ještě o něco protáhne. Na tráníku zůstal Chrien, který musí být ošetřen, aby se za dvacet vteřin jako zdravý hráč vrátil zpět na hřiště.
     
    90+2
    Nedovoelný zárkok vpodání hostů. Domácí budou rozehrávat přímý kop z pětadvaceti metrů.
     
    90+3
    Přímý kop Halenára zblokovala zeď. O chvíli později pálil Radaković mimo.
     
    90+4
    Plšek si naběhl na odražený míč, jeho tvrdý projektil ale skončil hodně vedle.
     
    90+4
    Konec zápasu. (18:53:53)

    Miroslav Fantal

    Branky: 83. Chorý (Plšek) – 68. Zavadil (Michal Škoda)

    Karty:   39. Halenár (OLO), 76. Rajnoch (OLO), 89. Zahradníček (OLO) – 13. Lutonský (BNO), 54. Košťál (BNO), 89. Lacko (BNO), 89. Zavadil (BNO)   76. Michal Škoda (BNO)


    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála (76. Chorý), Rajnoch (C), Radaković, Vepřek – Navrátil, Houska (56. Ordoš), Plšek, Petr (64. Zahradníček) – Halenár, Vašíček.
    Náhradníci: Reichl – Šindelář, Štěpán, Cana, Ordoš, Zahradníček, Chorý.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – P. Buchta, Frelih, Košťál, Lutonský – Pašek (83. Moukanza), Malík (72. Chrien), Zavadil (C), Lacko (88. Klán), Michal Škoda – Řezníček.
    Náhradníci: Doležal I. – R. Buchta, Vávra, Chrien, Moukanza, Klán, Brigant.

    Rozhodčí: Nenadál – Hock, Arnošt

    Diváci: 5062
    bahis siteleri