Boston – Detroit 3:1 (kon.) | Buffalo – San Jose 1:2 (po pr.) | Toronto – Vancouver 4:2 (kon.)
Montreal – Colorado 1:6 (kon.) | Tampa – Florida 4:5 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Pittsburgh 4:0 (kon.)
Carolina – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Columbus – Arizona 5:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 7:0 (kon.)
St. Louis – Chicago 2:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Edmonton 4:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Edmonton Oilers
Neděle 15.11.2015, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Tanner Pearson (LAK) (1 + 2)
    Teddy Purcell (EDM) (1 + 1)
    Nick Shore (LAK) (1 + 0) (06:46:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (1 + 1, 3 střely, čas na ledě 13:31)
    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 20:54)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 28

    Edmonton Oilers: 25
     
    Napínavé utkání v celém jeho trvání, nejvíce adrenalinu si ale fanoušci ve Staples Center užili na konci třetí třetiny. Ještě necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se zdálo, že uvidíme prodloužení, když se hrálo za stavu 3:3. Jenže pak Nick Shore překvapil z otočky Cama Talbota a dopravil do jeho klece vítězný kotouč. Los Angeles potvrdilo své vedení, které drželo většinu zápasu, nakonec docela po zásluze vítězí ještě v základní hrací době. Olejáři určitě musí litovat svých chyb nejen na konci utkání, ale zejména v prvních dvou periodách. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěknou neděli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Ani ne půl minuty do konce základní hrací doby, vhazovat se bude ve středním pásmu, přesně ve středovém kruhu.
     
    59:28
    Střela Taylor Halla proletěla kolem domácí klece, pak ale domácí vyhazují alespoň do středního pásma a zajišťují klid pro svého brankáře.
     
    59:11
    Edmonton Oilers si vybírají oddechový čas.
     
    59:11
    Hosté už hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích v poli. Hra přerušena před Jonathanem Quickem.
    Nick SHORE - 4:3
     
    58:21
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru sice Los Angeles Kings nevyužili, jenže méně než dvě minuty před koncem základní hrací doby přeci jen zasazují soupeři z Kanady tvrdou ránu a dost možná jej připravili o šanci na zisk bodů z tohoto utkání. Nečekaná střela z dálky, na kterou už brankář Cam Talbot nestačil zareagovat. Jejím autorem se stal NICK SHORE, jenž vsítil svou druhou branku aktuálně hrané sezóny. Mnohem důležitější pro něj ale bude, pokud se tento zásah stane vítězství. Pohledná střela z otočky, jak zareaguje Edmonton v posledních vteřinách? Asistence: Tanner Pearson.
     
    57:48
    Muzzinovo nahození zblokováno a za necelé půl minuty se Lander vrátí do hry. Kings ale ještě vracejí touš před Talbota.
     
    57:15
    Anže Kopitar se dnes vůbec nestydí střílet, teď to znovu předvedl. Jeho pecka skončila na Talbotově vyrážečce, pak se odrazila k mantinelu.
     
    56:50
    Martinez hledal před brankou Kopitara, ale tomu v pokusu o střelu sjel puk z hokejky. Teď bude následovat nové buly o hostující klece.
     
    56:28
    Hned na úvod oslabení Oilers vyhazují a zahajují své oslabení velmi takticky dobře.
     
    56:15
    Kings si ale mohou vzít své vedení zpátky, jelikož na trestnou lavici je dnes podruhé odeslán Anton Lander (EDM), který se provinil dle rozhodčího držením Dustina Browna. Velká možnost pro domácí barvy.
    Taylor HALL - 3:3
     
    55:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jak jsem nedlouho zpátky zmiňoval, hrálo se dlouho bez přerušení a nabízelo se hodně prostoru pro útočníky, což se právě nyní potvrdilo a Edmonton Oilers vyrovnávají výsledek na kostce v hale. Výborně dnes se prezentující TAYLOR HALL zůstal společně se svým spoluhráčem uvolněný před brankou gólmana Quicka, Hall měl dost času na to, aby si rozmyslel, kam bude střílet. A vybral správnou variantu, protože domácího ochránce svatyně s úsměvem na tváří propálil. Teď bude na co koukat! Asistence: Oscar Klefbom, Teddy Purcell.
     
    54:38
    Marinán Gáborík a Anže Kopitar opět spolupracovali v přechodu do útočné třetiny. Napodruhé už se jim povedlo jít i do střely, druhý zmiňovaný jen těsně minul.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Gáborík (Pearson), 19. Pearson (Gáborík), 29. Lucic (Toffoli, Carter), 59. Shore (Pearson) – 26. Draisaitl (Hall, Gryba), 34. Purcell (Draisaitl, Klefbom), 56. Hall (Klefbom, Purcell)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, McBain, Ehrhoff – Toffoli, Carter, Lucic – Gáborík, Kopitar, Pearson – Lewis, Shore, Brown – Nolan, Andreoff, Clifford
    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Nurse, Sekera, Fayne, Klefbom, Gryba, Reinhart – Draisaitl, Nugent-Hopkins, Hall – Jakupov, Letestu, Pouliot – Eberle, Lander, Purcell – Pakarinen, Miller, Gazdic

    Rozhodčí: Lee, St. Laurent – Cameron, Wheler
    bahis siteleri