Boston – Detroit 3:1 (kon.) | Buffalo – San Jose 1:2 (po pr.) | Toronto – Vancouver 4:2 (kon.)
Montreal – Colorado 1:6 (kon.) | Tampa – Florida 4:5 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Pittsburgh 4:0 (kon.)
Carolina – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Columbus – Arizona 5:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 7:0 (kon.)
St. Louis – Chicago 2:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Edmonton 4:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Edmonton Oilers
Neděle 15.11.2015, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Hosté už hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích v poli. Hra přerušena před Jonathanem Quickem.
    Nick SHORE - 4:3
     
    58:21
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru sice Los Angeles Kings nevyužili, jenže méně než dvě minuty před koncem základní hrací doby přeci jen zasazují soupeři z Kanady tvrdou ránu a dost možná jej připravili o šanci na zisk bodů z tohoto utkání. Nečekaná střela z dálky, na kterou už brankář Cam Talbot nestačil zareagovat. Jejím autorem se stal NICK SHORE, jenž vsítil svou druhou branku aktuálně hrané sezóny. Mnohem důležitější pro něj ale bude, pokud se tento zásah stane vítězství. Pohledná střela z otočky, jak zareaguje Edmonton v posledních vteřinách? Asistence: Tanner Pearson.
     
    56:15
    Kings si ale mohou vzít své vedení zpátky, jelikož na trestnou lavici je dnes podruhé odeslán Anton Lander (EDM), který se provinil dle rozhodčího držením Dustina Browna. Velká možnost pro domácí barvy.
    Taylor HALL - 3:3
     
    55:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jak jsem nedlouho zpátky zmiňoval, hrálo se dlouho bez přerušení a nabízelo se hodně prostoru pro útočníky, což se právě nyní potvrdilo a Edmonton Oilers vyrovnávají výsledek na kostce v hale. Výborně dnes se prezentující TAYLOR HALL zůstal společně se svým spoluhráčem uvolněný před brankou gólmana Quicka, Hall měl dost času na to, aby si rozmyslel, kam bude střílet. A vybral správnou variantu, protože domácího ochránce svatyně s úsměvem na tváří propálil. Teď bude na co koukat! Asistence: Oscar Klefbom, Teddy Purcell.
     
    48:03
    Ale početní výhodu si zkusí i Edmonton, na dvě minuty za podražení si odjíždí sednout obránce domácích Drew Doughty (LAK), který se provinil podražením.
     
    45:11
    Jenže jsou tu další komplikace pro Edmonton Oilers, na trestnou lavici už se ke své nelibosti usadil Anton Lander (EDM), který je souzen za sekání. Je tu další početní výhoda pro Los Angeles.
     
    40:39
    Los Angeles si navíc zahraje přesilovou hru, jelikož jeden z mužů Oilers je vyloučen za hákování. Konkrétně se jedná o Oscara Klefboma (EDM), který bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    38:08
    Bude se vylučovat z řad Edmonton Oilers, protože právě hosté hráli v šesti mužích. Týmový trest míří za katr odpykat Jordan Eberle (EDM). Kings mají k dispozici první přesilovku zápasu.
    Teddy PURCELL - 3:2
     
    33:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tahle třetina je hodně bohatá na góly a dalším důkazem budiž snižující branka Edmontonu znovu jen na rozdíl jediného zásahu. A přitom se nejednalo o žádnou velkou akci, protože autor druhého hostujícího gólu TEDDY PURCELL pouze zkusil nahodit kus černé gumy od modré čáry na branku a spíše doufal, že jej ještě někdo tečuje. To ale nakonec nebylo potřeba, protože Jonathan Quick toho moc neviděl a pryž zaplachtila za jeho záda. Uvidíme do konce druhé třetiny ještě nějaký další gól? Asistence: Leon Draisaitl, Oscar Klefbom.
    Milan LUCIC - 3:1
     
    28:35
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Není to tak dlouho, co muži Edmontonu snížili na rozdíl jedné branky, jenže toto stanovisko nyní znovu neplatí, protože stačila jediná chybička a Kings přidávají třetí zásah do sítě Cama Talbota. Celkem nenápadná akce, která začala zcela nevinně, skončila až na hokejce MILANA LUCICE, jenž zůstal uvolněný před brankou Olejářů a celkem s klidem dopravil kus černé gumy mezi betony překvapeného hostujícího brankáře. Lucic si tak připisuje na konto pátou branku této sezóny. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.
     
    25:24
    Zároveň je tu dobrá šance pro Edmonton, dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje domácí obránce Alec Martinez (LAK), který se provinil nedovoleným bráněním.
    Leon DRAISAITL - 2:1
     
    25:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ale pozor, je tu odpověď Olejářů na tlak domácího týmu, z docela nečekané akce se muži v hostujících trikotech prosazují proti Jonathanu Quickovi. Samozřejmě musíme pochválit především strůjce gólu Taylora Halla, který předvedl parádní individuální akci a oklamal nejen celou obranou soupeře, ale především Jonathana Quicka, jenž už nestačil vytasit další parádní zákrok lapačkou. Puk pak nasměroval do klece LEON DRAISAITL. Máme tedy zpátky rozdíl pouze o jedno branku a průběh druhé třetiny bude zase o něco napínavější než doposud. Asistence: Taylor Hall, Eric Gryba.
     
    21:41
    Dnes poprvé uvidíme situaci, kdy se bude vylučovat. Na trestnou lavici míří jeden z domácích hokejistů, který se dle soudu rozhodčího provinil vysokou holí. Konkrétně je potrestám Dustin Brown (LAK). Přesilovka Oilers.
    Tanner PEARSON - 2:0
     
    18:56
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Výborný začátek a konec první třetiny v podání domácí party, trenéři Edmonton Oilers asi nebudou úplně spokojeni s obrannou prací svého celku. Marián Gáborík nejdříve unikal skoro sám na branku, aby trefil pouze výstroj Cama Talbota, jenže tím celá nadějná akce vůbec nekončila, ba naopak. Z druhé vlny se na volný kotouč dostal asistent u první trefy zápasu TANNER PEARSON, který už nedal ochránci svatyně Oilers šanci a zvyšuje na 2:0 pro Los Angeles. Kanadský klub ztrácí dvě branky a má co dohánět. Asistence: Marián Gáborík.
     
    11:53
    Jonathan Quick a jeho včasný zákrok proti samostatnému úniku Jakupova. Chyběly jen centimetry, aby touš skončil za čárou, ale Quick to zvládl. Přesto si jde rozhodčí ještě zavolat na video.
     
    10:44
    Taylor Hall se výborně točil z pozice na pravém kruhu do mezikruží, jenže poslední kličku nezvládl a do výhodné pozice se nedostal. Ale dobrá šance pro hosty.
     
    03:08
    Hned další veliká šance pro Toffoliho na brankovišti, ale Talbot teď zachránil Edmonton od nejhoršího. Hosté potřebují organizovat obrannou hru.
    Marián GÁBORÍK - 1:0
     
    01:17
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen netrvalo dlouho a máme tu první branku zápasu, a to jen něco málo přes minutu po začátku první třetiny. Jednalo se o vůbec první trvalejší přechod domácích Los Angeles Kings do útočné třetiny, hned toho hokejisté v černobílých trikotech naplno využívají. Krásnou akci, která začala v rohu u mantinelu, doklepl pohotově do sítě slovenský šikula MARIÁN GÁBORÍK, ten si tak připisuje svou druhou branku sezóny a posílá kalifornský celek do vedení. Uvidíme, jak bude Edmonton a takovou situaci reagovat. Asistence: Tanner Pearson.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Gáborík (Pearson), 19. Pearson (Gáborík), 29. Lucic (Toffoli, Carter), 59. Shore (Pearson) – 26. Draisaitl (Hall, Gryba), 34. Purcell (Draisaitl, Klefbom), 56. Hall (Klefbom, Purcell)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, McBain, Ehrhoff – Toffoli, Carter, Lucic – Gáborík, Kopitar, Pearson – Lewis, Shore, Brown – Nolan, Andreoff, Clifford
    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Nurse, Sekera, Fayne, Klefbom, Gryba, Reinhart – Draisaitl, Nugent-Hopkins, Hall – Jakupov, Letestu, Pouliot – Eberle, Lander, Purcell – Pakarinen, Miller, Gazdic

    Rozhodčí: Lee, St. Laurent – Cameron, Wheler
    bahis siteleri