Trenčín – Zvolen 4:3 (po pr.) | Nitra – Košice 3:2 (kon.) | Skalica – Poprad 3:2 (kon.)
Žilina – Martin 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 6:2 (kon.)
konec
MsHK Žilina
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 15.11.2015, 17:00 • ZŠ Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa domácim podarilo streliť ešte jeden gól a tak tento derby zápas vyhrávajú 3:1! Mužom zápasu je dnes určite brankár domácich Tomek, ktorý pustil s množstva striel len jeden gól a tak má veľký podiel na víťazstve svojho tímu! Tri body tak ostávajú v Žiline.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedeľného večera a zajtrajší úspešný vstup do skráteného pracovného týždňa! Lúči sa s Vami Miroslav Revaj. (19:14:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Je tu ešte jedno vylúčenie na strane hostí v závere zápasu! Domáci tak budú hrať 7 sekúnd presilovku 5 na 3! Tibor Varga sa previnil úderom lakťom.
     
    59:30
    Domáci sa pochopiteľne nikam neponáhľajú, držia puk na svojich hokejkách, o víťazovi zápasu je už tak rozhodnuté!
     
    59:01
    Vylúčenie na strane hostí, Martin sa tak ku záverečnému tlaku nedostane! Michal Murček sa previnil nebezpečnou hrou s vysokou hokejkou a tak sa bude musieť Martin brániť.
     
    59:00
    Hostia sa držia v útočnom pásme, Dzubina je však naďalej vo svojej bránke, domáci tím však hostí do ničoho nepúšťa.
     
    58:45
    Martin prenikol do útočného pásma a získal aj vhazdovanie! Zrejme teraz Martin odvolá svojho brankára.
     
    58:25
    Hostia získali puk, ale nepodarilo sa im preniknúť do útočného pásma, je z toho len zakázané uvoľnenie. Do útočného pásma sa tak dostanú domáci hokejisti.
     
    58:00
    V hre už pokračujeme ďalej, pri puku sú momentálne domáci, hostia tak ešte nemôžu pristúpiť ku hre bez brankára.
     
    57:45
    Oddychový čas hostí. Tréner hostí si vyžiadal oddychový čas a už dáva pokyny svojim zverencom na záverečné minútky.
     
    57:35
    Martinu sa teraz ani nedarí pri prechode do útočného pásma, hra sa už toľko neprerušuje, čas tak pre hostí plynie rýchlejšie a rýchlejšie.
     
    57:00
    Hra sa teraz často prerušuje, hosťom sa nedarí vyvinúť si sústavný tlak na domácich hokejistov. Pomaličky tu je samotný záver poslednej tretej tretiny.
     
    56:15
    Času hosťom už veľa neostáva, domáci cíti, že dnes by mohli brať všetky body a prispôsobujú momentálne tomu aj svoju hru.
     
    55:15
    Konečný zachytil puk a dostal sa z boku do útočného pásma, takou skôr propagačnou strelou to skúsil na Dzubinu, ktorý pochopiteľne so zákrokom problém nemal.
     
    54:45
    Hostia sa snažia presadiť sa v útočnom pásme, domáci však aj naďalej výborne bránia priestor pred svojou bránkou.
     
    54:00
    Martinčanom sa však teraz podarilo preniknúť do útočného pásma a začínajú nebezpečne ohrozovať bránku domácich, domáci tím však zatiaľ úspešne vzdoruje.
     
    53:15
    Žilina sa po zisku lopty snaží s pukom pomaličky prenikať do útočného pásma a zbierať tak cenné sekundy v útočnom pásme. Hosťom sa čas už rýchlo kráti a stále prehrávajú o dva góly.
     
    52:35
    Hostia teraz nebezpečne pohrozili pred Tomekom! Jokeľ sa dostal ku puku, Tomek ho vyrazil svojim betónom, puk sa ešte odrazil ku ďalšiemu hokejistovi Martina, ani ten však dnes famózneho Tomeka neprekonal!
     
    51:25
    Martin sa snaží prenikať do útočného pásma, ak sa im to aj podarí, nemajú dostatok priestoru odkiaľ udrieť. Žilina sa v posledných chvíľach pochopiteľne viac sústreďuje na bránenie.
     
    50:25
    Žilina strelila veľmi dôležitý gól a opäť vyhráva o dva góly! Martinu dnes nejde koncovka, načo poriadne dopláca. Domáci sú dnes naopak v koncovke veľmi efektívny. Do konca poslednej tretej tretiny však ešte ostáva dosť času, uvidíme, či sa ešte hostia nejako dokážu vrátiť do zápasu.
    49:42 KONEČNÝ - 3:1
     
    49:42
    Žilina dala gól!

    Nádherná spolupráca domácich hokejistov! Žilina sa prebojovala do útočného pásma, kde parádne vyšachovala obranu hostí, Dzubina najprv zázračne zachránil, puk sa však odrazil ku úplne voľnému RASTISLAV KONEČNÝ a ten krásne poslal puk do siete – 3:1!
    Asistencie: Václav Stupka, Matej Valášek.
     
    48:25
    Do útočného pásma prenikli domáci, po dobrej obrannej hry hostí sa napokon do zakončenia nedostali. Získali však vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    47:45
    Tibor Varga krásne zakombinoval so Skaldaným, nepodarilo sa im však prekonať dnes výborne chytajúceho Tomeka, ktorý si pripísal ďalší výborný zákrok a drží tak naďalej nádej domácim na tri body!
     
    47:00
    Momentálne sa hrá rýchly hokej hore-dole, bez prerušenia, ale aj bez šancí či striel na bránu. Domácim určite takýto obraz hry pri momentálnom skóre vyhovuje.
     
    46:35
    S pribúdajúcim časom sa dá očakávať čoraz väčší tlak zo strany hostí, domáci tím však úspešne bráni svoje pásmo a hostí momentálne do ničoho nepúšťa.
     
    46:00
    Martin rýchlo prenikol do útočného pásma, Báčik získal puk, prihral na zle porkytého Vargu, ktorý tvrdo a presne vystrelil, Tomek však predviedol nádherný zákrok a puk vytesnil na hornú žŕdku!
     
    45:25
    Aj Martin sa teraz previnil zakázaným uvoľnením a tak sa Žilina opäť vráti do útočného pásma.
     
    45:00
    Žiline naopak vyšiel rýchly prechod do útočného pásma, Dzubina bol však pozorný a svojim úspešným zákrokom prerušil hru. Žilina tak získava vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    44:45
    Skladaný sa snažil o rýchle preniknutie do útočného pásma, nepodarilo sa mu však prejsť cez hradby tiel v žltom drese.
     
    44:00
    Tibor Varga sa dostal ku puku, avšak pozorného Tomeka v domácej bránke sa mu nepodarilo prekonať. Hostia z Martina však ešte v útočnom pásme ostanú.
     
    43:25
    Žilina sa momentálne ocitla pod tlakom a radšej vyhodila puk na zakázané uvoľnenie, hostia tak získavajú zadarmo vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    43:00
    Hra je od úvodu tretej tretiny pomerne vyrovnaná, často sa neprerušuje, avšak obom tímom sa nedarí v zakončení. Domácim zrejme takýto obraz hry vyhovuje.
     
    42:25
    Martin sa prebojoval do útočného pásma, nedarí sa mu však presne zakončiť. Domáci hokejisti dobre kryjú priestor pred svojou bránkou.
     
    41:25
    Domáci hokejisti vstúpili do poslednej tretej tretiny veľmi aktívne, Konečný sa tlačil do zakončenia pred Dzubinom, nepodarilo sa mu však puk správne umiestniť.
     
    41:00
    Dnešné stretnutie sleduje 2123 divákov.
     
    40:30
    Pekná strela od modrej v podaní Brejčáka, Dzubina bol však pripravený a svojim zákrokom hru prerušil.
     
    40:15
    Posledná tretia tretina sa nám naplno rozbehla, pri puku sú hostia, ktorí musia doháňať jednogólové manko na domáci tím.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa nám tak čoskoro môže začať!
     
    V druhej tretiny sa obraz hry nemenil, hostia boli miestami o čosi aktívnejší, avšak aj Žilina vedela nebezpečne pohroziť. V závere druhej tretiny hrali hostia veľmi aktívne a dokázali streliť kontaktný gól na 2:1 a tak tretia tretina sľubuje ešte zaujímavý priebeh! Tretia tretina sa začne približne o 18:35!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:00
    Momentálne sa striedajú útoky z oboch strán, záver druhej tretiny sa už pomaly napĺňa. Určite nás čaká ešte zaujímavý zápas, strelený gól hostí dal zápasu ešte väčší náboj.
     
    37:35
    Hostia rýchlo prenikli do útočného pásma, Richard Varga to skúsil z otočky, nepodarilo sa mu však trafiť bránku domácich.
     
    36:35
    Žilinu však inkasovaný gól vôbec nepoložil, práve že naopak, povzbudil ich v útoku na bránku hostí. Momentálne sa domáci držia v útočnom pásme, nemajú však dostatok priestoru odkiaľ zaútočiť.
    35:58 SKLADANÝ - 2:1
     
    35:58
    Martin dal gól!

    Momentálna aktivita hokejistov hostí sa teraz prejavila v strelený gól! Martin sa prebil do útočného pásma, domáci zle postrážili FRANTIŠEK SKLADANÝ, ktorý tvrdo vystrelil a dokázal prekonať dnes výborného domáceho brankára Tomeka – 2:1!
    Asistencie: Michal Murček, Jan Dlouhý.
     
    35:00
    Martin sa nasťahoval do útočného pásma, nedarí sa mu však opäť nijak výrazne presadiť. Pomaličky sa nám napĺňa aj druhá tretina, spokojný môžu byť zatiaľ len domáci, ktorí stále vyhrávajú o dva góly.
     
    34:15
    Opäť skvelo zasiahol výborný Dzubina! Žilina je momentálne veľmi aktívna, Valášek sa dostal ku puku, avšak zoči-voči brankárovi hostí neuspel!
     
    33:40
    Richard Huna sa pred bránkou hostí dostal ku puku a aj nebezpečne vystrelil, Dzubinu sa mu však nepodarilo prekonať.
     
    33:00
    Hostia sa snažia momentálne vybojovať si puk na svoje hokejky, avšak sa im to nedarí. Domáci tím pohodlne kontroluje hru a drží si nádejný gólový náskok.
     
    32:15
    Hra sa opäť presťahuje do obranného pásma hostí, Žilina získala vhadzovanie v útočnom pásme. Hostia sa však poučili z dvoch gólov a domácich naďalej do ničoho nepúšťajú.
     
    31:25
    Teraz Kolena výborne potiahol puk do útočného pásma domácich, hostia však domáci celok do ničoho nebezpečného nepustili. Tempo hry je momentálne pomerne nudné a nič zaujímavé nesledujeme.
     
    30:25
    Puk na svoje hokejky teraz vybojovali hostia, nedarí sa im však v prechode pred bránku domácich. Domáci hokejisti výborne bránia svoje územie a hosťom nedovolia nič nebezpečného vymyslieť.
     
    29:45
    Útoky sa teraz striedajú zo strany na stranu, avšak bez presných striel na bránu. Martin je dnes v koncovke bezmocný, nedarí sa im z množstva striel zúžitkovať gól.
     
    28:25
    Puk je momentálne na hokejkách domácich, ktorí sa pomaličky snažia prenikať do útočného pásma. Marin však vysoko napáda ich rozohrávku.
     
    28:00
    Teraz sa však Skladanému podarilo vyslať presnú strelu na bránku domácich, Tomek je však dnes naladený na čisté konto a chytá výborne. Skladanému vychytal hneď dve strely za sebou!
     
    27:25
    Hostia sa usadili v útočnom pásme, avšak ani im sa nedarí vyslať presnú strelu na bránku. Martin sa však drží v útočnom pásme.
     
    27:00
    Do ďalšieho zakončenia na bránku hostí sa teraz dostal Konečný, ani on však presnú strelu vyslať nedokázal a tak si hostia mohli vydýchnuť.
     
    26:15
    Stupka sa teraz dostal ku odrazenému puku, nepodarilo sa mu však lepšie vystreliť a tak sa Dzubina za strelou len obzrel. Domáci však ešte v útočnom pásme ostávajú.
     
    26:00
    Žiline sa po dlhšej dobe podarilo usadiť s v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    25:25
    Aj naďalej sa hostia tlačia do útočného pásma, nedarí sa im tam však nejako nebezpečne usadiť a niečo vymyslieť. Žilina prakticky bez problémov kontroluje priebehy hry.
     
    25:00
    Kabáč s Juráškom pred bránkou domácich nebezpečne dorážali, nedokázali však správne usmerniť puk. Domáci si tak mohli vydýchnuť.
     
    24:15
    Domácim hokejistom sa nedarí vymaniť sa zo svojho obranného pásma, hosťom sa však nedarí nič prevratného vymyslieť. Tempo hry nám trocha opadáva.
     
    23:45
    Tomek musel byť opäť v pohotovosti, predviedol však úspešný zákrok lapačkou. Hostia tak ešte v útočnom pásme ostanú.
     
    23:00
    Aj po skončení zápasu sa ešte Martin držal v útočnom pásme, Jáchymova strela však Tomekovi v bránke domácich problémy nenarobila.
     
    22:41
    Domáci v plnom počte.
     
    22:15
    Hostia sa opäť usadili v útočnom pásme a snažia sa udrieť. Nedarí sa im však prekonať dnes výborne chytajúceho domáceho brankára Tomeka.
     
    22:00
    Skladaný sa dostal ku puku a nebezpečnou strelou ohrozil brankára domácich, Tomek však opäť dokázal puk vyraziť do bezpečia.
     
    21:30
    Žilina zachytila nepresnú prihrávku a vyhodila puk cez všetky čiary do bezpečia. Martin tak musí zakladať ďalší útok spoza svojej bránky.
     
    21:15
    Hostia sa už usadili v útočnom pásme a hľadajú priestor, odkiaľ by sa dalo nebezpečne vystreliť. Domáci tím sa zatiaľ bráni úspešne.
     
    20:41
    Presilovka pre hostí! Miroslav Zaťko sa previnil nebezpečnou hrou s vysokou hokejkou!
     
    20:15
    Druhá tretina sa nám už naplno rozbehla, buly vyhrali domáci hokejisti, ktorí sa už snažia o preniknutie do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa nám tak čoskoro môže začať!
     
    Skončila sa nám zaujímavá prvá tretina! Od začiatku zápasu boli aktívnejší hostia, Tomeka sa im však nepodarilo prekonať. Z ničoho nič však domáci udreli gólovo v 8.minúte a išli tak do vedenia. Po skončení presilovky v 11.minúte svoje vedenie navýšili na 2:0 a takýmto výsledok sa nám skončila aj prvá tretina. Uvidíme, čo nám ponúkne druhá tretina, ktorá sa začne približne o 17:49!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:45
    Hostia v plnom počte. Domácim sa napokon nepodarilo nič zaujímavého v presilovke využiť a Martin už hrá v plnom počte.
     
    17:45
    Polovička presilovky domácich je už preč, Žilina sa pomerne dlho držala v útočnom pásme, ale nedokázala nič vymyslieť. Ďalší útok zakladá až spoza svojej bránky.
     
    17:15
    Novotnému sa však teraz podarilo vyslať nebezpečnú strelu, Dzubina si však s ňou poradil a puk vyrazil do bezpečia.
     
    17:00
    Žilina sa usadila v útočnom pásme, nedarí s jej však prepracovať ku presnej strele na bránku hostí.
     
    16:45
    Dlouhý je vylúčený za hákovanie, domáci tím si tak zahrá presilovku!
     
    16:00
    Puk na svoje hokejky vybojovali hostia, nepodarilo sa im však vo svojom útočnom pásme nič prevratné vmyslieť. Dopredu sa teraz prebíja Žilina.
     
    15:21
    Momentálne oba tímy bojujú o puk po rohoch mantinelu a tak sa na ľade nič zaujímavé nedeje. Pomaly sa bude končiť prvá tretina.
     
    15:00
    Hosťom sa tak nepodarilo využiť svoju presilovku na strelenie gólu. Domáci sú už v plnom počte a momentálne sa snažia preniknúť do útočného pásma.
     
    14:21
    Domáci v plnom počte.
     
    14:00
    Ani teraz sa Tiborovi Vargovi nepodarilo prekonať domáceho brankára, Tomek sa dobre presunul a zabránil puku aby sa dostal do jeho bránky.
     
    13:25
    Tibor Varga si dobre nabehol pred bránku domácich, Tomek bol však opäť pozorný a jeho strelu kryje. Žiline sa nedarí vyhodiť puk do bezpečia.
     
    13:00
    Martin sa ihneď natlačil do útočného pásma, nebezpečnú strelu Matejku dokázal Tomek prikryť. Hostia sú zatiaľ počas tejto presilovky veľmi aktívny.
     
    12:21
    Avšak domáci sa teraz budú musieť brániť, keď sa Drevenák previnil vrazením na mantinel. Uvidíme, ako hostia naložia s presilovkou.
     
    11:25
    Tak lepší vstup do zápasu si domáci hokejisti ani nemohli priať. Domácich dva góly veľmi nakopli a prakticky stále sa drží v útočnom pásme. Hosťom sa momentálne nedarí v ničom.
    10:29 NEMČEK - 2:0
     
    10:29
    Žilina dala gól!

    Krátko po skončení presilovky udreli domáci gólovo po druhý krát! Pri mantinely vybojoval puk na svoju hokejku Patrik Schroner, poslal ho pred bránku hostí, tam sa puk odrazil na hokejku úplne voľného FILIP NEMČEK a ten už nemal problém poslať puk do bránky hostí – 2:0!
    Asistencie: Patrik Schroner.
     
    10:26
    Hostia v plnom počte.
     
    09:26
    Žiline sa nedarí preniknúť do útočného pásma, Martin opäť odpálil puk do bezpečia.
     
    09:00
    Hostia sa zatiaľ bránia úspešne a domácich do ničoho nepúšťajú. Žilina teraz musí zakladať útok až spoza svojej bránky.
     
    08:26
    Patrik Báčik ide na trestnú lavicu za sekanie! Žilina tak bude hrať presilovku!
     
    08:00
    Domácich hokejistov gól veľmi nakopol a aj naďalej sa tlačia do útočného pásma. Hostia ostali ako obarený vriacou vodou.
    07:52 STUPKA - 1:0
     
    07:52
    Žilina dala gól!

    Parádny vstup domácich hokejistov do tohto zápasu! Prakticky prvá väčšia strela končí v sieti hostí, keď Konečný krásne zaviezol puk za bránku MHC, odtiaľ ho poslal pred bránku na neporkytého VÁCLAV STUPKA a ten krásne poslal puk do bránky hostí – 1:0!
    Asistencie: Rastislav Konečný, Matej Valášek.
     
    07:25
    Aj naďalej držia puk na svojich hokejkách domáci vlci, nemajú však dostatok priestoru, odkiaľ by mohli nebezpečne zaútočiť.
     
    07:00
    Dzubina si po dlhšej dobe pripísal ďalší zákrok, jednalo sa však len o slabšiu strelu, s ktorou problém nemal. Žilina však ešte ostane v útočnom pásme.
     
    06:35
    Hostia prenikli do útočného pásma, Rzavský to skúsil šikovnou otočkou, Tomeka však neprekvapil. Martin ešte ostáva v útočnom pásme formou buly.
     
    06:00
    Puk je momentálne na hokejkách domácich, nedarí sa im však v prechode do útočného pásma.
     
    05:25
    Teraz sa však hosťom podarilo nebezpečne nahodiť puk pred domácu bránku, našťastie pre domácich sa Tomek včas zorientoval a puk prikryl pod seba.
     
    05:15
    Do útočného pásma teraz prenikli hostia, nemajú však dostatok priestoru, odkiaľ by mohli vystreliť.
     
    04:45
    Žilina získala buly v útočnom pásme, avšak nezískala následne puk na svoje hokejky a tak Dzubina opäť zasahovať nemusel. Momentálne sa hrá rýchly hokej, avšak bez striel na jednu či druhú bránu.
     
    03:15
    Na chvíľu sa do útočného pásma pozrel aj domáci celok, nič prevratného tam však nevymyslel a o puk opäť prišiel. Dopredu tak opäť skúšajú ísť hostia z Martina.
     
    02:45
    Teraz tam však prenikol štvrtý útok hostí a dokázal vyslať strelu na domácu bránku. Tomek bol však na mieste a puk vyrazil do bezpečia. Hostia však ešte v útočnom pásme ostávajú.
     
    02:35
    Pri puku sú opäť hostia, nedarí sa im však preniknúť do útočného pásma.
     
    02:00
    Na modrej čiare zachytil puk domáci Kolena, jeho slabá strela však nijak výrazne defenzívu hostí nepreverila.
     
    01:25
    Ani Žilina však v pásme nič nevymyslela a opäť sa tak bude musieť brániť, pretože do útočného pásma vyrazil Martin.
     
    01:00
    Martin sa dlho držal v útočnom pásme, napokon však nič zaujímavé z toho nevyťažil. Dopredu tak teraz skúša ísť domáci celok.
     
    00:15
    Zápas sa nám už naplno rozbehol, pri puku sú momentálne hostia. Od začiatku zápasu dávajú o sebe nahlas najavo oba fankluby.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Po minúte ticha za obete teroristického útoku v Paríži a našej štátnej hymne tak môžme začať.
     
    Oba tímy spoločne s rozhodcami zápasu sú už na ľadovej ploche, po úvodných formalitách sa nám tak zápas môže začať! Tribúny sú slušne zaplnené, dnes to bude aj súboj v hľadisku medzi divákmi, čaká nás tak výborná atmosféra.
     
    Príjemný nedeľný podvečer všetkým zo Žiliny, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite jeho sledovaním! Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zostavy oboch mužstiev sú už známe a zverejnené, môže si ich prezrieť. Dnes nás čaká veľké derby, toto stretnutie tak sľubuje zaujímavý zápas. Z pozície rozhodcov ho povedú páni Baluška, Snášel – Gavalier, Smrek.

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – Rób.Huna, Zaťko, Rich.Huna, Brejčák, Drevenák – Valášek, Homer, Konečný, Novotný, Stupka – Kolena, Leško, Nemček, Kurali, Schroner – Rehák, Makovský, Rogoň, Niník, Švec

    MHC Martin: Dzubina – Jurášek, Tabaček, Varga T., Matejka, Kabáč – Murček, Dlouhý, Kokavec, Dvořák, Skladaný – Dírer, Bačik, Uhrík, Jáchym, Jokeľ – Rusina, Trávniček, Rzavský, Varga T., Varga R.

    Rozhodca: Baluška, Snášel – Gavalier, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Príjemný dobrý deň zo Žiliny, vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola hokejovej Tipsport ligy, v ktorom hokejisti MsHK DOXXbet Žilina privítajú na svojom ľade hráčov MHC Martin. Zápas sa začína o 17:00, ešte predtým si v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Žilinčanom patrí v aktuálnej tabuľke ligy 9. miesto so ziskom 28 bodov. Vlci ťahali negatívnu sériu, no v posledných dvoch kolách bodovali naplno. Najskôr zvíťazili na ľade HK Orange 20 2:6 (góly Žiliny Konečný, Schroner, Drevenák, Zaťko, Ri. Huna a Novotný) a v piatok zvíťazili na ľade ŠHK 37 Piešťany 2:3 (góly Žiliny Drevenák, Konečný, Ró. Huna). Káder Žiliny sa, rovnako ako u ostatných ligistov, čiastočne mení. K Vlkom pribudli obrancovia Ján Homer, Miroslav Zaťko a útočníci Milan Kolena a Filip Nemček. Stabilnou jednotkou v bráne MsHK je Tomáš Tomek, najproduktívnejším Vlkom je Róbert Huna.

    Martin patrí k príjemným prekvapeniam ligy. Pred sezónou prišlo v MHC k zmene vedenia a hovorilo sa i o predaji ligovej licencie. Napriek tomu má MHC veľmi slušný káder a v tabuľke mu patrí priebežné 6. miesto so ziskom 33 bodov. V poslednom doterajšom stretnutí porazili Martinčania na domácom ľade Skalicu 4:3 (góly MHC Matejka, Dírer, Jurášek a Varga). Stabilnou jednotkou v bránke Martina je Michal Dzubina, ktorý si na nedávnom Nemeckom pohári odbil i reprezentačnú preméru. Najproduktívnejším hráčom Martina je exžilinský útočník Tibor Varga, ktorý je zároveň i kapitánom tímu.

    História vzájomných zápasov týchto celkov je vzácne vyrovnaná. V rámci "Boja o Strečno sa odohralo spolu 71 zápasov, v ktorých 33 zápasov vyhrala Žilina, 33 zápasov vyhral Martin a 5 súbojov sa skončilo remízou. V doteraz poslednom derby zvíťazil Martin na ľade Žiliny 6:3.

    Kto teda vyhrá tradičné derby? To sa dozviete v priamom prenose od 17:00, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 8. Stupka (Konečný, Valášek), 11. Nemček (Schroner), 50. Konečný (Stupka, Valášek) – 36. Skladaný (Murček, Dlouhý)


    MsHK Žilina: Tomek – Rób.Huna, Zaťko, Rich.Huna, Brejčák, Drevenák – Valášek, Homer, Konečný, Novotný, Stupka – Kolena, Leško, Nemček, Kurali, Schroner – Rehák, Makovský, Rogoň, Niník, Švec
    HK VITAR Martin: Dzubina – Jurášek, Tabaček, Varga T., Matejka, Kabáč – Murček, Dlouhý, Kokavec, Dvořák, Skladaný – Dírer, Bačik, Uhrík, Jáchym, Jokeľ – Rusina, Trávniček, Rzavský, Varga T., Varga R.

    Rozhodčí: Baluška, Snášel – Gavalier, Smrek

    Diváci: 2123
    bahis siteleri