Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:0 (kon.) | Pardubice – Jihlava 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 6:3 (kon.) | HC Plzeň – Písek 11:1 (kon.) | Vsetín – Opava 8:1 (kon.)
Kometa Brno – Motor ČB 7:1 (kon.) | Letňany – PZ Kladno 4:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 15.11.2015, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Dobrý den! Je mou milou povinností přivítat vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování derby Vysočiny BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou, které de odehraje v rámci 16. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Vacek (Nedvěd) – Melichar, Matěcha, Junek, Pachl, Myška, Kukla – Trekbal, Soukup, Křehlík, Jindra, Primožič, Šutera, Pytlík, Brejcha, Hladík, Tobiáš.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček – Tomáš Krejčí, Jaroslav Kuřítko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Žďár nad Sázavou se po vhazování chopil kotouče a může založit první útok.
     
    00:19
    Jaromír Pytlík se ocitl úplně sám před bránou a mohl otevřít gólový účet zápasu, ale parádním zákrokem mu gól sebral z hole brankář Arbelovský!
     
    00:40
    Domácí jsou zatím hodně zaskočení a neví, kam dřív skočit. Hosté jsou aktivnější.
     
    01:00
    Tohle byla tutovka Plamenů jako hrom! Michal Trejbal se protáhl brodskou obranou jako nůž máslem a zblízka nastřelil jen pravou Arbelovského tyč!
     
    01:15
    Havlíčkův Brod už získal puk a stěhuje se s ním směrem kupředu. Žďár nad Sázavou se pokouší co nejlépe zahustit střední pásmo.
     
    01:36
    Soubor z Kotliny se usadil v útočném území a několikrát tvrdě vypálil, ale měl hodně vychýlenou mušku. Plameny se ale stále nemohou osvobodit.
     
    01:59
    Obrázek hry se nemění, brankář Vacek se musí mít neustále na pozoru, protože Havlíčkův Brod má souvislý tlak a drží se v jeho blízkosti.
     
    02:17
    Mladí Bruslaři tahají za delší konec pomyslného provazu, Žďár nad Sázavou má s aktivním pohybem soupeře velké problémy.
     
    02:41
    I nadále sledujeme tlak Havlíčkova Brodu, který však neústí v žádné nebezpečné projektily. Obrana Plamenů má však stále hodně napilno.
     
    03:05
    Žďár nad Sázavou je stále pod permanentním tlakem a koleduje si o gól. Bruslaři jsou aktivnější a i nadále buší na bránu gólmana Vacka.
     
    03:35
    Domácí stále kombinovali v útočném pásmu, ale neseštelovali si znovu dobře mířidla. Plameny však mají i nadále co dělat, aby udrželi aktivní střelce soupeře na uzdě.
     
    04:14
    Brankář Vacek si musí připadat jako na střelnici, kolem jeho brány létá jedna tvrdá rána za druhou. Stále však mají domácí stejný problém – špatnou koncovku.
     
    04:37
    Sledujeme dlouhý a tvrdý souboj v rohu pásma hostů.
     
    05:07
    Až teď vyvezli hosté kotouč pryč ze svého pásma a dokázali ho udržet v blízkosti středového kruhu, čímž nechali své přetížené zadní řady vydechnout.
     
    05:30
    Domácí už si znovu hledají cestu do útočného pásma, zatím neúspěšně.
     
    05:57
    Žďár nad Sázavou už je znovu schoulen do své obranné ulity a má ve svém území velké starosti. Mladí Bruslaři zatím hrají hodně aktivně.
     
    06:14
    Plameny vybojovaly po dlouhém snažení ve svém pásmu puk a vyhodily ho na zakázané uvolnění.
     
    06:34
    Havlíčkův Brod ser snaží založit útok, ale má problémy s aktivním napadáním svého soupeře. Děj hry se teď odvíjí hlavně v neutrální zóně.
     
    06:54
    Havlíčkův Brod si neporozuměl při přechodu do útoku a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    07:14
    Kotouč se po většinu času zdržuje v blízkosti brankáře Vacka, ale Havlíčkův Brod z toho nedokázal zatím nic nebezpečnějšího vytěžit.
     
    07:26
    Hosté teď trochu uklidnili hru a dostávají se častěji do útočného pásma.
     
    07:56
    Brodská obrana odrazila další útok svého konkurenta z Vysočiny a znovu už uhání s pukem do rychlého protiútoku.
     
    08:14
    Hraje se teď v rychlém tempu, navrch mají stále mladíci z Kotliny, kteří drží častěji puk ve své moci. Plameny se ale čím dál více osmělují.
     
    08:35
    Kotouč užse znovu zdržuje v pásmu hostů, kde o něj hráči bojují.
     
    09:07
    Richard Cachnín nabral rychlost, srovnal si puk na okraji kruhů a zápěstím vystřelil. Neměl však přesnou mušku a puk skončil mimo Vackovu klec.
     
    09:39
    Kupředu se probili i hosté, kteří si několikrát vyměnili puk v útočném pásmu, ale k ohrožení brány gólmana Arbelovského to nevedlo.
     
    10:05
    Havlíčkův Brod odpovídá, už se opět drží na dostřel brankáře Vacka, jehož obrana však zatím odvádí dobrou práci.
     
    10:49
    Oba týmy se probily do zakončení, jenže byly z toho jen nepřesné projektily, jež brankáře neohrozily.
     
    11:17
    Děj hry se teď odvíjí v pásmu Havlíčkova Brodu, který se zatím rovněž velmi dobře brání a nepouští soupeře do předbrankového prostoru.
     
    11:41
    Plameny teď mají navrch, zabydlely se v útočném pásmu a kombinací kolem brány gólmana Arbelovského se snaží vytvořit si palebnou pozici.
     
    11:57
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk v rohu pásma domácího souboru.
     
    12:14
    hra je přerušena rozhodčím, buly proběhne v kruhu u gólmana Arbelovského.
     
    12:35
    Domácí získali puk, založili postupný útok a už operují s hracím předmětem v blízkosti gólmana Vacka.
     
    12:57
    Hosté prohráli souboj u hrazení a Havlíčkův Brod se stále pohybuje v jejich území. Puk však nemá plně pod kontrolou a často o něj bojuje.
     
    13:20
    Bruslaři nakonec několikrát u mantinelu přetlačili svého soka a i nadále tlačí Plameny u jejich brány.
     
    13:40
    Mladíci z Kotliny si po několika nahrávkách vytvořili palebnou pozici, ale střela z levého kruhu nebyla moc povedená a skončila ve Vackově náruči u přední tyče.
     
    13:58
    Plameny podnikly rychlý útočný výpad a vystřelily. Postaral se o to Jaromír Pytlík, který však z úhlu netrefil bránu gólmana Arbelovského.
     
    14:17
    Ondřej Tobiáš přebral puk v rohu pásma a okamžitě hledal nahozením své spoluhráče před bránou. Bez úspěchu, nikdo puk nezasáhl.
     
    14:37
    Zdeněk Pachl vypálil od modré čáry, ale brankář Arbelovský měl dobrý výhled a kotouč schoval ve své náruči do přerušení hry.
     
    14:57
    Bruslaři rychle přenesli děj hry na druhou stranu hrací plochy a z pravého kruhu vypálil Michal Teplý. Jeho projektil přikryl u první tyče na hrudi brankář Vacek.
     
    15:05
    Domácí se usadili v útočném pásmu a znovu zakončili. Rána z prostoru mezi kruhy však zaduněla jen na připravené Vackovy betony.
     
    15:28
    Hosté odpálili po dlouhé době kotouč pryč ze svého pásma, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Buly proběhne v blízkosti brankáře Vacka.
     
    16:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To, co už dlouho viselo ve vzduchu, přichází! Mladí Bruslaři nakonec svůj tlak přetavili v zisk důležitého vedení, když od modré čáry tvrdě vypálil Pavel Zvěřina a gólman Vacek jeho ránu vyrazil betony před sebe, odkud hrací předmět bleskově dorazil za jeho záda LUKÁŠ POKORNÝ! Asistence: Pavel Zvěřina.
     
    16:19
    Havlíčkův Brod je na koni a i nadále buší na zadní vrátka Žďáru nad Sázavou, který se nyní horko těžko dostává do hry a je pod tlakem.
     
    16:39
    Hosté vyvezli po dlouhém snažení kus černé gumy do útočného pásma, ale tam o něj brzy přišli a musí rychle zpět, protože hrozí protiútok.
     
    16:58
    Hra teď připomíná přesýpací hodiny, kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé. Oba týmy si počínají hodně aktivně.
     
    17:14
    Broďáci už mají znovu puk ve své moci a kombinují s ním u brankáře Vacka.
     
    17:36
    Plameny opět čelí mohutnému tlaku a vůbec neví, kam dřív skočit. Brankář Vacek má o dostatek práce postaráno a dál drží svůj tým.
     
    17:54
    Domácí mladíci vypálili z levého kruhu, ale gólman Vacek byl u přední tyčky připravený a puk ukryl ve své nachystané náruči do přerušení hry.
     
    18:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Plameny, které už v Kotlině prohrávají o dva góly! Naopak radost na brodské straně je obrovská, když kotouč vybojoval MICHAL TEPLÝ a parádní ranou z úhlu na pravé straně propálil brankáře Vacka! Bez asistence.
     
    18:40
    Tohle byla obrovská šance! Karel Brejcha se objevil úplně sám před brankovištěm a mohl snížit, ale před nahrávkou trestuhodně promáchl!
     
    19:13
    Domácí se nechtěli nechat zahanbit a po přenesení hry odpověděli nebezpečnou ranou od modré čáry z hole Viktora Horáka. Brankář Vacek skoro nic neviděl, ale zasáhl betony.
     
    19:46
    Žďár nad Sázavou se snaží ještě něco vymyslet, ale vůbec se mu nedaří. Havlíčkův Brod je hodně ostražitý a nepouští nikoho do Arbelovského blízkosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce. Havlíčkův Brod byl aktivnější než Plameny a zaslouženě se dostal do dvoubrankového vedení, když se v závěru trefili Lukáš Pokorný a Michal Teplý. Před prostřední částí, jež začne zhruba ve 12:39, vede soubor z Kotliny nad Žďárem nad Sázavou 2:0.
     
    Hráči už se vracejí na hrací plochu, zápas může každou chvíli pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování ve středovém kruhu a hned se s pukem nastěhoval do útočného pásma, kde si přihrává.
     
    20:24
    Dlouhý souboj o puk v rohu žďárského pásma vyhráli hosté a rychle se hnali vpřed, ale domácí je dokázali brzy zastavit ve středním pásmu.
     
    20:49
    Plameny založily další útočnou akci, ale ta se rozbila o havlíčkobrodskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes. Hrát mohou Bruslaři.
     
    21:06
    Havlíčkův Brod už zaujal postavení v útočném území a hledá si prostor ke střele.
     
    21:25
    Hosté získali puk a rychle se s pukem nastěhovali do útočných pozic. Zatím se jim však nedaří přes dobrou obranu soupeře zakončit.
     
    21:46
    Domácí se teď dostali ve svém území do problémů a mají co dělat, aby drželi na uzdě soupeřovy střelce.
     
    22:06
    Brankář Arbelovský teď vůbec neměl snadnou práci, ale dokázal zkrotit u přední tyčky v náruči prudkou střelu z pravého kruhu až do přerušení hry.
     
    22:15
    Viktor Horák (ZNS) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    22:33
    Od modré čáry nebezpečně vypálil Miroslav Kukla a jeho spoluhráči zkoušeli po zákroku betony brankáře Arbelovského okamžitě dorážet, ale neuspěli!
     
    23:00
    K zakončení se probili i mladí Bruslaři, štiplavý projektil od modré čáry však viděl brankář Vacek velmi dobře a vyrazil puk do rohu pásma betony.
     
    23:16
    Havlíčkův Brod odvedl skvělou práci, když získal puk a dlouho ho podržel v útočném pásmu, čímž ukrojil část ze svého trestu.
     
    23:41
    Domácí soubor se brání v oslabení naprosto s přehledem, naopak Žďár nad Sázavou se hodně trápí a vůbec si neví s kompaktním blokem soupeře rady.
     
    24:15
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, soupeři v oslabení takřka vůbec nic nedovolil. Hraje se 5 na 5? puk mají domácí.
     
    24:45
    Soubor z Kotliny se usadil v útočném pásmu a protlačil se k zakončení, Rána od modré čáry ale byla nepřesné a proletěla metr vedle pravé Vackovy tyče.
     
    25:04
    Hosté ztratili v zahuštěné neutrální zóně puk a musí se znovu seskupit do obranných pozic.
     
    25:32
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného území, ale nedokázal z toho vytěžit žádnou střelu, jež by měla přidělat brankáři Vackovi vrásky na čele.
     
    25:58
    Žďár nad Sázavou stále čelí nepříjemnému tlaku, havlíčkobrodští mladíci se však zatím trápí, nedaří se jim přesněji zamířit v koncovce.
     
    26:13
    Plameny teď uklidnily svou hru, získaly puk na delší dobu pod svou kontrolu a operují s ním u brankáře Arbelovského, jenž musí být ve střehu.
     
    26:39
    Richard Cachnín se objevil v dobré pozici u brány, ale jeho projektil bekhendem z mírného úhlu na pravé straně vyprášil Vackovy betony.
     
    26:58
    Havlíčkův Brod dobře zavřel prostory u hrazení a i nadále mačká Plameny v jejich pásmu. Zatím svou aktivitu však nepodpořil přesnější střelbou.
     
    27:12
    Obrázek hry se nám nabízí na zimním stadionu v Kotlině stále stejný. Aktivita a tlak na straně Havlíčkova Brodu, urputná obrana na straně Žďáru nad Sázavou.
     
    27:38
    Hosté vyhodili puk ven ze svého pásma, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Nemohou vystřídat a vhazovat se bude v jejich území.
     
    27:57
    Hokejisté z Bouchalek přešli do útočného pásma, kde se jim teď daří úspěšně kombinovat.
     
    28:08
    Nebezpečná rána hostů! z mezikruží vypálil Denis Hladík, ale jeho hezkou zápěstní střelu ukryl ve své náruči dobře postavený brankář Arbelovský!
     
    28:28
    Mladí Bruslaři sice zavezli puk po několika nahrávkách až za soupeřovu bránu, ale tam o kus černé gumy přišli. Hrát mohou hosté.
     
    28:50
    Tomáš Křehlík stál na konci dlouhé kombinace a vypálil z pravého kruhu, ale brankář Arbelovský byl u první tyče včas a zasáhl úspěšně betony.
     
    29:10
    Od modré čáry tvrdě vypálil David Matěcha, ale puk opět jako na magnet se přilepil na hruď gólmana Arbelovského, jenž drží svůj tým.
     
    29:30
    Richard Cachnín s Radimem Pejchalem se ocitli v přečíslení 2 na 1? ale druhý jmenovaný nedokázal hodně těžkou nahrávku vzduchem zachytit.
     
    29:47
    Kotouč se stále potuluje v území Žďáru nad Sázavou, který se musí bránit. Za stavu 0:2 z jeho pohledu by samozřejmě potřeboval hrát na opačné straně hřiště.
     
    30:10
    Hosté se stále ne a ne dostat ven ze svého pásma, Havlíčkův Brod hraje i nadále velmi dobře.
     
    30:24
    Plameny po zisku kotouče neriskovaly nebezpečnou rozehrávku a vyhodily puk na icing.
     
    30:50
    Bruslaři dvakrát vypálili v útočném pásmu, ale jejich projektily byly hodně nepřesné a brankáře Vacka neohrozily.
     
    31:11
    Domácí neudrželi útočné pásmo a po ztrátě puku kvůli nepřesné nahrávce musejí uhánět rychle do zadních pozic u brankáře Arbelovského.
     
    31:38
    Sledujeme teď hodně rychlý a neurovnaný hokej. Chvíli útočí domácí, jindy pro změnu Plameny. Oba týmy mají společné, že mají nepřesnou koncovku.
     
    31:59
    Puk se po nahození Bruslařů dostal do rohu pásma hostů, kde o něj oba soupeři urputně bojují.
     
    32:13
    havlíčkobrodská družina hraje i nadále hodně aktivně a plní přesně to, co si její trenéři přejí. Puk se pohybuje daleko od brankáře Arbelovského a gólman Vacek má práci.
     
    32:34
    Hra je znovu přerušena po zakázaném uvolnění, buly po levici brankáře Vacka.
     
    32:51
    Domácí mladíci si teď počínali za hranicí pravidel a hosté mají ponechanou výhodu.
     
    33:09
    Z ní nic nevytěžili a na lavici hanby tak usedá ke dvouminutovému trestu za držení protihráče Adam Dvořák (HBR).
     
    33:20
    Plameny hned po vyhraném vhazování zaujaly přesilovkové postavení a kombinují.
     
    33:37
    Šimon Junek se objevil na konci kombinace hostů a vypálil z levého kruhu, ale vyprášil jen připravené Arbelovského betony. Brod vyhodil.
     
    33:59
    Žďár nad Sázavou už si proklestil cestu zpět do útočného území a hledá si prostor ke střele.
     
    34:17
    Domácím se sice nedaří získat puk a vyhodit, ale soupeře nepouštějí do střelby.
     
    34:30
    Až teď se jim povedlo vybojovat puk a vyhodit, Plamenům přesilovka znovu nejde podle představ.
     
    34:58
    Vyhození střídá vyhození, Plameny se hodně trápí a vůbec se jim ještě nepovedlo ohrozit brankáře Arbelovského.
     
    35:09
    Bruslaři už jsou v plném složení na hrací ploše, za oslabení si zaslouží velkou pochvalu, opět ho sehráli na jedničku podtrženou.
     
    35:35
    Bojuje se teď o puk hlavně ve středním pásmu, ani jednomu ze soupeřů se nedaří dostat puk plně pod kontrolu na delší časový úsek a zaútočit.
     
    35:52
    Mladí Bruslaři se protlačili do pásma soupeře, ale jen za cenu postavení mimo hru.
     
    36:10
    Havlíčkobrodská družina vychází ze zabezpečené obrany a soupeři toho moc nedovoluje. A když už hosté zakončí, ztroskotají na špatné koncovce nebo brankáři Arbelovském.
     
    36:31
    Domácí mladíci vybojovali kotouč a hned motají hlavy protihráčů rychlými nahrávkami.
     
    36:55
    Hosté získali puk a rychle s ním míří do otevřené obrany Havlíčkova Brodu.
     
    37:02
    Tohle musí hosty neuvěřitelně mrzet! Tomáš Křehlík v samostatném úniku předvedl dobrý blafák, ale brankář Arbelovský parádně roztáhl betony v brankovišti a puk nepustil do sítě!
     
    37:48
    Hosté pokračují v tlaku, Brod je teď zavřený u své brány.
     
    38:10
    Karta se otočila přesně na svou druhou stranu, nyní už fanoušci v ochozech Kotliny pozorují velkou útočnou snahu mladých Bruslařů.
     
    38:37
    Brankář Vacek předvedl několik povedených zákroků, hlavně proti střelám ze stran. jeho spoluhráči už míří dopředu.
     
    39:11
    Tomáš Křehlík vypálil při přečíslení 2 na 1, když obdržel nahrávku do levého kruhu, ale vychytal ho betony brankář Arbelovský!
     
    39:16
    Akce pokračovala a z mezikruží to zkoušel zápěstím úplně volný Martin Soukup, ale opět si vylámal zuby na brankáři Arbelovském!
     
    39:27
    Miroslav Kukla (ZNS) – 2 minuty – podražení.
     
    39:35
    Hosté vyhráli vhazování a ihned vyhodili puk k brankáři Arbelovskému.
     
    39:52
    Domácí si hledají cestu přes střední pásmo.
     
    39:57
    Nakonec z toho byla dalekonosná rána, s níž brankář Vacek neměl vůbec žádný problém. Hrací předmět schoval do své náruče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla několik velkých šancí na obou stranách hrací plochy, ale oba brankáři, havlíčkobrodský Dominik Arbelovský a žďárský Denis Vacek, se nenechali překonat. Do kabin tak jdou před třetí periodou, jež začne zhruba ve 13:21, spokojeněji mladí Bruslaři, kteří vedou 2:0.
     
    Všichni aktéři prestižního derby Vysočiny už jsou zpátky v ledovém kolbišti, jedeme dál!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Plameny vyhrály vhazování ve středovém kruhu a protože ještě dohrávají oslabení, okamžitě vyhodily.
     
    40:20
    Havlíčkův Brod už má puk plně pod kontrolou a kombinuje s ním v útočném pásmu.
     
    40:29
    Na modrou čáru dostal nabito obávaný kanonýr Michal Teplý a vypustil po mohutném nápřahu ze své hole tvrdou dělovku, jež zaduněla na zadní mantinel.
     
    40:40
    Soubor z Kotliny opět vybojoval puk do své moci a může rozehrát ze svého pásma. Žďár nad Sázavou se prezentuje aktivním napadáním.
     
    41:08
    Havlíčkův Brod už znovu svírá svého soka z Vysočiny v jeho pásmu, ale přesilovka už s emu hodně krátí.
     
    41:21
    Viktor Horák vypálil od modré čáry, ale na brankáře Vacka si nepřišel. Maskovaná opora dávala pozor a puk vyrazila betony do bezpečí.
     
    41:33
    Hosté sehráli oslabení velmi dobře, když soupeře k ničemu nebezpečnému nepustili. Už jsou kompletní a pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    42:00
    Plameny se snaží projít přes neutrální zónu do útočného pásma, ale to jim dobrý obranný blok domácích vůbec nedovoluje.
     
    42:21
    Hraje se teď nahoru dolů. Nyní útočí hosté ze Žďáru nad Sázavou, ale puk nemají plně pod kontrolou a svádějí o něj četné souboje.
     
    42:48
    Havlíčkův Brod přenesl děj hry do útočného pásma a hledá si prostor ke střele.
     
    43:09
    Pozorujeme hodně svižný hokej, akce střídá akci. Z mezikruží nebezpečně vypálil Jakub Melichar, ale brankář Arbelovský jeho nepovedenou střelu v klidu vykopl betonem.
     
    43:32
    Děj hry se odvíjí v brodském pásmu, hosté se ale nemohou dostat ke střele.
     
    44:25
    Jaromír Pytlík (ZNS) zastavil pronikajícího protihráče do útočného pásma jen podraženou a odjíždí na trestnou lavici.
     
    44:49
    Žďár nad Sázavou ukořistil po buly puk a ihned ho odpálil až do Arbelovského hájemství.
     
    44:56
    Domácí už dojeli pro puk a operují s ním ve středním pásmu. Do blízkosti gólmana Vacka je však dobře bránící Plameny nepustily.
     
    45:06
    Až teď puk přešel žďárskou modrou čáru, ale neobešlo se to bez technického prohřešku v podobě postavení mimo hru.
     
    45:26
    Mladí Bruslaři si vynutili znovu tlak a v útočném pásmu se jim dařila kombinace, ale vše skončilo nepřesnou nahrávkou mezi kruhy.
     
    45:50
    Plameny se prohnaly až do útočného pásma, ale už je to obehraná písnička. Havlíčkobrodská obrana je opět k ničemu nepustila.
     
    46:09
    Havlíčkův Brod už nemá moc času na to, aby přesilovku využil. Plameny si počínají zatím dobře a čistí zodpovědně prostor před svou bránou.
     
    46:25
    Ne, tuhle hru v početní převaze si Bruslaři za rámeček nedají. Žďár nad Sázavou se v pohodě ubránil a může při hře 5 na 5 opět pomýšlet na útočení.
     
    46:50
    Kotouč opustil hrací plochu a hlavní sudí nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    46:58
    Žďár nad Sázavou měl problémy s rozehrávkou, když domácí dobře napadali. A byla z toho šance. Lukáš pokorný vykroužil zpoza brány mezi kruhy, ale jeho zápěstní rána si našla cestu do Vackova klína.
     
    47:12
    Plameny už si probily cestu do útočného pásma a snaží se vymyslet něco, čím by překvapili svého dobře hrajícího soupeře.
     
    47:40
    Michal Trejbal stál na konci kombinace v útočném území a vypálil z prostoru pravého kruhu, ale našel jen náruč brankáře Arbelovského.
     
    48:00
    Domácí odrazili i další útok svého soka a mohou opět uhánět do rychlého protiútoku.
     
    48:15
    Domácí sice nedokázali brankáře Vacka ohrozit, ale vybojovali alespoň vhazování v útočném pásmu, což jim za vedení 2:0 vyhovuje.
     
    48:39
    Hosté jsou pod tlakem a zatím neví, jak se z něj dostat ven. Havlíčkův Brod však hodně málo střílí.
     
    48:59
    Žďár nad Sázavou nahodil puk do útočného pásma, ale v jeho rohu o kus černé gumy přišel.
     
    49:13
    Radim Pejchal předvedl hezkou individuální akci, když se prohnal mezi přesilu až do útočného pásma, ale před brankou mu utekl puk z hole a jen do něj lehce píchl, s čímž neměl brankář Vacek problémy.
     
    49:34
    Další neproměněná loženka Plamenů! Slovinský útočník Žan Primožič se ocitl úplně sám mezi kruhy, ale jeho svižnou ránu lapil nadvakrát do své výstroje gólman Arbelopvský!
     
    50:05
    Havlíčkův Brod se dostal pod tlak a má teď spoustu starostí u své brány. Hosté zatím nestřílejí přesně.
     
    50:40
    Jakub Melichar napřáhl v levém kruhu, ale brankář Arbelovský dnes chytá v neuvěřitelné pohodě. Dokonale to ukázal parádním semaforem.
     
    51:01
    Havlíčkův Brod už drží soupeře u jeho brány a hledá si prostor ke střele.
     
    51:32
    Měl však znovu vychýlenou mušku a musí se rychle vracet zpět, Plameny už se valí jako lavina do útočného území.
     
    51:49
    To byla skvělá hlavička! Zdeněk Pachl vypálil z prostoru mezi kruhy zápěstím a brankář Arbelovský helmou vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    52:10
    Havlíčkobrodská družina teď vyvezla puk na delší dobu kupředu a nechala tak odpočinout svou zatíženou defenzivu v čele s gólmanem Arbelovským,
     
    52:33
    Hosté sice ztratili puk, ale rychle se vrátili do útočných pozic. Z prostoru mezi kruhy to zkoušel Denis Hladík, ale prověřil jen pevnost betonů Dominika Arbelovského.
     
    53:01
    Kotouč už je za bránou Žďáru nad Sázavou, který odrazil soupeřův útok.
     
    53:22
    Domácí velmi dobře bruslí a Plameny si s tím zatím vůbec nedokázaly poradit. Teď se musí urputně bránit.
     
    53:58
    V dobré palebné pozici před bránou se objevil Michal Teplý, ale jeho rána z první byla nepřesná a svůj cíl nezasáhla!
     
    54:10
    Vypadá to, že domácí hokejisté mají utkání v těchto chvílích pod kontrolou. Soupeře drží převážně v jeho území a nepouští ho ven.
     
    54:36
    Svěřenci trenéra Kraučuka vypálili několikrát ze stran, ale jejich střelecká aktivita na úrodnou půdu nedopadla. Teď už znovu brání.
     
    55:00
    Plameny se zabydlely v útočném pásmu a pokoušejí se rozhýbat obranný blok soupeře.
     
    55:13
    Žan Primožič se uvolnil mezi kruhy a vypálil příklepem, ale brankář Arbelovský si připsal na konto další úspěšnou čárku za úspěšný zákrok.
     
    55:39
    Domácí se teď dostali pod velký tlak, puky létají kolem brány gólmana Arbelovského, jen to sviští. Žďár nad Sázavou se žene za snížením.
     
    56:04
    Domácí vyhodili na zakázané uvolnění, nemohou tak vystřídat a pustit na led čerstvé síly. Havlíčkobrodská střídačka okamžitě reaguje a bere si oddechový čas.
     
    56:24
    Richard Cachnín získal v rohu obranného pásma puk a snažil se po vybruslení zpoza brány rozehrát, ale kotouč mu při pokusu o nahrávku sjel z hole. Hosté toho nevyužili.
     
    56:46
    Havlíčkobrodský soubor opět nedovolil žádné velké manévry Plamenů ve svém pásmu a puk rychle vyvezl do bezpečnějších končin hřiště ve středním pásmu.
     
    57:13
    Havlíčkův Brod se soustředí hlavně na bránění dvougólového náskoku, zatímco hosté nutně potřebují snížit. Je z toho další icing domácích.
     
    57:36
    Jakub Myška vypálil z okraje kruhů, ale jeho projektil proletěl vedle pravé Arbelovského tyčky. Maskovaná opora domácích potom nedovolila Žanu Primožičovi dorazit puk k bližší tyčce a přerušila hru.
     
    57:36
    Žďár nad Sázavou si po přerušení hry vyžádal oddechový čas. Brankář Vacek zůstává na střídačce a hosté hrají power-play!
     
    57:44
    Rána od modré čáry neprošla hustou hradbou těl v předbrankovém prostoru a Tomáš Kohout při pokusu vyhodit puk ho poslal jen na střídačku. Buly v pásmu domácích.
     
    57:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že o vítězství Havlíčkova Brodu je už definitivně rozhodnuto! Po souboji ve středním pásmu doklouzal hůl na hůl TOMÁŠE KOHOUTA, jenž zamířil a zápěstím z neutrální zóny poslal černý nesmysl do prázdné brány! Asistence: Marek Tecl, Michal Kyncl.
     
    58:13
    Plameny dál bojují, co jim síly stačí. S pukem operují v útočném pásmu.
     
    58:36
    Domácí mladíci získali puk a chytře ho vyvezli do útočného pásma. Žďár nad Sázavou musí začít znovu od svého brankáře Vacka.
     
    58:44
    Tohle je asi poslední šance pro Žďár nad Sázavou s nelichotivým stavem něco udělat. Na lavici hanby rozhodčí vykázal Viktora Horáka (HBR) za podražení.
     
    58:46
    Hosté pokračují dál s prázdnou bránou! Miroslav Kukla vypálil od modré čáry, ale nepřesně. Havlíčkův Brod poslal puk ven ze svého pásma.
     
    59:11
    Tomáš Křehlík šikovně tečoval těsně před bránou střelu od modré čáry, ale jen daleko vedle levé tyčky brankáře Arbelovského. Domácí se opět vymanili ze sevření.
     
    59:32
    Ani další útok hostům nevyšel, puk je opět na holích mladých Bruslařů.
     
    59:55
    Michal Teplý ještě vystřelil na prázdnou bránu od modré čáry, ale netrefil ji. Bruslařům to však určitě nevadí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Havlíčkův Brod si připisuje velmi důležité tři body po vítězství 3:0 v derby Vysočiny nad Žďárem nad Sázavou. Nutno podotknout, že po velmi dobrém výkonu a naprosto zaslouženě. Brankář Dominik Arbelovský se může radovat i z čistého konta. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek víkendu. Na shledanou! (13:55:29)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 17. Pokorný (Zvěřina), 19. Teplý, 58. Kohout (Tecl, Kyncl)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Vacek (Nedvěd) – Melichar, Matěcha, Junek, Pachl, Myška, Kukla – Trekbal, Soukup, Křehlík, Jindra, Primožič, Šutera, Pytlík, Brejcha, Hladík, Tobiáš.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček – Tomáš Krejčí, Jaroslav Kuřítko
    bahis siteleri